Jump to content

WINDOWS 8.1 atšķirības


staggars
 Share

Recommended Posts

Kāpēc saki, ka nav sakārtots. Viss ir sakārtots. Naudiņa uz MS kontiem ripo. A pirātiskās versijas daudzi izmanto tāpēc, ka tas ir ļoti viegli - izmantot pirātiskās versijas, plus domāšana tāda, kāpēc maksāt, ja var paņemt par velti. Nemeklē vainu nesakārtotībā, sakārtots viss ir.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Ronalds

    10

  • vvv

    22

  • staggars

    8

  • jema

    17

Top Posters In This Topic

staggars

Es domāju, ka tikai 50% no pirātisko programmu lietotājiem tā domā.... ja varētu par sakarīgu ciparu iegādāties orģinālu versiju, kas negljuko.... daudzi iegādātos. Ja pensionāram vai studentam, kurš nopircis datoru uz kredīta vēl tik pat daudz jāatdod par programmām... tad izvēlas, lai kāds par 15 evrikiem uzinsalē pirātiskās programmas... Nav jau mūsu valstī tāds dzīves līmenis, kā normālās valstīs... Manu paziņu lokā tādu netrūkst. Es pelnu un nevēlos čakarēties, tādēļ labāk nopērku un bez problēmām... bet ne visi to var atļauties. 

Link to comment
Share on other sites

Pērkot jaunu datoru jau nu gan nevajag skopoties, un ņemt jau ar Windows (ja tik nav mac vai linux fans), jo tur tas uzcenojums pārdesmit EURo, varbūt pat citreiz necik.

 

Un uzņēmumi lieto EnterpriCe :) versiju

Link to comment
Share on other sites

 Nav tik traki. Šeit forumā bija viena tēma par lētajiem laptopiem. Protams, lēts ir lēts, neko dižu tu nedabūsi. Bet priekš lētajiem datoriem ir Windows 8.1 ar Bing, pilnvērtīgs Windows lētajiem laptopiem, ko ražotājs no MS dabū par velti, vai gandrīz par velti. Nopirku gada sākumā vienu tādu laptopu zem 300 €, iet, pilnībā pietiek paredzētajiem uzdevumiem, skat būs jūlija beigās arī apdeits uz Windows 10. Tad vēl atcerēsimies to lēto Windows 8 upgrade piedāvājumu, kad tas tikko parādījās. Apgreids uz Windows 8 pro par kaut kādiem 15 latiem bija.

 Par Mārtiņu Rītiņu varētu vēl tā pateikt - būtu Mārtiņam Rītiņam ēdieni par sakarīgām cenām, varētu iet, bet, lai nebrīnās, nav sakārtots viņam, davai iešu nozagšu Mārtiņam Rītiņam ēdienu, un domāju 50% nezagtu viņam ēdienu, ja tik viņam tie cipari būtu sakarīgi.

 Un pareizi, ir programmas dārgas. Ko padarīsi. Bet labi meklējot, var atrast ļoti daudz bezmaksas alternatīvas gandrīz visam. Protams, ne tik labas, kā maksas pro versijas, bet tomēr. Un tas gan uz OS attiecas, gan arī uz nopietnu softu.

Link to comment
Share on other sites

raiviic

 

 

ko penzionārs nevar izdarīt ar normālu Linux distribūciju
  Nu, nu, prātīgāk. Ne visi pensionāri tikai solitairi spēlē un ar jaunības draudzenēm Draugos sarakstās.  Manu klientu lokā ir vairāki  vecumā ap 65 - 75, kuri intensīvi fotografē, filmē, daži pat izstādēs piedalās. Un tikai pamēģini teikt, ka uz Linux ir kaut viens noderīgs grafikas/foto/video softs normālam darbam. Gimp, Cinelerra, Darktable, Kdenlive ??? Nesmīdini, viss ir pārbaudīts un palikts pie legālas, jā jā, legālas Adobes -  tagad, kad Lightroom+Photoshop ir 12 eiro mēnesī vai 144 gada abonements (nu kas ir 200 - 300 gadā ???), var teikt, ka ir par velti,  - smiekli nāk par uz Linux esošo drazu.

  P.S.

Nekad neesmu teicis un neteikši, ka Linux ir slikta OS, taču ko dod pat vislabākā OS, ja lietojamu softu tur nav - jau kopš 1996. gada gaidu - un laikam jau ātrāk pensiju un zārku sagaidīšu, kā lietojamu softu uz pingvīna (protams, atskaitot specifiskus softus - militāristiem, kosmosam,  kinoindustrijai, laikam arī šur tur medicīnai - bet tas jau cits stāsts).

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kas veiksmīgi uzfotografēts, tur ar foto*rastu softu diži nav jālien iekšā.

 

* es apzinos, uz ko uzprasos...

Link to comment
Share on other sites

 

 

Manu klientu lokā ir vairāki vecumā ap 65 - 75, kuri intensīvi fotografē, filmē, daži pat izstādēs piedalās.

Tad jau šie fotokameras labas ir atļāvušies, tas maksā smuku naudu, uz kā fona tāds dators ar Windows ir nebūtiska daļa.

Domāju, tāds pensis drīzāk pirks no savas pensijas Windows licenci, nekā tāds, kas to pavisam viegli var atļauties. Viens paziņa man, uzcēla māju, glaunā mašīnā braukā, bet kad par programmām kādreiz sākam runāt, viņam arī tādi paši teksti - vo, būtu par sakarīgām cenām, tad jau nu gan viņš pirktu, bet tā, viņam datorā viss pirātisks. Tur nav naudas trūkums, bet attieksme pie vainas.

Link to comment
Share on other sites

staggars

Man liekas, ka Jūs draugi no citas planētas... Jūs dzīvojiet eiforijā... man apkārt pavisam cita idile... pārsvarā visi lieto pirātiskās programmas... Ne jau visi pērk jaunus datorus,,,, gan studenti, gan pensionāri... es protams atdzīstu, ka tas ir šausmīgi... nepieņemami... bet tāda ir dzīve... 

Link to comment
Share on other sites

Tā ir daudz kur, puse jau, kas dzīvo Rīgā, pat nevar iedomāties cik sūdīgi ir ar naudu aiz Rīgas robežām! Puika pat apvainojas, ka es aizradīju ka 700 eur  nav vidējā LV alga, par 700 laukos nezinu ko izdarīs! Takā neķer kreņķi, kā ir tā ir jādzīvo!

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Jā, un daudzi pat mēģina lauzt savus iphone un andrīšus, lai tikai izstrādātājam nebūtu jāmaksā 1 vai divi EUR par softu - un tā nebūt nav liela summa salīdzinot ar paša dzelža cenu. Pats, kā softa izstrādātājs, labāk nopērku un atblastu citus. Bet nu neko, mums tā attieksme pret intelelkuālo īpašumu ir tāda kāda ir...

 

Pērkot kompi labāk ietaupa 40EUR, nevis paņem legālu vismaz winduli.. smieklīgi.

Labots - rubb
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Piekrītu, ka pro softu lielākā daļa nevar atļauties, bet lielākai daļai arī to pro softu nevajag. Vairāk atbalstu viedokli, ja var iztikt, un ļoti bieži var iztikt, labāk lietot bezmaksas programmu, nevis zagto. Labi, Windows, ja gribi Windows softu tā kā vajadzētu. Bet neraudiet, ka nevarat atļauties MS Office, ņemiet bezmaksas Libre Office. Jūs noteikti nevarat atļauties AutoCAD, kaut, zinu, ļooooti daudziem ir zagtais AutoCAD, kam tik vajag ko uzrasēt, nav problēma zagtais AutoCAD, nu nezodziet AutoCAD, ņemiet bezmaksas NanoCAD, vai bezmaksas DraftSight. Priekš 3D, paskat cik labs haļavnijs SketchUp. Un tā var piemērus salasīt daudz. Tā raudāšana, mēs tādi nabadziņi, mums nav naudiņas, tāpēc mēs zogam... Nevajag. Saku, nebūs tādas ērtības, kā pro programmās, nebūs visas iespējas, bet izdarīt varēs ļoti daudz. Un, ja uzstādīsi mērķi, un būs vajadzība, tiksi arī pie maksas softa, jo neba visu mūžu melnā joslā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Savulaik, kad iznāca Windows 8, jebkurš varēja apgreidoties par 29.99EUR

Kādus 2-3 mēnešus. Nebūtiski, oriģinālā versija vai pirātiskā bija pirms tam.

Pie tam, tā bija Retail versija, kura pieļauj pārnest to uz citu datoru.

 

Esmu pārliecināts, ka arī ar Windows 10 būs līdzvērtīgas akcijas.

Labots - Pirkss
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

LibreOffice mājām ir par pirmo, tā pat no MS Office, labi ja 5% izmanto. Ja ir runa par CADiem, nu sorry, tās ir biznesa programmas, gribi pelnīt, pērc, bet arī tur bija studentu versija, nezinu kā tagad. SketchUp ir free, ja vajag labā līmenī PRO arī savas 500 naudiņas maksāja.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Man gan liekas, ka 8 gadījumā, vajadzēja legālu Windows apakšā, bet, lasīju, 10 gadījumā būs iespējams arī nelegālo Windows apgreidot.

Link to comment
Share on other sites

Un tālāk ko? V ar jau naudu tāpat izmest ārā!

Link to comment
Share on other sites

 Taisnība, jema, Autodesk taču studentiem pilnīgi visu savu softu bezmaksas variantā piedāvā - studentu versijas. Tāpat, daudziem softiem ir tikai trial, bet ir tādi, daudzus zinu, kuriem ir demo versijas, ierobežotas, bet pastāvīgas, un gluži kā par MS Office, kur vidējais lietotājs izmanto labi ja 5%, bieži vien pietiek ar tādu nepilnu versiju. Sevi kā piemēru, ir tāds MathCAD, visu laiku taisījos pirkt, nav lēts, nevarēju saņemties, bet nu jau kuro gadu ir tam MathCADam apgraizītā bezmaksas versija, nu ļoti daudz tajā ir, papētīju, ļoti labi var iztikt, nolēmu, nepirkšu pilno versiju, pusotrs tūkstotis ir ļoti liela nauda, izgrozīšos ar bezmaksas versiju MathCAD Express. Iedomājos, tie puiši, kuriem nav nauda, domājiet viņi ņems tādu MathCAD Express, tač ne, viņi aci nepamirkšķinot liks sev pilno, un turpinās raudāt, mums nav naudiņas, mums nav naudiņas...

Link to comment
Share on other sites

 

 

normāls 2 kodolu procesors, ar 2 GB RAM Windows XP būs ātrs
Nu it kā jau tā ir, bet cik viņš ir noskrējis, un remontiem jau nu viņš nepakļaujas, viss ir specifiskais, izņemot CPU. 
Link to comment
Share on other sites

NU jā, Omei zašibis aparāts!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

staggars

Nu paskatīsimies, kā būs.....neesmu optimists... liekas, kā lietoja pirātiskās versijas tā arī lietos.... 

Link to comment
Share on other sites

shadow118

 

 

Man gan liekas, ka 8 gadījumā, vajadzēja legālu Windows apakšā, bet, lasīju, 10 gadījumā būs iespējams arī nelegālo Windows apgreidot.
Apgreidot ta varēs, bet legāls viņš no tā nepaliks 
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ar Windows 7 Pro bija viens prikols,uzinstalē nelegālu XP Pro,uzinstalē updates,tad tev pasaka ka nav iespējams aktivizēt un piedāvā nopirkt 7 Pro onlainā kur uzrādītā cena bija stipri zemāka kā internetbodēs Latvijā.Netiku gan šo iespēju izmēģinājis.
Nu labs jautājums, vai tas iet cauri, jo uz GGK vajag PPR, ko tu esi kreisajā pircis neiet cauri! Jo GGK man kā pārdevējam ir jaliek personīgi virsu, jo es par to atbildu! Kaut gan cik ir bijis darīšana ar EP, kad uzrādi GGK pirkšanu no LV uzņēmuma, viņi jautājumu noņem, kaut kad ir iespējams ka viņi piepras info no MS, vai tāds kits uz LV ir piegādāts! 

 

 

Kā iespējams pateikt uz kura datora GGK aktivizēts pirmoreiz?
  Katram datoram ir UUID

 

 

Kā izpaužas neorģinālā Windows gļukošana?Neesmu tādu novērojis.
Tas ir marketinga triks, ja nav likta kreisā sborka! 

 

 

Būtu vēl baigi labi ja varētu pieslēgties ar paralelo lietotāju.Var jau uzlikt terminal servera paču bet tad par šo joku taču var paņemt pie dziesmas ja kāds izdomā atnākt pārbaudīt.Vai es kļūdos?
Domāju ka tik sīki neviens nelie, nav jau serveris, kur jūseri jāperk, kaut gan, ja neko nevar atrast un signāls ir jānopelna, viss var būt, bet tad jau par vienu mp3 failu var izdrāzt pakaļa! Ne ir jautājums, kapēc un pēc kā norādījuma EP nāk, jo pat policijā pus datori kādreiz bija kreisie! 
Link to comment
Share on other sites

 

 

Apgreidot ta varēs, bet legāls viņš no tā nepaliks

Tā laikam bija. Tur lasīju, ka uzlikt varēs, darboties viņš darbosies, apdeiti visi nenāks, bet galvenā atšķirība, visu laiku nāks atgādinājumi pirkt licenci, miera tev nebūs, ļoti iespējams, nebūs uz visiem laikiem. Bet fakts kā tāds, legāla iespēja uzlikt Windows 10, Windows 8 tā nevarēja, vismaz kā es atceros, nosacījums bija, lai uz datora jau ir legāls Windows.

 

 

Kā izpaužas neorģinālā Windows gļukošana?Neesmu tādu novērojis.

Gļuko gan tie nelegālie Windows. Var jau būt, ka ir jāpaņem pareiza versija, var būt, zinātāji jau pratīs. Bet manā paziņu lokā, tie, kam datorā nelegālais Windows, mokās, ik pa laikam kaut kas nojūk. Pētījis neesmu, bet vērojumi tādi ir. Gadās, ka apdeiti atnāk kaut kādi, kas kaut ko sadara, esmu dzirdējis, ka atslēdz apdeitus vispār. Nestāstiet. Ir problemātiskāka dzīve ar nelegālo programmatūru.

Link to comment
Share on other sites

Fantamass

 

 

Gļuko gan tie nelegālie Windows
Manā pieredzē pilnīgi nekādas atšķirības no legālā viņam nav. 
Link to comment
Share on other sites

Pirms kādā laika bija viens Windows update, kurš pačakarēja dzīvi daļai nelegālā Windows lietotājiem, kā rezultātā radās kaut kādi gļuki. Nē, tā nebija kārtējā Microsoft pret pirātisma kampaņa, vienkārši Microsoft neiedomājās pārbaudīt kā šis update strādās uz Windows, kurš ir aktivizēts izmantojot pāčotus sistēmas failus.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Gļuko gan tie nelegālie Windows. Var jau būt, ka ir jāpaņem pareiza versija, var būt, zinātāji jau pratīs. Bet manā paziņu lokā, tie, kam datorā nelegālais Windows, mokās, ik pa laikam kaut kas nojūk.
Nu pilnīgas muļķības, kā var gļukot tīra MSDN instalācija, nu nekā, nevajag sborka lētās likt un viss! Tas ka oriģinālie apdeiti izsit no ierindas oriģinālās mašīnas, tas ir fakts un to MS kautrīgi atzīst! Pagājušā gada augusta apdeits, lōti daudz pabojāja MS reputāciju! Man oficiālo Serveri 2008, apdeits uzkāra divus gadus atpakaļ uz urā, labu ka Acronis tur vārījās, oficiālais bekaps nevarēja neko atgriezt atpakaļ, pēc divām stundām un maniem sirmiem matiem, Acronis TIBs, atgrieza serveri pēc 20 minūtēm atpakaļ darbā.

Morāle vienkārša, ja sistēma strādā, nevienu apdeitu virsu likt nedrīskst! Man patīk ASrock brīdinājums par MB Bios, ja strādā neaiztiec!

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

ja strādā neaiztiec!

Šo arī mūsu Didzis drillē. Un pareizi vien ir! Ja kaut kas strādā, neaiztiec, lai strādā. Po, ka nav ar zilā bling, bling lampiņām.

Link to comment
Share on other sites

Es strādāju no 02-04 RIMI IT, tad Aivars vienmēr šo teica, nekad nelikšu tikko iznākušos apdeitus, pēc pusgada ja viņi nav bīstami varbūt likšu, tas puika pirms tam Coca-Cola, bija nostrādājis par adminu, visu jau no pieredzes stāstīja! Un vēl tagad RIMI viņš ir Admins.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nu pilnīgas muļķības, kā var gļukot tīra MSDN instalācija

Ne jau visi pirātisko Windows licēji ir pietiekoši prātīgi, lai liktu tīras pareizas instalācijas. Kā notiek, pērk datoru bez OS, jo lētāk, un nes te jau vairākkārt pieminētajam vietējam superspecam Vasjam, tas ar uzliek Windows. Kādu, no kurienes, a kurš vispār saprot, a kāda starpība, dators iet. Nu tad līdz vienā jaukā brīdī... Tač neizdomāju es, viens draugs šitā, savs datorspecs, vai Vasja, vai kāds cits superspecs viņam visas lietas datorā liek. Tak pa vairākiem lāgiem nes pie sava superspeca, kad dators neiet, superspecs nav dārgs, piecītis, vai tuvu tam. Prasīju, nebija jēdzīgāk nopirkt OS, mazāka nauda varbūt, nekā pa piecītim ik pa laikam superspecam.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Ja neliek orģinālās instalācijas, tad tādiem datorspeciem pa rīkli vajag!

Link to comment
Share on other sites

 Tak nogursi visiem tādiem pa rīkli dodams. :)  Ko jūs, visi esat lielākā vai mazākā mērā IT speci, jums tās lietas viegli. Nu tad sataisiet pāķu superspeciem apmācības, kādu online kursu vai kā tamlīdzīgi, lai mazākas ciešanas lauku useriem. :sarkasms: 

Link to comment
Share on other sites

Es uz tava stāsta pamatu visu laiku naudu izliekos par pārgudro, man stāsta, ka ir trīs mēneši ir jādiet labot, nu kā tu stāsti viņš nav dārgs, bet jānes! Es visiem saku esmu dārgs, atnes un  nenesīsi, tā arī ir, naudas ta nav, kā Betons saka, ja viss ir pareizi uzlīkts un saimnieks nav idiots otrreiz nāksi pēc gadiem, kad no inetā haļavas mp3 būsi pasūcis!

Link to comment
Share on other sites

Man tikko bija gadījums, savācu ne NL šefa darba portatīvo, jo šis negrib vest uz NL uz remontu, davilku līdz svētdienai, pārlieku win7pro un nezināmi devaisi 12 gabali, izrādās Dell Presision ar 12 GB RAM, i7, 750 gb un QUATRO 2000 video, esi biju šokā, jo pat desktopiem viņa ir jāpasūta, neviens viņas netur, te šefs, tikai mailus lasa!

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

Apdeiti atnāk un viss strādā

Nu kā kuram un kā kuro reizi!


 

 

izrādās Dell Presision ar 12 GB RAM, i7, 750 gb un QUATRO 2000 video, esi biju šokā, jo pat desktopiem viņa ir jāpasūta, neviens viņas netur, te šefs, tikai mailus lasa!

Apmēram līdzīgā stilā, atnes omīte kompi lai sataisa. Kad jautāju ko dara ar tādu, nu internetā ieeju šad tad.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Gļuko gan tie nelegālie Windows. Var jau būt, ka ir jāpaņem pareiza versija, var būt, zinātāji jau pratīs. Bet manā paziņu lokā, tie, kam datorā nelegālais Windows, mokās, ik pa laikam kaut kas nojūk. Pētījis neesmu, bet vērojumi tādi ir. Gadās, ka apdeiti atnāk kaut kādi, kas kaut ko sadara, esmu dzirdējis, ka atslēdz apdeitus vispār. Nestāstiet. Ir problemātiskāka dzīve ar nelegālo programmatūru.
 

 

Daļēji piekrītu, ja novilkts tīrs windows un zālīte viss ir bumbās nekas negļuko. Bet problēma jau ir tā, ka nelegālo windowsu lietotāji arī lieto nelegālas citas programmas, spēles līdz ar to tas ir tikai laika jautājums, kad kaut ko nočakarē.

Protams ms arī čakarē uzliktās zālītes un pēc kāda no update windows atkal skaitās neaktivizēts un vecā zālīte nestrādā, jāmeklē jauna.

Link to comment
Share on other sites

Nu.. ar legālu čakars ir mazāks, tas noteikti.. pašam ir legāls win7.. office 2010 un pat total commanders pirkts pirms ntajiem gadiem.. Mūsdienās ļoti daudz kas ir bezmaksas... pats priekš sevis esmu atradis attiecīgās programmas un tās arī lietoju.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

laikamTak

 

 

ja novilkts tīrs windows un zālīte viss ir bumbās
Kādu zālīti tu lieto pie windows aktivācijas ? 
Link to comment
Share on other sites

Nu.. ar legālu čakars ir mazāks, tas noteikti..

 

Redz mana pieredze ir tieši pretēja. Pirātiskā aktivizācija notiekas ātri un vienkārši - nekādas problēmas vismaz tiem aktivizācijas veidiem ko lietoju neesmu novērojis!

Attiecībā uz oficiālo aktivizāciju - tur jau sākas problēmas! Par 2013 ofisa aktivizāciju es labāk neizteikšos!  

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Legālam Windows nav nekādu problēmu ar aktivāciju. Nejūt to pat. Ja pareizi atceros, tur bija pie instalācijas ķeksītis - aktivēt automātiski, kā ir tīklā. Tas tā, standartā. Office 2013 aktivācija arī zibenīgi un automātiski, kā pirmoreiz atver dokumentu vai, vienalga, arī izklājlapu, aktivējas. Vienīgi ar Office 2013 tā MS konta veidošana, tas gan, un to nevar nekādīgi apiet. Es te kā parastais lietotājs ar single licence gadījumu. Nezinu, kā ir ar sējumu licencēm, vai kā tur viņas sauc.

Link to comment
Share on other sites

Kādu zālīti tu lieto pie windows aktivācijas ? 

 

Vairs neko, ir legāls windows, bet agrāk kaut ko no "by daz" ražojumiem vilku no digital-forums, bet tas jau sen un droši, ka vairs nestrādā.

Labots - ricijs
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...