Jump to content

akciju pirkšana/pārdošana @ swedbank


j@nis
 Share

Recommended Posts

hello ;)

 

ir te kādam pieredze ar akciju pirkšanu/pārdošanu izmantojot swedbank ibankas piedāvātās iespējas?

 

cik tālu esmu ticis uz doto brīdi:

 

* uz gada beigām atbrīvosies nepilns 1000E kas pašlaik stāv krājkontā..budžets nav liels, bet sākumam vajadzētu pietikt..

* ir atvērts vērtspapīru konts swedbank un tiek pētīts viņu piedāvātais akciju saraksts..

* ir pārlasīta teorija no "10:00 – 14:00 VĒRTSPAPĪRU TIRGUS" (avots nav tas svaigākais, bet pieļauju ka pa šo laiku jauna amerika šajā jomā nav atklāta)

* ir savilktas kopā paredzamās izmaksas:

 

piemērs(optimistiskais variants):

nopērku 200 akcijas pa 5 eiro katra = 1000eur
nogaidu 1 mēnesi līdz cena pakāpjas
pārdodu 200 akcijas 6 eiro katra = 1200eur
 
komisija par darījumu kontu: 0,02% mēneša beigās vai 1 eiro minumums
 
1000*0,02%=1eur
 
 
komisija 0,35% no pirkšanas/pārdošanas vai 2,85 eiro minumums
1000*0,35%=3,50eur
 
1200*0,35%=4,2eur
 
 
VID "komisija" 15% inn no peļņas
(1200-1000-3,5-4,2)*15%=28,85
 
-----------------------------
 
200-1-3,5-4,2-28,85=162,45

ps. neatkarīgi no darījuma apjoma minimums 6,70 ir jārezervē izdevumiem + VID "komisija"

 

labprāt ar jaunā gada sākumu paspēlētos ar akciju pirkšanu/pārdošanu!

 

ja te kādam ir pieredze un/vai kas piebilstams..lūdzu!

Labots - j@nis
Link to comment
Share on other sites

Ir taču optimisti! Tev vajadzēja par to domāt kad MMM vēl te pa LV skraidīja, ko nu tagad! Kas tās par akcijām, kas dot 20% mēnesī? Buratino Muļķu Zeme, bet tur jau 5 saldo vajadzēja, eur nav košērs!

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

@@jema,Vispār jau ar Baltijas otro sarakstu var gan. Ne tik 20 bet arī krietni vairāk, jo reizēm cenu svārstības ir ievērojamas. Mīnusi visam šam - minimāls akciju daudzums tirdzniecībā. Cena ir akciju nav. Cenu izmaiņas reti kad balstītas uz uzņēmuma saimnieciskās darbības rādītājiem. Var ne tikai labi nopelnīt bet arī labi ielidot. Pasaules tirgos ar šādu kapitālu vispār nav ko darīt, tad jau labāk uzspēlēt ruleti, lielākas šances ko nopelnīt

 

P.S

Interesanti uz kuru pusi aizietu Rīgas kuģbūvētavas akcijas ja smagi paraktu (ko mēģina darīt) zem Meļņika

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu jā, visi "Bori" pakaļā neko nedot, te nāk onka un 20% mēnesī dot, es jau saku ka MMM vēl vairāk deva, tie zemnieki Argentīnā, Urugvajā un citās zemēs pat foto sūtīja, nu zašibis, vajag tikai rakt, vai tas es pretī, nekad, būs aitas būs cirpēji un tas ir arī pareizi, idiotu pietiek! Darvina teorija arī finanšu tirgū strādā! :)

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Man ar viena kliente ar akcijām darbojās. Ceļ laukā tīri neko! Tad kad pateicu, ka viņai divas dienas internets nebūs (nebija jo tiko atbraukusi no vāczemes un čaļi bija līki pieinstalējuši draiverus abām tīklenēm, gan waiwajam gan ethernet, bet šī internetu caur usb modemu vāczemē lietoja), jo esmu slims, tad gandrīz histērija sākās... man taču tur nauda, etc...

 

Tā kā ja zin, tad izcelt var, tik protams 1000 jau nav nekāds lielais kapitāls un tik ātri neaugs!

Link to comment
Share on other sites

@@viesturs0711,Stāsta ka esot statistika, ka 99 no 100 Ņujorkas fodu biržas mākleriem vismaz vienreiz bankrotē. Bet nauda bieži vien ir visur. Reiz pat Rīgā bija laiki kad uz vienas ielas nopērkot nestandarta valūtu ( piemēram EEK , Igaunijas krona) un aiznesot pārsimt metrus tālāk varēja maržu noņemt. Vēl bija episks laiks kad Lietuvā vajadzēja Latvijas rubļus ( repšikus ) medīt. Latvijā 1$ maksāja 175 repšus. Lietuvā 1$ maksāja 250 leišu talonus. Lietuvā kurss Latvijas rublim pret Lietuvas talonu 1 pret 1. Žēl tik ka repšiki apjoms Lietuvā nebija bezgalīgs.

Lai jau @@j@nis pamēģina, veiksmi viņam, ja nu viņā snauž finanšu tirgus haizivs? Nepamēģinās, neuzzinās.

Labots - LSTP
Link to comment
Share on other sites

Ar pirmajiem darījumiem stāvus baga'ts nepaliksi, bet ir vērts pamēģināt, lai saprastu, kā viss notiek un vai process pašam patīk.

Šwedbankā darījumi notiek ik pa dienai. Tādēļ acumirkļa svārstības izmantot nevarēsi. Ja gribi turēt roku uz pulsa, būs jāizmanto kā cita brokeru aplikācija (par papildus maksu).

Ja nav mērķis atbrīvoties no akcijām mēneša laikā, tad var cerēt uz ilgtermiņa vērtības pieaugumu un dividencēm. Šādā gadījumā būs jāpalasa uzņēmumu gada pārskati. Ik pa laikam pa kādai pērlei atrodas.

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt šī nav gluži pareizā vieta, kur uzdot šādus jautājumus.

 

Labāk dodies uz wallstreet.lv - šķiet, ka tur cilvēki ir ar apjomīgākām zināšanām šajā tēmā.

 

Rēķinies kaut vai ar to, ka prātīgi ir diversificēt risku - tātad ieguldīt naudu dažādās vietās - vismaz dažādu uzņēmumu akcijās. Katra uzņēmuma akciju iegāde ir atsevišķs darījums - tātad komisija par katru darījumu.

 

Ja mērķis ir tikai paspēlēties un esi gatavs zaudēt tos 1000 EUR (ar ko Tev ir jebkurā gadījumā jārēķinās naudu kaut kur ieguldot), tad pieredzes iegūšanai, protams, ka vari to darīt, tikai neceri uz ikmēneša 25%. Tīri labs guvums jau būtu 8% gadā.

Link to comment
Share on other sites

1. ja gribi spēlēt uz īstermiņa cenu kritumiem/kāpumiem, tad daytradings iekš Nasdaq Baltija nav tas labākais. Likviditāte normāla ir tikai dažām akcijām. Tas nozīmē, ka tava vēlme pārdot var neīstenoties pat nedēļu, jo nebūs pretī kas pērk.

2. summa ir pārāk niecīga, lai spēlētos. Komisijas visu noēdīs.

3. Ja gribi lielāku atdevi kā depozītā, tad liec fondos. Un rēķinies ar zaudējuma iespēju :).

4. Ieguldījumiem vērtspapīros ir jāizmanto nevajadzīgie naudas līdzekļi. Tas ļaus pārdzīvot tirgus kritumus un sagaidīt augšupeju. Nekad nedrīkst plānot ar domu - ielikšu tik, pēc psugada izņemšu tik un nopirkšu auto.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bērnībā viens čoms vasaras sākumā nopirka ķiveri (tāda, kas velo braukšanai vai kam citam neder), jo bija plānojis visu vasaru smagi nostrādāt un vasaras beigās iegādāt mopēdu. Protams, tas tā arī nenotika :D

Link to comment
Share on other sites

lusis987

Par akcijām - Austrāliešiem ir spēle, kurā izmanto aktuālās akcijas cenas tirgū. Tur var atrast gan pamācības, gan gūt pirmo pieredzi darījumiem ar akcijām. Pats tiku spēlējis šī gada game1.

6. augustā sāksies game 2. Pašam pirmajā īpaši neveicās, bet, jā, parādījās vēlme un interese par akciju darījumiem dzīvajā.

Pašam izpētot swedbank tarifus sapratu, ka nav vērts ar to nodarboties, jo viņi noplēš 9 ādas. Ja neieguldi ap 10k tad nav vērts mēģināt.

Labots - lusis987
Link to comment
Share on other sites

Googlei arī ir "spēle", saucas Google Finance un tajā tu vari brīvi izveidot savu portfeli un sekot tam līdzi.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...