Jump to content

Auto Subwoofera pastiprinātājs


sveicis
 Share

Recommended Posts

Sveiki.

Ir jautājums un varbūt kāds var palīdzēt.

Tātad lieta sekojoša, man ir auto subwoofers PIONEER TS-W306DVC (lielā kaste ar diviem spīkeriem) , bet nav pastiprinātāja. Tagad esmu pastiprinātāja meklējumos.

Varbūt kāds varētu ieteikt kautko lai pastiprinātājs būtu tāds kas kārtīgi izmanto to tumbu spējas?

Te būs viena spīkera specifikācijas.

Paldies jau iepriekš.

 

Key features TS-W306DVC   Composite IMPP cone using interlaced Aramid fibre with reinforcement arcs   Wide-roll, 3-layer fibre woven radial surround   Dual mass high power magnet   Extended and vented pole yoke   Enclosure use

Ohm Rating: 2 or 8Ω  

Dual voice coil subwoofer Features TS-W306DVC

Frequency response 18 - 500 Hz

Sensitivity (1W/1m) 89 dB

Maximum Power 1.000 W

Nominal input power 400 W

Labots - sveicis
Link to comment
Share on other sites

Piem šis varētu derēt! Bet viņam jāvelk papildus barošanas vads no aķa pa taisno un potenciāli kondensators jāliek! 

 

Bet kam tik jaudīgu subu iekš auto? Gribi kurls palikt? 

Link to comment
Share on other sites

Kondensātiors man ir, vajag tik pastiprinātāju atbilstošu.

Nerāda man neko, kas tur var deret?

Ir tā ka patīk skaļa mūzika un bez basiem nu nekādi nevaru...

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Kondensators tik 3.14īs aķi un ģeni, reāla labuma no tā krāma pie tādām jaudām nav. Met laukā to sūdu. Tāpat bez palaista motora un arī tukšgaitā tev aķi izrīs sausu. Būs jāpabraukā kādu gabaliņu, lai atlādē, citādi var sanākt, ka nākošā reizē nepielaidīsi.

Bet vispārīgi ņemot - tādu bubinātāju mašīnā nafig vajag? Oriģinālās sistēmas jau pat padsmit gadu vecām mašīnām nāk tādas, ka prieks. (lasīt - kurls var palikt)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Oriģinālās sistēmas jau pat padsmit gadu vecām mašīnām nāk tādas, ka prieks. (lasīt - kurls var palikt)

 

Pēc šī izteikuma var neklausīties nevienam NeticuNevienam padomam  audio jomā! Datortumbas pa 10 eur arī superīgi skan, vai ne? 

 

(Tik dažiem auto oriģinālās audiosistēmas ar nelielu piespiešanos var saukt par ciešamām!) 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Izlasīt līdz galam tu nejēdz tas 100% Kvalitāti es nekur pat nepieminēju. Teicu, ka kurls var palikt. Bet tev tas izskatās, ka saistās ar kvalitāti. Vai arī tomēr lasīt nemāki? Kā ir?

Un tas subs mašīnā nekadu kvalitāti nedos. Arī tikai kurls var palikt. Plus tādi tusētāji pusnaktī skalda lielveikalu laukumos savus subjus, ka taisni vai ar tukšu aleni gribas mest. Tādiem bum bum "žurkām" un "haizivīm" nekādu kvalitāti nevajag. To arī vēl neesi sapratis? Iekšā baigi bumsī, bet ārā izklausās kā naglu kaste ripotu pa ceļu.

Latvijas ceļu un nopērkamo mašīnu sortimenta dēļ (es nerunaju par no salona pirktu - ja būtu no salona, tad arī šādi jautājumi nebūtu forumā) iespringt uz audio mašīnā ir pēdējā nejēdzība, kur izgrūst naudu......visādās pakošanās....

Gara un plaša tēma.

Bet, ja nu autoram ir nepārvarama vēlme, tad jāpiekrīt tikai tev, lai meklē tajā veikalā pastūzi, kas velk un kuru var atļauties.

Labots - NeticuNevienam
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tāpat bez palaista motora un arī tukšgaitā tev aķi izrīs sausu.

tad kāda problēma viņam priekš tā sūbja ielikt aķi atsevišķu?

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Un kas lādēs to atsevišķo aķi? Varbūt labāk kādu burlaku ietupināt bagāžniekā, lai šis piebur ampērus ik pa laikam klāt?

Kur tu domā rodas tā elektrība? No gaisa?

Link to comment
Share on other sites

Pēc maniem empīriskiem pieņēmumiem uz sabu pilnībā pietiek 2x100w  RMS. Ja tie nav mārketinga vai ķīniešu wati, tad tesiens iekš auto (neliela, slēgta telpa) jau ir pamatīgs, ap 120 dB... Vairāk kā koncertos. Citu iemeslu kāpēc vajadzētu vairāk, izņemot uzmācīgu ideju kļūt kurlam es neredzu!  (Par dB dragiem es nerunāju, tur taisa auto priekš sacensībām, nevis lai mūziku klausītos) 

 

Par kondensatoru un otro aķi - otro aķi parasti liek pastiprinātāja tiešā tuvumā, parasti bagažniekā. Tas paredzēts lai kompensētu sprieguma zudumus vados kas iet no mašīnas priekšas līdz pastūzim. Jo uz pīķiem īslaicīgi tiek paņemta ievērojama jauda. Ja autors tiešām nopirks pastūzi kas pīķos spēs dot 1kw, tad tā vai tā sabs ar tādu jaudu netiks ilgstoši darbināts - troksnis būs nejēgā un atrasties auto tuvumā bez skaņas slāpējošām ausīm nebūs prāta darbs. Vidēji audiosistēma neņems vairāk par 50 -100w un ar to tiks galā standarta ģenerators. 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

es mājās gribu pieslēgt auto subwoofera pastiprinātāju cik man voltīgu un ampērīgu barokli vajag?

Link to comment
Share on other sites

Aizmirsti - auto pastiprinātāju slēgšana mājās ir dārgs un neefektīvs pasākums. Ja vien pastiprinātājs nav galīgs nīkulis.

Link to comment
Share on other sites

Ja atbild tieši uz jautājumu, tad spriegumu 12-14V, kādi 50A, lai gan šis tieši atkarīgs no pastiprinātāja reālās jaudas, daļēji no tā, cik no tā jaudas ir vēlme izmantot. Teorētiski varētu arī ar kādi 10A pietikt, tā lai kaut ko paklausītos.

Link to comment
Share on other sites

Aizmirsti - auto pastiprinātāju slēgšana mājās ir dārgs un neefektīvs pasākums. Ja vien pastiprinātājs nav galīgs nīkulis.

+1

 

 

 

Krister kāds ir modelis tām iekārtām, ko taisies pieslēgt ?

Lai ko viņš taisītos slēgt, tā ir vienkārši stulba ideja - konkrētais pusaudžu koju variants - naudas pat prastākajām 2.1 datortumbelēm nav, tad nu no lielā brāļa vecā auto dabū paštaisītu ūbersubi un divas open-air skandas, to visu noliek uz grīdas, pieslēdz pie veca auto rādžiņa, pieliek AT datora barokli, un brīnās, kapēc skan pēc pilnīgākā sūda.

 

Auto akutsika ir projektēta priekš auto - mazai, slēgtai telpai ar specifisku skaņas izplatīšanos. Skandas ir paredzēts montēt bagāžnieka plauktā vai durvīs, subis ir domāts bagāžniekā un rēķināts priekš tā tilpuma. Auto pastiprinātājs ir paredzēts auto skaļruņiem. Nu nemaksā kaut kādas palietotas Logitech tumbas ar subi tik daudz, lai ķēmītos ar tādu kolhozu kā auto pastūzis un tumbas dzīvoklī.

Labots - J.Reinis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Es savā laikā tiku palūdzis vienam čalim, lai uzbūvē man kaut ko tādu, kas spētu kustināt auto pastiprinātāju. Tad nu viņš man salodēja šādu brīnumu. 13059668_598182380340088_1919157216_n.jp

Savu darbu darīja. Nezinu,vai vairs ejošs, bet kojās subi un plaukta akustiku kustināja ka prieks. Tai laikā nebija nekādu baigo prasību pret kvalitāti,lai tik rībina :D Pastiprinātājs gan vēl joprojām ir iekš auto. Blaupunkt gta 475

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

J.Reini nav arī viss tik slikti, varbūt cilvēkam ir divas s90, bet nav pastiprinātāja, un brālis dot savu 2ch amp, ar ko mierīgi var kurināt tās s90, tik jāpieslēdz datora PSU. Otrs varants, varbūt ir kādas datora tumbiņas, 2.0, bet nu nav basa, bet atkal brālis gatavs iedot savu 15" mašīnas aktīvo, ko pieslēdzot ir pavisam cits skanējums.

 

Tikai ko klausoties var saprast lietas, lasīt tu vari 100x, bet peitiks 1x paklausīties, lai būtu skaidrs!

 

Ja tā car audio jāpērk par naudu, tad kategoriski nē!

 

Ja jau ir, tad slēdz vien klāt kādam datora PSU, skaties kā Ju teica, vismaz no 10A uz augšu uz +12v liniju, tie jau būs ap 100w.

Link to comment
Share on other sites

Ideja jau simtreiz apspriesta un protams stulba. Izdarīt jau var visu, bet kvalitatīvs barbloks maksās dārgāk par lietojamu mājas pastiprinātāju.

Link to comment
Share on other sites

Interesanta iespēja būtu piemakgeiverot Xbox 360 PSU.

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Un ko slēgsi klāt tam mac audio cyclone 6000 4ch amp ?

 

Ko tur ar ebay mocīties, paņem jebkuru ss barokli un miers. Kaut vai šo - https://www.ss.lv/msg/lv/electronics/computers/computers/completing/cases/appdd.html

 

Dzeltenos vadus +12, melnos gnd, man testiem ir 300w PSU baroklīts, atliektiem galiem, visus traukus var izvibrināt no sekcijas!

 

Lai PSU iedarbinātu bez MB, jāieliek "jumper" 24pin spraudnī no melnā uz zaļo vadu. Respektīvi 24pin variantā jumper(15-16), 20pin variantā jumper (13-14).

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

tas subis ir divu spoļu, respektīvi 2om vai 8om. Abi varianti tavam amp nav tie labākie :D

 

Vai nu tirgo nost amp un ņem monobloku, vai prātīgāk pādot visu un paņem mājas subi, ja ir kas atspēlē pārējo, ja nav, kas spēlē pārējo virs subja, tad paņem skandas un stereo mājas pastiprinātāju un būs labāk. Man pat bail domāt kādā kastē tev tas subis :D

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...