Jump to content

Meklēju darbu, C/C++


binary
 Share

Recommended Posts

Kā topikā minēts - meklēju darbu. Interesē C, C++, labprāt attīstītu sevi kādu dzelžu, mikrokontrolieru programmēšanas jomā. Ja rezultāts ir tāds, kas ne tikai stāv uz vietas, bet vēl arī kustas - pavisam labi :) Visādas javas, .net īsti neinteresē, vismaz ne kā pamatdarbs.

Vairāk interesē darbs uzņēmumos, kas  nodarbojas ar savu produktu attīstīšanu, nevis izpilda pasūtījums vienu pēc otra.

 

Nav īsti sajēgas, kas Latvijā ar tādām lietām nodarbojas, tāpēc ja ir kādi ieteikumi, kurp varētu vērsties - labprāt uzklausīšu.

 

Programmēšanu sāku apgūt pirms ~15 gadiem, vispār ar PC darbojos 20+ gadus. Pēdējā darba vieta - SIA whiteCryption, 3 gadi 8 mēneši, par darbības jomu var palasīt www.whitecryption.com (īsumā - drošības risinājumi izstrādātajiem, koda aizsardzība, kriptogrāfija). Bet nu pienācis laiks kaut ko pamainīt ;)

Pirms tam darbi vairāk bijuši saistīti ar web izstrādi (drīzāk sistēmas ar web interfeisu) - ne tāpēc, ka patiktu, bet tāpēc, ka vajadzēja "nostāties uz savām kājām" pēc pārvākšanas uz Rīgu..

 

Ja par hobijiem, tad brīvajā laikā cenšos pabakstīt mikrokontrolierus - sākotnēji atmegas, tagad gaidu savus pirmos STM32 čipus. Sākotnējais mērķis bija no nulles uzbūvēt kvadkopteri - mērķis nav zudis, bet brīvā laikā cik ir, tik ir, turklāt tā kā apkārt nav cilvēku, ar ko pakonsultēties, tad brīvajā laikā darbi lēni iet uz priekšu ;) Neko publiski pieejamu gan brīvajā laikā neesmu taisījis.

Labots - binary
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Piemet klāt iepriekšējo pieredzi, kādus savus projektus/hoby/job.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ir pieredze vai arī tikai vēlētos šajā virzienā doties? Pie mums ir daudz un dažādi dzelži (printeri, viedkartes, biometrija, HSM utt.). Gala risinājumi pamatā ir uz .NET, bet pa vidam no visa kā pa biškam (Java, Javascript, C++). 

 

labprāt attīstītu sevi kādu dzelžu, mikrokontrolieru programmēšanas jomā
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

binary

 

 

Ir pieredze vai arī tikai vēlētos šajā virzienā doties?

Pieredze pagaidām vāja, brīvā laika nav tik daudz, lai intensīvi mestos tajā jomā iekšā, turklāt bez "palīdzības no malas" (nav īsti paziņu, ar ko konsultēties) nereti pat nezinu, no kura gala ķerties klāt. Bet nu interese ir.

 

Pagaidām bakstījis esmu tikai atmegu, implementējis kaut kādus saziņas protokolus, "runājies" ar kaut kādiem sensoriem. Ja ne šodien, tad nākamnedēļ ienāksies mani pirmie STM32 čipi, tad skatīšos, kā ar tiem strādā.

Link to comment
Share on other sites

binary

Nomaini ;)

Domājams, ka kopējā pieredzes bagāža ir gana laba, lai nerastos nepārvaramas problēmas, ja vien komandā neesmu viens.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ar pliku vēlēšanos ir maza cerība, ka darba devējs sponsorēs šādu ilgstošu apmācību, lai pārorientētos. Derētu zināt, kas vecajā darba vietā negāja pie sirds, jo 3 gadi ir tikai tāda iesildīšanās kārtīgam specam.

 

Pie mums šādiem nolūkiem (zemā līmeņa moduļi) praktiski strādā tikai vecākie programmētāji un ar pieredzi 5+ gadi konkrētā jomā. Viens no jaunajiem programmētājiem bez priekšzināšanām norīkots praktizēties, bet izskatās, ka vajadzēs daudz laika. 

Link to comment
Share on other sites

Vari paskatīties to firmu virzienā, kuras nodarbojas ar rūpniecisko elektroniku, automātiku. Tur viss kas kustās un arī ar mikrokontrolieriem paspēlēties un savas idejas realizēt varēsi. Darbojos šajā virzienā un man ir palaimējies, ka varu realizēt savas idejas. spēlējoties ar mikrokontrolieriem. Vispār jau automātikas firmas ņemas ar saviem "Siemens" un visādiem citiem rūpnieciskajiem kontrolieriem un par Taviem tavām idejām un izstrādnēm mikrokontrolieru jomā dzirdēt negribēs. Man paveicās, jo biju pieaicināts vienā elektrostacijas projektā tikt galā ar iekšdedzes motora elektroniku, kas bija daļēji nokomplektētā stāvoklī. Termiņi bija nežēlīgi, kā mācēju, tā risināju problēmas. Tajā laikā mana saprašana par rūpniecisko elektroniku bija visai minimāla jo darbojos ar auto elektroniku. Izmetu Heinzmann apgriezienu regulatoru, jo sapratu, ka noteiktajos termiņos viņu strādāt nepiedabūšu un arī no Heinzmann tehnisko palīdzību nesagaidīšu, tā vietā ieliku savējo uz Atmega būvēto, kurš strādāja, ka prieks. Piedabūju to motoru strādāt. Tajā pat laikā automātikas firmas čaļiem, kas ņēmās ar ģeneratora ierosmi, sinhronizāciju utt. gāja sliktāk. Ne tāpēc, ka viņu rūpnieciskie kontrolieri būtu slikti, vienkārši čaļi īsti neizprata procesa fizikālo būtību. Beigās pat gāju viņiem palīgā. Un tā sanāca, ka šī pasūtītāja nākošajos projektos es piedalījos, bet viņi ne. Nācās apgūt arī to, kas pēc tiesas un taisnības būtu jātaisa automātikas firmai. Apguvu "Comap" kontrolierus, bet paralēli, piemēram tur kur citi liek Henizmann, lieku savas konstrukcijas. Darbs jau interesants bet ar savām ēnas pusēm. Objekts, protams ir kaut kur Mazpisānos. Kaut kā vienmēr sanāk tā, ka montējot automātiku sanāk strādāt paralēli ar celtniekiem. Nu tā ir tīrā debessmana! Riebīgs caurvējš, visi tie trokšņi no flekšiem, svarkām un citiem instrumentiem, celtnieku inteliģentās sarunas. Neiztrūkstošs ir rādžiņš kura skaņas kvalitāte īsti neļauj atšķirt vārnu no cīruļa. Arī izvēlētā radiostacija ir ievērības cienīga. Nebiju zinājis, ka kaut kas tik pretīgs tiek raidīts ēterā. Tas, ka nebūs kur piesēst, un kur nolikt datoru ir zināms defaultā. Tāpat arī nebūs gaisma un nebūs, kur datoru un citas lietas iespraust. Tātad vienmēr jāvadā līdzi galdiņš, krēsliņš, lampas, pagarinātāji utt. Un kad būsi to visu uzriktējis, atnākot no mašīnas ar datoru ieraudzīsi, ka pagarinātājā ir jau iesprausts fleksis, perforators un svarka, uz kēsliņa stāv naglu kaste, bet uz galdiņa jau kāds stāv ar dubļainiem zābakiem un urbj sienā caurumu un visi sūdi birst uz tavām pārējām mantām.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

MarisO
(labots)

laikam tie LV kvadkopteru ražotāji meklēja C++ dev...

PS    ārpus LV ir vairāk interesantu C++ vakanču 

+  vari kodēt visādus open source Linuxā,  kernel  vai  user space

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

binary

 

 

Ar pliku vēlēšanos ir maza cerība, ka darba devējs sponsorēs šādu ilgstošu apmācību, lai pārorientētos.

(..)

 

Pie mums šādiem nolūkiem (zemā līmeņa moduļi) praktiski strādā tikai vecākie programmētāji un ar pieredzi 5+ gadi konkrētā jomā. Viens no jaunajiem programmētājiem bez priekšzināšanām norīkots praktizēties, bet izskatās, ka vajadzēs daudz laika.

Plika vēlēšanās vai reāls entuziasms - to kaut kādā mērā var novērtēt intervijā. Ir vietas, kur darba devēji nevar atļauties (vai nevēlas) "sponsorēt" darbinieku apmācību, un ir vietas, kur darba devējam gluži vienkārši nav citas izvēles, jo darbinieki ar attiecīgo pieredzi ir vai nu viņu darbinieki, vai arī viņu bijušie darbinieki.

IMHO jebkurā gadījumā jārēķinās, ka paies vismaz 2-3 mēneši, kamēr darbinieks "iejutīsies" kolektīvā un darba pienākumos, iepazīs konkrēto sistēmu utt - arī tad, ja ir tā specifiskā pieredze. Pārējais jau atkarīgs no entuziasma, domāšanas, spējas uzsūkt jaunas prasmes un tās pielietot.

 

 

 

Derētu zināt, kas vecajā darba vietā negāja pie sirds, jo 3 gadi ir tikai tāda iesildīšanās kārtīgam specam.

3 gadi jomā - jā, iesildīšnās (tiesa, netrūkst arī inovatīvu jomu, kurās gluži vienkārši nevar būt daudzgadīgas pieredzes).

3 gadi darba vietā - tas jau atkarīgs no mentalitātes. Vieni uzskata, ka dzīves mērķis ir nostrādāt vienā vietā 40 gadus, citam pēc dažiem gadiem izstrādājas nogurdinoša rutīna. Konkrētajā darba vietā man reizēm uznāk sajūta, ka pamazām iesūnoju, nav vairs tās izaugsmes, attiecīgi arī darba ražība un noskaņojums mēdz pieklibot. Papildus vēl pamatu zem kājām izkustināja pāris darba intervijas.

 

 

 

laikam tie LV kvadkopteru ražotāji meklēja C++ dev...

PS ārpus LV ir vairāk interesantu C++ vakanču

Ar tiem kopteristiem sazinājos jau marta sākumā, kad viņi vēl nemeklēja darbiniekus. Ilgi vilcinājās ar atbildi, līdz deva pozitīvu atbildi. Pēcāk gan pārdomāja "tāda", "šitāda" un vēl "kaut kāda" iemesla dēļ. Tā ka tur droši vien nespīd.

Ja par "ārpus LV" - ja tādu opciju izskatītu, tad, iespējams, pusgadu atpakaļ būtu aizbraucis uz Zviedriju pašancēt Sony. Bet nē, LV pamest nevēlos.

 

 

 

Vispār jau automātikas firmas ņemas ar saviem "Siemens" un visādiem citiem rūpnieciskajiem kontrolieriem un par Taviem tavām idejām un izstrādnēm mikrokontrolieru jomā dzirdēt negribēs.

Nu manas idejas var tā arī palikt par manām idejām, ko realizēt (vai nerealizēt) brīvajā laikā. Tādā ziņā svarīgi, lai darbs būtu interesants un būtu jūtama izaugsme. Ja to var apvienot ar savu ideju realizēšanu (kuras faktiski kļūst par uzņēmuma idejām) - tas var būt gan labi, gan slikti ;)

 

 

----

Ak jā, aizmirsu pierakstīt, ka vairāk interesē darbs uzņēmumos, kas attīsta kaut kādus savus produktus, nevis "laiž pa konveijeri" pasūtījumus.

Link to comment
Share on other sites

binary

Uz MikroTik biju aizgājis parunāties martā/aprīlī. Pēcāk cits uzņēmums deva pozitīvu atbildi, tad nu mikrotikam aizrakstīju, ka vairs nav aktuāli. Šā brīža situācijā - it kā tomēr varētu… Uzņēmums tomēr ar stāžu, attīstās, no malas izskatās, ka nodarbojas ar interesantām un "challenging" lietām. Ir arī atzinīgi vārdi dzirdēti par attieksmi pret darbiniekiem. Darba intervijā gan man diez ko labs priekšstats neradās, tehniskā intervija tāda "sausa", kas faktiski neko nepasaka ne par mani, ne par viņiem, bet nu gan jau ikdiena ir interesantāka… Kas dīvaini - jautājumi intervijā principā tie paši, kas pirms 5-6 gadiem, kad iepriekšējo reizi biju pie viņiem uz interviju. Tas pieņemšanas process viņiem salīdzinoši garš, domājams, ka būšu jau sācis strādāt citur ātrāk nekā saņemšu no viņiem kaut kādu nebūt atbildi par to, vai esmu ticis "otrajā atlases kārtā", nemaz nerunājot par gala atbildi.

 

Redzēs, kā izvērtīsies nākamās nedēļas sākums. Ja ne pārāk pozitīvi, tad būs jāaizraksta. Ja veidosies kaut kāda skaidrāka bilde, tad no manas puses būtu tā mazliet stulbi viņiem rakstīt "gribu", tad "negribu", tad atkal "gribu"…


 

 

+ vari kodēt visādus open source Linuxā, kernel vai user space

Man tomēr vajadzētu darbu kaut kādā nebūt komandā, vēlams kaut kādā nebūt ofisā. Braukāšana sanāk pamatīga (šobrīd ikdienā 80-90 km), bet nu no mājām strādāt gluži vienkārši nebūtu reāli.

 

Kaut kādi individuālie sīkumi varētu laika gaitā parādīties saistībā ar hobijiem, bet tas diez vai tuvāko gadu laikā varētu kļūt par "pamatdarbu".

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Labdien! Vai joprojām interesē darbs? Uzraksti uz z-z-z-z(at)inbox.lv. Ir ļoti laba C++ programmētāja vakance

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , ytrewq teica:

Labdien! Vai joprojām interesē darbs? Uzraksti uz z-z-z-z(at)inbox.lv. Ir ļoti laba C++ programmētāja vakance

Tas ļoti nopietns uzņēmums kurš izmanto inbox.lv  bezmaksas epastu ,kā arī to ļoti raksturo epasta adreses nosaukumus....
SaltySkinnyEgg-max-1mb.gif

p.s  To veido tēlu par uzņēmumu ar savu epasta adrese ,viss labāk būtu ,lai epasts būtu Vārds+Uzvārds@uzņēmuma nosakums .lv/net/com...

Link to comment
Share on other sites

@AndrisBB, paskaties topika vecumu :D

 

Toreiz aizgāju no whiteCryption. Bija doma iet uz AirDog. Nedēļu pēc atlūguma iesniegšanas AirDog uzmeta. Aizgāju pie tiem, kas mani kādu pusgadu centās savervēt caur head hunteriem, kamēr vēl strādāju whiteCryption. Pārbaudes laikā sapratu, ka pie tiem, pie kuriem aizgāju, īsti nepatīk. whiteCryption piedāvāja nākt atpakaļ - piekritu. Tā nu vēl kādu laiku strādāju whiteCryption līdz šā gada janvārī mūsu ceļi šķīrās. Nu tas tā - par to, kas attiecas uz šā topika cēloņiem un iznākumiem.

 

Šogad dažus mēnešus atpūtos, pēcāk atpūtu pārtraucu. Nevarētu teikt, ka "atradu, ko meklēju", bet nu bez darba gluži nesēžu, pie "programmēšanas konveijera" arī ne. Nav C/C++, nav dzelži, bet nu interesanti savā ziņā ir.


Runājot par qwerty - jā, e-pasta adrese interesanta :D Atrakstīja PM - nav gluži deviant1 minētie mājas darbi. Pusgadu atpakaļ būtu aizbraucis aprunāties ar viņiem, bet šobrīd, šķiet, nav īsti aktuāli.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Tālajā 2010. gadā pieteicos darbam MikroTik. Mazliet pabrīnījos, ka tur viss tā lēnām notiek, bet nu neko - kā ir, tā ir. Beigās cits potenciālais darba devējs ātrāk deva pozitīvu atbildi, tāpēc painformēju MikroTik, ka mans pieteikums vairs nav aktuāls.

 

Ne tik tālajā 2015. gadā vēlreiz pieteicos darbam MikroTik. Scenārijs līdzīgs - ~mēnesi vēlāk nosūtīju meilu, ka darba iespējas MikroTikā vairs nebija aktuālas. Toreiz gan iznākums bija tizlāks - Airdog, kas ar ilgu bremzēšanu deva piekrišanu sadarbībai, nedēļu vēlāk dīvainā laikā (sestdienas vakars, 19:15) atsūtīja meilu, ka ir pārdomājuši (pārrunas ar viņiem ilga ~2 mēnešus, bet te pēkšņi viņiem bija nepieciešams cilvēks ASAP, nebija gatavi vēl 3 nedēļas pagaidīt, kamēr iepriekšējā darbā paies mēnesis pēc atlūguma).

 

Nu… Tagad kādu laiku esmu ārpus darba tirgus, vajadzētu tā kā atsākt strādāt algotu darbu. Nosūtīju pieteikumu MikroTik. Pretim atbilde:

Labdien!


Esam saņēmuši Jūsu pieteikumu. Tas tiks izskatīts 2 nedēļu laikā.


Joptv… Viss pa vecam? :D Cik nu saprotu, pāris nedēļu laikā gaidāms intervijas piedāvājums "kaut kad", pēc intervijas atbildi jāgaida vēl "kaut cik".

 

Ir kādam pieredze ar MikroTik? Pozitīva, negatīva?

Link to comment
Share on other sites

Līdzīgs profils ir Ubiquity. Tiem tagad kaut kas ir arī Rīgā. 

 

Kāds profils C/C++?

Gamedev, servera softa šaurie posmi, dzelži vai kriptogrāfija? 

 

Link to comment
Share on other sites

Ubiquity alga būs lielāka. Noteikti. 

 

Nezinu par C/C++ dev darbu Mikrotik. 

Treknajos gados sūtīju šiem CV, reakcija bija pilnīga 0. Tas nebija priekš C/C++ dev darba. Ambīcijas tolaik man bija gandrīz nekādas. 

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 36 minūtēm , rnxx teica:

Kāds profils C/C++? 

Gamedev, servera softa šaurie posmi, dzelži vai kriptogrāfija?  

Galvenokārt ~5 gadu pieredze kriptogrāfijas jomā (whiteCryption), bet tas nenozīmē, ka jāturpina tai pat virzienā. Protams, nebija plika kriptogrāfija - bija principā gandrīz viss, kas saistīts ar produkta izstrādi. Izpalika vien dokumentācijas rakstīšana (tam bija atsevišķs cilvēks), nākamo must-have fīču plānošana un klientu piesaiste (bet neizpalika klientu supports šad un tad).

Ar gamedev ir mazliet pieredzes iepriekšējā darbā. Tur gan bija C# (Unity3D) un mazliet Java, nevis C++.

Ar dzelžiem pieredze arī neliela, bet nu tur viss jau bija tā atstrādāts, ka necik daudz neatšķīrās no desktop izstrādes. Mazliet atšķīrās tas, kā to softu palaist un kur fiziski atrodas inputs/outputs izstrādes un debugginga laikā (t.i., outputs nevis 24" monitorā, bet sīkā ekrānā, savukārt usera inputs nevis ar peli un klavieri, bet ar dzelža pogām).

 

Principā dzelži jau būtu forši, bet ej nu tu dabū to "sapņu darbu" :D

 

Gamedev it kā varētu, bet mazliet māc šaubas, ka būtu interesanti (paturu tiesības kļūdīties). Kaut kur ārzemēs, kur komanda pie projekta strādā vairākus gadus - jā, būtu izaicinājums, bet šķiet, ka pie mums tādi budžeti neapgrozās.

 

Tas "servera softa šaurie posmi" - hm? Ar serveriem nav sanācis necik daudz strādāt (ja neskaita to gamedev posmu), bet "šaurie posmi" izklausās labi.

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , Tritons teica:

Kā tad tu zini ka UBNTā alga būs lielāka?

UBNT dažiem ir pārsolījuši konkurentu piedāvājumu par 10%, 13,5% utml. Tiesa tas ir ASV. 

Nav skopa firma, patiešām. 

Link to comment
Share on other sites

 

Pirms 17 minūtēm , Tritons teica:

Kā tad tu zini ka UBNTā alga būs lielāka? Vienbrīd viņi diezgan izmisīgi meklējās. 

Meklējās varbūt arī izmisīgi, bet nu arī kadru pieaugums tur ir bijis vērā ņemams. Tā vismaz no malas izskatās, laiku pa laikam uzzinot, ka tur strādā kārtējais zināmais/dzirdētais cilvēks (turklāt paziņu loks man ir gaužām šaurs).

 

Pirms 9 minūtēm , rnxx teica:

UBNT dažiem ir pārsolījuši konkurentu piedāvājumu par 10%, 13,5% utml.

Cik nu ir dzirdēts, tad pārsolīšana par 10% strādā divos gadījumos - vai nu alga ir zema (tie 10% palīdzēs samaksāt rēķinu par elektrību), vai arī tiek meklēts jauns darbs (nav nekādas "piesaistes" citam darbam). Visādi citādi tie 10% šur vai tur būtisku lomu nespēlē. Nēnu, saproti mani pareizi - 10%, protams, arī ir nauda, bet ir arī citi faktori, ar kuriem var "pārsolīt".

Link to comment
Share on other sites

pirms 9 stundām , raivix95 teica:

LV darba tirgus filozofija - to, ko gribēsi, nekad nedabūsi. Darīsi to, ko citi negrib darīt.

Citur ne savādāk. 

Vislabākās algas un drošākā darbāiekārtošanās šobrīd izskatās elementāri visur vienādi.

Studijas galvaspilsētā. Prakse lielā firmā. Darbs. Java vai C# lielām firmām, bankām utt. Vakanču pagaidām pietiek visiem. 

Zinātniskajos algas ne tik dāsnas, tāpat pietiek kas grib strādāt. 

Bonusi tur citādi, dabūn, piemēram, pie projekta astronomijai, kam līdzīgam; darba stabilitātes sajūta lielāka. 

 

Link to comment
Share on other sites

Tepat foruma sad tad kads atsuta vestules ar darba piedavajumiem mikrokontrolieru/Linux limena darbam.

Link to comment
Share on other sites

pirms 13 stundām , binary teica:

Cik nu ir dzirdēts, tad pārsolīšana par 10% strādā divos gadījumos

10% ir vienkārši smieklīgi. Tagad nav krīze, kad cilvēkus atlaiž no darba un jāmeklē nākamais - par līdzīgu algu vai max +10%.

 

pirms 14 stundām , binary teica:

Nosūtīju pieteikumu MikroTik. Pretim atbilde:

Citēt

Labdien!


Esam saņēmuši Jūsu pieteikumu. Tas tiks izskatīts 2 nedēļu laikā.

Tā bija atbilde uz 2015. gada pieteikumu :D 

 

Piebiksti radiniekiem, lai uzaicina uz tikšanos ar filiāles vadītāju - ko tie Ubiquiti taisa, kādi aktuālie produkti, kurā projektā cilvēku pietrūkst. Sliktākajā gadījumā būsi ar saldumiem pacienājies, jauno biroju redzējis un aplūkojis pēdējo modes kliedzienu - dekoratīvās kameras :)

--- 

viens ieteikums autoram - pagaidīt kādu brītiņu pēc pilnmēness, pirms šīs lietas sākt kārtot. Māņticība, zinies.. =)

 

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Krīzes tiešām nav, vakances ir daudz. 

Radās iespaids, ka krīzes laikos visdrošāk strādāt kādā lielā, starptautiskā ilgtermiņa zinātniskajā projektā. Tādos finansējumu parasti ieplāno vismaz uz gadu. Samazināšanas lēmumi nāk ļoti lēnām. Viena strādāja tādā krīzes laikā. Apkārt bankas un citi ātri samazināja, tur 10 mēnešus lēma ko samazināt. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

pirms 12 stundām , rnxx teica:

Vislabākās algas un drošākā darbāiekārtošanās šobrīd izskatās elementāri visur vienādi.

Studijas galvaspilsētā. Prakse lielā firmā. Darbs. Java vai C# lielām firmām, bankām utt. Vakanču pagaidām pietiek visiem.  

Zinātniskajos algas ne tik dāsnas, tāpat pietiek kas grib strādāt.  

1) Alga ir tikai viens no faktoriem.

2) Grozies kā gribi, vakanču visiem nepietiek, vismaz ne sludinājumos. Zin kā - var jau, protams, visi iet par grāvju racējiem (jebšu web deviem), bet ne visiem to gribas.

3) Šķiet, zinātniskajos liels uzsvars ir uz akadēmisko izglītību. Savulaik biju RTU uz interviju - tak tur 2/3 intervijas bija par turpmākajiem plāniem izglītībā. Ja plāno apstāties pie maģistra, tad zinātniskajos nemaz nav ko meklēt. Man, savukārt, maģistrs nemaz nav iesākts - RTU atsēdēts prof. bakalaurs ("atsēdēts" tādā ziņā, ka izglītības kvalitāte, zinies, tendēta uz tiem, kas nemaz nevēlas un/vai nav spējīgi strādāt jomā).

 

pirms 10 stundām , AndrisBB teica:

Tepat foruma sad tad kads atsuta vestules ar darba piedavajumiem mikrokontrolieru/Linux limena darbam.

Tev sūta, citiem nē :) Pieļauju, ka daļa to vēstuļu ir par gabaldarbiem? Man šobrīd dzīvē tāds posms, ka darbu vajag vidējam-ilgam termiņam (gads, divi un uz augšu).

 

pirms 10 stundām , usver teica:

Tā bija atbilde uz 2015. gada pieteikumu :D 

Tik traki gan nav. Toreiz tak pēc pieteikuma pat interviju sagaidīju :)

 

pirms 10 stundām , usver teica:

Piebiksti radiniekiem, (..)

Varbūt man labāk kādu forumieti pabakstīt? Vai kādu no ex-kolēģiem? Tur tak vairāki tādi strādā :D

 

pirms 10 stundām , usver teica:

viens ieteikums autoram - pagaidīt kādu brītiņu pēc pilnmēness, pirms šīs lietas sākt kārtot. Māņticība, zinies.. =)

Nu ja pagaidīšu, tad kā reiz īstā kārtošana var iekrist uz nākamo pilnmēnesi. Zin kā - mūsdienās it kā saka, ka dzīve strauja, bet ir jomas, kur tomēr ir novērojama kaut kāda bremzēšana.

 

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, binary teica:

ir par gabaldarbiem?

Nē, konrēti uzņēmumi ar vakancēm.

Link to comment
Share on other sites

binary

web dev nevajag nolikt. Visādi viņi ir, citi tikai WP instalē, citi taisa smukas lietas. Frontends vispār jeb*** baigākā. Klienti, visādi skopi priekšnieki. Nav viņiem viegli.

 

Bija domāts ne par php vakancēm, kur kaut ir, jēdzīgu firmu vakances ir maz.

Visādas C# un Java un viss par un ap korporatīvo biznesam. Bankas, izstrādes uz pasūtījumu firmas, lielām tirdzniecības firmām.  Tās kad pēdējo reizi skatījos, bija daudz. Iespaids, ka visiem pietiktu un pāri paliktu.

 

3) zinātniskajos ļoti skatoties uz konkrēto amatu projektā. 

Tu tiki uz interviju zinātniskajos LV? Forši. 

Piedāvāja uz konkrētu projekta laiku vai uz patstāvīgu štata vietu?

Manā piemērā par lēno samazināšanas apspriešanu tas bija projekts ASV, kur vairākas valstis un institūti kopā darbojās. Tur visādi esot bijuši, izdalīts research staff, bet arī kaut kāds tehniskais personāls, kas neskaitās konkrēta institūta komandā, bet kā visa projekta personāls. Tos arī 10 mēn nesamazināja. Apkārt krīze, tur nekas nemainījās 10 mēnešus.

 

Link to comment
Share on other sites

1. Alga ir tikai viens no faktoriem. 

Protams, tādēļ jau minēju zinātnisko lauciņu, ka tur lielos projektos gausi samazina krīzes gadījumos. Liels pluss.

Par pašu izstrādi arī mierīgāks darbs, mazāk jānomokās grafiku un mainīgo prasību dēļ. 

Algas tādos nav mirstamas, tomēr nav tik lielas kā citos sektoros.

Izdevīgāk izskatās zinātne vai firma, kura attīsta savus pašas produktus. 

AndrisBB minētā mikrokontrolieru programmēšana izskatās diezgan perspektīva. Tai nišā ir mazāk jauno specu iekšā, tomēr viņa sāk kustēt uz priekšu. 

 

 

Labots - rnxx
Link to comment
Share on other sites

pirms 4 stundām , rnxx teica:

Tu tiki uz interviju zinātniskajos LV? Forši. 

Nav ne jausmas, tie bija kaut kādi zinātniskie vai kas tas bija. Gan jau kaut kas saistīts par programmēšanu. Zinātne "tīrā veidā" noteikti ne. Sen tas bija. Bet nu tas noteikti bija kaut kas RTU paspārnē, un tā kā tas bija par darbu universitātē, tad arī intervētāji ļoti iespringa uz turpmākajiem plāniem izglītības ziņā.

Nēnu ja viņi būtu pacentušies prof. videni un bakalauru saorganizēt tā, lai tie būtu nevis zemē nomesti 4+3.5 gadi, bet reālas studijas, reāla mācīšanās, izaicinājumi un smadzeņu mežģīšana, tad varbūt arī pēc bakalaura turpinātu studijas. Bet nu figu - tas bija gana ilgs laiks, lai zemapziņā iedzītu viedokli, ka studijas ir nekas vairāk par lekciju atsēdēšanu.

Cik tagad skatos, ex-kursabiedrs tur (RTU) nu jau 11 gadus strādā. Sāka kā software engineer, pēc gada research assistant, vēl pēc 3 gadiem researcher un paralēli vēl pāris amati. Bet nu arī izglītības ziņā neapstājās pie bakalauriem.

 

pirms 4 stundām , rnxx teica:

web dev nevajag nolikt.

Vajag. Un kā vēl vajag :D

Klientus, priekšniekus labāk nepiesaukt. Ja viņu dēļ ir, kā saki, jeb*** baigākā, tad tā nav nekāda strādāšana. Ar šitādiem būtu jāstrādā psihologiem, nevis (da jebkādiem) developeriem :) Nu vai vismaz projvadiem (ar klientiem) vai VDI (ar priekšniekiem).

 

pirms 4 stundām , rnxx teica:

Visādas C# un Java un viss par un ap korporatīvo biznesam. (..) Tās kad pēdējo reizi skatījos, bija daudz. Iespaids, ka visiem pietiktu un pāri paliktu .

Kā jau rakstīju - var jau visi grāvjus rakt. Paskatoties apkārt, darba visiem pietiktu un vēl pāri paliktu.

 

Pirms 17 minūtēm , rnxx teica:

Par pašu izstrādi arī mierīgāks darbs, mazāk jānomokās grafiku un mainīgo prasību dēļ.  

Atceros, whiteCryption bija viens savā ziņā interesants kolēģis (šobrīd gandrīz gadu strādā Ubiquiti, pa starpu vēl 2 darbos pastrādāja). Tak viņš apgalvoja, ka bez stresa nemaz nevar pastrādāt. Nav stresa - nav strādāšanas. Līdz ko parādās stress, tā var sākt produktīvi strādāt. Tā ka "mierīgāks darbs" arī nederēs gluži visiem :)

 

pirms 4 stundām , rnxx teica:

Visādas C# un Java (..). Bankas, (..)

Tā starp citu, pusotru gadu atpakaļ biju uz interviju Latvijas Bankā, kaut kas pa C# līniju. Pēc kāda laika zvans un atbilde - "no visiem izskatītajiem kandidātiem nolēmām nevienu nepieņemt, jo nevienam nav atbilstošas pieredzes". Cik atceros, tad tā jau bija kaut kāda atkārtota darbinieka meklēšana.

Atlika vien pasmieties par šādu atbildi - viņi meklē cilvēku, kurš jau ir tik ļoti atstrādājies to, ko būs pie viņiem jādara, ka viņam nemaz vairs nebūs intereses strādāt :D

Nākamajā darbā veiksmīgi tika pielietots C# un bakstīts Unity3D, kuru līdz tam nebiju redzējis un pat iedomāties nevarēju, ka tā ir "vide", "freimworks" vai tml, nevis prasta "bibliotēka"… Un negribēja neviens man īsti ticēt, ka neprotu ne C#, ne Unity3D :(

 

Pietiks spamot. Jābrauc uz dārziņu.

Link to comment
Share on other sites

C# vasarā bija Visma labs, arī junior dev vakances, arī citas. Accenture figurē daudz viskautkas, atkarībā no projektiem, kurus tie sadabūn. 

Nu kas ļoti labi pārzina C++, protams C# vienmēr ātri apgūs. Nekas savāds. 

 

Link to comment
Share on other sites

DJWoX, tur arī biju uz interviju, potenciālais "sapņu darbs". Varētu būt, ka pirms ~pusotra gada. Ja atmiņa neviļ, viņiem toreiz trikoptera izstrāde bija noslēguma stadijā un bija plāni turpināt ar lidmašīnām.

Pareizi saki - "slodzīte ir". Citiem vārdiem sakot - no rīta jāpieceļas, jāiztīra zobus, jābrauc uz darbu, vakarā jāatbrauc mājās, jāiztīra bērniem zobus un jāiet gulēt. Paldies, protams, bet … work-life balance arī ir viens no faktoriem, kas ietekmē darba izvēli.

Darba valoda toreiz principā bija krievu. Cik sapratu, latviešu valodā tur pilnīgi neviens nerunāja.

 

1 stundu atpakaļ, rnxx teica:

Accenture figurē daudz viskautkas, (..)

Nez, varbūt kādreiz jāmēģina viņiem vēlreiz aizrakstīt. Pirms 8 gadiem rakstīju - pieteicos gan developera vakancei, gan kaut kādai viņu rīkotai vasaras skolai, gan vēl kaut kam tur - pilnīgi nevienu atbildi no viņiem nesaņēmu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 10 stundām , rnxx teica:

Klienti, visādi skopi priekšnieki.

 

pirms 5 stundām , binary teica:

Klientus, priekšniekus labāk nepiesaukt. Ja viņu dēļ ir, kā saki, jeb*** baigākā, tad tā nav nekāda strādāšana. Ar šitādiem būtu jāstrādā psihologiem, nevis (da jebkādiem) developeriem :) Nu vai vismaz projvadiem (ar klientiem) vai VDI (ar priekšniekiem).

 

Neliels precizējums par to VDI (lai nebūtu pārpratumu). Ir neliela pieredze ar pāris "skopiem priekšniekiem".

 

1) Regulāri mazliet kavējās ar algas izmaksu (piemēram, pēc līguma alga ir 10. datumā, izmaksāja 15. datumā), bet nu tas īsti netraucēja - dažas dienas šur vai tur neko būtiski nemainīja. Kaut kādā brīdī sāka kavēt tā pavairāk - sāka regulāri daļu algas nemaksāt vairākas nedēļas. Cik sapratu, es biju ja ne pēdējais, tad viens no pēdējiem, kuru tāda algas izmaksas kavēšana skāra, pārējos tas bija sācis skart jau krietni senāk. Tā nu beigās nomainīju darbu. Pēdējā darba dienā darba devējs bija palicis parādā summu 2 mēnešalgu apmērā.

Bēdīgākais bija tas, ka priekšnieks meloja, acīs skatīdamies - sak', būs rīt (vai parīt, vai pēc nedēļas, kā nu kuru reizi). Pienāk norunātais laiks - tāpat neko nemaksā. Nu ja zina, ka "rīt" nebūs naudas, tad tā arī jāpasaka, nevis "jā jā, būs, būs".

Otra bēdīgā lieta - tās 2 mēnešalgas principā bija visi uzkrājumi. No malas īsti nebija neviena, kam lūgt finansiālu palīdzību. Vēl nedēļa-divas - un nevarētu nomaksāt rēķinus, īri, transportu līdz universitātei utt.

VDI (un/vai citas iestādes) gan toreiz nepiesaistīju. Finansiālās saistības ar mani tika nokārtotas ~mēneša laikā pēc aiziešanas.

 

2) "Viltīgs uzmetiens" ar atlaišanu no darba. Kādā dienā priekšnieks palūdza nomainīt sadarbības formu - izbeigt darba līgumu un noslēgt kaut kāda cita veida līgumu, uz kura pamata turpmāk strādāt. Iemesls - nodokļu optimizācija. Piekritu, pamainījām to līguma formu. Nākamajā rītā pateica, ka varu braukt mājās un vairs neatgriezties, mani pakalpojumi vairs neesot nepieciešami - pēc mēneša nebūšot līdzekļu, ko man samaksāt.

Faktiski tāda pretlikumīga atlaišana, nebrīdinot darbinieku mēnesi iepriekš.

Arī toreiz VDI (un/vai citas iestādes) netika piesaistīts. Ilgi bez darba nesēdēju - šķiet, pēc mazāk kā nedēļas biju jaunā darbā.

Link to comment
Share on other sites

pirms 11 stundām , rnxx teica:

web dev nevajag nolikt. Visādi viņi ir, citi tikai WP instalē, citi taisa smukas lietas.

(..)

Bija domāts ne par php vakancēm, kur kaut ir, jēdzīgu firmu vakances ir maz.

Visādas C# un Java un viss par un ap korporatīvo biznesam. Bankas, izstrādes uz pasūtījumu firmas, lielām tirdzniecības firmām.  Tās kad pēdējo reizi skatījos, bija daudz. Iespaids, ka visiem pietiktu un pāri paliktu. 

Vēl par to webu. Štrunts par valodām - pie kājas, vai tur PHP, Java vai C# apakšā. Kad pats webā strādāju, tad "vizītkartes" ļoti maz taisīju. Vairāk bija "web sistēmas" - gan iekšējas lietošanas, gan klientu pasūtījumi (korporatīvie, valsts). Nu kas tad tur pa lielam ir… Kaut kāda nebūt prasta arhitektūra, kaut kādas datu bāzes, kaut kādas datu apmaiņas. Tas pa lielam arī viss. Nekā sarežģīta, ja vien pieprasījumu no dažiem desmitiem DB tabulu neuzskata par kaut ko advancētu un sarežģītu.

No izaugsmes viedokļa tas viss tāds konveijeris vien bija. Pa tiem gadiem darbā praktiski neko jaunu tā arī nebija iespējas iemācīties (t.i., izdomāt).

Lai gan nē, vienu reizi bija problēma, kurai uzreiz nebija zināms risinājums - kā panākt, lai, autentificējoties vienā saitā, lietotājs būtu automātiski autentificējies arī citā saitā. Vajadzēja mazliet padomāt. Problēmu atrisināju (ar visu PoC) ~pusstundas laikā starpbrīdī starp lekcijām.

 

Pirms 1 minūtes , binary teica:

Kaut kāda nebūt prasta arhitektūra, (..)

Var, protams, apakšā būt arī sarežģīta arhitektūra, bet nereti tas nav nepieciešams - tā sarežģītība tur ir tīri ķeksīša pēc, "because we can".

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...