Jump to content

Nepieciešams izveidot mājaslapu.


ArtūrsB
 Share

Recommended Posts

vvv - tiem kam rindas, neliek debilus sludinājumus inetā, Tu jau tagad nedaudz segu pavilki uz citu pusi!

Tikko bija tepat, mēs super kantoris cilvēkus meklējam un inbox, kad nokaunināja ielika īsto, jautājums kāpēc, tādēļ ka dibens nav tīrs!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • vvv

    26

  • ArtūrsB

    6

  • LSTP

    26

  • jema

    24

Top Posters In This Topic

jema, liek un kā vēl liek. vismaz tie kas domā par peļņu un attīstību

Labots - Guest
Link to comment
Share on other sites

@@vvv,Sīkumi parāda būtību. Ja es redzu drausmīgu vebu ar drukas kļūdām utt., man nav ne mazākās pārliecības ka cilvēks paveiks savu darbu labi. Dzīve to ir entās reizes apstiprinājusi, un tie retie izņēmumi tikai apstiprina šo likumsakarību.

 

 

taisīja pats, jo tā viņš tika lētāk cauri

Kāpēc jāpērk atrakcijas, tad arī pašam jātaisa tā var lētāk tikt cauri 

 

ja uzņēmumam vienalga, kā viņi izskatās publiskajā telpā, droši vien arī par klientu nospļauties. gar auto salonu grābstīsies ar eļļainām rokām, apraus skrūves un vēl sazin ko izdarīs. pieredze rāda, ka vairumos gadījumu labiem uzņēmumiem, kam publiskais tēls ir kārtīgs un tīrs arī pašā uzņēmumā viss ir sakopts, tīrs un nav jābaidās no viņiem pirkt pakalpojumu, bet no tādiem, kam ķap ļap kaut kas saveidots arī dzīvē viss tādā bardakā ķap ļap vien ir.

Parakstos zem katra vārda 

 

Tāpēc, ka Mezavecim ir nauda, Mezavecis var atļauties izmantot servisa pakalpojumus.

Mežavecim nauda ir tāpēc ka viņš pelna darot to ko viņš māk vislabāk. Kā arī uztic savu auto remontēt un pērk citus pakalpojumus no tiem kas to prot labāk

 

 
Labots - LSTP
Link to comment
Share on other sites

 

 

Mežavecim nauda ir tāpēc ka viņš pelna darot to ko viņš māk vislabāk. Kā arī uztic savu auto remontēt un pērk citus pakalpojumus no tiem kas to prot labāk.

Nu bet tas ir visu mūsu mērķis. Un lai to sasniegtu, varbūt, derēs arī tāds ceļš kā tēmas autoram: sāk biznesu -> nodibina firmu -> sūri grūti strādā, iespēju robežās pats visu dara (arī mājas lapu sev pats uztaisa) -> bizness izaug -> naudas pietiek -> pērk citus pakalpojumus no tiem, kas to prot labāk... :)


 

 

Sīkumi parāda būtību.

 

 

Mežavecim nauda ir tāpēc ka viņš pelna darot to ko viņš māk vislabāk. Kā arī uztic savu auto remontēt un pērk citus pakalpojumus no tiem kas to prot labāk.

LSTP, kur komati tavā tekstā? :sarkasms:

Sīkumi. Bet sīkumi parāda būtību... Nu, vecīt, jāsāk domāt, vai pie tevis griezties, pirkt tavus pakalpojumus. :mrgreen:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

sāk biznesu -> nodibina firmu -> sūri grūti strādā, iespēju robežās pats visu dara
uztaisa mājas lapu -> ar klientiem sazinās ar pasta baložu un ugunskuru palīdzību -> nes atrakcijas klientiem uz savas muguras -> pats ar muti vai rokas pumpi piepūš... skat kāda ekonomija savu iespēju robežās paveras
Link to comment
Share on other sites

LSTP,

pēc tavām domām konkrētajā gadījumā, tas ir uzsākot biznesu, vajadzēja rīkoties šādi:

1. izveidot kārtīgu mājas lapu, vismaz pa pāris štukām;

2. ja paliek nauda, tad pērk atrakcijas...

 

 Rezultāts arī būtu, kā vvv aprakstītajā scenārijā - vispirms sagādā reprezentācijas figņas, un tikai pēc tam iegulda reālajā biznesā. 

Labots - rubb
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nav to daudzo cilvēku. Visi, kas pasūta konkrēto pakalpojumu, zina, kādi ir esošie tirgus spēlētāji un kādas ir to iespējas. Jebkuri citi kantori, kas reklamējas, patiesībā tukšas čaulas, kas tāpat pasūta pakalpojumus pie tiem pašiem uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmiem pakalpojumiem ar uzcenojumu. Tur, kur naudas figurē daudzos tūkstošos, nevienam neinteresē uzņēmuma prestižs internetā. Ja, kāds nespēj atrast tos uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmos kantorus, acīmredzot, pilnīgi un noteikti neatrodas pareizā amatā. Arī autoservisus nemeklē googlē. 

 

nē mežaveci, ir pakalpojumi kurus tu nemeklē netā. bet ir ļoti daudzi cilvēki, kas meklē. un kā tu domā, kurš tiks pie jauna klienta, uzņēmums ar lapu, vai bez tās?

 

Es par kaut ko citu, ka nav jēgas ieguldīt laiku un resursus lietās, kas neatmaksājas. Es varu un māku taisīt gan mājas lapas, gan arī daudz ko protu pats remontēt, bet man nav laika un vēlme to darīt. Tak cilvēks jau ir uztaisījis lapu, kuru vajag piekoriģēt, kāpēc vēl kaut kas būtu jāiesaka? Stāsts ir par to, kāpēc vispār tāda megakrutā lapa ar visiem SEO mēsliem būtu šāda līmeņa pakalpojumiem vajadzīgs. Mums ir maza valsts, kur daudzi viens otru pazīst un pilnīgi un noteikti var atrast kādu, kas pateiks atsauksmes par konkrēto uzņēmumu. 

 

Kāpēc neremontē pats, bet uztici zinošiem ļaudīm? Nopērc detaļas, paņem manuāli, noīrē boksu un remotē pats. Kāpēc pats sev maizi necep? Bet tu taču to nedari, bet tai pašā laikā tu iesaki taisīt lapu cilvēkam kam no tā sajēgas tuvu nullei.
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Destructo

ārprāts... šis topiks ir trakāks par vista/ola diskusijām.

 

Bet atbildot autora jautājumu par kritiku, ieteikumiem.

 

Nesen saskāros ar tādu pašu situāciju - veidoju nelielu projektu, kur product is the king, budžets lapai (kautkādai sekundārai platformai, kas sākotnēji pat nevienu neinteresēja) - viens vakars bārā jāizlaiž, tad nu kādi 100 - 200 EUR, pietam, man ir 0 zināšanu šādos pasākumos.

 

Pasēdēju, padomāju, pfff... varu vēl lētāk, it īpaši rēķinot, ka šis projekts sākotnēji bija plānots uz pāris mēnešiem.

 

Tad nu paņēmu shopify templeitu ar 14 brīvām dienām (varēja, principā vēl lētāku bigcartel lietot), izveidoju kkādu konceptu un domāju, vai es būtu gatavs maksāt 14 usd mēnesī, lai man šis darbotos patstāvīgi.

 

Manas primārās izmaksas:

 

Hostings: 0.01 cents pirmajā mēnesī, pēc tam 8 usd mēnesī (var lētāk, bet man ir sapņaina pieredze ar TokRu)

Shopify: brīvas 14 dienas, pēc tam 14 usd mēnesī

Bildes: 0 EUR, pašam patīk fotogrāfēt, labāku objektīvu aizlienēju (šeit autoram iesaku padomāt par savas lapas "dārza bildēm", paprasi draugiem, kas fotogrāfē, lai izpalīdz)

Templeits - 0 EUR, izmantoju bezmaksas

Templeita konfigurācija - youtube video, pašmācībā 0 EUR

Copywriting - pats, izmantoju reddit/r/startup, lai izlabotu kļūdas PAR VELTI 0 EUR

Domēns - negribu samelot, arī pirku iekš hostgator, bija zem 10 usd

 

 

Tātad es sev radīju nepieciešamo lapu par ~10 usd 1 centu, mēģināju saprast vai man tas patīk un ko vēl varētu labot, vai man der veikala platforma un tikai pēc tam lēmu par turpmāko darbību.

 

Pārējo naudu (plānotos 200 EUR izmaksās par lapu), investēju iepakojuma konceptam.

 

Es autoram ieteiktu vairāk laika veltīt lapai, jo viņa, nenoliedzami, ir visai šķidra un neprofesionāla, kā te daži minēja, bet noteikti ne naudu. Sākuma stadijā viss ir izdarāms pašam un maksāt vajag tikai ārkārtas gadījumos vai kkādos stratēģiskos ieguldījumos.

 

Mans gala produkts ne tuvu nav tik labs kā maniem konkurentiem, bet es viennozīmīgi zinu, ka nauda ir izlietota mērķtiecīgāk un atdeve ir krietni lielāka.

 

Lai veicas, autor.

 

 

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

 

 

LSTP, pēc tavām domām konkrētajā gadījumā, tas ir uzsākot biznesu, vajadzēja rīkoties šādi: 1. izveidot kārtīgu mājas lapu, vismaz pa pāris štukām; 2. ja paliek nauda, tad pērk atrakcijas...  

Sūdīgi esi lasījis, es pat skaitli pieminēju kas šībrīža etapā būtu reāls un paceļams. Solīda vizītkartes tipa lapa 50-200Eur robežās. Viens klients gadā atsit šo investīciju. Profs to uzceptu nedēļā pīpēdams.Topiks izveidots 19.maijā, šodien 15.jūlijs. Ir pagājuši divi mēneši, ļoti laba laika, sīču izlaidumi, vasaras balītes utt. Es pat teiktu ka pieņemot ka 1-5.jūnijā lapa būtu gatava (pasūtīta pie speciālistiem) viņa uz šodienu jau būtu sevi atpelnījusi


Un ko spečuki teiks par proweb.lv pie kura, pēc visa spriežot Arturs hostē savu lapu par pusotra eirka mēnesī?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Solīda vizītkartes tipa lapa 50-200Eur robežās.

Ko mēs zinām. Tādai iesācējiestādei, kad izdevumi ir uz visām pusēm, tas, varbūt, ir ļoti daudz. Un ne jau tēmas autors visu sagatavoja, bet divus mēnešus neko neiesāka, jo mājaslapa nebija gatava.

Link to comment
Share on other sites

nu te baigo hohmu jau raksta. mežaveci, tu runā par vienu konkrētu pakalpojumu, un tas nav piepūšamās atrakcijas, es vairāk cenšos analizēt autora ieguvumu un vajadzību pēc web lapas, nevis kaimiņa vasjas sētnieka pakalpojumus, par kuriem zin visi kaimiņi un neviens cits.

 

kā jau teicu viss atkarīgs no tā, kas būs klienti, kur reklamēsies un tā tālāk. ja plāno izīrēt draugiem par piečuku un 100 gadu laika atsist atrakciju cenu, tad lapu nevajag. ja mēģina iegūt maksimālu lielu klientu loku un maksimāli lielu peļņu, tad vajag gan lapas soc portālos, gan labu mājaslapu, kas piesaista klientus, gan reklāmas kampaņu pirmās 2-3 sezonas, lai tavs uzņēmums ir pirmais googles rezultātos.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Lai jebkā reklamēties vajag naudu un laiku. Lai tos pašos sociālos portālos saceptu informāciju arī vajag laiku (algotam darbiniekam tā arī ir nauda). Vienkārši jāvērtē ieguldītie resursi. Izveidot krutu lapu un gaidīt, ka tagad birs klienti kā no gaisa, ir naivi, jo plika lapa iespējams nodrošinās to, ka lapu labāk varēs atrast, ja lapa tiek meklēta caur meklētāju. Cilvēks, kas meklēs pakalpojumu ss.lv vai draugiem.lv, visticamāk arī nekļūs par klientu, ja tur nebūs atbilstošā ieraksta. Un tādu cilvēku ir daudz, kas meklē info specializētos saitos, māmiņu klubos, cālī, kur būs diskusija par bērnu atrakcijām un google lieto galējos variantos, ja tur nekā nav.

Link to comment
Share on other sites

Nu nav labākas reklāmas mazajā LV, kā mute mutē! Vecās tradīcijas nemirst! :)

Link to comment
Share on other sites

sharklasers

Secinājumi pēc visa topika izlasīšanas:

kroop un LSTP visu saka pareizi,

vvv  ir ap 50 gadus vecs un strādā būvniecības nozarē vidēji augstā amatā un ņifiga nejēdz no rietumu biznesa prakses

jema pa lielam vienkārši troļļo.

Mežavecis ir līdzīgs vvv, tikai mazliet mazāk iesīkstējis un ar daudzpusīgākām zināšanām

visi pārējie atgremo vainu kropp/LSTP vainu vvv teikto

Link to comment
Share on other sites

nevertell

 

 

pieredze rāda, ka vairumos gadījumu labiem uzņēmumiem, kam publiskais tēls ir kārtīgs un tīrs arī pašā uzņēmumā viss ir sakopts, tīrs un nav jābaidās no viņiem pirkt pakalpojumu
 

Pieredze rāda, ka nekoptos uzņēmumos ar sūkainu tēlu vienmēr būs problēmas. Savukārt labs publiskais tēls vēl neparko neliecina par pakalpojumu/preču kvalitāti. 

Link to comment
Share on other sites

ko ten var nemties:

ja grib vispar pa velti un atri un labā izpildījumā.

-hosts pa $1 menesi ar cpaneli kur vari minutes laikaa uztaisit normalu epastu @domens.com

-godaddy .com domenu ari pa $1.19 ar kuponu uz gadu vari dabut ja nevajag .lv

-Bezmaksas WP teema,dahuja vinas ir ,izvelies tik, par to toch nebutu jamaksaa...

-uztaisi visu uz WP atri un smuki paris h un tas ari viss,smuka lapa gatava.

 

Parejo laiku / $ vari izteret kur citur.

 

Pārāk daudz jūs ten gribat sarežģīt lietas pilnīgā beztolkā.

Labots - kmna
Link to comment
Share on other sites

kmna, tas jau pirmajos postos bija pateikts, tik autors neko no tā nebija ņēmis vērā

Link to comment
Share on other sites

ArtūrsB
(labots)

omg. kas par murgu.. paldies par objektīvajiem ieteikumiem un kritiku, tiks ņemts vērā. Lapai šobrīd ir tikai informatīva nozīme, lai cilvēki redzētu bildes un cenas, principā šobrīd pietiktu arī ar vienu lapu, kur būtu tikai info par atrakcijām. Nākamgad, kad būs iegādāts vairāk atrakciju, par lapu tiks vairāk padomāts.

 Nelaimes gadījumi arī pie datora notiek. skatos uz dažiem indivīdiem atstāj diezgan sliktu iespaidu. Jema, aizej paskrien, pasporto, dzīve uzreiz liksies krāsaināka.  Tikai nesaki, ka skrienot var paklupt un sasisties :)

 

Kroop, ko tieši neesmu ņēmis vērā no ieteiktā sākumā?

Labots - ArtūrsB
Link to comment
Share on other sites

ieteikumus par maksas/bezmaksas wordpress tēmām, par cik izvēlējies taisīt tieši uz wordpress.

Link to comment
Share on other sites

ArtūrsB

Izvēlējos wordpress, izvēlējos bezmaksas tēmu, uztaisīju mājas lapu. Ko vēl neņēmu vērā?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tur pat nav firma. Tur vienkārši kāds liek par sevi zināt, viss. Nekad neesmu sapratis, kāpēc kaut kādai mazai iestādei uzreiz vajag savu domēnu, serveri... Lielākām iestādēm, tur tas pats par sevi. Joptv, ko jūs vīpsnājat par @inbox.lv e-pastiem? Apskatiet, piemēram, šeit: http://www.buvinzeni...=89132&Itemid=8Ta ko, tur visi, kam e-pasti ar @inbox.lv, @apollo.lv... nenopietni kautkādi, par kuriem pavīpsnāt? Es teikšu, tie ir ļoti nopietni ļaudis, un viņiem nav problēmu ar e-pastu, kas beidzas ar inbox.lv

 

Beidzot tev par ilgiem laikiem ir taisnība.

Link to comment
Share on other sites

kad būs iegādāts vairāk atrakciju

Ja nav diži liels komercnoslēpums, atsūti privāti pa cik un kur tu tās atrakcijas pērc. Būtu interesanti salīdzināt ar tām cenām ko man piesūta.

Labots - LSTP
Link to comment
Share on other sites

Par inboxa mailiem - vai tad viņi bezmaksas variantā neliek klāt izsūtītajiem mailiem savējās reklāmas? Vismaz kādreiz viņiem šāds niķis bija... Un tas jau nu ir ļoti, ļoti nesmuki pret klientu. 

Link to comment
Share on other sites

ja ir lielāks daudzums tad gan jau nekas nav labāks kā pa taisno no ķīniešu ražotājiem - alibaba.com

Labots - kmna
Link to comment
Share on other sites

Pie ieteikumiem gribēju pievienot  - lapas pārbaudi uz dažādiem populārākajiem interneta pārlūkiem. Nav svarīgi vai pats ņemies vai uztici to darīt citiem. Piemēram šobrīd man uz Edge pirmajā lapā it kā ok, bet Chromē pirmās lapas teksts .. Ozolniekos! iet pāri malai

Link to comment
Share on other sites

Te nu gan visāds sviests sadzīts.

 

Par lapu.

 

1. Varbūt pirmajā lapā zem bildēm to pelēko fonu novāc.

 

2. Otrajā lapā nomaini šriftu, lai nav tik resni un saspiesti. Vārdu Atrakcijas, ar visu līniju aiz tās, izņem ārā no pirmās atrakcijas un uzliec virs tā rāmja.

 

3. Cenas varbūt saraksti stabiņā, tagad tev tur vārdi bez maz vai kopā saplūst, vai lielākas atstarpes saliec. Neizmanto tik milzīgus burtus.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...