Jump to content

Iesakiet kuru spēļu konsoli labāk pirkt 5gadīgam bērnam


vasja79
 Share

Recommended Posts

 

 

Nu tad tu vienkārši bloķē bērnam musdienīgu attīstību

 

Var redzēt, ka Tev vienkārši nav bērnu un Tev nav ne mazākās nojēgas, kas ir bērna attīstība. Silti iesaku jau laicīgi sākt gatavoties un palasīt kaudzīti ar grāmatiņām par to kā bērns aug un kā mainās viņa pasauls uztvere un ko viņš apgūst katrā no attīstības posmiem. "modernās tehnoloģijas" jebkurš bērns apgūs jebkurā vecumā un neko nebūs zaudējis, bet lietas , kas nebūs ieliktas vajadzīgā vecumā (komunikācija ar cilvēkiem, fiziskā koordinācija, iztēle un daudz kas cits) pēc tam var būt problēma visai dzīvei. Tas nav pilnīgs noliegums "modernām tehnoloģijām", bet līdzībās runājot - tie ir "saldumi" un vecākiem bez tā ir jādod "veselīgs pamatēdiens", ja vecāki pamatēdiena vietā sāk pārāk daudz barot bērnu ar čipsiem, tad ilgermiņā būs problēmas. 

Link to comment
Share on other sites

itanium

Varu piemest no sevis:

Bērndārza laikos tiku pie "žilitona", kas laika gaitā tika nomainīts uz SEGA, tad PS1. Paralēli tika arī spēlētas spēles uz PC, jo pirmais PC tika iegādāts, kad man bija ~7/8 gadi. Noteikti, ka visi konservatīvie ir šokā un matus no galvas rauj ārā.

Bet bērnībā man draugu bija vairāk kā vajag un arī laiks āra aktivitātēm tika veltīts gana!

 

Teju vai 20 gadus vēlāk varu teikt, ka spēles jau kādus gadus ~8 nespēlēju (gadā labi, ja 1 spēli izeju).

Vai manu gadījumu varētu nosaukt par brīnumu/izcilību? Es, protams, to vēlētos, bet kaut kā apšaubu :D

 

Manis sacītā doma: ne jau tehnika ir vainīga pie bērna problēmām!

 

Par tēmu: Xbox 360 + Kinect

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

anthropophagus
Kā jau vienmēr nesaprot ka laiki mainās un grāmatas vairs nebūs aktuālas... un aktuals izklaides veids kā tas bija bez elektrības laikos...vienmēr piemin slikto pusi kāpēc nekad nepiemin labo visās tehnoloģijās jo tā arī netrūkst. Par to ka ja tu spēlē spēles tad viss tu neko dzīvē nesasniegsi...vel lielākas muļķibas izdomāt nevar? Nav nekādu faktu/petijumu kas ko tādas muļķibas apliecinātu, jo pat geimeri turniros pelna labas naudas summas...tas atkarīgs no cilveka paša, cik uzņemīgs/gudrs esi ja izvēlies sēnes lasīt nevis rīkoties un domāt ko citu, tad tas nav nekādā sakarā ar to ka bernībā daudz spelēji spēles. Neviens jau šeit nerunā par ieobežošanu kā teiksim atļāut lai sēž visu dienu bet spēlēt tas nu galīgi nav kaitīgi...

Bērnībā daudz datorspēles spēlēji, ka tik garā komentārā vien 3 komati?

Konsole ir labs veids, kā panākt to, lai bērns būtu kaut kā nodarbināts un vecākiem nebūtu jānoņemas ar viņu. Vienīgā problēma ir tajā, ka šajā nodarbē nav nekāda audzinošā faktora. Ja vecāki ir tik aizņemti, ka nav laika, lai audzinātu savu atvasi, es ieteiktu sportu. Sports ir vislabākais audzinātājs. Kad biju sīks, man bija divi žilitoni - viens izvilka gadu, otrs tikai mēnesi. Barošanas bloki sprāga. Tagad liekas smieklīgi, ka tie tika mesti ārā, nevis atrasts baroklis, bet tas ir cits stāsts. Draugiem bija Sega, kādam tika nopirkts pirmais pleisis. Bija neliela skaudība, taču tā izgaisa, kad pirms kādas sporta stundas redzēju, kā "lielie puikas" zālē spēlē rokasbumbu. Skrien, apspēlē, no visa spēka triec bumbu vārtos ar atsitienu no vārtu staba. Likās "kruti". Lai gan biju par viņiem 2-4 gadus jaunāks (man bija, šķiet, 9 - šajā vecumā to pāris gadu atšķirība ir jūtama), kautrīgs, bailīgs, jau tuvākajās dienās no rīta cēlos agrāk, lai pievienotos treniņā. Man bija astma, biju ļoti tieviņš, taču gāju, trenējos. Pirmajās treniņspēlēs ar lepnumu mājās stāstīju, kā pārtvēru piespēles, jo nekam diži vairāk meistarības vēl nepietika, spēlējot ar vecākiem puikām. Tā nu no rītiem cēlos agrāk, lai darītu to, kas patīk, pēc skolas izpildīju mājasdarbus, gāju laukā spēlēt futbolu vai ko citu. Kļuva pilnīgi vienalga, ka klasesbiedri starpbrīžos runā par datorspēlēm. Kļuvu vecāks, treniņu kļuva vairāk, pēc pēcpusdienas treniņiem bija nogurums un šaušalīgi negribējās neko darīt, taču mājasdarbus izpildīt izpildīju, ja vien nebiju ko galīgi aizmirsis. Sports iemācīja disciplīnu, aizdzina prom astmu. Kāpēc es pildīju mājasdarbus, lai gan citi komandas biedri nereti to nedarīja, nezinu. Kaut kāda iedzimta nevēlēšanās darīt kaunu savam uzvārdam, pozitīva godkāre. Protams, vēlāk tiku pie datora, tika spēlēts counter-strike gan ar komandas biedriem, gan pretinieku komandām, taču tas tā. Treniņi vienmēr bija pirmajā vietā. Nekad neesmu izjutis nekādu dižo audzināšanu no vecāku puses. Tas nav pārmetums viņiem. Nekāda īpaša audzināšana man acīmredzot nebija vajadzīga. Esmu izaudzis par, manuprāt, "normālu" cilvēku, un vislielākā pateicība man par to ir sportam un trenerim. Protams, uzreiz aiz vecākiem, kuri to visu darīja iespējamu. Vārdu sakot, ja tev nav laika savam bērnam, vismazākais kaitējums vai pat ieguvums būtu no tā, ja Tu viņu iesaistītu jebkādā sporta veidā. Vislabāk, ja tas ir tuvu mājām, kā tas bija manā gadījumā, jo tad pat jāvadā nebūs. Nu, izņemot pirmos gadus, kamēr vēl skolā neiet.

Labots - anthropophagus
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

EpicDamage

Nebakstīsim viens otram ar pirkstu. Katram ir sava pieredze, dalīsimies tajā, un galu galā tā ir katra paša vecāka atbildība attiecībā uz savu bērnu.

Link to comment
Share on other sites

anthropophagus

 

 

laikam datoru bērnībā nemaz neredzēji, ka vien skaitīt līdz 3 māki?

Man ap kādiem 13 parādījās, bet tas bija Celeron. :/ Parādi, kur tur ir vairāk par 3 komatiem! Būšu pateicīgs Tev visu atlikušo mūžu.

Link to comment
Share on other sites

vasja79

tad pagaidām labākais variants xbox 360 + kinect

+kaut kādu olimpisko spēļu programma?! :-)

tam xbox internets arī nepieciešams?!

 

p.s. nav pamata uztraukties par bērnu, neviens viņam neļauj stundām sēdēt pie datora, bet ja ir pelnijis, tad var nedaudz arī izklaidēties.

Link to comment
Share on other sites

Senteevs

Pie Interneta vismaz sākumā vajadzētu pieslēgt, sistēmas apdeitus novilkt un kontus izveidot.

Pēc tam nav obligāti, ja vien negribi pirkt digitālās spēles.

Link to comment
Share on other sites

bērni ap 5 gadiem var sākt džudoties/karatēoties. uz to vecumu arī bērni iet tādos sporta pulciņos.

 


vismaz man ir plāns laist bērnu tieši tāda tipa nodarbībās, lai aktīvi kustās un kopā ar citiem. pašam sports ļoti patika (sākās gan 13 gados~) un arī mazie cīņas sportos blakus turpat vien skraidīja, tāpēc gribētos bērnam dot tādu iespēju :)

Link to comment
Share on other sites

usver, kāds Tu vecmodīgs! Tagad moderni ir e-karatē, e-futbols, e-sports, e-pastaiga, e-pulciņš utt. :)

Link to comment
Share on other sites

ja tas viss bērnam ir un tiešām ļoti aizņemts un raksturs attīstās, tad var sākt domāt par konsolēm;D


Agrāk es spēlēju tenisu, futbolu, nodarbojos ar brīvo cīņu, piedalījos sacensībās šahā un kartingā! Viss beidzās, kad salūza dators!

:)

rubb: aha, e-grāmatas, pēc tam e-cigarate aiz stūra skolā, e-šņabis, e-kaušanās kaunterstraikā ar skolas puikām, e-meitenes..  :grin:

Link to comment
Share on other sites

vasja79

Varētu lūdzu par tēmu. Par bērnu audzināšanu varētu diskutēt stundām ilgi, bet ne boot.lv forumā, ir mammām un tētiem forumu desmitiem.

nedomāju, ka esmu sliktākais paraugs. Gudri spriest tiem, kam vēl nav, bet domā kā darīs, vai tie, kam vēl viens, ar ko var njemties 24h dienā.

Šis ir sakarīgs komplekts?! Vai meklēt kaut ko labāku?

 

http://galaxy.lv/index.php?l=1&c=94&p=255786

Link to comment
Share on other sites

Tufjord

Topa konsole un spēles man meitai Xbox dēļ kinects. Spēles Just Dance 1,2,3. un The Sims pets ar dzīvniekiem. Sony ar savām sporta tā arī nepiesaistīja. Pa lielam ja izvēlās Wii tikai ar domu,ka nupat būs kustība un sports,galīgi garām. Tas viss jadara ārā svaigā gaisā :) .

Link to comment
Share on other sites

Senteevs

Skaties SSkā lietotu. Un ar 250GB cietni. Uzreiz būs arī kāda spēle līdzi. Cenai būtu jābūt līdz €160.

Link to comment
Share on other sites

vasja79

Tam cietnim liela nozīme?! Nomainīt nevar vēlāk?! Vienkārši visur, kur komplekts (kopā ar kinect), tur 4gb cietnis ne 250.

ar fleshu nevar izlīdzēties?!

Kursh labāks xbox slim vai tas stingray? Vai nav nozīmes?!

Link to comment
Share on other sites

Senteevs

Nozīme tāda, ka lielākas spēles (uz vairākiem diskiem) ir jāinstalē konsolē. 4GB nekas neietilpst. + Nebūs digitālās spēles kur krāmēt.

Ar flešku var izlīdzēties. Cietņus var ielikt tikai Microsoft pašu pārdotos, kuri ir dārgi. Var citiem šūt kkādas firmwāres, bet tas ir lieks čakars.

 

Stingray ir svaigākais XBox 360 modelis. Dizains līdzīgāks XBox One, taču laikam vairs nebija optiskās audio izejas.

 

Paķemmē sludinājumus. Vari jau arī nopirkt lietotu Slim'u no viena, un Kinect klāt no cita. Jebkurā gadījumā stingri iesaku neķēpāties ar 4GB konsolēm, ja vien skaidri zini, ka pats uz tās nekad neko izņemot Kinect lēkāšanas nespēlēsi, un arī bērnam tāda interese neradīsies.

Labots - Senteevs
Link to comment
Share on other sites

Pēdējā laikā tik debīlu topiku sen nebija gadijies redzēt, kur cilvēki kuriem nav ne bērnu, ne zināšanas par bērnu attīstību konkrētajā vecumā gudri spriedelē cik console būs laba un attīstoša piecgadniekam.

Jūs anapauri palasat ko bērnu neirologi raksta par šo tēmu. Katrs bērns ir individuals, citu paņem, citu nē, bet ir jābūt nedaudz prātā tērētam, lai pirktu kosoli 5gadniekam.

Kā reiz cehā bij rakstīts, ka tas ir lielisks veids kā atpirkties no bērna kurš kliedzoši prasa pēc uzmanības...

Pienāks brīdis ka nemaz nemanot autors būs palaidis garām faktu, ka console viņa bērna audzināšanā piedalās daudz vairāk nekā pats autors.

 

Priekā... Piektdienaaahhh..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Mēs nopirkām tiko xbox kinektu, ziniet, kas notiek mājās? Rupji neizteikšos, gulēt nav iespējasm, iesaku'ņemt kādu radoši lietu, lego vai kko tamlīdzīgu, kur nav jātrako :)

Labots - stilers
Link to comment
Share on other sites

 

 

Rupji neizteikšos, gulēt nav iespējasm

Te izskatās, ka vecākiem nav itin nekādas ietekmes uz bērnu. 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Nav jābūt nekādai ietekmei, visa pamatā ir pareiza pieeja, galvenais, tev var izskatīties dažādi :D

Link to comment
Share on other sites

 

 

Mēs nopirkām tiko xbox kinektu, ziniet, kas notiek mājās? Rupji neizteikšos, gulēt nav iespējasm, iesaku'ņemt kādu radoši lietu, lego vai kko tamlīdzīgu, kur nav jātrako

nebaidies, paies 4-5dienas , aizmirsis visi par to wii un bus atkal majas klusums. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Oskars Feldmanis

Diemžēl, ne jau ierīcēs ir probza, bet pašos. Ja tu ar mazo skriesi bumbu dzenāt, vai ar riteņiem, tad to planšeti viņam ne pārāk gribēsies. Ja pats pārnāc mājās un piesēdies pie ekrāna, tad arī tavs mazais to pašu darīs... 

Link to comment
Share on other sites

riebeklis2012

peec manas pieredzes - meita 7 gadi pati pa savu naudu nopirka

2 meeneshus padejoja just dance

tagad ieriice vienkārši put

Link to comment
Share on other sites

Domugrauds

Pati par savu naudu nopirka, hah, tik agrā vecumā jau strādā? Jeb pati par savu vecāku doto un dāvināto naudu?

Link to comment
Share on other sites

riebeklis2012
Jeb pati par savu vecāku doto un dāvināto naudu? [/quote

 

savu vecāku doto un dāvināto naudu, ko starp citu var noeest saldumos un izteereet uz citiem niekiem
Link to comment
Share on other sites

Mani bērni ir izauguši ar ipad 2. Vecākie 6 un 7 gadu vecumā ir lielāki minecraft eksperti par mani, tīri dēļ jūtūba video. Ipads gan to nepārdzīvoja, stāv atvilnē un gaida digitaizera nomaiņu. 

Link to comment
Share on other sites

Minecraft ļauju spēlēt un pat grāmatu nopirku. 1-1,5h/dienā 9 gadniekam. Vasarā vispār dators praktiski netiek aiztikts - ir dafiga citas izklaides. :)

Link to comment
Share on other sites

Es ar savam 7gadīgajam ļauju minecraft spelēt, arī nopirku to grāmatu (kur paši pamati iekšā) - pats lasa, tādējādi arī lasīt prasmi attīsta, atcerēties, ko izlasījis+Minecraft tomēr attīsta radošo domāšanu un arī atmiņu attīsta (kā ko salikt, lai kaut kas sanāktu)!

Labots - zulus
Link to comment
Share on other sites

Izrādās, ka grāmatas tur ir vairākas (paskatīju internetā). Manējais jau tur baigas pilsētas būvē un kosmosa kuģus. Laikam lielā enciklopēdija jāpērk ?

Link to comment
Share on other sites

Es tās grāmatas nopirku par eiro gabalā Jāņa Rozes izpārdošanā. Abas. :p Principā vienīgās grāmatas, ko sīkie lasa ar interesi.

 

Vakar Krīpers uzspridzināja zirgu. Sīkā pinkšķēja pusstundu.

Labots - Smii
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...