Jump to content

AutoCAD un 3ds MAX - kursi


Vaarna
 Share

Recommended Posts

Biedri labdien,labvakar - kāda nu kuram dienas daļa.

Šobrīd esmu ieinteresēts apgūt AUTOCAD un 3DS MAX programmatūru. Noskatījos internetā ārzemju visādus online kursus. Kvantitāte ir milzum liela. Bet kur ir kvalitāte?
Varbūt kāds no boot'iešiem ir darījis? 

Iespējams latvijā ir kvalitatīvu kursu piedāvājums?​​

Link to comment
Share on other sites

Praksei ir nozīme un indivīda spējām. Ir redzēti visādi ar izietu kursu papīreli, bet tā īsti tāpat tā lieta neiet. Ņem studentu versiju programmai un sāc zīmēt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

studentu versija bez metodoloģijas ir izmests laiks. tā programma nav tik vienkāršā, kā lāpsta, kuru var apgūt rakšanas procesā. Tāpat vien bakstoties var samācīties neefektīvas rezultāta iegūšanas metodes, no kurām pēc tam jēga maza un pāriet uz pareiziem variantiem grūtāk.

Link to comment
Share on other sites

Tieši tā. Esmu pareizās jeb efektīvās metodoloģijas meklējumos!

Link to comment
Share on other sites

Par AutoCad, tā arī ir - ņem kādu rasējumu un zīmē augšā!

Kas ir pareiza/nepareiza metodoloģija?

Cadā ir lietas ko var izdarīt 3 dažādos veidos, un visas ir pareizas.

Link to comment
Share on other sites

 Par 3DS MAX nezinu, bet AutoCAD lietoju ļoti daudz. Mana pieredze, tas ir, kā es apguvu AutoCAD, sāc darīt. Vislabākais veids kā iemācīties, urbties pašam cauri. Paņem iesākumā kādu grāmatu, tipa, AutoCAD priekš čaiņika, lasi, un paralēli izdari to programmā. Ideālākais variants, ja tiec komandā, kur visi strādā tajā programmā, var ko paprasīt, kaut tur arī var iegadīties tā, ka tie spečuki pareizi nestrādā, un tad tik no viņiem iemācīsies ne gluži pareizi, manā gadījumā tā arī bija, aizgāju darbā, kur visiem AutoCAD, pats to nepārzināju, iedeva man uzdevumu, sāc, sāku arī bakstīties, grāmata blakām, un uz priekšu, vēlāk skatos, pieredzējušie kolēģi kaut kā neriktīgi visu dara, un vēl manu pieeju, ko es no grāmatas apguvu noliek par neriktīgu... nē, es darīju labāk, racionālāk, visus darbavietas sagatavju failus priekš sevis pārtaisīju pa savam, beigās izrādījās, ka kolēģi sāk manas sagataves ņemt, nevis lietot savas.

 Bija cita programma, kuru vēlāk, pēc gadiem no nulles apguvu. Izgāju 4 nedēļu kursus, bet fig, ar kursiem vien nekā, kamēr pats nesāku darīt, bakstīties, mēģināt, nekādas prasmes neradās. Kursi ir laba lieta, kad tu jau kaut ko proti, tad kursi tev iemāca optimālas metodes, diezgan plaši iepazīstina ar programmas iespējām.

 Vispār AutoCAD ir smaga programma. Vispieredzējušākais lietotājs pilnībā to nepārzina, jo daudz, ļoti daudz tur visādu iespēju, un visas tās iespējas ar nemaz nav vajadzīgas. Latviski ir vairākas labas grāmatas par AutoCADu, sameklē tādu. Daudz var atrast internetā pamācības, arī video. Sāc tik darīt, un aizies tā lieta.

 Veiksmi!

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

projektēšana

Autocads pamatvajadzībām nav tik sarežģīts, bet, viennozīmīgi, ieteiktu no sākuma iziet kādu pamatkursu, tālāk-pēc nepieciešamības caur forumiem un rokasgrāmatām. Pats sāku no 0, tikai pašmācību ceļā, pēc kopētas grāmatas,( programmas tolaik vēl pirka Latgalītes tirgū:D)- varu tikai teikt, ka tas prasīja ilgu laiku, liela daļa nemaz nav vajadzīga lietotājam vulgaris. Bet, nu katram savs, nav jau zināms, ko raksta autors domā rasēt.

Link to comment
Share on other sites

Paldies visiem par atbildēm. Katrā ziņā tagad bakstīšanās arī sāksies man :pooh_go:


P.s. Tas ko es gribu iemācīties darīt. Ir rasējumus pārnest uz datoru un zīmēt 3d skatā visu.
Tev tiek dots mājas rasējums, tu viņu zīmē 3d.

Link to comment
Share on other sites

 

 

P.s. Tas ko es gribu iemācīties darīt. Ir rasējumus pārnest uz datoru un zīmēt 3d skatā visu. Tev tiek dots mājas rasējums, tu viņu zīmē 3d.

 Tad jau tev 3DS MAX nav īsti tas, kas vajadzīgs. Teikšu, pat AutoCAD priekš tavām vajadzībām nav vispareizākā izvēle. Varētu skatīties uz AutoCAD Architecture (tāds ēku projektēšanai pielāgots AutoCADs). Vislabāk, pamēģini kādu BIM programmu. Revit (Autodesk produkts) vai tikpat labi ArchiCAD, vēl Allplan... Zinu, ka tai pašā SketchUpā ar labiem panākumiem mājas taisa. Kaut arī, ej nu sazini, kā iegrozas tava karjera, tiksi darbavietā, kur ir kāda konkrēta programma lietošanā, tajā arī nāksies strādāt.

Link to comment
Share on other sites

Jē, pievienojos ka Blenderim salīdzinot ar komerciālajām 3D programmām nav ne vainas. Ja gribi būt legāls pa lēto tad lielisks rīks. Nezinu cik ērts viņš ir savienojumā tieši ar arhitektūras vizualizācijām , bet cik redzēts internetā. tad daudzi to lieto. No otras puses, droši vien 3DS max ir vērts mācīties, jo tas ir industrijas standarts (šobrīd) un ja plāno iet zem kāda strādāt, tad ganjau ka ir vērts.

 

Ja izdomā mācīties Blender, tad https://cgcookie.com/learn-blender/ir tiešām izcili tutoriāļi 

 

Kā arī šis varētu būt ok:

http://www.thearchitectureacademy.com/sp/28053-buy-now?

utm_source=blenderguru&utm_medium=products_dropdown&utm_campaign=blenderguru_aa

 

Te var izlasīt informatīvu bloga ierakstu, kur viens komerciāls 3D interjeru veidotājs apraksta Blender renderdzinēja plusus / mīnusus. http://www.chocofur.com/cycles-in-production.html

Labots - wailjdii
Link to comment
Share on other sites

Nav tik traki ar to Autokadu, tiešām!

Es kolēģim, kurš visu laiku zīmēja ar roku, vienas pēcpusdienas laikā ierādīju galvenās komandas, kuras viņš sarakstīja uz lapiņas, kuru pielīmēja pie monitora - l,c,m,ro,tr,u, kā ievadīt relatīvo koordināti, pamatsnapošanu un peles labo pogu kā enter. Lēnā garā viņam tapa saprotami vienkārši 2D rasējumi, ko dot uz darbnīcām. Viss atkarīgs, kā to lietu nostāda. Ja nostāda, ka oj, tur vajag izurbties cauri vot tur tādai grāmatu čupai, protams, ka liekas atbaidoši un sarežģīti. Ja ierāda pamatlietas un cik tās vienkārši strādā, tad tur nekas tāds nav.

Pareizais princips ir apgūt, kā strādā komandas. Uztaisi pamatkomandu referencīti un turi priekšā. Atri vien tas aizies automātā. Pēc kāda laika kļūst interesanti, kad var atrast visādas foršas fīčas, par kurām it kā seasoned profiņi nezina. Galvenais saprast principu.Īsti pareizu un nepareizu recepšu nav, lai gan ir redzēti visādi caur-p varianti... :) Ir rasējumu noformēšanas likumi - katrai sfērai savi, bet tā, - kas nu kuram racionālāk, tas ir prakses jautājums.

Katrā ziņā pēc autokad ir grūti strādāt programmās, kurās nav komandu princips un ir jāmeklē kura nu ikona jāklikā.

Manuprāt kursi ir zemē izmesta nauda (sorī, ja kādam tas šeit ir bizness)...

 

Lai veicas!

Link to comment
Share on other sites

Nu ja Cads ir 1. progrmma dzīvē ar ko darbojas, tad jā komandas ir ok! - ātri un labi.

Man 1. programma uz kuras zīmēju bija Visio, kur pārsvarā vajadzēja klikot uz ikonām, un tad pāriet uz Cadu bija problemātiski. Un arī tagad ir kaut kādas darbības, kur arī Cadā klikoju uz ikonām - pieraduma jautājums.

Link to comment
Share on other sites

Kursiem ir jēga CV uzlabošanai. Kam ir pašam literatūra, uzinstalēts, mēģināts.

Nevar zināt, kā pieiet pasniedzējs. Citi strikti ietur programmu, citi vairāk strādā ar vājakajiem kursantiem. Gadās, kas seko advancētāko kursantu spējām.

Apm līdzīgi kā augstskolās kāda moduļa pasniedzēji.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Realitātē ko kursi un pēc kursu iegūtais sertifikāts darba tirgū dod? Vai šajā gadījumā tas tikai apstiprina to, ka tu biji un ieguldīji savu naudu un laiku. Par zināšanām gan neko neliecina? 

 

Autocad sāku mājās bakstīt kā tādu. Forši būtu pieteikties kādiem kursiem ( ko domājiet par http://www.kogra.lv/index.html ). Lai būtu cilvēks kas dod uzdevumus un tādā garā. Tomēr tā patīk vairāk. Bet visādi citādi - ko dod tas papīrs? Vai varbūt pameklēt kādu privātu, kas dos uzdevumus un metodiski rādīs ko pamācīties?

 

Katrā ziņā liels paldies visiem par jau esošajām atbildēm!!! 

Labots - Vaarna
Link to comment
Share on other sites

Zinu kantori, kurš bija paņēmis mentoru. Laikam freelanceri. Viņš tad sataisīja tam kantorim arī visus acad šitsetus un ko tur vēl. Piejaucēja to visu printeriem, ploteriem, lai bez maz ar vienu pogas spiedienu viss notiek. Uzrakstīja rtfm, kā un no kura gala visu pareizi darīt, lai mazinātu bardaku. 

Link to comment
Share on other sites

 Vaarna, manā vecajā darbavietā visi bija izgājuši AutoCAD kursus tieši Kogrā, vispār tā darbavieta softu no Kogras pirka toreiz. Neteikšu, ka mani pieredzējušākie kolēģi bija baigi gudrie AutoCADā, lai arī visi bija kursus izgājuši. Vēlāk, citā darbavietā izgāju vienus kursus šeit: http://www.infoera.lv/apmacibas Ļoti labu iespaidu tas kantoris atstāja. Tie arī Autodesk dīleri, par Kogru tagad noteikti labāki, kaut vai salīdzini mājaslapas. Kogra kādreiz bija paši paši, tagad sen vairs nav, viņi tagad pievienojušies kaut kādiem lielākiem, reizē ar Aga Cad. Biju reiz arī Kogrā uz vienas dienas apmācībām aizsūtīts, tāds krievisks kantoris toreiz bija.

 Kursi nav slikta lieta. Vai kursu sertifikāts ko dod? Nezinu, var jau būt, ka kaut kur to vērtē. Pirmais jau skatīsies, ko tu vari. Man savulaik bija tā, kad aizgāju darbā, kur vajadzēja AutoCAD zināšanas, teicu, ka neesmu ar AutoCAD neko darījis, zināju citu programmu. Iedeva man uzdevumu, palaida mājās, mājās riktīgi urbos cauri softam, sataisīju diezgan labi to, kas man uzdots, visai drīz ierados atrādīt paveikto, ar visu laptopu ierados, priekšnieks apskatīja, baigi labi, uzreiz piedāvāja padomāt par darbā palikšanu. Nevar jau salīdzināt tos laikus ar tagadējiem. Toreiz vēl AutoCADs visur bija jaunums, pareizāk, reti, kur vispār ar AutoCADu strādāja, lielākoties visur vēl bija rasējamie dēļi, tie, kas varēja rasēt datorā nemaz nebija tik daudz, reģionos vēl ne tik. Nu bet tā, cik mani vērojumi, visur pirmām kārtām skatās, ko tu vari izdarīt, tikai pēc tam kursus.

 Salīdzināšanai, tu vari iziet visādus svešvalodu kursus, dabūt nopietnus sertifikātus, bet, kad iesi darbā, kur prasa svešvalodas zināšanas, ar tevi vienkārši aprunāsies tajā svešvalodā, to vērtēs, nevis skatīsies uz tavām kursu apliecībām. Šitā man vienam paziņam bija, šis CV ierakstīja labas angļu valodas zināšanas, darba intervijā vienkārši pārgāja uz angļu valodu intervētājs, tas priekšnieks bija ar ļoti labām angļu valodas zināšanām, ar visādām apliecībām acis neaizmālētu.

Link to comment
Share on other sites

Kad pirmo sasūtīto CV atlasi veic sekretāre, HR, tad kauko jau dod. Daudz, maz, kā kur. Viņi jau paši AutoCAD nelieto un vispār, bieži neatšķir Java no JS, nereti pēdējo reizi ko grūtāku ekselī taisīja studiju laikā.

Papīrs toties tādiem kaut kāds " kritērijs ".

Specam jau savādāka atlases pieeja.

 

Pareizi, var pat piezvanīt un pasaukt uz interviju tai svešvalodā, ne latviski, runājot pa telefonu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...