Jump to content

Kaimiņš slēdz ārā elektrību.


Antons Burvīgais
 Share

Recommended Posts

Antons Burvīgais

Labdien.

 

Pēdējā laikā esmu sācis savam kaimiņam, kurš dzīvo stāvu zemāk, baigi krist uz nerviem ar trokšņošanu. Kaimiņi esam kādus 3-4 gadus. Visu šo laiku viss bija normāli un kaimiņi nesūdzējās, bet pirms kāda laiciņa, kopš viņi pārbīdīja gultu, viņi sāka sūdzēties par dundoņu (basi no tumbām). Labi, sarunājām, ka neklausīšos mūziku tik skaļi. Pēc pāris dienām atkal nāk sūdzēties, saka, ka gulēt nevar (viņi iet gulēt ap 21:00). Sarunājām tā, ka līdz 20:00 varu vēl klausīties mūziku, bet vēlāk gan nē. Šo nosacījuu es ievēroju, mūziku es neklausījos vēlāk par 20:00 (uz tumbām), bet runāju caur Skype ar draugiem. Šķita, ka vienkārši runājot caur Skype uz minimālas skaņas viņi neko nedzirdēs un es viņiem netraucēšu. Es kļūdījos, viņi atkal nāca sūdzēties par troksņošanu. Labi, tumbas sāku lietot ļoti retu reizi un tikai dienas sākumā vai vidū. Pārgāju uz austiņam. Vienu vakaru sēžu pie datora, uzlicis autiņas runāju caur Skype ar draugiem un pēkšņi dzirdu zvanu pie durvīm (jutu, ka kaimiņš). Pie druvīm kaimiņš, saka, ka man dators skaļš - rūc kā traktors. Biju diezgan izbrīnīts, ka datora skaņa var traucēt stāvu zemāk gulēšanu. Labi, lai samazinātu datora dūkoņu(kas galīgi nav skaļi), paliku zem daora spilvenu, lai izolētu skaņu.

Vakar vakarā (ap 24:00) rakstīju savu studijas darbu un ar austiņām runājos ar draugiem caur Skype. Pēkšņi pazuda elektrība - kaimiņš atslēdza (otro reizi jau). Cik noprotu, tad atkal es viņam traucēju. Ko man darīt šādā situācijā? Man ir jāraksta mans studijas darbs, bet es to nevaru darīt,jo man dators par skaļu. Man pašam tas liekas pat ļoti smieklīgi, jo dators ir klusāks par odu istabā. 

 

Un vēlviens jautājums - kādas sekas iestājas, ja slēdz ārā elektrību citiem dzīvokļiem? Tas neskaitās kā kaut kāds sīkais huligānisms?

Link to comment
Share on other sites

Kādā ēkā dzīvo?
Ja kādā daudzdzīvokļu sērijveida ēkā, tad uzliec piekaramo slēdzeni drošinātāju/skaitītāju skapim un miers. Pieļauju, ka kaimiņš sāk sirgt ar vecuma demenci un gramstās gar taviem korķiem.

 

P.s.

un biežāk Ctrl-S

Šis nav nekāds glābiņš!!! No elektrības "raustīšanas" tavs HDD (ar visu studiju darbu) var aiziet pavisam pie tēviem.

Tātad , vēl kā papildus opcija, uzlikt UPSi! Kā bonuss - kaimiņš būs ļoti "apmierināts" izdzirdot UPSa pīkstoņu :taunt:

Labots - Koalīcija
Link to comment
Share on other sites

Variansi:
*A Rakstisks iesniegums policijā.

*B izslēdz korķus kaimiņam, vai pārknieb vēl kādu vadu lai ilgāk pamocās. (stangas ar pareizu izolāciju ka sparedzētas vadu kniebšanai zem sprieguma. Un cerams nav jāstāsta, ka kniebt drīskt tikai vienu džislu reizē un nekam nepieskaroties ?! )

*C Iedot pa ausi kaimiņam.

 

Viens variants neizslēdz citus. Bet iensiegums policijā būtu normāla lieta. Un ja būs ka'ds kašķis, pretenzija stālāk - Tev būs iensiegums.

Protams, ka mēs nezinām vai viss tiešām ir tā, kā tu esi uzrakstījis, bet nu veci cilvēki reizēm mēdz izdzīvoties no prāta.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Antons Burvīgais

Esmu skatījies likumi elvē, visu nepārlasīju, bet redzēju šo tabulu. http://www.bildites.lv/images/8enlijojycdre8gv4cp.png

ļoti aupšaubu, ka es radu skaņu, kas ir lielāka par 30dB - http://www.gcaudio.com/resources/howtos/loudness.html

 

Es dzīvoju divstāvu privātmājā. Manai ģimenei ir viss otrais stāvs, bet pirmajā stāvā dzīvo divas atsevišķas ģimenes. 

Vēl varu piebilst, ka kādus 100 metrus no mājas ir vilciena sliedes (pietura - Zolitūde). Vilcieni kursē turpu-šurpu ik pa 20 min. Naktīs brauc tranzīt vilciei ar lielajām kravām. Tas viņus laikam netraucē, bet mans dators gan.

Link to comment
Share on other sites

 

 

divstāvu privātmājā.

Kam pieder māja?... tas uzliek slēdzeni sadales skapim.
Link to comment
Share on other sites

Slims kaimiņš.. mentālas problēmas.. te vienīgais iesniegums policijai varbūt palīdzēs. Ar pašdarbību (kā to dara kaimiņš) gan neiesaku nodarboties, kas zin kādas utis viņam galvā.

 

Un nevajag pazemot sevi.. spilvens.. austiņas.. līdz 23iem, lai iet ieskrieties, ja normāli nesaprot. Pēc tam gan.. miers un bērziņš.. tiesa.. datora darbošanās noteikti viņam nevarētu traucēt.. te drīzāk ir kāda uzēšanās, kāds dziļāk konflikts..

Link to comment
Share on other sites

 

 

Rakstisks iesniegums policijā.

 Pilnīgi pareizi.

 Jūtu līdzi tēmas autoram. Pats esmu pieredzējis, kad kaimiņš neadekvāts, paldies Dievam, tagad ir pārvācies. Izcīnījāmies līdz nelabumam. Un mūsu gadījumā pat nebija kaimiņu dzīvoklis, bet blakus māja. Sūdzējās par mums, policiju sauca... iemesli debīli, piemēram, ziemā, mēs kurinam, kad vējš uz viņa māju, no mūsu skursteņa dūmi viņu smacējot, viņš zvana policijai. Policija pārtrauca braukt uz viņa izsaukumiem, iedomājieties, zvana policists mums, tā un tā, jūsu kaimiņš atkal izsauca policiju, es nebraukšu, ja kas, sakiet, ka pie jums biju, pārkāpumus nekonstatēju, un tādā garā. Pats policists ieteica mums par katru šitādu kaimiņa izgājienu izņemt izziņu pie viņa, tipa nepamatots izsaukums, sakrāt tās izziņas un pēc tam vērsties tiesā par goda aizskaršanu, pieprasot kompensāciju naudā, sākām jau vākt izziņas, mapīti ieviesām... Viss laimīgi beidzās, jo kaimiņš pārvācās dzīvot citur.

 Tavā gadījumā jācenšas būt pašam bez vainas, nu netrokšņo vēlās stundās, bet mēģini taisīt vainīgo no kaimiņa. Kaut vai par to elektrības atslēgšanu, raksti iesniegumu, plus vēl pieprasi kompensāciju par sabojāto datoru, vai kaut kā tā.

Link to comment
Share on other sites

Homer J. Simpson

nav vajadzigs akumulators var panemt benzina generatoru uz balkona darbinat tas dos papildu efektu

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Tos dB tik viegli pārsniegt, pat tava mazgāšanās dusā tos pārsniedz, cita lieta, ka tos ir jānomēra, tos veic sertificēta iestāde, kas darbojas normālu darba laiku, ne naktīs, tas maksā naudu, vai kaimiņš to maksās, nu nezinu gan :D

 

Iesniegums policijā par kaimiņa teroru un to, ka varbūt tvaika ielā vajag kādu obligāto vizīti ;)

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

kaut kā pārāk dīvains tas sākotnējais teksts izklausās, lai viss būtu tik vienkārši ...

Link to comment
Share on other sites

matrixxxx

Kautkad nesen kaiminjsh izbesiija triis dienas peec kaartas urbjot un kaljot (piektdien, sestdien un sveetdien).

Remonts nav saskanjots.

Sazvaniiju PP kur mani maigi atshuja.

Esot kautkad nesen kautkas pamainiijies noteikumos un shamie nifiga nebraukshot.

Taa ir vai nav HVZ, bet fakts taads, ka atshuva.

 

PS., 119 seerijai sienas pilnas ar metaalu, visas stenderes arii.

Link to comment
Share on other sites

Simsons2

 

 

Remonts nav saskanjots.
 Kosmetisko tak var veikt bez nekādām saskaņošanām ja sen ne? Vai te ir par ko citu?
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

 

 

Vai te ir par ko citu?

 

Skaidrs ka kosmētisko remontu var taisīt bez saskaņošanas. Tomēr trokšņot nedrīkst - ja pa nakti urbsi caurumus ar perforatoru kaimiņi sūdzēsies pašvaldības policijai un pareizi darīs!

 

Takš tomēr drusku ar prātu un cieņu pret apkārtējiem jādarbojas -  nevajag vakaros un agri no rīta trokšnainos darbus darīt! 

Link to comment
Share on other sites

pareizi, viss ar prātu un mērenību. Topika autors gan jau ir jau iepriekš sakāpis uz nerviem ar savām tumbām, ka tagad šie par katru lieku troksni jau ceļ traci. Ja man kaimiņš urbs sienā caurumu, tak nesaukšu policiju un neiešu viņam sūdzēties, lai arī tas notiktu vakara stundā, jo ja viņam vajag tad vajag. Bet ja man kaimiņš katru dienu klausītos mūziku tādā skaļumā, ka es dzirdu savā dzīvoklī un mani tas traucē, lai arī dienas laikā vai agrā vakarā stundā un lai arī noteiktos decibelus nepārsniegs, tāpat es būšu neapmierināts un man būs pretenzijas pret to kaimiņu un meklēšu jebkuru ieganstu, lai uztaisītu kašķi.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

Topika autors gan jau ir jau iepriekš sakāpis uz nerviem ar savām tumbām,

nu ko lai dara, dzīvojam nabadzīgā valstī, ar zaglīgiem valsts vadītājiem...., tauta nevar sevi nodrošināt ar pienācīgu dzīvokli (māju), kur normāli dzīvot, klausīties mūziku kā grib, urbt sienās caurumus naktī, un gan jau seksot nevar, jo kaimiņi aiz papīra sienas sāks tūlīt aurot.....

īstenībā, tā ir nebrīva dzīve..... 

Link to comment
Share on other sites

pats galvenais, a kaimiņš adekvāts vispār?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Protams būtu labi, ka visi dzīvotu privātmājās. Bet ja dzīvo dzīvoklī, tad tomēr ir jāņem vērā, vai ar savām darbībām netraucēsi citus.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Viss jau atkarīgs no pieraduma. Kurš nodzīvojis visu dzīvi dzīvoklī nemaz privāto māju negrib, jo redz ir jātīra sniegs, jāpļauj zāle un vēl neskaitāmas lietas.

Es ar par šo esmu iedomājies, ka baigi tomēr ir ierobežota cilvēka brīvība dzīvoklī - ne var sulīgi skaļi nolamāties, ne uzpīpēt, bļin visu laiku kā uz adatām.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mājā - nu jā citi sliktumi, tā pati zāle, ziemā dažreiz pusstunda ar lāpstu ir jāmētā lai no pagalma izbrauktu, jo vārtus atvērt nevar, mājā vienmēr ir jāstrādā, labumi, tu vari ar cigareti zobos un kafijas krūzi rokās, kasot olas, iziet ārā un pasūtīt visu valdību uz tualeti, jo tu esi brīvs no mazajiem aizliegumiem, kas ir dzīvoklī!

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Vēl jau dzīvokļu "bonusiņš" ir karošana par auto stāvvietām, bet šī jau būtu atsevišķa tēma.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

laikamTak

 

 

jātīra sniegs, jāpļauj zāle un vēl neskaitāmas lietas.
Tā ir bauda, jo to tu dari sev

 

ziemā dažreiz pusstunda ar lāpstu ir jāmētā lai no pagalma izbrauktu, jo vārtus atvērt nevar
Civilizētā pasaulē jau sen kā izmanto sniega pūtējus  :yahoo:  
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

kaimiņš atslēdza

Varbūt kaimiņš jāatslēdz... nu tā brīdi lai attopās.


Visticamāk, ka viņš ir vientuļš un viņam gribas sabiedrību, jo nav ar ko parunāties!


Tādā veidā viņš cenšas sev pievērst uzmanību, līdzīgi kā mazi bērni!

Link to comment
Share on other sites

NU Rīga un auto, tā ir pakaļa, man ir trīs, kur esi viņus liktu, pat nezinu!

Link to comment
Share on other sites

Man laikam īpaši noveicies- pa nedēļu cīnos ar kaimiņiem un par stāvvietu zem loga un nedēļas nogalēs dzerevņā cīnos ar zāli un sniegu ziemā. Bet ja nopietni, tad nav tik slikti dzīvoklī, lai tik kaimiņi jēdzīgi un privātmājai katru dienu arī zāļe neuzaug vai sniegs ziemā katru dienu nepiesnieg. Katram savs pluss un savs mīnuss. Protams privātmāja ir labāk.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Civilizētā pasaulē jau sen kā izmanto sniega pūtējus   
Naudas žēl, pēdējās ziemas arī vājas, un tas sūds vēl kaut kur ir jāglabā! 
Link to comment
Share on other sites

laikamTak

 

 

tas sūds vēl kaut kur ir jāglabā!
Trijām mašīnām vieta ir, bet vienam sūdam vietu nevar atrast ? 
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Un tas sūds ir derīgs, ja jāiztīra tikai taciņas, bet ja gribi visu pagalmu iztīrīt, tad nāksies aizpūsto sniegu atkal pūst tālāk un atkal tālāk.

Link to comment
Share on other sites

es ieteiktu iet papļāpāt ar onkuli.. vienkārši papļāpāt, uzaicināt ciemos un parādīt kas un kur tev rūc un cik skaļi. lai cilvēks redz ka nav tik traki kā viņam liekas (ja tu tiešām neesi krāns un tev dators nerūc kā ledusskapis MINSK)

 

man ir līdzīga situācija, tikai es esmu trešajā pusē

 

Stāsts:

Mana Oma (~80) viena dzīvo daudzstāvenē. Vienu dienu zvana. un stāsta ka kaimiņi trokšņo līdz vēlai naktij un grūti gulēt. Jautāju kā tas izpaužas. Šī saka ka ir skaņa -> vum vum vum. Ar brāli braucām risināt situāciju. Ieejam pie Omas dzīvoklī, jau uzvilkušies un gatavi cīnīties par pensionāra tiesībām izstādāts jau plāns, kurš klauvē kaimiņam un kurš draud ar pīlādža rundziņu.. bet skuju!!! Dzīvoklī kluss kā kapā. Nevienas skaņas nevar dzirdēt. Bet Oma rāda uz istabas tūri un saka ka tur rūc ->vum vum vum (no jaunā kaimiņa puses). Viņai liekas ka tur ir kaimiņa dators. Atkal klausāmies.. skuju neko nevar dzirdēt. Iedzeram tēju un klausāmies... kluss kā kapā. Dzeram otro tēju... o dzirdu stāvu virs mums dipina bērnelis, jautāju Omai vai tas traucē Atbilde-> nē nē tā tak mazā Zanīte, xxxxx meitiņa, kas tad tur var traucēt.

 

Sarunājam ka mēs turpināsim klausīties un šī mums vakariņas uztaisīs. Klausāmies, klausāmies ....skuju, kluss kā kapā. Pēc vakariņām varēja dzirdēt ka kāds no kaimiņiem uzliek "Maza Zaļa vardīte" ar basu elementiem, bet tas ar Omai netraucējot.

 

Es jau piedāvāju Omai pie ausu ārsta aiziet, lai pārbauda ka viņai rādās skaņas un dun ausīs, bet dabūju pats pa ausīm no viņas :D:D:D:D

 

 

Pēc tam kad viņa pati parunāja ar kaimiņu no kura puses nāca skaņas, problēma pazuda.

 

Secinājumi:

Ko varu pārmest vecam cilvēkam. Varbūt viņa tiešām dzird to ko es nedzirdu. Iespējams zemapziņa reaģē uz jauno kaimiņu. Iespējams vienkārši vecums. Oma mīļa un jauka.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

laikamTak

 

 

tālāk un atkal tālāk
piediršam tēmu. Muļķības. Ir nianses. Bet ne šeit. 
Link to comment
Share on other sites

Nē, labais pūš metrus 5-6, ja ir slapjais sniegs tad var pakārties, gan ar lāpstu, gan ar pūtēju!

Link to comment
Share on other sites

Nezinu cik nopietns skaitās laukos tas husqvarna pūtējs, bet pēdējās ziemās netika točna izmantots un rūsē šķūnītī. Labāk paņemu lāpstu rokās un savu pusotru stundu patīru sniegu, kamēr viss pagalms ir tukšs no sniega.

Link to comment
Share on other sites

Nu tas ja ir cits stāsts, lapas un sniegs!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...