Jump to content

Windows 10 Update


it.kroplis
 Share

Recommended Posts

8.1 no 10 instals  vizuāli neatšķiras, maigi saki nē seriālam, un par MS kontu tikai vienreiz traucē!


Pie win10 install nepiekrīti pie Express iestādījumiem beigās, uzliec custom, slikti paliks lasīt ko MS paņem no standarta usera, mūs sāk čipot kā suņus!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Aigars

    7

  • ggg97

    7

  • vvv

    29

  • it.kroplis

    8

Paldies, jema.

 

 

slikti paliks lasīt ko MS paņem no standarta usera, mūs sāk čipot kā suņus!!!!

Uz to jau sen iet. :)


Vo, redzējāt - smaidiņš caur Edge. Smaidiņus ielikt nevar, bet kad ieraksti simbolus <<kols>> <<aizvērt iekavas>>, ieliekas smaidiņš.

Link to comment
Share on other sites

Tad jau visi kas tagad tika paprovēja win10, dabūja MS ID, jautājums kāda locekļa pēc, bet ja deva burkānu, iedevu savu veco datoru, nevienu savu SIA nepārvedīšu uz 10, vismaz gadu, jo MS solīja mazie privātie dabū pilnu, juridiskie tikai uz gadu, TVG klepo pie jebkura jautājuma, arī vieniem no lielākiem MS slidinātajiem iekš LV, nav pilnas info! Es zvanīju uz TVG, Sandim ar jautājumiem, par win10 instalāciju, viņš bija pārsteigts ka win 10 var novilt no officīālās mājas lapas bez win numura!  

Link to comment
Share on other sites

 Tā nu, uztaisīju savam datoram tīro W10 instalāciju. Pats instalēšanas process ap 20 minūtes, pirms tam fleškā instalācijas medijs no MS nepilnu stundu aptuveni. Bija aizķeršanās, pie latviešu valodas izvēles instalēšanas sākumā, izvēlne rādīja latviešu un latviešu(QWERTY), varbūt nepamanīju kaut ko, bet ieliku latviešu, domādams, ka tā latviešu standarta, izrādījās īstā latviešu, galīgi atšķirīga no QWERTY, to bija viegli pamainīt. Visas MS konta veidošanas, login paroles viegli izlaižamas, netaisīju neko, tā labāk. :) Tad bija jaunums, salīdzinot ar W8 Pro, bija iespēja izvēlēties vai sev vai uzņēmumam dators, pie uzņēmuma datora prasīja domēnu vai vēl kaut kādu ID, tos labāk nelikt, ja nezin, kurp tas aizvedīs, liku savs dators. Kā ieslēdzās Windows, tā uzreiz bija aktivizēts. Kas vēl, kamēr te rakstu, uzinstalējās displeja draiveris, viss smuki pa visu ekrānu. Skatīšos AMD draiveri varbūt uzlikšu no mājaslapas, kaut kad nupatās jaunā versija viņiem. Pamērīšu ieslēgšanās ātrumu, ko pamanīju - 8.1 gadījumā vērās uzreiz sākumlapa man (SSD ātrs), nemaz Welcom ekrāns nepaspēja parādīties, šeit paspēj uz mirkli tas Welcom ekrāns parādīties.

Link to comment
Share on other sites

Nu domēnu rādīt primārajā install, nav labi, dabūsi nepilnīgu admin mašīnas kontu, kaut gan izliekos par pārgudro uz win10 neesamu tik liels specs, lai tā riskētu! 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kāpēc vispār kaut ko rādīt? :)

Starp citu, automātā sainstalējās AMD CCC, te jau viens biedrs šo pieminēja. Plus visi iestatījumi atbilstošie paši par sevi. Pie W8, atceros, vajadzēja Scaling AMD CCC piemērot. Te atkal jāpaklanās MS priekšā, tiešām ērti.


Nezinu, kur vaina, bet caur MS Edge forumā nevar ielogoties, nespiežas tā poga vienkārši. Pēc apdeita, viss darbojās, tagad ne.


Palaidu atjaunināšanu, atnāca kaut kāds KB, viss sakārtojās saistībā ar forumu un Edge.


Jā, Windows DVD player pēc tīrā installa nav. Tiem, kam viņu vajag, nekādā gadījumā netaisiet W10 clean install.


Tikko nokonstatēju, ka smaidiņu vairs nevar arī caur kols un atvērta iekava. Nedarbojas Edge boot.lv forumā ar smaidiņiem.


:o


:)


Ā, aizgāja :)


Hujņa tā viņu jaunā Edge​!


Pamērīju ieslēgšanās ātrumu. Manai sistēmai no pilnīgi izslēgta datora power pogas nospiediena līdz esmu uz desktopa - 25 sekundes (no rokas pulksteņa skatījos). Nekas lēnāks nebija arī W8.1. Tas pats, tātad.

Kamēr neesmu neko uzinstalējis, tikai, kas automātiski pats sainstalējās, C diskā aizņemti 19,5 GB. Tas ir mazāk nekā W8 pie tiem pašiem nosacījumiem.

Link to comment
Share on other sites

Nu kam gan vajag to, atvainojos "sūda dvd player"? :D Tas nu galīgi nav iemesls, lai vajadzīgas gadījumā neinstalēju clean install, bet gan win7 vai win8/8.1 un tad upgrade.. čakars dēļ vienas mazas programmas, turklāt ar apšaubāmu nepieciešamību :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nu kam gan vajag to, atvainojos "sūda dvd player"?

 Protams, ka nevajag.

 Paskatījos ierīču pārvaldniekā, nebija atrasts draiveris priekš PCI simple communications controller. Uzinstalēju čipseta draiverus no mātesplates mājaslapas, nebija tur priekš W10, liku priekš W8.1. Viss labi, brīdinājuma zīme par neatrastiem draiveriem izzuda. Tā ka bez čipseta draiveriem nevarēja, vismaz manā gadījumā. Citādi viss salicies automātiski, nav kur piesieties.

 Failu pārlūka opcijās var nomainīt, kādu skatu grib, kad ver vaļā failu pārlūku, pēc noklusējuma tur stāv ātrā izvēlne (7 like), nomainīju uz šis dators (8.1 like), uzskatu šo par labāku.

 Visu laiku nevaru nomierināties, ka all apps skatu pa visu ekrānu aizvākuši. Nestāstiet, bija uz 8/8.1 daudz ērtāk visas programmas - pārskatāmi, pa visu lapu, ne tā kā tagad - sleja, turklāt pa mapēm sabāzts. Tas dēļ visiem brēcējiem - atdodiet mums start menu, septītajā viss labāk... huj jums labāk, astotājā komā viens bija labāk, tik vajadzēja jums pamēģināt, ātri saprastu, ka start menu nav vajadzīgs...

Link to comment
Share on other sites

ZzigizZ

Sveiki.

Vai kāds ir pamēģinājis arī DOWNgrade no W10 uz W7 vai W8 pēc UPdate? Mana loģika- Updeitoties uz W10, lai reģistrē, bet, kamēr "zaļš", atgriezties uz W7, lai miers...

Link to comment
Share on other sites

shadow118
Pamērīju ieslēgšanās ātrumu. Manai sistēmai no pilnīgi izslēgta datora power pogas nospiediena līdz esmu uz desktopa - 25 sekundes (no rokas pulksteņa skatījos). Nekas lēnāks nebija arī W8.1. Tas pats, tātad. Kamēr neesmu neko uzinstalējis, tikai, kas automātiski pats sainstalējās, C diskā aizņemti 19,5 GB. Tas ir mazāk nekā W8 pie tiem pašiem nosacījumiem.

Tev SSD vai parastais? Man ar SSD apm 15 sek no pogas nospiešanas līdz desktopam. Windows 7 uz SSD gāja apm 25

Labots - shadow118
Link to comment
Share on other sites

robcixx

Man ar veco 128GB Kingston SSD ari 25sekundes lidz desktopam no pogas iespiesanas (portativais Acer ar i3, 8GB DDR3, HD3000)

W10 Pro apgreidots no 7 Pro

Labots - robcixx
Link to comment
Share on other sites

 

 

Vai kāds ir pamēģinājis arī DOWNgrade no W10 uz W7 vai W8 pēc UPdate? Mana loģika- Updeitoties uz W10, lai reģistrē, bet, kamēr "zaļš", atgriezties uz W7, lai miers..

 

Kāpēc tāds murgs ir vajadzīgs, ja nekas no tā nemainās? 

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Nu tak lai dators būtu "mečennijs" kam;er dod pa velti. Vēlāk izdomās, ka grib 10to, bet būs jau pa maksu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

Jēgas grūst vecos driverus nav. Win 10 tos pēc mirļa nomainīs pret saviem. Šo fīču atslēgt nevar diemžēl :(

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tev SSD vai parastais? Man ar SSD apm 15 sek no pogas nospiešanas līdz desktopam. Windows 7 uz SSD gāja apm 25

Man ir SSD. Dators man 2011. gada modelis. Mātesplate, kad nopirku bija tikai ar mantojuma BIOS, vēlāk Gigabyte iedeva UEFI BIOSU manai mātenei, to iešuvu, ar Windows UEFI modē ātrāka ieslēgšanās, bet vienalga, 25 sekundes nav nekas švaks. Pa četriem gadiem gan jau viss gājis uz priekšu, arī ieslēgšanās ātruma ziņā.

 

 

Jēgas grūst vecos driverus nav.

Manā gadījumā vecie draiveri atrisināja problēmu. Windows nespēja atrast atbilstošu draiveri. Bija problēmas brīdinājumi, tagad nav. Domāju, ka labāk, lai viss tagad ir bez problēmām, štrunts, ka vēlāk būs jāpārinstalē draiveri, kad jaunie parādīsies.

Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

Driveru likšanu biju domājis ja Win 10 ir nodetektējis un uzlicis , bet useris grib uzlikt no Win8, tad to nav jēgas darīt. Ja drivera vispar nav tad  jau ok.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Driveru likšanu biju domājis ja Win 10 ir nodetektējis un uzlicis , bet useris grib uzlikt no Win8, tad to nav jēgas darīt. Ja drivera vispar nav tad jau ok.

Nu nu, es wlan draiveri nomainīju, nekas atpakaļ nelec. Iepriekšējais bija tīri wlan draiveris, bet no acer lapas novilktais priekš w7 bija komplekts ar bluetooth, kas arī protams nomainījās, pirms bija 4.0, tagad 4.0 + HS. Varbūt, ja MS ir uzlicis svaigāku un kāds mēģina uzlikt vecāku versiju tad sākas gemarojs, bet tā viss ir izdarāms.

Link to comment
Share on other sites

Par draiveriem, ko Windows automātiski piemeklē. Nav tie automātā uzliktie draiveri tie svaigākie parasti. Ražotājs izlaiž jaunāko draiveri, bet, ja caur Windows pārbaudīt draiveri meklē, tad kaut kādu senāku versiju atrod. Tie ir mani vērojumi.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
it.kroplis

Ar tiem driveriem man sāk likties, ka to automātisms ir segmentēts, atkarībā no iekārtas veida. Tāda sajūta ka GPU un USB iekārtām tas piespiedu likšanās algoritms ir dažāds.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...