Jump to content

TV signāla problēma


playback
 Share

Recommended Posts

Paldies par atbildi. Skaidrs, ka nav jēga, es tik mēģināju saprast kāda suņa pēc tas meistars ir ielicis tādu variāciju ar dekoderi kā pastiprinātāju. Pastiprinot visu šķluru, signāla torkšņa attiecība noteikti neuzlabojas un pat pasliktinās. Selektīvus maztrokšņu pastiprinātājus esmu licis dažādu diapazonu antenām tikai ar domu, lai kompensētu kabeļa zudumus, piemēram, ja tornī ir antena un ir kādi 50m kabelis, tad pie antenas tiek uzlikts ~3-5dB pastiprinātājs. Ja no antenas jau ir pienākošs 20m kabelis, kurš pēcāk tiek dalīts uz 2 TV, tad tai vietā bāzt dekoderi likās dikti dīvaini un samērā bezjēdzīgi, bet nu klientiem dajebko var iestāstīt. :D

 

 

 

Esmu eksperimentējis ar maztrokšņa pastiprinātājiem priekš tāluztveres. Ir reizes, kad tas palīdz un reizes, kad nē. To grūti saprast, jo spektra analizātors rāda, ka signāls krietni virs trokšņu līmeņa, bet bildi, ar vai bez priekšpastiprinātāja, nerāda. Citā dienā signāls galīgi švaks, bet bilde ir, tikai nestabila. Pieliek priekšpastiprinātāju un viss OK.

 

Tās ir tālās izplatības nianses, ko esmu novērojis dažādos diapazonos, respektīvi izplatība var būt ar samērā tīru, bet vāju signālu (priekšpatiprinātājs noder) un stiprāku, bet pilnu ar drazu un tad jēgas nav. Vēl jau fading ir izteikts un tad grūti novērtēt. Starp citu, pagājušajā pirmdienā bij izteikta izplatība DVB-T joslā un D-pilī Cesvaine kādas 3 stundas gāja ar +20-30dB vir parastā.  

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...