Jump to content

TV signāla problēma


playback
 Share

Recommended Posts

Sveiki, vispirms vēlos uzzināt vai jums virszemes TV maksas kanālus rāda normāli?

 

Man problēma ir sekojoša (parādījās pāris dienas atpakaļ):

Maksas kanāliem rāda signālu stiprumu ~70-80% bet signāla kvalitāte ir 0, tātad bilde rausta, bet bezmaksas kanāliem LTV1, LTV7 utt rāda bez problēmām signāla stiprums, kvalitāte ap 80%.

Dzīvoju laukos

Tagad nezinu kur meklēt vainu, mainīt modemu, antenu vai pastiprinātāju antenai likt citu. 

Varbūt kādam ir bijis kas līdzīgs??

Labots - playback
Link to comment
Share on other sites

janispauls

Kāds virszemes TV modems var būt? Kāda antena?Kāds pastiprinātājs? Kā barojas pastiprinātājs?

Link to comment
Share on other sites

 Ja dekoderis rāda signāla kvalitate 0%, tad visdrīzak nedarbojas antena. Uz signāla stiprumu var neskatīties. To lielākā daļa aparātu rāda papagaiļos. Vispirms vajag no kaimiņa aizņemties dekoderi un pārbaudīt, vai ar to rāda. Gadās ,ka dekoderim pazūd barošana antenas pastiprinātājam. Protams, ja tāds ir. Otrs variants, poļu traukurežģa antena, kura barojas ar savu adapteri un tam nobeidzies strāvas stabilizators(izžuvis elektrolīts). Tālāk protams jāskatās kabelis un antena. Pirmo  MUXsi jau rāda arī bez antenas, ka tik kautkas uztvērēja antenas caurumā iebāzts  :sarkasms: Vispār, es lieku 99% uz antenu, jo uz jumtiem parasti ir bēdu ieleja nevis antenas. 

Labots - Didzis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

TasEsmuEss

Pirms pāris dienām notika šī pati problēma laukos, ka daudz ko vienkārši pārstāja rādīt. Varbūt viņi paši kaut ko mainīja raidīšanas jaudā? Kvalitāte bija 0, lai gan iepriekš vienmēr bija labs.

Link to comment
Share on other sites

kaads tu okujeeenijs specs...   bet taa - paarsvaraa bezmaksas apraida zemaakaas frekvencees, liidz ar ko signaals vienmeer buus stipraaks, maksas parasti ir augsjeejaa diapazona galaa. aprakstiitaa probleema ljoti izplatita vaajas, nepareizi noeguleetas vai boajatas antenas/kabelja gadiijumaa...

 

pats peec veel okuenaaka speca izklausies, frekvences augstums protams sho to ietekmee,

bet pamatiemesls sajaa gadiijumaa ir atschiriigie signaala modulaacijas tipi

 

Ielejas atbilde bija jaauztver kaa jautroshanaas turpinaajums, kuru izraisiija problemas apraksts -

bez 0.5 vai kristaala lodes nu nikaa

Link to comment
Share on other sites

HVZ,tornī problēma? Ā ,un šito muzikas video un šlāgerkanālu virszemes TV vairs nerādīs?

Link to comment
Share on other sites

Didzi, es to poļu režģa antenočku vispār bez pastiprinātāja kurbulēju. Ir ielikta tā salāgošanas plāksnīti un viss. Nez, varbūt, ja ieliktu to oriģinālo plati ar pastiprinātāju, signāls būtu labāks, bet arī pašlaik nevar sūdzēties.

 


Mūzikas Video vietā ir tas jaunais sieviešu STV kanāls. Par Šlāgerkanālu gan nezinu.

Link to comment
Share on other sites

Varbūt viņi paši kaut ko mainīja raidīšanas jaudā?

 

varbuut arii ne jaudaa, pietiek kaadu no daudzajiem parametriem pamainiit.

uz sava Riigas uztveereeja es lietoju konkreetas veertiibas, bet eksporteejot kanaalu listi uz "lauku" uztveereejiem visur kur var nomainu pret `auto`

Riga_Air:

Prov;		Freq;	Chan;	CodeRateLP;	CodeRateHP;	Constelation;	TransmisionMode;	Guard;
LVRTC		530	DM28	1/2		3/4		Qam16		8k			1/4
Lattelecom	554	DM31	1/2		2/3		Qam64		8k			1/16
#-DLRTC		-610	DM38	1/2		3/4		Qam64		8k			1/8
Lattelecom	650	DM43	1/2		2/3		Qam64		8k			1/16
Lattelecom	658	DM44	1/2		2/3		Qam64		8k			1/16
Lattelecom	666	DM45	1/2		2/3		Qam64		8k			1/16
Lattelecom	690	DM48	1/2		2/3		Qam64		8k			1/16
Lattelecom	778	DM59	1/2		3/4		Qam64		8k			1/32
#-Lattelecom	-834	DM66	1/2		3/4		Qam64		8k			1/16

iespeejam jaaizdzeesh ieprieksh saglabaatie kanaali un jaakjemmee uz tuksha

Link to comment
Share on other sites

Daudziem problēmas rada 4G palaišana 800 MHz joslā - aizbliež ciet uztvērēju vai aktīvo antenas pastiprinātāju. Man pašam tā notika Pabažos ar aktīvo poleni...

Link to comment
Share on other sites

Tad, nu tā. Tika iepirkta jauna antena ar pastiprinātāju. Visu savienojot un pievienojot pastiprinataju pie stravas tas darbojas labi ja kadas 5 sekundes un tad izsledzas. Visi vadi tika parbauditi vairakas rezes un savienoti pareizi. Nezinu ko iesakt. Atkal jauns pastilrinatajs japerk?

Link to comment
Share on other sites

Uzliku veco lattelecom dekoderu bez pastiprinataja un viss iet. Tik dekoderam pults sen jau mirusi un nav patikami ar 2 vam pultim slegat TV.

 

Drunk lizard tu ka vienmer sava elementa - esi pats gudrakais kamer parejie ir pilnigi idioti

Link to comment
Share on other sites

Nu un kur problēma jauno dekoderu bez pastiprinātāja lietot ? Kā redzi - signāls pietiek bez pastiprinātāja (kas nereti rada tikai problēmas). Vismaz varēji jau pateikt, kas par antenu - Jaunpils tomēr diezgan tālu gan no Rīgas, gan Kuldīgas torņa - labu antenu, nevis poļu trauku žāvētāju vajag. Pastiprinātājs neko nedos, ja antena signālu neķer.

Link to comment
Share on other sites

janispauls

 

Uzliku veco lattelecom dekoderu bez pastiprinataja un viss iet,kur tas tev pastiprinātājs atrodas,dekoderī? kaut kas tur tev neklapē,ko te dēvē par pastiprinātāju,droši vie barošanas bloks

Link to comment
Share on other sites

Pats nezinu. Ar dekoderu bez pastiprinataja iet. Bez dekodera( ar moduli) un pastiprinataju iet, bet pec piecam sekundem sledzas ara. Bez dekodera un pastuprinataja, savienojot pa taisno neiet.

Link to comment
Share on other sites

 Sorry, bet D_L pilnīga taisnība, pie tam te ne tikai curve_hands, bat arī brain.exe problēma :diablo: . Skaidri redzams, ka tev nav nojēgas par to, ko dari - nu tas normāli, ne jau visiem viss jāprot, bet  tad vismaz pacenties uzrakstīt te konkrēti kādu antenu, dekoderu, pastiprinātāju (barošana no dekodera vai atsevišķu) lieto, kā vispār viss saslēgts, ja gribi sakarīgus ieteikumus.

 Ko nozīmē

 

 

Bez dekodera un pastuprinataja, savienojot pa taisno neiet.

tu ko - slēdz antenu pa tiešo pie TV, kuram nevar ievietot Conax moduli un karti, un ceri ieraudzīt bildi ?

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Ne, es sledzu pa taisno klat antenu TV kuram var ievietot moduli

Link to comment
Share on other sites

janispauls

Nu pareizi,antenas pastiprinātājs bez barošnas bloka nedarbosies,jo televizoram nav barošnas izejas priekš pastiprinātāja

Link to comment
Share on other sites

TV - philips pfs 6909

TV modulis - Cam conax

Dekonders - http://www.optiskais-internets.lv/tv-dekoders-kur-nopirkt/

Pastiprinātājs( nāca kopā ar antenu) -  http://www.amazon.co.uk/Labgear-PSM114-100ma-Power-Supply/dp/B009A5PZDS

Antena - http://www.labgear.co.uk/category/aerials/outdoor-tv-aerials/75506-labgear-megaboost-amp-aerial-10m-cable/1001/1010/186/(viss komplekts kas nāca)

Labots - playback
Link to comment
Share on other sites

 

 

...sledzu pa taisno klat antenu TV kuram var ievietot moduli ...
  Te iztrūkst viens posms - baroklis (varbūt iztulko, ko nozīmē Power Supply ?) - jo pastiprinātājs (ir pie antenas) bez barošanas nestrādā. (Slinkums pētīt, bet gan jau TV atbalsta mp4 bildi.)
Link to comment
Share on other sites

Jāsāk laikamar to ,ka lpgoperiodīskā antena nav labākā izvēke. Šai antenai maksimums ir 12dB pastiprinājums un tā var normāli darboties aptuveni līdz 30km no raidītaja. Visdrīzāk antenas pastiprinātājs ir no 470MHz-862MHz, bet patreiz  790-862Mhz diapazons sak piepildīties ar 4G interneta apraidi. Pareizi Racer saka, ja mobilais tornis tuvumā, vai kāds aktīvs 4G lietotājs kaimiņos, tad antenas pastiprinātājs būs pārslogots, un signāla kvalitāte uz 0. Lattelekoma dekoders dod 5V barosanu , bet antenas pastiprinatājs paredzēts 12V. Sanāk,ka pastiprinātājam pietrūkst barošana un tas nedod pilnu pastiprinājumu. Līdz ar to tas nepārslogojas. Kā iemauc orģinalo barbloku uz 12V, tā visdrīzāk pastiprinātājam "aizliek muti" un tapēc nerāda bildi.  Vislabāk jau būtu to pastiprinātāju no antenas nahrenizēt, bet tas nebūs vienkārši. Ir variants Lattelekoma zvaigžņu kasti izmantot kā barbloku. Pieslēdz to pie antenas un dekodera RF izeju padod uz televizoru. Vajag atrast vecu antenas vadu, kāds nāca līdzi jebkuram VHS viģikam. Tad vajadzētu darboties.

Vispār, sakarā ar 4G ir iestājies pilnīgs pipec. Platjoslas pastiprinātāji vairs principā nav izmantojami. Tapēc nepērciet aktīvās antenas ar pastiprinātājiem! Ja ir pastiprinātājs,tad ravējiet to laukā no antenas. Nu nav citu variantu. Ja vajag pastiprinatāju priekš vairākiem TV, tad pirms pastiprinātāja jāliek režekcijas filtrs, kurš gāž nos 790-862MHz. Antenā tādu filtru uzlikt nevar, jo tam OBLIGĀTI !!!!!!! jābūt piems pastiprinātāja. 

Link to comment
Share on other sites

Kkas te nav īsti skaidrs, Man nevis bildi nerādīja vispār bet gan pēc neilga laika pazūd.

Kā pie strāvas pievieno to barošanas bloku ;šo(http://www.amazon.co.uk/Labgear-PSM114-100ma-Power-Supply/dp/B009A5PZDS), tad visu rāda bet pēc 5-10 citreiz pat vairāk sekundēm(pirmajā reizē pat visus kanālus lēnā garā izspaidīju) barošanas bloks izslēdzas pats no sevis

Labots - playback
Link to comment
Share on other sites

Ko Jūs te visi mudrī, čalis taču konkrēti pateica, ka ar tvstar viss ir bumbās, problēmas ir kad laiž caur tv iebūvēto dekoderu, vismaz es tā saprotu.

Link to comment
Share on other sites

Didzim daļēja taisnība.Logoperiodiskās antenas platjoslā nav sevišķi efektīvas.Arī ar pastiprinātāju pielietošanu ir [problēmas.Ir izdevīgas izmēru un materiālu izlietojuma ziņā.Šaurākā frekvenču joslā ļoti labas, ar stabilu  uztvert spēju.

Link to comment
Share on other sites

DreamMuca

 

 

Mūzikas Video vietā ir tas jaunais sieviešu STV kanāls. Par Šlāgerkanālu gan nezinu

Shlaagerkanaals no Zakjusalas tornja pagaidaam veel ir uztverams.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Kādu antenu jūs ieteiktu? Tornis atrodas apmēram 20km attālumā. Iet arī istabas antena, bet ir problēmas, ja garām brauc mašīna. Tāpat diezgan bieži raustās signāls. Problēma lidzīga, kā minēts. TV star iet labi, bet ar jauno TV kur iebūvēts modulis ir problēmas. 

Link to comment
Share on other sites

Tēma veca, bet neksa nav mainījies- DTX48F ir ir viena no labākajām un lētākajām antenām. Visādā ziņā pilnīgi bezjēdzīgi ir pirkt tās vēdekļveida antenas, kurām trīs traversas ar direktoriem priekšā. Bāž tos štruntus visās reklāmās priekšā un cilvēki pērk, jo fišku nerubī- kruta ta izskatās  :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Ja nav vairāki televizori, tad pastiprinātāju  nevajag. Pastiprinājums 16,5dB nozīmē tikai to, ka tai pašā bodē, pa to pašu naudu pārdod vēdekļveidīgu antenu  http://www.rdveikals.lv/products/lv/630/61602/sort/1/filter/0_0_0_0/DTA-900-TRIPLEX.html kura ir smagāka un ar mazāku pastiprināšanas koeficientu. Tapēc jau es saku, nu nepērciet tos vēdekļus un logoperiodiskās antenas, ķipa šāda  http://www.rdveikals.lv/products/lv/630/59108/sort/1/filter/0_0_0_0/P-2845-DTT-G.html  Šai antenai pastipprināšanas koeficients ir uzdopts nekorekti, jo izmantots tiek iebūvēts pastiprinātājs. Ja kāds var atrast lētāku un labāku antenu par Iskras DTX48F tad lūdzu "studijā" Ja kas, Yotas bāzē šī antena maksās vēl lētāk.

Link to comment
Share on other sites

Tātad divus TV antena nepavilks? Lai gan nav tik būtiski, jo TV Star var vada galu iebāzt un viss iet, atšķirībā no krutajiem TV ar iebūvētajiem dekoderiem. 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Šodien ~ 50 km no Zaķenes izpalīdzēju cilvēkiem - lāga negāja VTV, problēmas bij 2 - pussprādzis polenes pastiprinātāja baroklis, ko nomainīju un spliterī un tā konektoros uz 2 TV bij zaļais iemeties no mitruma. Nbet tas nu tā. Kas man likās savdabīgi - pienākošais kabelis tika laists caur Selteka dekoderi - RF IN un aizejošais uz RF OUT - meistars, kurš pirms pāris gadi to pasākumu lika, to bij atstājis kā pastiprinātāju. Saliku pa taisno un viss rāda. Ja laiž caur to dekoderi, tad, jā - signāls pieaug par kādi 4 dB, bet Q nemainās. Netiku gudrs kāda suņa pēc tas ir jādara, jo pastiprinās jau kopējais balagāns, kas nāk kopā ar trokšņiem. Varbūt ir kāda pieredze, kas saka, ka ir jēga?

Link to comment
Share on other sites

Nav jēga, ja signāls labs, tad to mierīgi var dalīt uz vairākiem televizoriem. Pie labas antenas, man vienā vietā DTV signāls izdalīts uz četriem uztvērējiem. Viss darbojas jau gadiem un tas 60km no Rīgas raidītāja. Sākumā uzliku priekšpastiprinātāju, bet kā tuvejā tornī salika Triatel raidītājus un vēl citas figņas, tā platjoslas priekšpastiprinātāju nācās izravēt. Signāla līmeni tas protams pacēla, bet arī BERi bija klāt un bilde brīžiem klučojās. Esmu eksperimentējis ar maztrokšņa pastiprinātājiem priekš tāluztveres. Ir reizes, kad tas palīdz un reizes, kad nē. To grūti saprast, jo spektra analizātors rāda, ka signāls krietni virs trokšņu līmeņa, bet bildi, ar vai bez priekšpastiprinātāja, nerāda. Citā dienā signāls galīgi švaks, bet bilde ir, tikai nestabila. Pieliek priekšpastiprinātāju un viss OK. Te gan runa par tālu TV raidītāju uztveršanu, kuri atrodas vairāk kā 100km attālumā. Milzīga nozīme ir raidītāja jaudai. Ja igauņu TV var uztvert diezgan bieži, tad Lietuvas televīziju redzēt nevar, kaut tuvākais raidītājs no manis ir tikai 60km attālumā, bet tam 200W jauda.Par vietējiem raidītājiem vispār nav ko runāt. Tos ar naglu var redzēt, bet, ar kārtīgu antenu 100km radiusā ap raidītāju, mierīgi. Praktiski visos gadījumos, kad ir problēma ar digitālās TV uztveršanu, pie vainas ir antena. Pareizāk sakot, tās nav, antena ir vecā metru viļņiem domātā, vai poļu trauku žāvētājs ar 38dB priekšpastiprinātāju, kurš ierosinās vai tiek pārstūrēts ar traucējošiem signāliem.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...