Jump to content

DIY / mājas vīna dzidrināšana ar pozitīvi lādētu elektrisko lauku


DeUld
 Share

Recommended Posts

Mājas vīndara būšanās viens no svarīgiem etapiem vizuāli pievilcīgam rezultātam ir vīna dzidrināšana. Protams, ar nostādināšanu un pārliešanu var panākt zināmu rezultātu, tomēr stāsts ir par to, ka vīns dabīgā veidā ir nedzidrs dēļ negatīvi lādēto rauga daļiņu klātbūtnes, kuras ar laiku nosēžas, tomēr tas ir laikietilpīgi. Protams, var pie katra raudzējuma izmantot dzidrinātājus vai pirkt filtrus, kas visu šo pasākumu sadārdzina. 

 

Radās doma, ja jau tās rauga daļiņas ir lādētas negatīvi, varbūt ir iespējams radīt paklājiņu, kas ģenerētu pozitīvi lādētu elektrisko vai jelkādu citu lauku un, pēc vīna noraudzēšanas pieslēgts, īsā laikā piesaistītu šīs negatīvi lādētās rauga daļiņas trauka apakšā? Ir kādam priekšstats, kā ko tādu uzkonstruēt un vai tas varētu izdoties?

 

 

Citēju:

 

"Pēc vīna fermentācijas pabeigšanas vīns satur daudzus biljonus sīka izmēra negatīvi lādētas daļiņas no rauga šūnu  pārpalikumiem..

Rauga šūnām nepieciešams ļoti ilgs laiks , lai tās dabīgā ceļā izgulsnētos  trauka dibenā. Pat tad, ja vīnam atļauj nostāvēties ilgu laiku, neliels daudzums mikroskopisko rauga šūnu daļiņas nenosēžas, bet turpina migrēt vīnā.

Dzidrinātājs C ir pozitīvi lādēts polimērs, pagatavots no vēžveidīgo ārējām čaulām, kuras pakļautas apstrādei..."

Atsauce uz produkta oriģinālu: http://brewmasterlab.com/

 

Mazliet teorijas:

 

Dabā ķīmisko savienojumu ir daudz vairāk nekā vienkāršu vielu. No divu veidu atomiem ir veidotas ūdens un ogļskābās gāzes molekulas. Savienojoties atšķirīgiem atomiem, var veidoties ne tikai molekulas, bet arī
joni – elektriski (pozitīvi vai negatīvi) lādētas daļiņas. No joniem sastāv vārāmais sāls, soda un krīts.

Atsauce: Vielu mikropasaule

Labots - DeUld
Link to comment
Share on other sites

J.Reinis

Ar blakusproduktā iegūto gāzi kurināsi māju, bet ar nogulsnēm barosi lopus? Naturālā saimniecība, tjip. :)

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Paņem ozolkoka bluķīšus, novieto blakus savām burkām, uz bluķīšiem uzliec samta spilventiņus, uz spilventiņiem Alpu malahītu, un lūdz Allāhu, lai viņš piesauc elektrisko lauku.

Link to comment
Share on other sites

Interesanti, kas ir mērījis no rauga negatīvumu?

 

Ja teorija šķiet ticama, iemērc divus vadus burciņā ar vīnu, piemet līdzstrāvu, nedaudz pagaidi un uzmanīgi nolej to, kas neatrodas pie plusa.

!!! Ja negribam dabūt dīvainus dzelzs sāļus kā plusa elektrodu izmantojam grafītu !!!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

paklājiņu, kas ģenerētu pozitīvi lādētu elektrisko lauku

 

pārāk daudz nefiltrētā produkta ir lietots pirms šīs idejas formulēšanas.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Katrai vīna pudelei savu follija cepurīti!

Un nekādas kaites jūs neķers!

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Spirts buus, cienijamais Fruzz. :D

Link to comment
Share on other sites

ColorPulse

 

 

Spirts buus, cienijamais Fruzz

Tu to saki tā, kā tas būtu kas slikts ! :D :D :D

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Ja vīns ir līdz galam norūdzis, tas ir dzidrs. Ja izdalās gāze, peld - duļķes. Pacietību draugs.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Citēju:

 

"Pēc vīna fermentācijas pabeigšanas vīns satur daudzus biljonus sīka izmēra negatīvi lādētas daļiņas no rauga šūnu  pārpalikumiem..

 

Rauga šūnām nepieciešams ļoti ilgs laiks , lai tās dabīgā ceļā izgulsnētos  trauka dibenā. Pat tad, ja vīnam atļauj nostāvēties ilgu laiku, neliels daudzums mikroskopisko rauga šūnu daļiņas nenosēžas bet turpina migrēt vīnā.

 

Dzidrinātājs C ir pozitīvi lādēts polimērs, pagatavots no vēžveidīgo ārējām čaulām, kuras pakļautas apstrādei..."

 

Atsauce uz produkta oriģinālu: http://www.stamars.l...id=8&sec_id=568

  Nu, tur aprakstā pieminēta kārtridžu caurlaidība virs 5 mikroniem, bet vīndari saka: ja domā par filtrēšanu (bet ne flirtēšanu, kā to te daži apšaubāmas orientācijas tipiņi, kas acīmredzami filmējušies kādā no Lattelecom skeptiķu reklāmām, izvērsuši), tad ar caurlaidību līdz pat 1 mikronam..

Labots - DeUld
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Sievastēvs visu laiku ākstās ar ābolu vīniem.

Rezultāts parasti sanāk bēdīgs - nejēgā skābs, ka pat uz pohām nevar dabūt lejā.... Bet dzidrs gan! 

 

Beigu beigās vīns tiek saliets aprātā un iegūts pilnīgi lietojams kalvadoss ;) 

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_
Sievastēvs visu laiku ākstās ar ābolu vīniem.

Nevajag ākstīties. Rada gabals arī pats gatavo gan ābolu, gan upeņu (man visgardākais), gan jāņogu, gan zemeņu gan rabarberu u.c. vīnus.

ir gan saldie, gan sausie. Un nekāda raķešu tehnoloģa tur nav.

Labots - _dunduks_
Link to comment
Share on other sites

Gestapo

 

 

Beigu beigās vīns tiek saliets aprātā un iegūts pilnīgi lietojams kalvadoss

Tak beidziet vienreiz par to tēmu murgot, tā ir ābolu kandža, tam nav pilnīgi nekāda sakara ar kalvadosu, nu ok, viens ir - abiem izejviela ir ābols, tā arī ir visa līdzība!!!!!!! 

Link to comment
Share on other sites

tak nevienam nerūp kas tas ir, ja no āboliem un spirta saturs pietiekams, tad kalvadoss un viss :D

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...