Jump to content

Nodokļu maksājumi uzņēmumiem.


ArvīdsKramiņš
 Share

Recommended Posts

Sveiki Gribēju vaicāt, kā tur īsti ir ar tiem nodokļiem mikro SIA un Saimnieciskā darba veicējiem, es uzskricelēju divas shēmas, gribu vaicāt vai visu esmu sapratis pareizi.

post-100166-0-15438600-1429349551_thumb.pngpost-100166-0-51254600-1429349552_thumb.png
Paskaidrošu ko esmu domājis : 
***Failam ar nosaukumu mikro s.:
1.Atņēmu 9% nodokli no ieņēmumiem
2.Atņēmu izdevumus.
3.Reāli nauda ko saņemu par saimniecisko darbību?
***failam ar nosukumu indiv d. veic
1.Ieņēmumi atņem izmksas
2.atņem procentu starpību starp ieņēmuiem un izdevumiem.
3.atņem to starpību
4.Reāli nauda ko saņemu par saimniecisko darbību?
Vai visu esmu sapratis pareeizi, vai ir jāmaksā vēl kādi papildus nodokļi?

Link to comment
Share on other sites

Izskatās, ka neko nesaproti. Noalgo grāmatvedi.

 

Mikro ir pofig par izdevumiem. Maksā fiksētu nodokli no visas kontā ienākošās naudas (vienalga, vai ieņēmumi vai investīcijas).
Nekāda nauda "kabatā" nepaliek, viss, ko nevari izmaksāt algās vai iztērēt iegādājoties pamatlīdzekļus/preces/izejmateriālus/maksājot ceturkšņa nodokļus paliek firmas kontā. Mikro ir maksimālā alga 720 Eur uz purnu, maksimums 5 darbinieki, tevi ieskaitot. Maksimālais "naļiks", ko vari mēnesī izņemt no mikras ir 3600Eur, ja pie tevis 'strādā' visi pieci cilvēki. Mikro tāpat nevar atsist PVN, ja nav reģistrējies kā PVN maksātājs.

 

Puslegāli veidi, kā caur mikru dabūt skaidrīti uz rokām ir, piemēram, iegādāties caur mikrouzņēmumu datorus un telefonus sev un radiniekiem, un no viņiem paņemt skaidru naudu pretim. Tāpat caur mikro var segt degvielas un auto uzturēšanas izdevumus, ja noslēdz pats ar sevi vai čomu līgumu par auto nomāšanu darba vajadzībām. Vēl vari izīrēt vienu istabu no savas hātes savam mikrouzņēmumam, un daļu dzīvokļa maksājumu segt cauri firmu.

 

 

9% nodokli no ieņēmumiem

11% virs 7k gadā.

Labots - J.Reinis
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

ArvīdsKramiņš
Izskatās, ka neko nesaprot

Man situācija tāda ka startēšu pirmo uzņēmumu. Pamatīgs pieredzes un zināšanu trūkums, domāju ko vispār un kā vērt vaļā.

Vienā vārdā sakot, Esmu vienojies ar Draugu , ka pirks manu preci līdz ar to sākumā varu garantēt sev stabilus pasūtījumus un stabilus ienākumus.

Mēnesī būs ap 2k ienākumu un ap 500e izdevumu. Ja vajag varu dabūt klāt izdevumus kā jau tu teici :"dzīvoklis, mašīna utt."

Ko būtu pašlaik visizdevīgāk startēt, mikru?@@J.Reinis

Labots - ArvīdsKramiņš
Link to comment
Share on other sites

JA tirgosi preci tad par MUN vari aizmirst, nav izdevīgi!

Link to comment
Share on other sites

 

 

JA tirgosi preci tad par MUN vari aizmirst, nav izdevīgi!
 

 

Tas tā ir... Piemēram, preces izmaksas 1000E +uzliek 10% navaru= un pārdots par 1100E. No šī dīla valstij jāatdod 99E nodokļos. I tavo esi nopelnijis 1E :D

Link to comment
Share on other sites

Precei, Mikro SIA + PVN maksātājs = tirgo visiem, gan SIA gan privātiem, tīri pakalpojumiem mikro SIA + MUN.


VAri šo palasīt: http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/151768-savs-neliels-uzņēmums-ieteikumi-dalīšanās-pieredzē/page-1

Link to comment
Share on other sites

jema - nu, nu ...

Ja uzcenojums ir simtos procentu, tad ar MU var arī tirgot preces, bet ja uzcenojusm 5-10% ?!

Tirdzniecībai vajag normālu SIA, bez MU statusa.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tirdzniecībai vajag normālu SIA, bez MU statusa.
Ko tu esi domājis ar MU, mirkrouzņēmumu? Tu gadījumā nejauc jēdzienus MU un MUN? 
Link to comment
Share on other sites

 Tāds mikrouzņēmuma jēdziens bieži tiek jaukts ar mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem. Cik es saprotu ES savienībā ir savs formulējums, kas tad ir mikrouzņēmums, tur bija līdz 10 darbiniekiem, un apgrozījums mazāks par 2 miljoni eiro gadā, sakiet ko gribat, tas priekš Latvijas mēroga ir tāds pavisam zolīds uzņēmums, lai skaitītos mazais uzņēmums, tur jau bija līdz 50 darbiniekiem, apgrozījums līdz 10 miljoni eiro gadā, gandrīz visi uzņēmumi pie mums iet zem šiem diviem. Tikai lielākie iet kā vidējie, daži, paši lielākie, tie ir lielie uzņēmumi.

 Mikrouzņēmuma nodokļa maksātājs ir stāsts no citas operas. Tirgoties MUN maksātāja statusā ir galīgi garām, pat nav ko domāt. Muļķim jābūt, lai to darītu. Arī PVN nemaksātājam tirgoties jēdzīgi neizdosies.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Maksā fiksētu nodokli no visas kontā ienākošās naudas (vienalga, vai ieņēmumi vai investīcijas).

 

pag, pag... ja aizdodu naudu savam kontorim (ieskaitu konta'a xxxEUR) 9% jau nav jāmaksā, ..... bet tās laikam nebūs investīcijas, bet gan "aizdevums".

Link to comment
Share on other sites

 

 

ar tiem "aizdevumiem" jābūt uzmanīgam

 

..savam SIA regulāri aizdodu... grāmatvede īpaši "neklepo" .... 

 

..netā uzpeldeja šis Vai drīkst aizdot naudu bez procentiem?

Vai uzņēmuma īpašnieks drīkst aizdot naudu savam uzņēmumam bez procentiem? Vai šajā gadījumā neradīsies slēptais ienākums no kapitāla pieauguma par nesaņemtiem procentiem?

Jautātājs
01.03.2011 14:53

Atbilde

Likums „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” (likums par IIN) izšķir ienākumu no kapitāla pieauguma un ienākumu no kapitāla, kas nav kapitāla pieaugums (likuma par IIN 11.9 pants). Ienākumu no kapitāla, kas nav kapitāla pieaugums, veido arī procentu ienākums. Atbilstoši likuma par IIN 16.1 pantā noteiktajam par ienākuma gūšanas dienu no ienākuma no kapitāla, kas nav kapitāla pieaugums, uzskata dienu, kad ienākums aprēķināts.

Jautājumā aprakstītajā gadījumā uzņēmums saņem bezprocentu aizdevumu, tātad procenti netiks ne aprēķināti, ne arī izmaksāti un saņemti. Likums par IIN neparedz īpašus noteikumus darījumiem starp saistītām personām, tas ir mehānismu, kāds paredzēts likumā „Par uzņēmumu ienākuma nodokli”, kas nosaka transferta cenu korekcijas. Attiecīgi fiziskās personas bezprocentu aizdevums saistītam uzņēmumam neradīs ar nodokli apliekamu ienākumu ne aizdevējam, ne aizdevuma saņēmējam.

01.03.2011 14:57

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...