DeUld Ierakstīts Maijs 27, 2015 Share Ierakstīts Maijs 27, 2015 (labots) Mājas vīndara būšanās viens no svarīgiem etapiem vizuāli pievilcīgam rezultātam ir vīna dzidrināšana. Protams, ar nostādināšanu un pārliešanu var panākt zināmu rezultātu, tomēr stāsts ir par to, ka vīns dabīgā veidā ir nedzidrs dēļ negatīvi lādēto rauga daļiņu klātbūtnes, kuras ar laiku nosēžas, tomēr tas ir laikietilpīgi. Protams, var pie katra raudzējuma izmantot dzidrinātājus vai pirkt filtrus, kas visu šo pasākumu sadārdzina. Radās doma, ja jau tās rauga daļiņas ir lādētas negatīvi, varbūt ir iespējams radīt paklājiņu, kas ģenerētu pozitīvi lādētu elektrisko vai jelkādu citu lauku un, pēc vīna noraudzēšanas pieslēgts, īsā laikā piesaistītu šīs negatīvi lādētās rauga daļiņas trauka apakšā? Ir kādam priekšstats, kā ko tādu uzkonstruēt un vai tas varētu izdoties? Citēju: "Pēc vīna fermentācijas pabeigšanas vīns satur daudzus biljonus sīka izmēra negatīvi lādētas daļiņas no rauga šūnu pārpalikumiem.. Rauga šūnām nepieciešams ļoti ilgs laiks , lai tās dabīgā ceļā izgulsnētos trauka dibenā. Pat tad, ja vīnam atļauj nostāvēties ilgu laiku, neliels daudzums mikroskopisko rauga šūnu daļiņas nenosēžas, bet turpina migrēt vīnā. Dzidrinātājs C ir pozitīvi lādēts polimērs, pagatavots no vēžveidīgo ārējām čaulām, kuras pakļautas apstrādei..." Atsauce uz produkta oriģinālu: http://brewmasterlab.com/ Mazliet teorijas: Dabā ķīmisko savienojumu ir daudz vairāk nekā vienkāršu vielu. No divu veidu atomiem ir veidotas ūdens un ogļskābās gāzes molekulas. Savienojoties atšķirīgiem atomiem, var veidoties ne tikai molekulas, bet arījoni – elektriski (pozitīvi vai negatīvi) lādētas daļiņas. No joniem sastāv vārāmais sāls, soda un krīts. Atsauce: Vielu mikropasaule Labots Maijs 28, 2015 - DeUld Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.Reinis Maijs 27, 2015 Share Maijs 27, 2015 Ar blakusproduktā iegūto gāzi kurināsi māju, bet ar nogulsnēm barosi lopus? Naturālā saimniecība, tjip. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nevertell Maijs 27, 2015 Share Maijs 27, 2015 Paņem ozolkoka bluķīšus, novieto blakus savām burkām, uz bluķīšiem uzliec samta spilventiņus, uz spilventiņiem Alpu malahītu, un lūdz Allāhu, lai viņš piesauc elektrisko lauku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Maijs 27, 2015 Share Maijs 27, 2015 Interesanti, kas ir mērījis no rauga negatīvumu? Ja teorija šķiet ticama, iemērc divus vadus burciņā ar vīnu, piemet līdzstrāvu, nedaudz pagaidi un uzmanīgi nolej to, kas neatrodas pie plusa. !!! Ja negribam dabūt dīvainus dzelzs sāļus kā plusa elektrodu izmantojam grafītu !!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Populārs ieraksts JuutpaudisMaigcilveeks Maijs 27, 2015 Populārs ieraksts Share Maijs 27, 2015 Atsūti man pāris (piecus) litrus sava vīna, un es vakarpusē pateikšu kā tās rauga daļiņas ir lādētas. Atvičaju. 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
_dunduks_ Maijs 27, 2015 Share Maijs 27, 2015 (labots) Vai dzidrināšanas dēļ būtu jēga, ja šajā gadījumā izmantotu centrbēdzes filtrus? Pašam arī ir interese par šo procesu, bet nav ne jausmas, cik tie ir efektīvi. piemēram šos: http://www.stamars.lv/pub/index.php?id=8&sec_id=568 Labots Maijs 27, 2015 - _dunduks_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
e = d Maijs 27, 2015 Share Maijs 27, 2015 paklājiņu, kas ģenerētu pozitīvi lādētu elektrisko lauku pārāk daudz nefiltrētā produkta ir lietots pirms šīs idejas formulēšanas. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Maijs 27, 2015 Share Maijs 27, 2015 Obligāti vajag folija cepurīti uzvilkt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Red Maijs 27, 2015 Share Maijs 27, 2015 Katrai vīna pudelei savu follija cepurīti! Un nekādas kaites jūs neķers! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fruzz Maijs 27, 2015 Share Maijs 27, 2015 Es ieteiktu to vīnu nedzidrināt, bet destilēt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viesturs0711 Maijs 27, 2015 Share Maijs 27, 2015 Spirts buus, cienijamais Fruzz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ColorPulse Maijs 28, 2015 Share Maijs 28, 2015 Spirts buus, cienijamais Fruzz Tu to saki tā, kā tas būtu kas slikts ! :D 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mieris Maijs 28, 2015 Share Maijs 28, 2015 Ja vīns ir līdz galam norūdzis, tas ir dzidrs. Ja izdalās gāze, peld - duļķes. Pacietību draugs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeUld Maijs 28, 2015 Author Share Maijs 28, 2015 (labots) Citēju: "Pēc vīna fermentācijas pabeigšanas vīns satur daudzus biljonus sīka izmēra negatīvi lādētas daļiņas no rauga šūnu pārpalikumiem.. Rauga šūnām nepieciešams ļoti ilgs laiks , lai tās dabīgā ceļā izgulsnētos trauka dibenā. Pat tad, ja vīnam atļauj nostāvēties ilgu laiku, neliels daudzums mikroskopisko rauga šūnu daļiņas nenosēžas bet turpina migrēt vīnā. Dzidrinātājs C ir pozitīvi lādēts polimērs, pagatavots no vēžveidīgo ārējām čaulām, kuras pakļautas apstrādei..." Atsauce uz produkta oriģinālu: http://www.stamars.l...id=8&sec_id=568 Nu, tur aprakstā pieminēta kārtridžu caurlaidība virs 5 mikroniem, bet vīndari saka: ja domā par filtrēšanu (bet ne flirtēšanu, kā to te daži apšaubāmas orientācijas tipiņi, kas acīmredzami filmējušies kādā no Lattelecom skeptiķu reklāmām, izvērsuši), tad ar caurlaidību līdz pat 1 mikronam.. Labots Maijs 28, 2015 - DeUld Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ronalds Maijs 28, 2015 Share Maijs 28, 2015 Sievastēvs visu laiku ākstās ar ābolu vīniem. Rezultāts parasti sanāk bēdīgs - nejēgā skābs, ka pat uz pohām nevar dabūt lejā.... Bet dzidrs gan! Beigu beigās vīns tiek saliets aprātā un iegūts pilnīgi lietojams kalvadoss Link to comment Share on other sites More sharing options...
_dunduks_ Maijs 28, 2015 Share Maijs 28, 2015 (labots) Sievastēvs visu laiku ākstās ar ābolu vīniem. Nevajag ākstīties. Rada gabals arī pats gatavo gan ābolu, gan upeņu (man visgardākais), gan jāņogu, gan zemeņu gan rabarberu u.c. vīnus. ir gan saldie, gan sausie. Un nekāda raķešu tehnoloģa tur nav. Labots Maijs 28, 2015 - _dunduks_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Maijs 28, 2015 Share Maijs 28, 2015 Beigu beigās vīns tiek saliets aprātā un iegūts pilnīgi lietojams kalvadoss Tak beidziet vienreiz par to tēmu murgot, tā ir ābolu kandža, tam nav pilnīgi nekāda sakara ar kalvadosu, nu ok, viens ir - abiem izejviela ir ābols, tā arī ir visa līdzība!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
e = d Maijs 28, 2015 Share Maijs 28, 2015 tak nevienam nerūp kas tas ir, ja no āboliem un spirta saturs pietiekams, tad kalvadoss un viss Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu
Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas
Izveidot jaunu kontu
Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!
Reģistrēt jaunu kontuPierakstīties
Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!
Pierakstīties tagad!