Jump to content

Akai aa1150, vai luxman 210, luxman 400


robarber
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Gribu lūgt pēc palīdzības, kurā virzienā doties, lai uzlabotu skanējumu. 

 

Pašlaik klausos Akai aa1150, gribēju zināt  ,piemēram, Luxman 210 vai Luxman 400 būs labāks par šo Akai? 

Lasot šeit forumā par vintāžu atradu, ka Luxman tiek vienīgais atzīts par labu esam. Māte google slavē gandrīz visu, tāpēc neliels apjukums.

 

Būšu pateicīgs par ieteikumiem.

 

Link to comment
Share on other sites

Labāks ir ļoti subjektīvs jēdziens, turklāt atbilde ļoti atkarīga arī no pārējās sistēmas, kaut kas neapmierina esošajā? Luxmani ir pliki pastiprinātāji bez radio.

Link to comment
Share on other sites

Kādu mūziku klausies?Jazz,classic=marantz vai luxman;roks un viss pārējais=Harman Kardon varbūt vēl Denos...pārējie jāskatās pēc cenas&stāvokļa...tos es par amp cenu kategorijā lidz 300eiro...

Labots - Art1999
Link to comment
Share on other sites

Klausos jazz, veco hiphop/jazz, kautkādi punk/indie rock un svētos atpūtas brīžos kāds koncerts,piemēram, Simply red koncerts :)

 

Pie akai resīvera ir Monitor audio Silver s1 plaukta tumbas uz statīviem. Mūzikas avots Kenwood cd playeris, neatminos modeli, bet nekas spožs. Izmantoju arī pc flac un arī spotify. Šobrīd esmu plašu atskaņotāja meklējumos. 

 

Skaņa +/- apmierina, bet ir mūžīgais dzinulis kaut ko mainīt/uzlabot. Galvā ir palicis skanējums, cik noprotu pie viena no foruma biedriem dzirdētais skanējums, kad iegādājos savu pirmo resīveri.(uz lokomotīves ielas) Par cik tādas sistēmas nebija pa kabatai, tad pieturējos pie vintāža, un kādu 1.5 gadu pirku visādus 70,80gadu resīverus un pastiprinātājus. Jvc, trio/kenwoods sony un pāris akai. Visi +/- viena līmeņa 30 līdz 50w uz kanālu 8ohm. Kontrastam nopirku mūsdienu Yamahu rs300, lai salīdzinātu ar vintāžiem. Pēc vintāžiem yamaha nebija klausāma, vienīgais + bija tālvadības pults. Skaņa sausa, pliekana, tiem 50w uz kanālu skanēja kā 25. Tad es uzdūros šeit forumā rakstam, kur pēc profiņu viedokļa visi vintāži tiek nolikti līdz zemei ar izteikumiem, ka plastmasas zamsungs būs līdzīgas kvalitātes. 

 

Tādēļ gribas kādus padomus no audiomāniem, vai tiešām tas pats akai aa1150 vai trio kr5400 būs tik slikts pēc spečuku domām un kas būtu tas nākošais līmenis skaņas kvalitātē, vai, piemēram, jaunāku gadu gājuma power amp kā šis Harman Kardon būs tehniski labāks par to, kas man ir un būs tuvāks patiesībai mūzikas reproducēšanā?

 

Izrakņāts pus internets, svešzemēs tiek slavēts viss, kas izdveš skaņu.

 

Paldies par atbildēm.  

Link to comment
Share on other sites

Galīgi nepretendēju uz spečuka viedokli, bet arī caur manām rokām ir gājuši visādi vintāžas aparāti. Jāsaka, ka katrai firmai ir savs dārgais un lētais gals. Ir protams, tādas, kam nav lētā gala, piemēram T+A, Accuphase etc.

Par Yamaha man kā reizi labs iespaids - man gan pastiprinātājs nevis resis AX-490 (laikam, ja pareizi atminos). Mani apmierina. Arī vintāžie kenwood skan labi (man ir KA-7300). Protams, Luxman arī. Sony ES sērija ir OK. Denoni, Maranci, vecie Technics arī. Harman Kardon skan labi, bet ja jāremontē, nebūs vienkārši. Vecās Yamahas tāpat.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Esmu iegādājies un izdalījis divus 210os (vienu no Ivo) un vienu 215 Luxmanus. Uzskatu, ka visai jauki skanoši pastiprinātāji. Tikai nevajadzētu no viņiem gaidīt jamahas grieziigo vai kardona sauso "kačku". Ar Silver sēriju ir noteikti vērts pamēģināt.  

Link to comment
Share on other sites

Labs vakars,sory,ka, ne pa teemai, bet varat pateikt adreses veikaliem, kur vareetu paklausiities B&W tumbas un velodyne sabuuferus apluukot, 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...