Jump to content

Windows poliski


Lindada
 Share

Recommended Posts

Nopirku kompi, pārdevējs nebrīdnāja, ka Windows 8 būs poliski. Kaut kā izbūros un nomainīju valodu uz angļu, bet tomēr, kad restrtejas vai slēdzas iekšā/ārā viss ir poliski. Kompis gļukains, bremzē. Restartejas 40 min :@ Reizēm ieslēgt var tikai atiestatot rūpnīcas uzstādījumus un tad pazūd visas programmas. Ja to nedara, tad it kā sledzas iekšā, bet neiesēdzas, paliek melns ekrāns un lādē pa jaunu. Pēc kādām 10 tādām reizēm piedavā atiestatīt.

Zvanīju tam kantorim, ka neapmierina, kā tas strādā, atbildēja, ja kompim nav defektu, bet tā ir Windows vaina, tad viņi nelabos. Tad sanāk,ka es nopērku kompi kādu kādu ģļukainu programmu un pašai par to jāmaksā? Viņi atbild tikai par dzelžiem? Vispār, labprāt tiktu vaļā no šī poļiem paredzētā kompja. Liekas, tas tomēr ir svarīgi vai Windows ir oriģinālvalodā, ja pabrīdinātu, tad nepirktu. Gribu naudu atpakaļ.

Link to comment
Share on other sites

Ko visiem ar to poļu valodu problēmas? Jau otrais sauciens pēc palīdzības nedēļas laikā. Laikam LV ienākusi poļu laptopu krava. :yahoo:

 

Reku vienā postā bija kā valodu mainīt:" Ja gribi, lai vairs nav nekā no vācu valodas, vajag iekopēt valodas iestatījumus arī Esiet sveicināts ekrānam. Vadības panelis -> Reģions -> Administratīvi -> Kopēt iestatījumus -> tad apakšā tos divus kvadrātiņus ieķeksēt, redzēsi, pārbaudi vai tajā logā visās rindās tik latviešu valoda palikusi, spied Labi, laikam prasīs restartēt datoru, būs vācu valoda pazudusi..."

 

A tu pirki lapsi ar visu windows?

Link to comment
Share on other sites

Vispirms var uzmocīt latviešu vai angļu valodu... jāatrod tik kontrolpaneļi šis logs

 

RBTq_P.png

 

Pēc tam jau sekojot instrukcijām atjaunināmies uz w10 un tad jau meklējam  w10 iso ar ko uzlikt tīru instalāciju, bez ražotaja sūd...

Link to comment
Share on other sites

Kompi ar Windows pirku.

Nomainīt valodu tur es māku, bet kad sāk gļukot un restartēties, tad viss ir poliski.

14 dienas nokavēju :(


Lenovo B50

Link to comment
Share on other sites

 

 

Liekas, tas tomēr ir svarīgi vai Windows ir oriģinālvalodā

Nav svarīgi. Windows 10 gadījumā var brīvi slēgalēties starp valodām. Savā laikā bija Windows 7 Ultimate angliski, uzinstalēju latviešu valodas pakotni, viss latviski, nekas negļukoja. Windows 8/8.1 vispār bija tā, ka saliec latviešu valodu orģinālās angļu valodas vietā, pēc kaut kāda neilga laika (kārtējie apdeiti) angļu valoda vispār pazūd no datora, kā sistēmas valoda uzrādās latviešu.


Nes uz garantiju, ja netiec galā.

Link to comment
Share on other sites

Kādu vēl garantiju? Garantija attiecas tikai uz dzelžiem, bet te 99,9% ir sačakarēta windows vaina, vai drīzāk - kā snukurins teica - velk n-tos apdeitus un kamēr tas notiek - restartējas, bremzējas u.t.t. Bet jā - vēlams parādīt kādam kurš tiešām zin, ko dara, tad arī zināsi - softiska, vai tomēr dzelziska (maz ticams) problēma.

Link to comment
Share on other sites

Nav ko kasīties ar tiem poliskajiem 8 logiem. Ejam uz http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/media-creation-tool-install, velkam mājās media creation tool un liekam svaigu desmito. Izdarāms elementāri pat mājsaimniecei, next next next, pie instalācijas norādām sev vēlamo valodu

 

 

Windows ir oriģinālvalodā,

tak ir orģinālvalodā :) oriģinālais poļu windows 

Labots - LSTP
Link to comment
Share on other sites

 

 

Kādu vēl garantiju? Garantija attiecas tikai uz dzelžiem

Pag, pag. Ja nopērk veikalā laptopu ar iebūvēto Windows, un dators neiet. Nu nezinu, es kā pircējs, kur vaina. Dzelžos? Windowsā? Ta man tas nav jāzin. Dators neiet, es nesu datoru uz garantiju. Te pircējs vēl zināmu attapību uzrāda - atrod boot.lv forumu, kur padomu paprasīt. Bet es, piemēram, tups (tās ir manas tiesības tādam būt), nopērku datoru ar preinstalētu Windows, dators neiet... Jūs gribat teikt, man nav nekādu tiesību?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja nopērk veikalā laptopu ar iebūvēto Windows, un dators neiet. Nu nezinu, es kā pircējs, kur vaina. Dzelžos? Windowsā? Ta man tas nav jāzin. Dators neiet, es nesu datoru uz garantiju.
Nopirki veikalā laptopu ar Win, ieinstalēji programmu, programma neiet.Nesīsi datoru pārdevējam? 

 

 

Jūs gribat teikt, man nav nekādu tiesību?
Tev ir tiesības apmeklēt datorkursus un samaksāt speciālistam 
Link to comment
Share on other sites

  Uz garantiju tu vari nest, bet ja problēma softiska (līks, sačakarēts windows) - tas būs maksas pakalpojums.  Atkārtoju vēlreiz - garantija attiecas tikai un vienīgi uz dzelžiem - neatkarīgi vai esi pircis preinstalētu, vai pats ko sainstalējis.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

@@raiviic,Tā viš i. Kaut gan atklāti runājāt: tirgot mūsu platuma grādos preinstalētu poļu win ir samērā liela m@ucība no pārdevēja puses. Pozitīvais: lētuma cienītāji lai izbauda lētuma problēmas, varbūt atnāks saprāts mājās un sapratīs ka nav tik bagāti lai atļautos pirkt lēti 

Link to comment
Share on other sites

Datorkursus?

 

Ir gadījumi, kad var panākt ko vajag.

 

Ja Jums ir pirkuma dokuments ( vislabāk PPR , par to vēlāk sīkāk ), kurā ir norādīts, ka tas portatīvais ir pārdots ar Win tādu un tādu UN norādītā tur nav. OS jābūt tieši tādai, kāda uz iegādes doķa norādīta. Ja tā neatbilst, garantija būs vismazākais, kas uztrauks tirgotāju;).

 

Tālāk, ja Jūs kādreiz pieļaujat kaut vismazāko iespēju, ka kompi izmantosiet biznesam, tad pērkot ar OEM Win pērkat tikai tur, kur uz pirkuma doķa tas norādīts. Ka kopā ar OEM Win tādu un tādu par tik un tik nopirkts tur un tur utt.

 

Pašiem lētākajiem liek Bing vinduli, tam ENG visdrīzāk bāzes val.

Labots - b25
Link to comment
Share on other sites

 Neiet runa par to, ko sačakarē pēc tam. Windows var sačakarēt diezgan ātri, taisnība. Cik saprotu, šeit jau sākotnēji dators neiet kā nākas.

Man viena planšete. Pēkšņi nesāka lasīt microSD karti, bija garantija, aizvedu līdz garantijas servisam. Tur paņēma, nomainīja pa garantiju mātes plati. Kad braucu pakaļ, teica, ka varējis nemainīt, jo redz ražotājs bija izlaidis planšetei apdeitu, kas izraisīja microSD kartes nestrādāšanu, neviens to nav čohnījis, pēc tam gan jauns apdeits iznācis, kas iepriekšējo salaboja. Jautājums, kāpēc gan man garantijas serviss ņēma pretī to planšeti. Tač ne dzelžu vaina bija, bet softiska.

Link to comment
Share on other sites

  Tur jau tā lieta, ka lielākā daļa lētās interneta bodes velk iekšā preci hvz no kurienes, ka tikai lētāk dabūt un dārgāk pārdot.  Neesmu pat pārliecināts, vai stiepjot šādu lapsi pa tiešo uz garantijas servisu, šie arī dzelzisku problēmu remontēs - lai pārdevējs sūta poļu servisam.

  BET - jautājums, vai tiešām jau bija pabeigta poļu versija ?  Parasti preinstalētā OS ir tikai daļēji un, pirmo reizi laptopu piešķiļot, var norādīt vēlamo valodu u.c. "fīčas", bet ja neieslēdz brain.exe un tikai tupi spiež next, next, OK - tas uzliekas tā valoda, ar kuru sākts instalēt.  Nu, ja preinstalēta lokalizētā, konkrēti poliskā versija, nu tad jā, bet arī nav problēmu visu smuki angliskot vai latviskot.

 

vw - ņēma tāpēc, ka domāja par MB, bet tikai vēlāk noskaidroja, ka softiska problēma. Tev paveicās.  Un vēl - atkarīgs no konkrētā pieņēmēja/meistara - man piemēram videokamerai sačakarētu detaļu nomainīja pa garantiju, tikai atdodot nosmējās, ka otrreiz vairs tā nepaveiksies (vienkārši meistars bija nedaudz pazīstams :) ).

Labots - raiviic
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Normāla servisa ražotāji ņem, ja tas ir šo softa gļuks. Tur mobilo firmvāre, visādi biosi utt.

Mobilajiem ir bijuši softa gļuki, servisots pa velti ( uz garantiju ).

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

BET - jautājums, vai tiešām jau bija pabeigta poļu versija ? Parasti preinstalētā OS ir tikai daļēji un, pirmo reizi laptopu piešķiļot, var norādīt vēlamo valodu

Par šo man arī aizdomas. Cik man bijis jaunu laptopu no kastes, vienmēr sākumā ir vairākas valodas, starp kurām izvēlēties, dators ražots, teiksim, Austrumeiropas tirgum, tad ir, piemēram, Baltijas valstu valodas, poļu, krievu, angļu, bulgāru... sākumā tik uzmanīgi jāizvēlas vajadzīgā. Windows 10 gadījumā, to vēlāk var viegli samainīt, bet, labi atceros, reiz pirku W7 laptopu, kastē brīdinoša lapa blakus laptopam, tur valodu saraksts, kādās šim laptopam Windows iespējams, bet stingrs brīdinājums - pirmajā ieslēgšanas reizē izvēlēties pareizo valodu, jo vēlāk to mainīt vairs nevarēs.


 Ja par programmām un garantiju. Laikam jau nav pareizi to par garantiju saukt. Bet ja es pērku programmu, man ir atbalsts. Jebkurai programmai, par kuru maksāju, jāstrādā. Ir bijuši gadījumi, kad kaut kas neiet kā solīts, esmu rakstījis e-pastu, esmu zvanījis, risina tās problēmas. Nav tā, ka sūta mani uz datorkursiem. Tam pašam Windows. Tur arī ir atbalsts. Nopietns atbalsts. Tik, kā vienreiz man skaidroja MS atbalsta dienests, preinstalētā Windows, OEM Windows gadījumā atbalstu sniedz datora ražotājs. Nopērku es laptopu no HP vai Dell... neiet kaut kas man, tad HP vai Dell... ir pienākums ar mani vāķīties. Nopērku es savā lauku datorsalonā būvēto no atsevišķām komponentēm datoru, kuram preinstalēts OEM Windows (datorsalonam ir tiesības tirgot preinstalētus OEM Windows kopā ar datorsalonā būvētu datoru), ir man problēmas ar datoru (da vienalga, dzelži vai Windows), datorsalons vāķījas ar mani, un ja pienākas man garantija, tad es saņemu garantiju. Nestādos priekšā, kā tas izskatītos pie mums, vot nopērk kāds datoru ar OEM Windows vietējā datorsalonā, atnes mājās, bet neiet kaut kas, gļukojas, nes datoru uz salonu, a tur paziņo, dzelžiem vainas nav, nekas tev nepienākas. Tač izputēs tāds datorsalons pie mums, neviens pie viņiem nepirks vairs datorus.

Link to comment
Share on other sites

Ražotājam ( normālam ) patīk, ja serviso tā softa problēmas, kas ir viņa paša softs ( firmvāres). Reputācijas uzturēšanai.

Angļu val parasti jābūt, neesmu redzējis ka tās iespējas nebūtu. Varbūt kādiem kāda softa variantiem nav('o').

Kādreiz bija nopirkts jauns prasts mobilais, kurš ieslēdzot, izrādījās ar uzstādītu dāņu val. Jautrība bija, kamēr sameklēju vārdnīcu DK/ENG, tiku līdz anglenes uzstādīšanai mobilajā. Kaukāds noķis, neatceros modeli.

Polija jā, tur pat viena rūpnīca skrūvē kopā viena brenda tehniku. Skrūvēšanu pārcēla no Īrijas. Polijā ir vairākas lielas tirdzn firmas un lielnoliktavas preču sadalei pa austrumeiropu. Vai ar datoriem ar tās ņemas, neesmu interesējies. Preču sortiments tur milzīgs.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Angļu val parasti jābūt, neesmu redzējis ka tās iespējas nebūtu.

Ir, ir tādi varianti preinstalētos Windows 8/8.1 laptopos, kad tur ir tikai viena valoda. Un nebūt tur blakus nav angļu valoda. Par poļu Single Language nezinu, vai tādi ir, bet pilnīgi noteikti ir Single Language ķīniešu. :) Vo jautrība cilvēkam, kas tādu, dzīdamies pēc lētuma, nopērk.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kādreiz bija nopirkts jauns prasts mobilais, kurš ieslēdzot, izrādījās ar uzstādītu dāņu val. Jautrība bija, kamēr sameklēju vārdnīcu DK/ENG, tiku līdz anglenes uzstādīšanai mobilajā. Kaukāds noķis, neatceros modeli.
Ja pareizi atceros valodu uz angļu, neburoties pa menu, varēja nomanīt ar kodu *#0000# zvanīt vai  *#0044# zvanīt
Link to comment
Share on other sites

Ta visprastākais win OS - single ENG vislaik bijis.

Varbūt ja pārdoti pārpalikumi, ne tam tirgum domāti, var gadīties. Pamata pašam Win būt lētākam dēļ single ķīniešu nav VS single ENG. Varbūt MS cena ķīnai zemāka, tad kļūdos. Neesmu pētījis.

LSTP

Toreiz neko daudz par mobilajiem neinteresējos, taustiņkombinācijas nezināju. Pareizāk, par mobilajiem vispār neko nesapratu, bija vispār otrais mobilais mūžā. Atmiņas par rakāšanos menu - neaizmirstamas.

Labots - b25
Link to comment
Share on other sites

 

 

Pamata pašam Win būt lētākam dēļ single ķīniešu nav VS single ENG.

Tieši tā.

Atvainojos, nepatēmu. Atceros biju sen vienu kalkulatoru nopircis, CASIO, tur bija vesela sērija 2000 šo gadu vidū vai sākumā, ļoti veiksmīga. Bija lētāki ar mazāk funkcijām, bija dārgāki ar vairāk funkcijām, es, protams, sev to advancētāko paņēmu. Pēc tam internetā sadūros ar info, lietotāji atmaskojuši ražotāju, visai sērijai plate viena, tik katram modelim pa savam kaut kādi galiņi savienoti. Veiklie lietotāji pārlodēja lētākajam modelim galiņu savienojumus uz plates, tā ieguva dārgāko modeli, daudz pamācību bija, kā to izdarīt. Tad jautājums, kuram modelim jābūt lētākam, tam visfunkcionālākajam, vai taisni otrādi, tiem funkcionalitātē apgraizītajiem, man šķiet, ražotājs daudz vairāk nopūlējies, lai izgudrotu tos lētākos modeļus, kas tāds pats kā dārgākais, tik lētajam vēl papildus savienojumi platē. :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Vecos laikos bijuši, piemēram, proči kompjiem ar fīču. Neatceros modeļus, veči stāstīja, ka dažiem modeļiem nebija iespējas overklokot, bet pielodējot papildu savienojumu, bija. Kā ar tādi, kur kaut ko atvienojot vienā vietā un pievienojot sav citā varēja mainīt reizinātāju. Takta pieauga bez citām manipulācijām. Tādiem, kas uz plāksnītes, kristāls, un uz plāksnītes citi elementi, savienojumi. Kaut kādi 90 o gadu modeļi.

Link to comment
Share on other sites

 Ceru, mums foruma vadība piedos, ka netēmā pļāpāt sākām. Iedomājos. Kā taisa tādu Windows. Nu ņemsim par piemēru tādu Windows 10, Pro un Home. Man liekas, tur visa komanda uzprogrammē pilno Pro versiju - gatavs. Tad velta pamatīgas pūles, lai apgraizītu to Pro līdz Home versijai, štuko kuras iespējas Home izņemt ārā, vaiga sviedros gudro, kā to visu izdarīt, lai nejaukie lietotāji nesadomā kaut ko atlikt atpakaļ, ko viņi izņēmuši, saproti, kaut kā tā es iedomājos to visu. Izskatās diezgan neracionāli? Bet, ja tā padomā, varētu jau visiem tirgot Pro, ta izdomājuši to modeli, jo tā var vairāk naudas nopelnīt. Dārgo Pro versiju visi nepirks, uzliks cenu pa vidu Pro un Home, ar tik daudz nepirks, a te, ir lēts Home, to atļausies pamatmasa, pārējiem Pro, jo ir kam Pro iespējas tiešām nepieciešamas.

Link to comment
Share on other sites

MS jau nobeidza netbuku ideju ar RAM limitu Starterim un citām fīčām. Tāpat viņi bija švaki, tikai mazi, normālākiem bača ilgi tur, lēti. Nekā, uzlika limitus dzelžiem, apgraizīja Starter par daudz. Kam vairāk nauda, sāka pirkt dārgākus, planšetes, tablet sāka uzvaras gājienu.

Tad senāk Win98 uzlaboja līdz 98ME :(.

" viskrutākā " manuprāt bija šo spožā ideja savulaik student&home ofiss bez Access u.c fīčām. Skaidrs, ka mājai viņu nafig vajag. Studentam - it kā labi būtu, ja būtu gan. Tagad viņi jēdzīgāk studentiem ko dod.

Labots - b25
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nu ja nopērk kompi viens pats, bez specialista viedokļa, pie tam vel intīmpreču veikalā - tad tā ir, jā. Es uzreiz iesaku nest atpakaļ uz veikalu.

Tādus sūdus tirgo RD electronics un, kā jau zināms, vidējam latvietim tāds appisiens ir tieši kā radīts.

Ieekonomē uz kompi kaukādus 30€, tad uzreiz samaksā 20€ datorspecam, un kad kompis nosprāgst pāris mēnešus pēc garantijas beigām - pērk atkal nākamo sūdu.

Un tad pie sūdīgās situācijas valstī vaino visus citus, tikai ne paša fekalizētās  smadzenes.

Link to comment
Share on other sites

Nu pat atnesa vienu Asus ar licencētu w7hp uz borta, kurš it kā pats ir "recoverējies", vismaz īpašnieks - vecs opis - nespēj izskaidrot, kā tas noticis. Tad nu slēdzot iekšā tas pieprasīja izvēlēties valodu un ja neizlasa, ko no tevis prasa, bet nospiež next, tad nav brīnums, ka viss aiziet Poliski, jo šim English toč nebija pirmais sarakstā.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ko un kur tad tu, "ekspert", iesaki pirkt?

Kautkādu dajebkādu AMD kompi, vienalga kur.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...