Jump to content

suunto ambit3 peak


Guest
 Share

Recommended Posts

Kādam ir šāds verķis? kādas atsauksmes, cik precīzi grafiki? nepatīk endomondo trekošana, distance ir precīza, uz 42km bija 40 metru kļūda, bet pace lēkā no 8-4m/km, kaut gan tas ir konstants 5-5:20m/km robežā. vienvārdsakot meklēju ko nopietnāku, lai telefonu aizstātu pret ipod nano + gps pulksteni. 

 

Zumobov.png

 

galvenās prasības, pamatā jāder visiem triatlona sporta veidiem, baterijas laiks vismaz 24h ar augstāko gps precizitāti, pulsa mērītājs.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Man ir Ambit 3 Sport. No peak atšķiras ar to ka nav barometriskā altimetra un ar vājāku baču, toties ir vieglāks un plānāks. Der visiem sportiem, bet ne Peak, ne Sport nevelk 24h ar augstāko precizitāti, kas ir gps ik pēc 1 sekundes. Tas Peakam ir 16h un Sportam 10h. Toties abi velk >24h, ja uzliek gps trekingu ik pēc 5sek., kas, manuprāt, ir pilnīgi pietiekoši un adekvāti.

 

Pirms pirku ilgi svārstījos starp ambit3 un garmin fenix 3, beigās pēc ilgas forumu studēšanas tomēr secināju, ka ambitam mazāk fīču, bet stabilāka darbība un precīzāks gps. Uz rokas testējot abus, arī suunto bija subjektīvi patīkamāks, mazāk kratījās.

 

Pulsa josta strādā lieliski, vēl uz velo izmantoju kadences un ātruma sensorus.

 

Esmu sasinhronizējis ar endomondo.

 

Te viens mazs skriešanas treniņs ar ambit 3. Ja vēl kas interesē, jautā droši.

 

YrV9Lt0.png

Link to comment
Share on other sites

@žaks tu pats vaspār lasi, vai tikai random linkus posto? tu nav neviena vārda par to, kas mani interesē, hell, tur vispār nekā nav par to pulksteni. 1 teikums, kas neko nepasaka. burtiski es biju gudrāks pirms tās saites atvēršanas. pat tvnetā ir saturīgāka informācija...


@fedja paldies par atbildi, izskatās, ka tāpat baigā amplitūta pace starp lasījumiem salīdzinot ar cadence un pulsu. biju cerējis uz 30s max 60s/km amplitūdām. te piemēram var redzēt, ka lēkā apmēram 1min amplitūdā, un diez gan labi var redzēt, ka pirmo pusi skrēja mazliet ātrāk kā otro. tiesa nezinu ar ko mērīts.

 

S4XIYIx.png

Labots - Guest
Link to comment
Share on other sites

Domāju ka tās neprecizitātes rodas dēļ gps kļūdas. Kāpēc domā, ka pulkstenī būs precīzāks gps?

Te vajag telefonu ar jūtīgāku un precīzāku gps kurš GLONASS uztur. Autora gadījumā neko citu kā iphone 6 nevar ieteikt!

Link to comment
Share on other sites

 

 

Autora gadījumā neko citu kā iphone 6 nevar ieteikt!

nu jā, ja vienīgā aktivitāte ir bezdēt krēslā, neko citu jau arī nevarēs ieteikt. 

Link to comment
Share on other sites

@žaks, paldies, tas jau ir daudz labāk un tas ko meklēju. šo biju palaidis garām, jo meklēju info par peak nevis sport.

 

interesanti, ka dati apskatā krasi atšķiras no fedjas grafika. iespējams fedja neskrēja pa klaju lauku, bet rīgā starp mājām un kokiem, kas varētu iespaidot precizitāti.

 

image_thumb56.png


kaut gan pats izskatās esmu pamatīgi sapisies meistarībā, grafiks no jūras krasta ir daudz labāks un lasāms: 

XAJ5xuC.png

 

bet valmierā, kur nebija augstu māju, kas varētu traucēt un 90% tieša debesu redzamība ar 10% nedaudz koki gar malām grafiks atkal ir nelasāms un nedod nekādu priekšstatu, ka temps trases garumā visu laiku lēnām krītas.

tB9nkfF.png

AtFu1DC.png

Labots - Guest
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Es gan teiktu, ka GPS rādījumiem var pievērst uzmanību tikai ar acs kaktiņu. Kaut kādus vidējos ātrumus un aptuvenu attālumu līdz finišam šādi var mērīt, bet diez vai ir prātīgi GPS datus ņemt kā pamata parametru iegādājoties sporta pulksteni. Sencim ir dārgais Garmin velodators un pat tas visai klajā vietā rāda kāpumu par 200 m un attiecīgi sarēķina iztērētās kalorijas dažos desmitos tūkstošos.

Link to comment
Share on other sites

uz distanci man kļūdas praktiski nav telefonam, kaut gan ģipka-roja vajadzeja būt 11km, rāda, ka 10.2, bet par cik tās bija amatieru sacensības, pieļauju, ka trase varbūt neprecīzi nomērīta tika, citur neesmu pamanījis, ka trases garums nesakrīt ar telefonu. valmieras pusmaratonā, pēc finiša man vēl bija 30m jānoskrien, lai endomondo iereģistrējas kā pusmaratona distance, kas uz 21km vispār ir smieklīgi maza kļūda.

Link to comment
Share on other sites

Livingston

Iesaku galveno uzmanību pievērst tam, lai pulkstenis displejā attēlo stabilizētu pace (ātrumu) - Endomondo pie upload pats "optimizē" datus un no smuka grafika tur nav jēgas.

Man pašam ir Polar RCX-5, kas pulsometra displejā rāda tik mainīgu pace, ka no šī parametra jēgas nav nekādas. Tajā pašā DCRainmaker lapā esmu skatījies, ka citu firmu pulsometri to māk parādīt daudz labāk.

Link to comment
Share on other sites

UPDATE, izrādās, problēma ar pace lēkāšanu parādās tikai endomondo. Šeit tas pats skrējiens no natīvā suunto movescount. Kā redzam, pace ir pilnīgi gluds, un daži kadences kritumi ir tur, kur sabremzējos pie krustojumiem. Skrēju Rīgā. To pašu ievēroju arī ar velo, endo man rāda ātruma lēkāšanu tur, kur 100% zinu, ka braucu nemainīgā ātrumā, skat 2. bildi. Laikam endo atstājam tikai čatiņam un kalendāram, reālo performance analīzi turpmāk veikšu tikai movescountā.

 

UqXcVn8.png

 

HhatIhC.png

Link to comment
Share on other sites

neko viņs tur daudz neoptimizē, cik sūdīgi viņš lasa reālajā laikā, tikpat sūdīgs ir mājaslapā- pace lēkā pilnīgi neloģiski tai pašā 4 minūšu amplitūdā līdz ar to viņš vispār ir izvākts no ekrāna, tā vietā paļaujos uz pēdējā kilometra laiku, kas diemžēl ir par retu- reizi 5 minūtēs uzzinu, vai esmu nometis nevajadzīgi tempu, vai tas ir mazliet audzis.

 

@fedja liels paldies par update, tieši tas ko gribēju uzzināt un kas bija vajadzīgs. būs vien sev uz dzimšanas dienu jāuzdāvina peak. peak, jo 1-2 reizes braucu uz kalniem slēpot vai kāpt kalnos un lielāka baterija ar altimetru varētu būt noderīgs un cenas starpība nav tik liela.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Tad jau būtu sācis ar pētījumu vai altimetri strādā. Cik pieredzēts, arī tie ņifiga nestrādā un jārēķinās ar +/- 30 metriem.

 

Noskatītajam laikam ir barometriskais altimetrs, kas varētu būt pieņemams, bet tāpat nedodu ne "5" ka viss strādā ar pieņemamu kļūdu.

Link to comment
Share on other sites

Pats lietoju smieklīgi vienkāršo Garmin Forerunner 10. Kļūdas iztekti mazas, pa šoseju bez izteikta(30m starpība starp augstāko punktu 5km attālumā no starta) reljefa, uz 10km kādi +/-20m-30m salasās. Mežā ar izteiktu reljefu, tie paši 30m pa vertikāli 300m garā posmā un citiem reljefa veidojumiem, kādi +/-100m kļūda uz 10km.

Piemēram, pirms sacensībām 6km skrējiens ar 3*1min intervāliem 4.5.6.kilometrā. Kļūda uz distanci nepilni 20m, reāli jābūt 6.1km. https://www.endomondo.com/users/534455/workouts/615680963kā var redzēt tempa līnija ir ļoti līdzena.

Vai arī pilsēta, pīķi uz leju luksafori, lielais pīķis augšā, ielas šķērsošana neatļautā vietā https://www.endomondo.com/users/534455/workouts/526106822

 

Tādi pat grafiki ir arī Garmin Forerunner 310xt, tāds arī bija lietošanā, tātad 910 xt vajadzētu būt apmēram tikpat labi, kas arī ir Garminam triatlona pulkstenis.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tad jau būtu sācis ar pētījumu vai altimetri strādā. Cik pieredzēts, arī tie ņifiga nestrādā un jārēķinās ar +/- 30 metriem.

 

tā altimetra precizitāte nav tik būtiska un 30m kļūda ir vairāk pieņemama, nekāpšu jau gaiziņā, kur 30m kļūda ir 10% no virsotnes augstuma, bet 3000-6000m kalnos, kur tas vairs ir zem 1%.

 

910xt izskatās interesants, bet cik papētiju suunto ir vairāk funkcionalitātes, ko var paņemt tikai no pulksteņa sensoriem bez papildu ant+ aksesuāru iegādes

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

 

 

910xt izskatās interesants

 

izskatās pēc pusķieģeļa uz rokas.

 

Šodien atšipojās Garmin Forerunner 25 HRM komplektiņš, ziņošu kā tas mēra precizitāti, jo ~ 2 gadus vecie modeļi ar GPS ir stipri neuzticami.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

šodien atnāca. pavisam cita lieta, kad kaut ko grafikos ar var ieraudzīt un telefons nav jāstaipa līdz.

.fit exports no movescount uz endo. citus nemēģināju, bet gan movescount gan endo dati ir normāli un no tiem var kaut ko izlasīt. priekš pulsa izmantoju scosche rhythm+ optisko sensoru uz BT nevis suunto jostiņu, nepatīk man kaut kā tie krūšturi.

 

4NjdeMm.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

it.kropilm normāls puls, bet kroop ja tiešām skrien uz 180, tad brinums ka nav nomiris, tas nav nedz normāli nedz efektīvi, domāju ka tā ir kļūda!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...