Jump to content

DIY kartupeļu kastes


kevins
 Share

Recommended Posts

par cik rudens ir kartupelju laiks tad parunaasim par muusdienu ( ne psrs laiku )  kartupelju kasteem. kaadu laiku atpakalj viens foruma biedrs bija PA akustikas mekleejumos ar prasiibu lai buutu kaut mazliet basinjsh lai vareetu darbinaat bez suba ( kautkaads nebuut kicks ) un lai augshas negrieztos ausiis skaljaak klausoties.  + izmeers lai nebuutu mega lielas, par atskaites punktu njemot dB technologies cromo 15+ kas ir 730x470x400, un lai arii nebuutu mega smagas, respektiivi, 30 kilogramos jaaiekljaujas . taakaa normaalam tesienam kaa likums vajadziigs kaads 15'' skaljrunis un gaisiigaam augshinjaam 1'' augshinjas , tad izleemu taisiit 15+1 konfiguraaciju.

njemot veeraa to, ka normaals saplaakshnja korpuss jau kautkaadu svaru iedot, tad atlika vien skaljrunjus izveeleeties ar neodiima magneetu, lai nav jaastiepj lieki 5-6 kg deelj feriita etc magneetiem

20150824-143714.sized.jpg?1444891313

taa nu kastes izmeers tika maksimaali piemekleets lai sabalanseetu maksimaalos izmeerus/ svaru ar zemaa gala performanci, njemot veeraa, ka akustikai/ skaljrunim ar augstu juutiibu ( ja runaajam par zemo galu ) noteikti vajadzees paliela izmeera kasti, lai to zemo F diapazonu dabuutu kautcik liimenii .

20150925-172339.sized.jpg?1444891599

 

filtru dalja kaa parasti ir izveeleeta ar extra zemu spolju pretestiibu zemajaa galaa ( sheit protams lomu arii speelee price/performance faktors ) , rezistori attieciigos mezglos kaa parasti njemti ar rezervi lai nekarst ( testos nepaarsniedz +25 graadu uzkarshanu, attieciigi pie vides temperatuuras +30 nebuus vairaak par 55 deg ) , un kondensatori pamataa tiek izmantoti poliestera un polipropileena filmas ( objektiivu apstaaklju deelj darba spriegumi/ straavas caurlaidiiba uc)

20150927-012158.sized.jpg?1444892096

 

tad nu ielikshu vienu shausmiigu liikni no testa versijas lai ir par ko pashausminaaties  ( zemaa gala nav, rezonanses utt :p ) tas ir pie aptuven 30W testa kastee , ne-reverberaacijas kameraa :p

123.sized.jpg?1444893394

 

Objektiivie parametri gala variantam ir shaadi - RMS jauda 500W, juutiiba ap 99dB uz 1 watinju.  zemais gals pie -3dB = 60hz ( briivaa laukaa ) , -10dB buus 50hz. Svars ir sanaacis 25 kilogrami, aarejie izmeeri kaa jau redzams, mazaaki par vienu kartupelju kasti ( nu aptuven 65x45x38 cm ) divas var ielikt vienaa normaalaa sedana bagazhniekaa .

par cik izveele kritusi uz RCF skaljrunjiem, tad biedram ljoti gribeejaas arii taas firmas logo uz restes :D

 

arturs-gala.sized.jpg?1444893839

 

Par skaneejumu --- Man shiis akustikas bija gruuti klausiities mazaa skaljumaa, pamataa viss veerteejums un objektiivi gaishais iespaids ir no jaudaam 50-200w ... Zemais gals akustikaam uz griidas staavot, preciizaak, kickbass, ir pietiekoshi ok,lai neteiktu par daudz,  bet nu pamataa jau shiis tomeer jaacelj uz statiiviem ( nu kaa minimums metru no zemes ) . Augshinjas man personiigi daudz vairaak patikaas skalji uzgrieztas , jo kaa jau daudziem neitraaliem pro piikstuljiem otraa harmonika papildus paraadaas pie lielaakas jaudas, liidz ar ko tie saak skaneet siltaak ( sliktiem piikstuljiem parasti titaans/ treshaa harmonika un specifiskas intermodulaacijas griezhas ausiis ) . Vokaali saprotams, ka nav tik dziiviigi kaa 3 joslaam, bet nav arii beediigi. Saprotams, ka balanseejot starp piikstulja noslodzi zemajaa galaa un leenu/ rezonansu skaneejumu no 15'' midbasa, uz gaisiigu vokaalu shaadaa konfiguraacijaa iisti nav ko sapnjot. bet nu gan jau iipasnieks  pats padaliisies ar saviem iespaidiem ....... man kaa parasti ir gruuti atdot shiis kastes iipasniekam ( subjektiivi prieksh 2 joslas patika kaa skan ) .

Saprotams, ka shiis kartupelju kastes cena nav 100 vai 200eur, bet nav arii tuukstots eur gab ...... manupraat, tas ir zelta vidusceljsh , lai ieguutu dziiviigi skanoshu ausiis nedzinkstoshu pro 2 joslu frontinju par sapraatiigu summu .

Labots - kevins
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Dstr, nu shaadus parasti krosee ap 1,5-2K. lielos piikstuljus 15+1,4 vai 15+2 konfiguraacijaas kaa nukursh krosee pie 800-1K . nu un tur jau arii sanaak kompromiss--- resp-- tu itkaa to leeno vidusjoslu no 15'' nonjem, bet ieguusti netiiras augshas deelj liela piikstulja diametra ....

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Vidējā skaļruņa neesamību ļoti jūt vai arī tas pīkstulis ir advancēts pīkstulis?

Link to comment
Share on other sites

nu tie kas klausaas muuziku, nevis pirtinjaa tusee,  jutiis protams. Bet jaasaprot ir to, ka shiis tomeer ir standarta " darba zirgs" ne hifi kastes,  liidz ar ko runaat par MF diapazona caurspiidiigumu vispaar ir nevietaa . par piikstuli gan teemu nesapratu. Pamataa vidi ir neizteiksmiigaaki deelj 15'' ZF skaljrunja leeniiguma un rezonanseem augsheejaa galaa nevis deelj piikstulja nespeejas . kaut, autors/ iipasnieks visdriizaak varees pats uztaisiit kaadu testu un saliidzinaat ar kaadu savu maajaas esoshu hifi sisteemu

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12
Tā nu ir sanācis, ka es esmu vaininieks :D

 

Tā kā jau pie kevina tapa custom subis un viss apmierināja, tad arī šoreiz par labu nosvēros custom, jo tirgū pieejamās kastes, ko tiku nopircis un palietojis neatbilda manām vēlmēm, tika paņemtas arī īrē next x sērijas pasīvās kastes, kas sniedza ieskatu kā skan puslīdz laba pasīvā kaste. Sakārtojot galvā dzirdētās visas kastes, finanses un vēlmes tika uzsākta saruna ar Kevinu, kur rezultātu Jūs varat redzēt!!

 

Kastes ir sanākušas mazākas un sver mazāk kā pilns kartupeļu maiss. Ar DB cromo 15+ nevar salīdzinat, tās svēra vairāk, lai arī ir no plasmasas kastēm un izmēri bija briemīgi lieli, nerunājot par augšu problēmu, kas radās, kad tiešām tās kastes gribēji izmantot kā nākas!

 

Šis ir labs piemērs, kad ar custom var realizēt tirgū neatrodas lietas par pieņemamu cenu. Šobrīd gan neesmu paspējis tās kastes pilnā sulā notestēt, bet pirmās ieskaņas dzīvoklī bija ļoti ok. Kastes kustina Crown XTI2000, kāpēc tas, vienkārši ir iebūvēts DSP, piemērota jauda un svars! Atkrita atsevišķa DSP iekārta un vadu čupiņa.

 

No projektiem ir palikuši pāri divas iekārtas par labām naudām - DXC2496 DSP procis un IMG STAGE line STA-1000 pastiprinātājs.

 

Nobeigumā daži foto tuvplānā :D

j9gi9q65rxumt897b0p7.jpg0k9qtq563i8q2te2ypr.jpgkybkpfokr0ty2mxubu9.jpg7hp7gqyrkkn26ibm08j.jpg

1w37b512h09q8bi05ex.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Kaspars12
Laiks ir pagājis un tēma jāpakustina... Tika salikts viss kopā un nobaudīts pie vēlajiem ziemas vakariem kā reiz!  :king2:

 

Par tehnisko pusi, ja kāds nesekoja līdzi, tad tika salikts 2.1 sets, divi topi un subs. Respektīvi 2x(1"+15") + 1x18", viss tīrs RCFs. 

 

Topus baro Crown amp ar DSP, jauda 2x475W pie 8om + subi kustina powersoft modulis tiltā ar jaudu 1500w pie 8om. Cipari nav lieli, reāli uz radio mēdz rakstīt lielākus...  :innocent:

 

Pēc pirmajām dziesmām es biju patīkamā šokā  :hunter: Tāds tēsiens nu nebija nekur dzirdēts, ir daudz klausīts dažādu krāvumu, ir būts dažādos koncertos, arī lielajā PV koncertā, kas ir top Latvijā, tur bija ļoti ok gan ar augšām, gan pašām apakšām, bet ne tāds līmenis, te vienkārši mute ir vaļā.  :punk:  Daudzi varbūt domā jā, jā džekam troksnis nereāls, bass rūc trakāk kā kaimiņa buldogs, bet nē!!! Viss ir kā plānojās, pat iznākumā vairāk WOW kā pirms realizēšanas domāts, skanējums ir sabalancēts visā spektrā, nekas neizkrīt, nav rūcoša lēna suba, viss kā vajag. Protams, šis komplekts nav 4 joslu Hi-Fi utopia pa 50k $, bet savu mērķi iedot spiedienu ko var just un vēl noturēt labā kvalitātē pilda uz visiem 110%. Iegriežot tādu set kājas pašas sāk raut uz danci!  :dance3:

 

Bija arī daži pirmie ciemiņi, kas no audio ir tālāk kā es no ķirurģijas. Ieslēdzu šiem Kid Rock - Roll On, kas ir super gabals, mierīgs sākums un, tad smuks kick. šie vispār uz pauzes. Grūti vispār to visu aprakstīt ar vārdiem.  :music:

 

Noteikti kāds domā, bet jābūt kādam mīnusam, nu džeks te lej pārāk saldu medu. Nu ja viss būtu jāpaņem vienā dienā, protams, pasālīti, bet atkal no otras puses, tas ir lētāk kā gatavie produkti, kurus es sākumā mēģināju, kaut kādi 6 dažādi skandu pāri tika nopirkti testiem zināmā laika posmā, kas nu neskan galīgi, bet maksā nepieklājīgi daudz par to sniegumu! Šobrīd gribētu vēl no kastēm dabūt visu sulu jeb atlikušos 5%, tas ir iegūt teicamākas augšas, kur tomēr ir aizdoma, ka crown nevar pietiekami tās pacelt, tur priekšdienām plānojas test qsc vs crown!  :TBS:

 

Visādi citādi Zsvētku dāvana ir gatava :) 

 

Dažas bildītes atklātnēm :D

 

t2j1ux7iqf5sot12ptr.jpg

zdos0bjkaaew1d27s337.jpg

Link to comment
Share on other sites

jauda 2x475W pie 8om + subi kustina powersoft modulis tiltā ar jaudu 1500w pie 8om. Cipari nav lieli

Tiešām???!!!

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

DSTr tādi ir tie kompromisi, ja ir ko labāku ieteikt uz to summu, svarā līdz 10kg ar iebūvētu DSP, labprāt uzklausītu Tevi :)

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Varbūt tomēr ir vērts pamēģināt atsevišķu apstrādes bloku un kādu godīgu pirmsharman kompānijas ražošanas izmaksu optimizācijas pastiprinātājiem...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...