Jump to content

Augstspiediena mazgātāja izvēle


mickys
 Share

Recommended Posts

Sveiki

Ir plānos nopirkt augstspiediena mazgātāju.

Mašīnu mazgāšanai, tehnikas (traktori, zālespļāvēji) mazgāšanai, mājai fasādes mazgāšanai un jumta attīrīšanai no sūnām...

 

Biju Depo un biju cenuklubā.

Depo tirgo Lavor mazgātājus, lētāki kā Karcher. Darbā ir Lavor Force 145 (http://en.lavorwash.com/products/view/force-145). Itkā strādā, mazgāt var...

 

Cenuklubā Karcheri un Bosch.

 

Uz kuriem parametriem jāskatās?

Daļai rakstīts viens spiediens, daļai - no līdz robežas. Tas nozīmē, ka tiem kam viens, tiem regulēt neko nevar, bet ar robežām - var?

 

Vārdu sakot, glābiet :) budžets - vislabāk 140€, ja pamatoti, tad varētu stiept tālāk, bet noteikti ne vairāk par 200€

Link to comment
Share on other sites

manas 5 kapeikas pieredzes:

Nopirku Karcher (modeli neatceros, kaut kas uz akciju, no viduscenām) - ziepju šķidrums saēda kaut ko iekšās, mēģināju pats meistarot, nekas nesanāca, atdevu pa sviestmaizi detaļās. Secināju ka nu i nafig, ziepes labāk nelietot.

Nopirku Bosh, atkal uz akciju, apmēram tās pašas jaudas. No ziepju lietošanas atturos. Ieķīlēja vārstu/slēdzi pistolē, tagad tas visu laiku stāv atvērts. Nav īpaši ērti, bet tāpēc pirkt atkal nākošo vēl negribu.

Link to comment
Share on other sites

man ar ir bosh - lietoju reti - jo auto tāpat nevar nomazgāt tīru tikai ar viņu pārejot - tāpat ar lupatu jāberž. man ērtāk paņemt parasto šļūteni ar birsti galā . ātrāk un labāk, nevis katru reizi to agregātu no šķūņa stiept laukā...

Link to comment
Share on other sites

Ļoti svarīgs faktors ir vai mazgātājam ir metāla vai plastmasas sūknis. Karcheriem tikai no 5 sērijas ir metāla sūknis. 

Labots - ronalds_
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Ņem Karcher sākot no K4 ... ar ūdens motora dzēsēšanu. Pats iepirku K5 ... ar alumīnija motoru ... Principā tas agregāts var nokalpot gadus 5 ... pēc tam gumiju maiņa un vēl 5 gadus ...  Viss parējais ir sliktāks bet ne stipri lētaks.Komplekts ar papildu filtru+šļutene udensņemšanai no rezervuāra + smilšu tīrīšanas komplekts+K5 premium (augstspieda šļutenes rullis + pat šļutenes gaurmns 8m ļaul ērti nomazģāt vieglo auto bez mazgātāja bīdīšanas )maksāja ap 400 eiro no interneta veikala. Ja smilšu tīrīšnas komplekts nav vajadzīgs var ietaupīt savus 60 eiro(tā interneta veikala cenas). Drosi vien nāksies piepirkt kanalizācijas /notekcauruļu tīrīšnas komplektu 15m un varbūī teliskopisko kātu, lai ērtāk mazgātu logus  2 stāvā...  Bocham nav aksesuāru plus nav dīleru ja gādījumā ko vajadžes ātrri Karcher tas ir .... 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Mezavecis

Ir beidzot sabriedusi vajadzība pēc augstspiediena mazgātāja, jo apnicis ar birsti cīnīties ar sūnām un dubļiem uz bruģa. Doma ir iepirkt kaut ko normālu, kas pietiekami ilgi kalpotu un spētu arī kaut ko nomazgāt. Pašam nav bijusi pieredze ar tiem mazgātājiem, tāpēc īsti nav sajēgas, kādi būtu ieteicamie parametri.  

 

Ir kādi varianti? Vairāk pa 300 EUR negribētos maksāt. Var piemest, ja ir kāda fīča, kuras dēļ vērts maksāt.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Baigā maģija ar tiem "kerheriem". It kā lētie strādā un tik cik esmu lietojis, arī kalpo ne pa jokam ilgi. Dārgajiem atkal ir savas fīčas - vadu uztīšana normāli realizēta, pat divi keramiskie virzuļu (vai kā nu tos sauc), smilšu filtrs.

 

Es teiktu, ka spēks ir galos. Paņēmu uzgali, kas vāciski ir dreckfrēze (Kärcher Dreckfräser) jeb sūdu frēze. Lūk tas ir spēks - tīra un kasa nost visu, galvenais pie auto klāt ar to neiet. "Kerherim" vari uzlikt sūdu frēzi, tad lieta būs gana nopietna, bet sūdu frēze nāca tikai K5 un K7 modeļiem.

 

Problēma varētu rasties, ja ūdeni ņem no netīra urbuma vai akas, runā, ka tad der skatīties uz smilšu filtru. Es gan teiktu, ka piemet pie ņemšanas vietas tos divus vai trīs zilos cilindriskos mēslu novākšanas filtrus ko parasti mājās uzstāda un būs viss OK.

 

Par 300 eur sanāks arī minētais K5 modelis.


Dāčai gribējās paņemt K5 Compact, lai var izvadāt pa vairākiem "objektiem". Kādam ir tāds?

 

http://www.karcher.lv/lv/Products/Home__Garden/Spiediena_mazgtji/Producti/16307200.htm 

Link to comment
Share on other sites

Man bij kaut kāds lētā gala Bosch ņemts akcijā un godam nokalpoja kādi 3 gadi, līdz rudenī draugi nomazgāja pagalmā mašīnu un noliekot garāžā, neizlaida pilnībā ūdeni. Pa ziemu sasala un pavasarī palaižot ūdens nāca pa visām malām - remontēt nebij jēgas, attiecīgi izmetu ārā. Pagājušgad paņēmu internetbodē akcijā no 100 pa 50 EUR lētā gala Karcheri, pirms tam sazvanot Karcher pārstāvniecību un pakonsultējoties. Tur man apstāstīja, ka lētajam galam ir plastmasas detaļas, kas nozīmē, ka kalpos īsāku laiku, bet funkcionāli būs ok manām vajadzībām, kuras ir - šad tad auto un bruģi nomazgāt. Starp citu šogad vasaras būdelei iekšpusē sienu dēļiem vecā krāsa tik eleganti noņemta - otrā telpā pirms tam bij baigais čakars ar noņemšanu bez Karchera.

 

Principā lielu šķirbu starp Bosch un Karcher (atgādinu, ka lētā gala) neesmu sajutis. Karcherim + ir tas, ka mazs un kompakts, savukārt Boscham nāca aksesuāri vairāk līdz un bij ērtāks pistoles gals, kam strūklas platums regulējas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Galvenais lai šlauka ir ne mazāk par 8 metriem un uztinama uz spoles, savādāk ir par īsu lai ap mašīnu apskrietu un uztinamā ir no gumijas, viņa ir mīkstāka. Bez spoles, vāc nu kopā to plastmasas draņķi kura lokās kā čūska. Un tiem kam ir spoles, jau ir labie sūkņi.

 

edit: es ieteiktu šo modeli, pats ļoti nožēloju ka paņēmu bez spoles, tagad mocos!

 

http://www.karcher.lv/lv/Products/Home__Garden/Spiediena_mazgtji/Producti/11813130.htm?&cralt=16731500,16731530,16733000,16733050,16373100,11801500,11803100,16307200,16307230,11806330,11813130,14470020,11685020,11686040

 

http://www.salidzini.lv/search.php?q=K+5+Premium+karcher

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

Man, šķiet, ir Bosch Aquatak 115 Plus. Pāris gadi gan tikai. Baigi bieži gan nelietoju. Ātrāk parasti ir auto ar birsti (claber, kas spraužas uz šļūtenes) nomazgāt (to gan tāpat vajag jebkurā gadījumā priekš auto), un tad ar to pašu šļūteni noskalo un miers.

 

 

 

Problēma varētu rasties, ja ūdeni ņem no netīra urbuma vai akas, runā, ka tad der skatīties uz smilšu filtru.

Šim mazs filtriņš nāca komplektā. Un to tāpat vajag jebkurā gadījumā pie paša aparāta. Nu vismaz man parasti šļaukā sauag kaut kas zaļš, un tad pa biškim dalās ārā pat visu vasaru.

 

Tam Bosch arī laikam ir metāla sūknis. 

 

Katrā gadījumā savas flīzes varēju no netīrumu kārtas līdz gaiši pelēkam atkal dabūt. Arī starp flīzēm zāli pat rauj ārā.

Labots - ju
Link to comment
Share on other sites

ar tiem rotējošajiem uzgaļiem labi tīra. no kājām ādu arī nomauks. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ir man kompresors ar tādu komplektu. Pat mēģināts viņu lietot. Ar to labi var izmazgāt dažādus priekšmetus, bet jau 1m2 tīrīt ir čakars, ja kompresoram nav liela ražība. Manējam vēl bonusā liels troksnis.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Varbūt k'ds zin kas par probēmu k5 jam, rorējošais mazgātājs strādā bet kad uz plato pārslēdz slēdzas āraa,. Spiediens ūdensvadā normāls 2,5 bar.


Atvainojos viss strādā, pistole vainīga. Nomainija pa garntiju. :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Kā nu kuram veicas! 
Man Karcher K 5.20. Pirku DEPO, nebija dārgs,īsti neatceros."Izbeidzās" spiediens pēc 6 gadu lietošanas.Domāju,nu būs jāpērk jauns. 
 STOKKER krasta ielā nomainīja kaut kādas sūkņa blīves un filtru un viss strādā.Jā, par to filtru-nezināju ka tur (ieejā) tāds ir. 6 gadu laikā bija piedzīts pilns un pārplīsis.Tas remonts pie STOKKER ar'i nebija dārgs.Un vēl, meistars teica ,ka labāk lietot ne stāvus,kā es visus sešus gadus to izmantoju, bet guļus,jo tas saistīts ar sūkņa eļļošanos.

Labots - Mezavecis
Aizvācu bezjēdzīgus linkus
Link to comment
Share on other sites

Man laukos K5.600 (laikam)  - ar 'turbo birsti'(rotējošo) strādāja, bet ar regulējamo, ar max uzregulētu caurplūdi nekā. Kā griez vaļā, tā kerhers sāk 'rīstīties' - ieslēdzas-izslēdzas-ieslēdzas-izslēdzas..

Kerheri var mēģināt 'palabot' arī mājas apstākļos, ja ir google un rokas kaut cik no pareizā virziena - diemžēl netiku uztaisījis nevienu bildi, bet iekš tā aparāta ir metāla virzulīši(pēc 5gadu kalpošanas vēl joprojām labi saeļļoti), kuri kustina tādas kā sēnītes(plastmasas)

 

http://grumpygitsandusefultips.blogspot.com/2011/09/karcher-lost-pressure.html

Skatīt saitē, jo nemāku bildes.

 

Atrodas trīs  'sēnītes' ,kuru malām ir gludi jāpieguļ pie sēžām(attēlā ar monētu). Laika gaitā sīkas smilšu daļiņas tās saēd un pat nav jābūt tik traki kā bildē - pietiek, ja ar nagu var sajust nelīdzenumus. Ņemam smalku smilšpapīru, pacietību un prātīgi nopucējam gan sēžas,gan pašus vārstiņus.

 

Palika labāk, bet tāpat nekļuva kā jauns. Saimniecībā jāmazgā kā vieglie auto, tā arī traktori un cita tehnika. Sāku apsvērt domu par Somijā vai Skandināvijas pusē ražotajiem...(bāc! neatceros firmu..) augstspiediena mazgātājiem. Tos ieteica labi pazīstams robežsargs - esot metāla iekšas un arī darbojoties daudz efektīvāk par karcher/bosch.

Link to comment
Share on other sites

tekošajam K5 ir metāla sūknis ... K4 plastikāta.... K5 pec 5 -6 gadu intensīvas darbinašanas parasti beidzās blīves ... kuras nomainot aparāts vēl iet savus 5-6 gadus . Consumer klases aparātam 10-12 gadi par 350 eiro un augšu atkarība no komplektācijas + blīves, tas ir ļoti labs rezultāts . Ja jamazga daudz tad izvele ir K7 un augšu .... Ak ja neskopoties un nopirk papildu filtru uz ieeju http://www.karcher.lv/lv/Products/Home__Garden/Spiediena_mazgtji/Producti/11806330.htm?&sdp=ac&pid=47300590&accessoriesGroupName=&pn=%C5%AAdens+filtrs&title=%C5%AAdens+filtrsmetala sūknis būs pateicīgs un kalpos mazliet ilgāk. Pašam reizi trijas nedeļas tas filtrs jātīra (esmu brīvdienu mazgātajs) nu teiksim intensīvi lietojot 1 nedēļa . un tur ir smuks netīrumu daudzums iekšā 

Link to comment
Share on other sites

Es arī biju iedomājies likt parasto, taču tas diez vai ko atrisinās, vismaz manā gadījumā. Situācija tāda, ka ūdens nāk no artēziskās akas un tas ir ļoti 'dzelžains'. Kāds ķīmiķis varbūt var sīkāk pastāstīt, kā tur ir ar to divvērtīgo(?) kurš skābekļa vai gaismas ietekmē pārvēršas par trīsvērtīgo(vai otrādi)? Saprotamāk - no krāna tek skaisti caurspīdīgs ūdens, bet pēc pāris dienām jebkurā traukā uz sieniņām parādas dzeltenīgs nosēdums(kā rūsa).

Speciālais karcher filtrs 'aizrūsē' nedēļas laikā un tam grūti pat izpūst cauri. Vai tiešām vienīgais variants ir atdzelžošanas iekārta ar visām no tā izrietošajām sekām(sāls+kālija permanganāta pirkumi katru mēnesi)

Link to comment
Share on other sites

Protams ja grins normlas kvalittes ūdeni. .... Ja nolaid vienkāršu filtru līdz tadam stāvoklim ... to ir jmazga biežak nevis nedēļas laik aizaug līdz galam

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vai tiešām vienīgais variants ir atdzelžošanas iekārta

 

var kaut kur iepumpēt to ūdeni no urbuma un ņemt pēc pāris dienām, kad dzelzs nosēdies.

Link to comment
Share on other sites

Man tikai tagad ienāca prātā, ka drīzāk to filtru nedrīkst atstāt ūdenī, lai dzelzs nenosēstos. Mēģināju mazgāt, gan ar zobu birsti, gan citiem līdzekļiem - derētu laikam tikai sālsskābe, taču vairs normālu mantu atrast nemāku(tikai 28%)

Tas karchers no spaiņa uzsūkt nemācēja. Vai arī es nemācēju. Nezinu. Normāli darbojās tikai tad, ja ūdens tika padots ar spiedienu.

 

Ir kāds strādājis ar Nilfisk mazgātājiem?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vai tiešām vienīgais variants ir atdzelžošanas iekārta
Tiešām vienīgais variants. Nav tādu pasīvo filtru, kas izķertu šķīdumā esošo dzelzi.

 

Bet nav obligāts permanganāts - ir attīrīšana ar smilšu filtru un kompresoru. Pirmais, kuru atradu no Latvijas lapām. Ir arī citas firmas.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Mezavecis

Beidzot tiku pie augstspiediena mazgātāja.  Iegādājos Karcher K5 premium veco versiju bez elektroniskās pults, jo šim bija bija akcija. Skatījos, ka Depo ir dažādi Lavor aparāti, kuriem salīdzinot ar Karcher par to pašu cenu ir vairāk fīčas, lielāks spiediens, bet nekur nevarēju atrast jēdzīgu salīdzinājumu, atsauksmi, līdz ar to atturējos no šāda pirkuma.  

 

Nāca līdzi komplektā pribambasi autiņa mazgāšanai. It kā viss labi, spiediens nav neko ārprātīgs, bet mājas vajadzībām pietiek. Pusgadu nemazgātu autiņu gan bez beršanas  nevar nomazgāt. Jāsaka, gan gan šī slota nav praktiska un labāk saziepēt autiņu un pēc tam ar mačalku paberzt.

 

qefqsbjtc7vgr7kvgpcx.jpg

Kaut kad būs jānopērk šāds aksesuārs flīžu mazgāšanai, jo bez tā dažus m2 nomazgāt ir lēni un nav saprotams, kur ir nobraukts.

51wrXLTuuWL.jpg

Link to comment
Share on other sites

Man ir Black&Decker.Šim arī komplektā nāca flīžu tīrāmais. Redzēt notīrīto var,pat ļoti labi. Es ar to tīrīju bruği,gan dēļu balkonu,kurš kaut kad agrāk bija krāsots+palicis nedaudz zaļš. Viss nonāca nost.Pēc tam varēja normāli nokrāsot.Esmu apmierināts.

Labots - pw1a
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
Mezavecis

Pacelšu mironi par Karcher K5 Premium mazgātāju un izteikšu kādu ne tik labu viedokli. Jau otro reizi pēc 2 gadu ne tik intensīvas lietošana izdilst kāds no šiem te plastmasas vārstiņiem, kā rezultātā spiediens nokrītas, sarauj iekšā ūdeni un eļļu sakuļ putās.

 

image.png

 

image.png

 

Pirms tam spameri muldēja, ka K4 esot plastmasas, bet K5 no metāla cilidrs, bet problēmas ir ar šiem te štruntiem. Kur tā var projektēt lielas slodzes aparātu ar tādiem plastmasiem?

 

Karcher K5 Premium Moulded Part Kit

 

Tuvākā detaļu bode atrodama šeit UK, blīvēm un citām daļām cenas nav gluži no labākajām, bet verķis pēc tam strādā kā jauns.

https://www.partmaster.co.uk/

 

Pieminēta birste tika nopirkta, bet maz lietota. Bruģim jaudas pietrūkst, bet flīzēm daudz ātrāk fiksi nobraukt ar parasto uzgali pa šuvēm, kuras pirmās paliek netīras.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...