Jump to content

WINDOWS 8.1 atšķirības


staggars
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Nepieciešams iegādāties stacionāram datoram operētājsistēmu. Internetveikalos pārdod divas Windows 8.1 versijas:

 

MICROSOFT WINDOWS 8.1 64B/ENG 1PK DSP OEI DVD

Preces kods: WN7-00614

 

MICROSOFT WINDOWS 8.1 64B/ENG 1PK GGK DSP OEI DVD

Preces kods: 44R-00183

 

Ar ko šīs versijas atšķiras. Vai atšķirība vērā ņemam?.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Ronalds

    10

  • vvv

    22

  • staggars

    8

  • jema

    17

Top Posters In This Topic

GGK = GET GENUINE KIT - nedaudz dārgāks un paredzēts nelegālas OS legalizēšanai.

Labots - Koalīcija
Link to comment
Share on other sites

staggars

Kā to saprast? Vai no torrentiem novilkts office kļūs legāls?...  :) ... kaut kā neticas. Microsoft mājas lapā preču kodi nav minēti. Tajā ir tikai versijas:

WINDOWS 8.1 un WINDOWS 8.1N... kuras vienā cenā.

 
Link to comment
Share on other sites

un kāds sakars office ar windows instalāciju? :D

 

 vienu versiju tu pērc kopā ar jaunu pc.. otru versiju tu iegādājies, lai instalētu/legalizētu jau uz esoša PC. Tā arī ir atšķirība.. un, protams, cena.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

staggars

Tā kā datoru pirkt netaisos, tad jau man  jāpērk lētākā versija. Ja ar laiku nomainu datoru vai Windowsu var kaut kā pārlikt uz jaunā datora?... vai arī tam jāsaka ardievu un jāpērk atkal jauns.

Link to comment
Share on other sites

Nevar, izliki uz viena un aizmirsti, gribi jaunu datoru, pērc jaunu licenci. Ir tādas ko var pārlikt, bet tev tas nebūs izdevīgi.

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

Ronalds
Nevar, izliki uz viena un aizmirsti,

 

Oficiāli nē, tomēr OEM, jeb tagad OEI licenze nekādi neaizliedz datoru labot nomainot komponentes uz labākām. 

Atstājam korpusu ar uzlīmi, jaunas iekšas un dzīvojam tālāk! 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Tas jau būs remonts, tā jau visu laiku varēja dauzīties, bet tad jau šis tas ir jāsaprot, te jau ir cits stāsts. :)

Link to comment
Share on other sites

 Mana saprašana ir tāda - OEM, kas ir vislētākā Windows versija pēc visas pareizības ir tikai ar jaunu datoru, tu pērc jaunu datoru reizē ar Windows, tad tu vari izvēlēties to OEM. Citādi, ja dators jau ir, jāpērk dārgākā GGK, kas arī būs tikai vienam konkrētam datoram, vai arī Retail versiju, kas būs visdārgāk, toties to varēs izmantot arī uz cita datora. Nav gluži tā, ka Retail nebūs izdevīgi, padomā pats, varbūt priekš tevis ir izdevīgi.

 ronalds_, mātesplatei jāpaliek tai pašai, pārējo laikam var mainīt visu, pilnīgi legāli. Domāju, ka mātesplati ar var nomainīt, bet tur jau vajag zinātāja pieeju.

Link to comment
Share on other sites

Var mainīt arī MB, vienīgais var nenostrādāt auto validācija, bet piezvanot uz MS visu var nokārtot.

Link to comment
Share on other sites

Zvanīju uz MS, bet jau daudzus gadus atpakaļ, pastāstīju situāciju, šie man kodu nosauca. Nedrīkst OEM ar peli kopā tirgot, kā kādreiz to darīja, labākie ar peles paklājiņiem tirgoja.

Link to comment
Share on other sites

raiviic

  MB jāmaina sertificētā servisā, kurš izdod izziņu ar pamatotu maiņas nepieciešamību, tad var OEM palikt no vecā (vismaz tā man kautkad atbildēja Microsoft supports), pārējās detaļas var mainīt, tikai kaste ar uzlīmi paliek vecā.

 Ja ir doma ik pa laikam mainīt datoru - jāpērk šī versija, vai  atbilstoša GGK, lai legalizētu torrentu "lielveikalā"  ar visiem "uzlabojumiem" :devil: pirkto.

 #jema, vot par šo nezinu kā tagad - kādreiz varēja pirkt jaunu MB un ne tikai, kopā ar legālu Windovs, tad to visu aizklapēja, bet sen neesmu interesējies kā tagad ir - nav bijusi vajadzība, sen viss legāls.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

staggars

Skaidrs.... sū... būšana, Microsofts plēš tādu naudu un tad vēl tādi ierobežojumi... 

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

 

 

otra lieta drīkst

 

Arī drīkst! Man vienam klientam atnāca pārbaude - neviena vārda neteica par ~10 gadus veciem pc ar xp OEM kuros stāvēja AMD atloni x2/x3/x4 un intel pentiumi modernie. Skaidrs ka virsū bija XP, atbilstoši uzlīmei. Un aktivizēti viņi bija ar pirātiskām metodēm. Bet nakļeijka ir, pirkuma apliecinošs doķis ir - viss štokos! 

(Tiesa gan uzvilka uz gurķa pamatīgi par autocad, bet tas jau cits stāsts) 


 

 

MB jāmaina sertificētā servisā, kurš izdod izziņu ar pamatotu maiņas nepieciešamību, tad var OEM palikt no vecā (vismaz tā man kautkad atbildēja Microsoft supports),

 

Varbūt tā tam būtu jābūt MS sapņu pasaulē, kur visi maksā viņiem, tomēr vēl pastāv ar LV un ES likumdošana, kurai MS diemžēl jāpakļaujas!  

Link to comment
Share on other sites

 

Hardware Replacement*

The motherboard is the component that determines whether or not a new Microsoft Windows Desktop Operating System license is required. Motherboard upgrades or replacements require a new operating system license with an identical series motherboard (unless a replacement is for a defect).

...

Hardware Replacement

Generally an end user can upgrade or replace all of the hardware components on a computer, except the motherboard, and still retain the license for the original Microsoft OEM Windows Desktop Operating System software. If the motherboard is upgraded or replaced for reasons other than a defect, then a new computer has been created. Microsoft OEM Windows Desktop Operating system software cannot be transferred to the new computer, and new operating system software is required. If the motherboard is replaced because it is defective, you do not need to acquire a new operating system license for the PC as long as the replacement motherboard is the same make/model or the same manufacturer’s replacement/equivalent, as defined by the manufacturer’s warranty. The reason for this licensing rule primarily relates to the End User Software License Terms and the support of the software covered by that End User Software License Terms. The End User Software License Terms is a set of usage rights granted to the end user by the PC manufacturer and relates only to rights for that software as installed on that particular PC. The System Builder is required to support the software on the original PC. Understanding that end users, over time, upgrade their PCs with different components, Microsoft needed to have one base component “left standing” that would still define the original PC. Since the motherboard contains the CPU and is the “heart and soul” of the PC, when the motherboard is replaced (for reasons other than defect) a new PC is essentially created. The original System Builder did not manufacture this new PC, and therefore cannot be expected to support it.

 

 

Arī drīkst!

Laikam nedrīkst vis. Tas piemērs, toreiz neaizrakās līdz mainītiem datoriem ar tām pašām vecajām OEM licencēm, jo pārbaudītājiem tika ķēriens par autocadu, ja baudītu, gan jau atrastu un piesietos.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds
(unless a replacement is for a defect).

 

 

Nu bet tu pierādi, ka nomaiņa nav bijusi dēļ tā, ka 10 gadu veca MB atdeva galus!

Te būtu tiesa un tiesā pēc LV likumdošanas prasītājam ir jāpierāda sava taisnība, nevis atbildētājam jāpierāda ka viņš nav kamielis!

(BSA tiesā būtu jāpierāda ka MB datoros nomainītas ar uzlabošanas mērķi, nevis tāpēc ka vecās nosprāga. Nez kā to var izdarīt?) 

 

Šo ļoti labi zina BSA un dēl tādiem sīkumiem nekasās!  

 

Bet nu drīz tam visam būs beigas, domājams ka par win10 būs jāmaksā abonēšanas maksa un viss būs vienkārši - maksā = legāls, nemaksā = nelegāls. 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

 Par to MB maiņu saglabājot veco OEM licenci es saprotu tā, saliek tev datoru datorcentrs, uzliek OEM Windows, tad tev nosprāgst mātesplate, garantijas laikā, tu nes datoru uz datorcentru, lai labo pa garantijai, nu tad tev tas datorcentrs vietā ieliek identisku mātesplati, un arī to pašu Windows uzinstalē. Gan jau tur ir procedūra, kā ražotājs apliecina, ka viņu brāķis, dēļ kā drīkst nepirkt jaunu OS. Nevis tagad gala lietotājs tik pirks sev jaunas mātesplates, vienu pēc otras, un to pašu OEM Windows katreiz instalēs.

Link to comment
Share on other sites

vvv,

  Ja ņemam juridiski precīzi, tad tas nav OK un licenze vairs nedarbojas. Tomēr kamēr neesi pieķerts, tikmēr visi šie varianti, par kuriem ronalds_ saka, ir OK.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

vvv. drusku kļūdies.... 

Un ko darīt ja mb nosprāgst pēc garantijas laika? Ja firma, no kā tajā laikā pirkts dators, vairs neeksistē? Dēļ dzelžu problēmām zūd win licenze? Protams ka nē! 

Link to comment
Share on other sites

ronalds_, izlasīji?

 

 

 

If the motherboard is upgraded or replaced for reasons other than a defect, then a new computer has been created.
Link to comment
Share on other sites

Ronalds
Ja ņemam juridiski precīzi, tad tas nav OK un licenze vairs nedarbojas

 

Tu apgalvo ka ms licenze aizliedz labot PC un tas atbilst ES un LV likumdošanai?

 

Protams ka nē! (ja pat aizliedz, tas ir pretrunā ar ES likumdošanu un šie licenzes punkti nav spēkā)  

 

If the motherboard is upgraded or replaced for reasons other than a defect, then a new computer has been created.

 

Protams, bet te BSA šis ir jāpierāda! Es saku ka MB atdeva galus (kā ne kā 10 gadi veca) un es viņu nomainīju! Kā tiesā pierādīt pretējo? Nu man nav ideju! 

 

Labi, tagad XP dzīvo pēdējos momentus un būs tie datori jāmaina un jāpērk jauni OS - grozies kā gribi! 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tomēr kamēr neesi pieķerts, tikmēr visi šie varianti, par kuriem ronalds_ saka, ir OK.

Protams, protams.

Nepieķer jau ļoti daudzus. Tik līdz laikam.

Šeit vēl ir tā - so so ar to Windows. Biju vienā seminārā, kur padārgu programmu sludināja. Zinat, ir tāda kārtība dažiem softiem - atslēga uz fleškas, tas ir tā: datorā instalē softu, bet lai softu lietotu, jābūt piespraustai fleškai ar softa atslēgu. Prasīju, ja man fleška pazūd vai sabojājas - bez variantiem, pērc jaunu licenci.


ronalds_, padomā loģiski, nebūtu nekāda jēga no OEM, ja kaut varētu katrreiz mainot datoru noblisināt acis un teikt - man mātene galus atdeva. Ak, mātene galus atdeva? Salūza, ja, jūs sakat? Ā, tad jums viss kārtībā, jūs esat legāls, atvainojiet, ka patraucējām, ja nebūtu salūzusi vecā mātene, tad gan jūs būtu pārkāpis autortiesības, tad jums pienāktos sods, bet, ja jau jūs sakāt, salūza MB, tad viss kārtībā jums... :)

Link to comment
Share on other sites

ronald, un ko tad es nepareizi pateicu? Skatīt manis iepriekš citēto. Kompī vari mainīt visu, izņemot mātes plati - licenze saglabājas. Mainot mātes plati licenze saglabājas tad, ja tai ir defekts - vari mainīt mātes plati un viss ir legāli.

 

Protams, pēc mātes plates nomaiņas pierādīt to, kāpēc tas tika darīts, diez vai kāds varēs. Drošībai var vecaiaji mātes platei pabakstīt ar skrūvgriezi, lai tā nosvilst un turpmāk to turēt blakus kompim. Ja nāk pārbaude - ir gan vecā beigtā plate, gan jaunā, viss ir smuki un legāli :)

 

Par usb atslēgām - jā, tā ir... :( Un atslēgas mēdz ne tikai pazust, bet mēdz arī iznīkt...

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Mātes plati jāmaina uz identisku. with an identical series motherboard. the replacement motherboard is the same make/model or the same manufacturer’s replacement/equivalent, as defined by the manufacturer’s warranty.

Es domāju, tas ir tāpēc, lai nevajadzētu maksāt par licenci, kad, piemēram, laptopu aiznes pa garantijai, a tur mātesplates defekts.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

 

 

Mātes plati jāmaina uz identisku

 

A ko darīt ja identiska mātes plate vairs nav pieejama?

 

vvv, tu ko esi MS vai BSA darbonis?  

Link to comment
Share on other sites

vvv, Nja, tā tiešām laikam sanāk...


ronald,

 

 

or the same manufacturer’s replacement/equivalent, as defined by the manufacturer’s warranty
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Un ja garantija vairs nav pieejama/nav spēkā?

 

Vismaz pēc loģikas un likumu traktēšanas pēc būtības (šim bija viltīgs termins, ko diemžēl aizmirsu) pērkot licenzi es iegūstu tiesības lietot attiecīgo softu uz viena PC. Tas ka pc sabojājas, man neatņem tiesības salabot pc ar pieejamām detaļām un turpināt lietot attiecīgo produktu! 

Link to comment
Share on other sites

 

 

vvv, tu ko esi MS vai BSA darbonis?

Neesmu, ak, nē. Tikai es esmu piedzīvojis, kad tie BSA paņem priekšā, ne mani konkrēti, bet darbavietu, kurā strādāju, kas ta man, es tik darbinieciņš biju, bet redzēju, cik nervu tika iztērēts, kamēr tas notikās. Un tikai gribu, lai biedri saprot situācijas nopietnību, lai ir gatavi, ja kas, nevis dara visas šīs lietas vieglprātīgi. Un neviens no BSA neklausīsies tādu taisnošanos, a vot boot.lv forumā biedrs ronalds_ teica, ka drīkst.


ronalds_, taču tev saka, ja sabojājas PC, nes uz servisu, tur labos. Ja nobeigsies PC no vecuma, pērc jaunu PC un jaunu Windows. Nezinu, kā ir, ja garantija garām. Var jau būt arī tad var pārnest to OS uz jauno MB, ja vairs tāda modeļa MB vairs nav, nu ko lai saka, nav neviena lieta mūžīga, nav. Varbūt atbildēs tev servisā, vai ražotājs, šiem modeļiem atbalsts beidzies, vari bēdāties.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

 

 

a vot boot.lv forumā biedrs ronalds_ teica, ka drīkst

 

Protams ka tas nebūs arguments! Skaidrs ka BSA vizīte vienāds ar to ka nervi čupā visiem....

Tik tam ir jābūt gatavam - jāzin kuri laptopi jāslēpj, kādas pavadzīmes jāvar ātri atrast un skaidrs ka 99% gadījumos bez soda cauri tikt neizdosies. Šeit nesen bija publicēts tiesas lēmums, kad par pāris nelikumīgiem ofisiem uzlika sodu 70 EUR. Tas ir, esam gatavi un darām visu lai tiktu cauri ar minimālo sodu.    

Link to comment
Share on other sites

Veči nu ko jūs lamājaties, paskatieties cik ilgi ražo MB modeli, pat super veiksmīgu ne ilgāk par trim gadiem! UN nekur PPR nav jābūt sastāvdaļām, kas ir tajā kompī iekšā!

Link to comment
Share on other sites

 Var jau būt, ka EP un BSA strādā auni, var jau būt. Bet es nedomāju, ka nokonstatējot datoru ar OEM Windows, kura pirkšanas dokumenti datējas, teiksim, ar 2010. gadu, bet datorā mātesplate tāda, kuras ražošana uzsākta tikai 2015. gadā. Kaste veca, uzlīme virsū, un nekādu problēmu? Atgādināšu savu, precīzāk manas vecās darbavietas gadījumu. Godīgi šefi bija, bija visas programmu licences pirktas. It kā nekas zagts uz datoriem nebija. Ta vienalga maksāja štrāfu, turklāt vienu datoru savāca. Atrada, kur piesieties. Domāju, ja stukņīs, pasarg, tāda pārbaude, bez nekā prom neaizies. Tad, ja nebūs, kur piekasīties, sāks mātesplati analizēt...

Link to comment
Share on other sites

raiviic

 

 

Nu bet tu pierādi, ka nomaiņa nav bijusi dēļ tā, ka 10 gadu veca MB atdeva galus!
Nu bet par ko tad es iepriekšējā postā rakstīju ??? MB jāmaina sertificētā servisā (khmmm, kurš nez Rīgā atbilst šim kritērijam?), kurš rakstiski apstiprina maiņas nepieciešamību dēļ vecās MB defekta, kuru nevar novērst. Viss.  Ja maini uzlabošanas nolūkā,  pats vai ciema "superspecs" Vasja - nu tad nekā, jāpērk jauna licence.
Link to comment
Share on other sites

 

 

nu nevajag lietotājam parastajam pro

Taisnība. Arī daudziem darba datoriem nevajag pro. Pro labumi kļūst lietderīgi, ja darbavieta ar daudziem datoriem un ja darbavieta organizē sev visus tos labumus, ko sniedz pro.

Link to comment
Share on other sites

Pro - vienīgais ja ir domēns, vai grib ieviest, pārējos gadījumos parastais Win.

Link to comment
Share on other sites

Tā ir. Ja darbavietai to vajadzēs, tas ir, zinās to lietot, tad, protams. Citādi, vienā manā bijušā darbavietā visiem datoriem bija Pro, tač smuka summa par visiem datoriem no tās cenas starpības, bet neko, PILNĪGI NEKO, neizmantoja no tā Pro. Ta nafig bija Pro pirkt. Un Windows gadījumā nav starpības, komerclietošanai drīkst likt Home versiju, cita lieta Office, tur jābūt versijai, kuru drīkst lietot komercdarbībā, Home nederēs.

Link to comment
Share on other sites

Nu ja, jau no 2010 laikiem saucās Home and Businesss!

Un ar 8 sākot, home vairs nav ir parastā un Pro.

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

staggars

Mana datora mātes plate LGA1156. Procesors Intel Core i3 Processor i3-540 3.06GHz 4MB LGA1156 Kalpo jau gadus četrus. Kas zin kad noklāsies. Ne proci, ne mātes plati tādu Latvijā vairs nevar dabūt. Un ja pēkšņi noklājas, tad izsvied mēslainē kopā ar Windows. 

Tādēļ jau daudzi izmanto pirātisko Windows... Ja viss būtu sakārtots, tad tādu būtu uz pusi mazāk....

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...