Jump to content

WIN 8.1 versijas


kastadtas
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Iegādājos portatīvo datoru. Šobrīd uzliktā OS ir WIN 8.1. Single language. Nav aktivizēts un beigsies pēc mēneša.

Kas tā par Single Language versiju? Vai ir iespējams vienkāršā ceļā pāriet uz normālu versiju - enterprice vai pro?

Ar vārdiem vienkāršā ceļā domāju - tā, lai nepazūd jau uzinstalētās programmas un draiveri?

Link to comment
Share on other sites

Pērc attiecīgo versiju un pārej, kur ir problēmas?

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Starpība starp single language un normālu versiju parastajam lietotājam diez vai būs jūtama!

Link to comment
Share on other sites

 Ir milzīga starpība, ja gribi mainīt valodas. Normālai versijai uzliec Windows valodu kādu vien vēlies, vari nepilnas minūtes laikā pārslēgt valodas. Single language būs tikai tajā valodā, kas ir. Tie, kas pieraduši Windows lietot angliski un tikai, tiem būs vienalga. Es negribētu sev W8.1 slingle language (cik saprotu, angliski tev), jo lietoju Windows latvisku.


 

 

normālu versiju - enterprice vai pro

Ievērojāt, kārtīgiem useriem normāli ir enterprise, nu var vēl pro. Ta ko tu taisies darīt ar tādu enterprise? Un kāpēc vienkārši Windows 8.1 nebūtu normāls?

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Visiem ar win7 pietiek mājās ar Home, attiecīgi parastais win8.1, dabiski ka ja vajag domēnu un RDC, tad jau win8.1Pro, uzņēmumu versiju, vajag retajam un tas jau te neprasīs tādus jautājumus! :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 Nav skaidrs, kas tev par versiju - angliskā, latviskā, krieviskā, kaut gan šķiet, ka uz jebkuras var uzstutēt citu valodu paku - vismaz uz vāciskās latvisko uzliku bez problēmām. Un - ja tas ir mājas dators, tad nekas cits no Pro vai Enterprise iespējām 100 gadus nav vajadzīgs.

Link to comment
Share on other sites

 Nē, nē, raiviic. Ir tādas apgraizītas versijas Windows 8.1 arī. Līdzīgi kā Windows 8.1 ar Bing, tāda bezmaksas versija priekš lētajiem datoriem. Tāpat ir atsevišķi izdevumi Single Language, kuros noņemta iespēja slēgties starp valodām, arī šīs versijas atsevišķi nav nopērkamas bet nāk preinstalētas lētajos laptopos. Plašāks gadījums, laikam, ir Windows 8.1 ķīniešiem ķīniešu valodā, tā arī saucas Windows 8.1 SL Chinese, bet tādi pie mums diez vai nonāk. Domāju, ka arī tīrie SL angliski nav domāti mūsu tirgum. Jebkurā Windows 8.1, kas nav Single Language, ir iespējams slēgalēties starp valodām. Un nav atšķirības, vai tas tika pirkts kā angliskais, latviskais, vāciskais Windows. Tas vāciskais Windows būs vāciskais, jo viņu instalējot tev pamācības būs vāciski, iespējams pārslēgties instalācijas procesā varēsi starp Vācijas vācu valodu, Austrijas vācu valodu, vai Šveices vācu valodu. Bet kad Windows būs uzinstalēts, tu vari valodu nomainīt viņam uz jebkādu. Bet tajos Single Language, nē, ir tikai viena valoda, tas ir interfeisa valoda, rakstīsanas valodu, domāju, var likt jebkādu. Lai gan, internetā ir pamācības, kā dabūt vajadzīgo valodu tādā SL laptopā. Absolūti legāli tas nav, bet pavisam vienkārši tas izdarāms, cik saprotu.


 

 

Un - ja tas ir mājas dators, tad nekas cits no Pro vai Enterprise iespējām 100 gadus nav vajadzīgs.

Mājas datoram no Pro 100 gadus neko nevajadzēs, bet no Enterprise 1000 gadus neko nevajadzēs.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

kastadtas

Skaidrs. Paldies par informāciju.

Jā, pareizi te viens raksta - kompim šim Single language bija preinstalēts pie pirkšanas. Paldies par skaidrojumiem, es godīgi sakot, vienkārši nezināju atšķirības starp dažādajām versijām, tagad zinu un palikšu pie šī paša. Vēl jo vairāk, ka piereģistrējos rindā uz W10. Kā tur būs ar W10, viņam arī būs tāda pat Single language versija un apdeitos uz to?

Link to comment
Share on other sites

Mans minējums, ka jā - būs Single language.

Es gan domāju, ka nebūs. Visi šie (Single Language, with Bing) dabūs Windows 10 Home. Vismaz no MS nav nekādas informācijas, ka būs arī tādi Windows 10 Single Language. Vismaz sākumā nebūs, līdzīgi kā sākumā nebija nekādi apgraizītie Windows 8.1, bija tikai Pro un bez Pro. Tad jau ar ko labāks Windows 7 Starter, ka tam pienākas pilnais Windows 10 Home?

Labots - vvv
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...