Jump to content

Automašīnas skaļruņu maiņa


aurēlijs
 Share

Recommended Posts

Izdomāju nomainīt oriģinālos auto skaļruņus pret bildē redzamajiem DLS skaļruņiem. Bet nesaprotu kā jāsavieno pīkstulis ja pie basa skaļruņa ir 3vadi.

post-100299-0-91858500-1433072342_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Vismaz skaļruņu marku varēji norādīt....  Pēc markas internetā visticamākais varēs instrukciju atrast.

 

Tas dzeltenais visticamākais ir filtrs - pīkstulis pie tā jāslēdz. Bet dīvaini ka kreisajā pusē tikai 3 vadi - parasti filtram ir 2 pieslēguma vietas (divi vadi) - viena midbasam, otra pīkstulim.

Varbūt pīkstuļa otrs vads norauts? Vai arī masa (melnais vads) kopīgs abiem skaļruņiem.

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

projektēšana

ja pareizi saprotu, tas filtrs ir tikai augšām- melnais pie pīkstuļa viena vada, pie otra- dzeltenais(ja pīkstulis tieši pret klausītāju) vai sarkanais( ja patālāk no auses). Midbass pa taisno pie maģa bez filtra. vot i sanāk 3 vadi :)

Link to comment
Share on other sites

peec detalju izmeeriem gan liekas ka tur ir arii LPF filtrs midbasam, bet nu lai 100% droshi , tad ir jaanonjem dzeltenais iepakojums nost un jaanofochee no abaam puseem un bildes jaaiepostee te.

Link to comment
Share on other sites

vai tikai man neviena no taam bildeem neveras valjaa ???

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Auto, tik daudz bildes nevajag - pietiks ja no katra rakursa viena. Un midbasu skaļrunim tiešām no otras puses nav modelis rakstīts?

 

ps. man ari nevērās vaļā - kaut kāds foruma gļuks... Un tajos preview neko nevar saprast....  

Link to comment
Share on other sites

nu cilveekiem idejas ir ? ilgi peetu, un ja vadi ir pareizi lielikti pie midbasinja,  tad midbass ir vispaar bez filtriem, un otraa pusee caur sarkano un melno, to vadu kas spoles galaa, ir piikstulim filtrinjsh- caur vienu rezistoru un C, spole uz zemi- otraa kaarta. No platiites augspuses iisti nevar redzeet , vai taas detaljas tur taa arii salodeetas kaa es domaaju, no apakshas viss izskataas kautkaa slikti. Ja mana doma ir pareiza, tad Dzeltenais vispaar ir domaats ka ieeja, tikai absoluuti nelogjiski no taa filtra viedoklja, ka midbass iet caur 5W 3,3 omiem rezistoru, tipa L-pads... es driizaak teiktu, ka shis filtrinjsh origjinaali nav bijis domaats shiem skaljrunjiem, un tas kas vinju ir lietojis, vai preciizaaak, pielicis tikai uz paardoshanu, lai buutu, reaali taadaa sleegumaa nav darbinaajis. ja caur dzelteno vadu buutu laidis In, tad 5W 3,3 omi buutu aatri vien izbeidzies, vai kaa minimums, melns/ apdedzis.

Veel man izskataas, ka tas C( kondensators pa vidu ) vispaar diezvai ir iesleegts konkreetajaa sheemaa.

 

iespeejams es galiigi shajaa putraa ko nesaprotu, bet mans viedoklis-- sho platiiti miskastee, un sareekjinaat/ uztaisiit sev jaunu atkariibaa no konkreetaa novietojuma mashiinaa un magnetolas iespeejaam . Pa lielam tie vareetu arii buut tikai 2 elementi, varbuut pat shie pashi ---- c virknee piikstulim, L virknee midbasam, Tiesa, tas straadaas slikti, bet labaak kaa nekas .....  Sho platiiti kaada taa ir, nedomaaju ka ir jeega vispaar meegjinaat sleegt klaat ......

Link to comment
Share on other sites

Kas tam baisniekam uz pēcpuses rakstīts (bilde)?

Cik skatos DLS bildes, tad tur parasti nāk tāds dzeltens un zaļš pakojums filtriem. Tā ka varētu būt tas, ka nav zaļais iedots līdzi, palicies kaut kur pirmās instalācijas auto.


Rekur manuālis

http://dls.se/files/205/2/man_T20-09_eng_swe.pdf

principā tas ir kaut kāds DLSa pīkstuļu filtrs, atsevišķai instalācijai. Atkarībā no pievienotā vadiņa būs signāla vājinājums.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Atkarībā no pievienotā vadiņa

Jaa Juri, viss kaartiibaa, caur dzelteno vadinju papildus 2dB nost, tikai paskaties luudzams uz kondensatoru platei otraa pusee kur lodeejumi... kur tur vinjsh iisti ir uzlodeets ? kaa tu domaa, vai krutais kjiinieshu- zviedru kantoris buutu novietojis C normaali uz plates, bet izvadus izvilcis zem pasha C plates augsheejaa slaanii, neielodeejot to normaali platee ? Man personiigi liekas, lai tur kas skaneetu, ir vai nu saskhuuningots, vai arii vienkārši kautkas iisti nav liidz galam pievienots ....

Link to comment
Share on other sites

aurēlijs

Paldies visiem par idejam itseviski Ju par manualu. Pec manuala izspriedu, ka vadiem ir jabut savienotiem kaa bildee un ir doma vadus kas naak no mafona likt klaat pie midbasa, bet nezinu vai taa var dariit. Un tur nekas nav partaisits, bet iespejams, ka nemot tumbas aaraa no vecaas masinas ir pazudis kaads vads.

post-100299-0-48288400-1433187745_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

 

 

ka vadiem ir jabut savienotiem kaa bildee un ir doma vadus kas naak no mafona likt klaat pie midbasa, bet nezinu vai taa var dariit. Un tur nekas nav partaisits

 

jaunekli. ja jau tu visu tik ljoti labi zini, tad pastaasti. Kur ko sleegsi klaat. Un ko vienosi pie dzeltenaa vada.

Link to comment
Share on other sites

 

 

tikai paskaties luudzams uz kondensatoru platei otraa pusee kur lodeejumi... kur tur vinjsh iisti ir uzlodeets

Jā, sāku skatīties, mēģināt sazīmēt, kas un kā, bet par kondensatoru toč nav skaidrība, tas kaut kur, izskatās, ka platei augšā salodēts ar kaut ko. Skaidrs jau it kā, kur tam vajadzētu būt, bet uz plates viena kāja nav.

 

aurēlijs varēji jau otrai pusei arī kaut ko lielāku ielikt, tieši tā basinieka magnētu, tur kur tie visi uzraksti.

 

 

Pec manuala izspriedu, ka vadiem ir jabut savienotiem kaa bildee un ir doma vadus kas naak no mafona likt klaat pie midbasa
Tā it kā vajadzētu būt. 
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tā it kā vajadzētu būt.

kam vajadzeetu buut???  tas ka pilsonim midbass speelees pilnaa joslaa ? tas ir oK ? DLS-a praat tas arii ir OK?

un lai man nepaarmet tie kas uzskata ka es visur jaucu iekshaa hifiromantiku vai ko, bet manupraat jau saknee darbinaat midbasu pilnaa joslaa ir dumums. Nee nu ja vajag tikai piesleeKt , tad jau taa arii var dariit. bet manupraat, tad iisti nav/ nebija jeegas arii mainiit to origjinaalo, kas mashiinaa jau staaveeja

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Protams, tas nav korekti, bet kādi 90% auto sistēmas tieši tā ir būvētas, ka tur ir kaut kāds filtriņš tikai uz pīkstuli, nedomājot par skanējumu, bet tikai par to, lai tas pīkstulis izdzīvotu. Ja tam pīkstulim zemfrekvence nebūtu bīstama, tad, droši vien, auto ražotāji arī neliktu filtru uz pīkstuli. Daži, toties, pamanās ielikt pīkstuli tikai šofera pusē, jo otrā pusē taču tāpat nevienam nevajag :)

Lai jau pilsonis ieliek, ja apmierina, lai dzīvo laimīgs. Man aizdomas, ka viņam nebūs vēlme tērēties par korektu pasīvo filtru. Bet, iespējams, es kļūdos.

Link to comment
Share on other sites

Jā, sāku skatīties, mēģināt sazīmēt, kas un kā, bet par kondensatoru toč nav skaidrība, tas kaut kur, izskatās, ka platei augšā salodēts ar kaut ko

Droši vien virs plates salodēts ar 2,7om rezistoru, jo tam arī tikai viena kāja uzlodēta.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

aurēlijs

To dzelteno vadu var pievienot pie sarkanā vada kas viņam ir blakus tādējādi mainot pīkstuļa skanējumu.

Tā vismaz bija rakstīts manuālā.

Un es nopirktu pasīvo filtru, bet tikai nezinu kādu vajag un kur tādu var iegādāties

post-100299-0-56578000-1433240146_thumb.jpg

post-100299-0-08729600-1433240262_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

 

 

To dzelteno vadu var pievienot pie sarkanā vada kas viņam ir blakus tādējādi mainot pīkstuļa skanējumu.
Izvēlēties caur vienu vai caur 2 rezistoriem palaist.
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...