Jump to content

MS Office 2016


vvv
 Share

Recommended Posts

Pagaidām MS Latvija mājaslapā pie Office rādās tikai 365, zem kura sākot jau ar šodienu ir Office 2016. Zinu, ka būs atsevišķi uz viena datora liekami Office 2016, ar vienreizēju licences apmaksu nevis abonēšanas maksu, līdzīgi kā Office 2013, bet tie vēl MS mājaslapā nav. Ir vietējie internetveikali, kas jau tirgo.


Līdz galam nesapratu. Laikam izglītības iestādei jāpērk akadēmisko Office. Toties skolēniem/studentiem gan labi, ka tik viņu izglītības iestādei ir tas Office 365, pilnīga haļava attiecībā uz MS Office.

Labots - vvv
Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

Tiem kam ir 365 ir 2016 uzreiz autmātā pieejams. Skolas gan jau tā uz savu galvu nemaz nedrīkstēs kur reģistrēties. Kā tad ministrijas džeki varēs atkatu dabūt.  Bet jēgu tajos MS ofisos nemanu. LibreOO man liekas ļoti ok un par velti.

Link to comment
Share on other sites

Šodien MS mājaslapā vairāk informācijas par Office 2016. Lielās fiškās stipri līdzīgi kā bija ar Office 2013. Vienu gan gribētos izcelt - var izvēlēties instalēšanas valodu. Manā izpratnē tas ir liels pluss. Nav lielas nozīmes vairs, kādā valodā Office 2016 pirkts, uzinstalēt to varēs sev vajadzīgā valodā.

Link to comment
Share on other sites

Var uzlikt Windows augsta kontrasta dizainu. Tad arī iekš Office būs melns fons, gaiši burtiņi/cipariņi. Tas strādā ar Office 2013, šad tad šo lietoju. To labi zinu, ka ilgstoši strādājot pie baltas lapas, melniem burtiņiem/cipariņiem, acis tek ārā. Tā, piemēram, AutoCADam pēc noklusējuma ir melns fons.

Link to comment
Share on other sites

neredzu jegu skriet pec visjaunaka, normalam darbam pilnigi pietiek ar office 2003. bet nu ja gribaas lai visi dati glabajas makoni tad tik uz prieksu

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Konvertieris ļauj atvērt, bet formatējums sarežģītam dokumentam var zust, piemēram ja dokumentā ir izmantotas krāsas, viņas atšķiras 03 ar 07 un tālāk. Vissmagāk to jūt uz prezentācijām, puse efektu pazūd.

Link to comment
Share on other sites

Jā, visādi specefekti zūd. Tur neko nevar darīt. Nevar vecāks ofiss parādīt to, ko viņš neprot. Jālieto jaunāks ofiss ja tos vajag.

 

Tāpat kā ir PDFi ar ... PDFiem iekšā un tādu kā menu/saturu no kura atver citus PDFus, kuri embedoti tai pašā PDFā.

To prot tikai Adobes readeris. Man nebija pacietības testēt visus freeware readerus lai noskaidrotu kurš no tiem vispār to var izdarīt.

 

Ja ir 365tā ofisa abonements, pie 2016tā var tikt, no savas ofisa abonēšanas lapas novelkot instalāciju.

Link to comment
Share on other sites

Lietoju un arī turpmāk lietošu legālo 2010. office.. nu nekas innovatīvāks un jaunāks tajos 13. un 16. nav..

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

CAP, pat otrādi. Piemēram, Picture Manager vairs Office 2013 nebija. :)

Lasīju, ka Office 2016 ir, kā saka, tā vērts tik ja tiek intensīvi lietotas tās jaunās mākoņu lietas, kopdarbošanās lietas.

Link to comment
Share on other sites

Jaunumi ir, tikai tos pamana cilvēki, kuri ikdienā izmanto word, excel un power point advancētās fīčas datu apstrādē, tekstu un prezentāciju noformēšanā.

Cilvēkiem, kuri parasti neko vairāk, par atvaļinājuma iesniegumu vai vienkāršu instrukciju neraksta, tie tiešām ir lieki. Tam vispār ar bezmaksas OO vai LO pietiek.

 

2016jā tiešām jaunumu ir maz, salīdzinot ar to, kā atšķīrās 2013ais no 2010tā. Evolūcija, nekas vairāk.

2016ais ofiss vairāk ir pavilkts uz mākoņservisu izmantošanu, ļauj atvērt un rediģēt dokus pa taisno mākonī. 2013ais to nevarēja.

Wordā ir iespēja rediģēt doku vairākiem lietotājiem paralēli, izmaiņas redz onlainā un uzreiz. Ekselī pielikti daži jauni čārtu tipi.

 

Tas arī viss. Ir vēl daži nebūtiski sīkumi, kurus slinkums pieminēt. 

Link to comment
Share on other sites

Ja reiz taisīja tādu fīču Wordā tad pieprasījums ir. Latvijā varētu nebūt aktuāli, bet lielos starptautiskos kantoros redzu pielietojumu kad informāciju rediģē vienlaicīgi vairāki cilvēki dažādās lokācijās.

Korporācijas ir galvenie Microsoft klienti. Neba jau kāda maza LV kantora dēļ viņi to ieviesa.

 

Patreiz tas ir tikai Wordam, jā. 

Labots - Pirkss
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tas colaboration nav nekas jauns. Citos softos jau sen tas ir, un acīmredzot, to diezgan daudz lieto. Un tur nemaz nevajag milzīgas korporācijas, lai tas izrādītos noderīgs.

Link to comment
Share on other sites

kā viņi risina to, ka vairāki (daudzi) rediģē vienu un to pašu?

Nav bijis iespējas izmēģināt, mums darbā pagaidām nav.

 

Piemēram: kantoris gatavo dokumentu tenderim, katrs liek savu daļu un nav jātērē laiks savākt to visu kopā. Kādam gan vienalga tas jāuzrauga, bet tas var būt viens no dokumenta autoriem.

Lieliem kantoriem ir savi personīgie mākoņi un sharepointi, savukārt mazāks kantoris var lietot ārējo mākoni.

 

Noderēs tas visur, kur vajag vienlaicīgi vairākiem labot vienu doku. Excelī tas varētu nebūt tik aktuāli, vēl aktuāli tas varētu būt PowerPointā.

Labots - Pirkss
Link to comment
Share on other sites

Ja reiz taisīja tādu fīču Wordā tad pieprasījums ir.

Drīzāk jau tipisks piemērs tam, ka vispirms kaut ko uzcep un tad visiem iestāsta, ka tā ir vislabāk un to visiem vajag. Ar piedāvājumu mākslīgi rada pieprasījumu.

Labots - Volters
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Situācijas, kad vienu dokumentu gatavo vairāki cilvēki, protams, ir :) Bet nekad neesmu saskāries ar cilvēku vēlmi barā mesties un visiem reizē rakstīt un rediģēt vienu dokumetu. Klasiskā situācijā, rakstot nopietnus dokumentus, prasti neviens nestrebj karstu, iedziļinās, palabo (labi noder track changes), vēl kāds dažs labs izdomā izdrukāt un paņemt uz māju pārlasīt pirms gulētiešanas.

Pieļauju, ka fīča ir laba, bet, tīri loģiski, ja vienam dokumentam liekas klāt vairāk par 3 dažādi domājošiem indivīdiem, sanāk tas pats, kas dīrāt āpsi un brinīties, ka īsti nav ne gaļas, ne kažoka.

 

Katrā gadījumā var man oponēt, neuzstāju uz viedokli, bet tas noteikti nav tas iemesls, kāpēc būtu jāpērk jauna ofisa versija. Iemsls ir suports (precīzāk, suporta neesamība). Win10 piemēram, suportē tikai, sākot ar, Office 2007.


P.S.

Kam te vajadzēja? No MSDN var atvilkt.

https://msdn.microsoft.com/en-us/subscriptions/downloads/#ProductFamilyId=611

Link to comment
Share on other sites

 Kāpēc nevarētu, viens dokuments vaļā, katrs savu nodaļu rediģē, galvenais atbildīgais par dokumentu, visas izmaiņas momentā redz. Ir tā ērtāk, nekā katrs savu nodaļu uztaisa gatavu, iesūta galvenajam atbildīgajam, kurš ver visus mazos dokumentus vaļā, taisa copy-paste uz lielo dokumentu.

 Vēl vecajā darbavietā pamēģinājām ar kolēģiem turpat uz vietas birojā to colaborate AutoCADā, pietrūka entuziasma to visu attīstīt līdz galam, beigās visiem apnika. Fails liels, katrs strādā savā vietā, turklāt, katrs spečuks savā joma, tur bija tā, nošārēts tas kopīgais fails, no katra datora izdarītās izmaiņas redzamas pārējiem tik tad, kad kāds nospiež save, nezinu, kā tas organizējas tagadējā Word, tur bija tā. Savs labums ir, bet jāsaka, tādi lielie kopējie faili mūsu birojā iegadījās reti, būtu tā vajadzība ikdienišķa, noteikti to colaborate atstrādātu. Maziem ikdienas failiem tas gan nebija vajadzīgs.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sagribēju uzprasīt. Ne par Office 2016, par Office vispār, konkrētāk par Excel. Atslodzei. Pamēģiniet.

Ierakstam kādā šūnā =(4/3-1)*3-1

Uzmetot aci izteiksmei, uzreiz ir redzams, ka rezultāts ir 0. Tā arī sanāk Excelī.

Tagad interesanti:

Ierakstam to pašu izteiksmi tikai nedaudz izmainītu =((4/3-1)*3-1)

Tas pats, tikai viss ielikts iekavās. Rezultātam vajadzētu sanākt tam pašam, vai ne. Jābūt 0. Skatamies, kas sanāk. Sanāk -2,22045E-16

Gandrīz nulle, bet ne nulle.

Kā tad tā? Kāpēc Excelis tā izmaina rezultātu, ja visu izteiksmi ieliek iekavās?

:)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Kam tev to vajag zināt - kāpēc tā. Tev taču izdevās pārnest to Office uz citu kompi, vai ne? Tās atslēgu lietas jau kopš Office 2013 ne tā kā senāk. Ko tur daudz pārdzīvot.

Link to comment
Share on other sites

@@vvv, pat uz 3īs.. pēc tam gan vienā brīdī var pateikt, ka instalēts jau limitēto iekārtu skaita ietvaros.

 

Ja nemaldos, vai nebija tā, ka 2016. gluži kā win10 atslēga piesaistās kontam?

 

Atceros kā darbā mocījos savā laikā ar office2013.. tfu.. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Viss ko gribu ir pārnest office uz citu datoru.

 

Vienīgais veids kā to izdarīt, ir instalēt ofisu izmantojot to MS kontu, pie kura viņš sākotnēji tika piesiets!  Savādāk nekā! Pat uz MS zvanīju. nekādu variantu atbrīvot atslēgu no MS konta vai pārnest uz citu! Par šo jau ārzemju forumos visi šūmējas! Tāpēc es instalējot jaunos ofisus taisu feikus MS kontus, katrai instalācijai savu! Kurus kopā ar paroli rakstu uz PC un uz ofisa atslēgas kartiņas. Citu variantu vienkārši nav!!!

 

Bet - ja ir pirkumu apliecinoši dokumenti, tad nedomāju ka BSA varēs piesieties, ja arī būs pirātiski aktivizēts....  Pēc lv likumdošanas firma takš nezaudē produktu dēļ tā, ka ir ms konts aizmirsts....! 


Ar 2013/2016 ofisa aktivizācijām MS ir pilnīgās auzās iebraucis - process max sarežģīts un krietni čakarīgāks kā priātiskās aktivizācijas metodes! 

Bet jau lai laikam tāpēc, ka viņi tagad spiež uz office 365 - grib lai abonēšanu katru mēnesi maksājam..... 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...