Jump to content

Šahs uz PC

Mezavecis
 Share

Recommended Posts

Tātad meklēju offline šaha programmu, kas būtu lietojama uz PC, kur nav internets, pietiekami vienkārši lietojama un vēlams ar interfeisu krievu valodā.  

Atradu veselu sarakstu, dažas pamēģināju, bet uz vairumu google lamājās, ka saits satur kaitīgu softu. Dažas pamēģināju, piemēram, Chess3DR, bet kaut kas man neiepatikās, vismaz ar touchpadu tas būtu murgs, jo ar peli jau pārbīdīšana čakarējas.

http://www.chessmania.narod.ru/chessgame_free.html

Varbūt kāds kaut ko ir lietojis. Līmeni pietiks ar iesācēju. 

Agrāk spēlēju uz WinBoard. Viņš jau nāk, ja pareizi atceros ar vairākiem šaha dzinējiem komplektā. Pēc laika apnīk visu laiku zaudēt.

• 9 years later...

Šad tad uzspēlēju, nenopietni, ar apdomas laiku 1 minūte spēlē katram spēlētājam, bez sekunžu pielikšanas pēc katra gājiena... Rokas veiklība izšķiroši... :D

A kas?

Reitings staigā, tieši bullet spēlēs tā, no 1200 līdz 1500 un vairāk... Bieži sanāk zaudēt laika trūkuma dēļ, jo man lēns internets, mēdz iebremzēt.

Nopietnām spēlēm, ar ilgu domāšanas laiku nesanāk laika

AndrisBB

Man 873 (šodien) 😂

30min spēles. Bet pamazām reitings ceļas. Kādu dienu varbūt būs 1200+

Screenshot from 2025-07-20 16-10-51.png

• Patīk 1

AndrisBB

Redzēs cik pielikšu reitingu pa nākamajām 30 dienām.

Ja pa kādai spēlei vakarā izspēlē, tad varbūt var tikt līdz 1000

• Patīk 1

Pamēģini Bullet uzspēlēt... :D Tajā variantā reitings augs ātrāk, jo roka uztrenēsies, roku uztrenēt vieglāk kā šahā gudrību uzaudzēt... :)

Just now, AndrisBB teica:

Ja pa kādai spēlei vakarā izspēlē, tad varbūt var tikt līdz 1000

Nu es tā, ja vakarā kļūst garlaicīgi, varu pa ­10 spēlēm (minūte katram) nodragāt :D

Vai lichess.org neesi mēģinājis? Tur es reti, kādreiz biju piereģistrējies, tad tur man reitingi augstāki bija. Nezinu, kura vietne populārāka...

AndrisBB

Pa lielam jau tāpat reti kura spēle iet ilgāk par 10 - 15 min. Bet ja spēlē 30 min, tad nākas gribot nebribot vairāk padomāt.

10 vai 15 min Rapid varētu būt arī OK.

savulaik spēlēju lichess.com, lockdownā arī turnīros uzspēlēju. reitings bija 1300 +/-.

p.s.

tagad interesantāka zole (aktīvi piedalos turnīros klātienē, šad tad arī online), domino ('piecieši' - all5s ļoti interesants variants) un dambreti. dambrete šķiet dinamiskāka par šahu, kaut kādreiz tā nepatika.

Edited by Kitai

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Izskatās ka es ceturdienās nemāku spēlēt, tiek zaudētas 72% spēles. Jāizlaiž laikam.

Pirmdienas/otrdienas veiksmīgākās 62% uzvaras.

Screenshot-from-2025-09-24-21-09-55.png

Edited by AndrisBB
  • Atbalstu 1
  • Haha 1

Grossmeister
24.09.2025. , 23:07, AndrisBB teica:

Izskatās ka es ceturdienās nemāku spēlēt, tiek zaudētas 72% spēles. Jāizlaiž laikam.

Pirmdienas/otrdienas veiksmīgākās 62% uzvaras.

Tev vajag izķidāt kādas pāris atklātnes aiz baltajiem un melnajiem un pie tām pieturēties , bet gadās visādi - mēģināju izspēlēt vecindieti , bet pretinieks iziet uz londonu , neatkarīgi no krāsas , spēles plāns zaudēts un rezultātā zaudējums , kaut spēlējot reālā dzīvē pret II sporta klases pretiniekiem , sanāca labi .

chess.com jau dod diezgan labu analīzi.

Ja ar baltajiem, tad es uzvaru 85% speles, ja spēlēju Queens Gambit. Ar melnajiem vislabāk  'For Knight Game', 90% uzvaras.

Ceturdienās pēc darba vienkārši laikam nodurums. Piegtdienās parasti nestrādāju, vai ja strādāju tad no mājām un kādu pus dienu. Tad rezultāti sāk uzlaboties.