Jump to content

Lāzerprintera kārtridža defekts


kukuruku
 Share

Recommended Posts

Sveiki,

Gan jau kāds var pakomentēt šādu situāciju:

Pildīts kārtridžs- atverot iepakojumu (tādu plastmasas maisu ar gaisa polsteriem visapkārt- reāli tāds kā piepūšamais matracis no plēves, kurš no uzpildes nāk aizlīmēts) no kārtridža birst toneris- tātad kaut kas nav riktīgi.

Uzpildes kantoris atbild:

"Kārtridžam membrāna ir pilnīgi izgriezusies uz otru pusi, tādēļ birst laukā toneris. Šāds defekts nevar rasties kādas detaļas vai uzpilzu meistara darbības rezultātā. Defekts radies, kad kasete dabūjusi pamatīgu triecienu. Ganjau, ka tā ir nokritusi zemē"

 

WTF? kāda vēl membrāna tur var apgriezties otrādi?

 

Saprastu, ka varētu būt kas sadauzīts, bet ņemot vērā to, kā tas kārtridžs tiek iepakots, man šķiet, ka ar viņu mierīgi var spēlēt futeni...

 

Es drīzāk lieku uz to; ka kaut kas ne tā salikts, vai arī uzdauzīts kamēr nav bijis iepakots (kas anyway ir uzpildes kantora kāsis).

Bija jau līdzīgs gadījums iepriekš- bet tad arī pateica, ka ir ticis uzdauzīts un samainīja.

 

Kārtridžs, ja kas, ir no krāsainā A3 lāzernieka HP Color Laser Jet CP5225 (kur uzpilde nav pārdesmit euro).

 

Link to comment
Share on other sites

Es gan teiktu, ja gribi kvalitatīvas izdrukas un ilgu printera darbību bez papildus remontiem, tad lieto oriģinālos, nebūs tādu problēmu. Strādāju palielā iestādē un caur manām rokām ir izgājuši tūkstošiem kārtridžu. Vienu laiku naudas ekonomijas nolūkos paņēma čupu ar pildītajiem, reāli no tiem 1/2 pa taisno tika izmesti, jo drukas kvalitāte bija zem jebkādas kritikas, otra puse dalījās starp sliktu izdrukas kvalitāti un zemāku kārtridža resursu, bet jebkurā gadījumā nekas labs tur nebija. Pērkot oriģinālos tonerus pat neatceros, ka kāds brāķis būtu bijis.

 

Ja liels izdruku apjoms ieteiktu padomāt par kaut kāda multifunkcionālā kopiera iegādi, sanāks lētāk. Man pilns krāsu koplekts kopierim maksā ap 320 eiro un krāsām, laikam, 27 000 izdrukas, melnajam 30 000.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tā kā arī man te caur rokām bieži vien iziet kāds pildītais, tad pakomentēt varu sekojoši:

1) Ražotājs neparedz kartridžu pildīšanu. Un jo tālāk, jo trakāk - pat oriģinālie kartridži tiek taisīti no tādiem materiāliem, kas reizēm izbeidzas pat ātrāk kā reāli pats kartridžs, kur nu vēl pildot. Viss, kas bieži vien ieekonomēts, aiziet printera tīrīšanā un remontā.

2) Neviens nav teicis, ka tas kas uzpilda, saliek kartridžu no tiem pašiem materiāliem, kas bijuši. Bieži nākas mainīt beigtās detaļas. Turklāt, var gadīties, ka tas, kas ielikts (mebrāna) ir jau tik tālu izdilusi, ka nevar nebirt.

3) Ja tas, kas pildījis, nav redzējis un tikai kaut ko filozofē, tad atliek pašam aiziet un kopā apskatīties, vai tiešām ir, kā saka.

4) Normāls kantoris, kas pilda, arī nodrošina, lai šis kartridžs kaut cik necik strādātu. Nepatīk, pildi pats. Nav nekāda raķešzinātne. Var arī izjaukt un paskatīties, kas tad īsti par vainu,

5) Kas to štruntu transportēja? Pilnīgi iespējams, ka zemē nokritis ar visu pastnieku. :)

Link to comment
Share on other sites

Nu vai nu meistars ar līkām rokām, vai kāds nometis zemē. Jā pēc zemē nomešanas viņi var birt.

 

LV toneru pildītāji ir biezs, kā sēne speč lietus, bet tādi sakarīgi kantori ir mazumā.

Katrā ziņā, uzskatu, ka normāli pildīt/atjaunot ir jēga un mūldēšana par ātrāku iekaŗtu nobeigšanos ir neatņemama mārketinga daļa lai pirktu orģinālos.

Link to comment
Share on other sites

Man ir HP lazernieks. Es arī biju tik "gudrs" ka iepirku pildītos kartridžus. Viens sarkanās krāsas kartridžs neprintēja kā vajag, tāpēc nomainīju pret citu, tas arī izrādījās ar defektu. Punktu pielika, ka tam izbira pulveris pa visu printeri. Nezinu, vai Latvijā tie pildītāji ir nemākuļi, vai arī kaut kāds līks pulvera saturs. Beigās nopirku oriģinālo un viss kārtībā.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

Nezinu, vai Latvijā tie pildītāji ir nemākuļi, vai arī kaut kāds līks pulvera saturs.

Pie vainas ir pirmais.

Un vēl mums Latvijā ir ekskluzīvi uzpildes materiālu tirgotāji, kam cilvēku aplecināšana ir sirdij tuva.

Nu jau kādu laiku pildu pats un materiālus iepērku no poļiem un neesmu nevienu piezīmi par drukas kvalitāti dzirdējis. Printeri ir visi iespējamie - Brother, Samsung, HP.

Riebjas tas, ka vairumnieks, lai ieekonomētu 100$ uz pasūtījuma no ķīnas ir ar mieru izvēlēties tik šausmīgas kvalitātes komponentes, ka vai bail, un pēc tam plēsties un skaidroties ar klientiem, bet nekādā gadījumā ne mainīt paradumus.

Protams, mētāt kartridžus nav prāta darbs, bet ko var vēlēties no pumpainiem studentiem, kas izvadā slaveno uzpildītāju pasūtījumus...

Link to comment
Share on other sites

Lietoju TIKAI pildītos (restaurētos), vai alternatīvos.

Protams ka ir slikti un ir arī labi alternatīvie, tik jāmāk izdarīt pareizo izvēli.

Ja pilda (restaurē) normāls kantoris, tad arī, ja arī gadās kāda kļūme, visu novērš bez papildus maksas!

Printēju ~ 50 - 60 tūkst. lpp. mēnesī.

Link to comment
Share on other sites

Pildīts (restaurēts) tiek tikai vienā kantorī, viņi paši arī piegādā uzpildītos , tā ka pastnieka ar trīcošām rociņām faktors tā kā būtu izslēgts. Un kantoris ne no mazajiem, tjipa dod arī garantiju uzpildei...

Un drukas kvalitāte ar pildītajiem apmierina...

Kaut kā tā.

Link to comment
Share on other sites

nedaudz offt, bet mana nelāgā pieredze ar vienu HP 12A (pat nezinu- neoriģinālo, restaurēto vai pildīto - pirkts veikalā, iepakots kartona kastē ar kaut kādas firmas logo)- apmēram uz puskartridžu pēkšņi parādījās tumšas horizontālas svītras. Printeris- HP laserJet 1018, pasen pirkts, bet izprintēts tikai pirmais oriģinālais un šis kartridžs. Beidzās ar to, ka pārliku rulli no oriģinālā un printēju tālāk.

Labprāt gan saprastu, kādēļ tās svītras radās- mana vaina vai defektīvs/nokalpojis tas rullis.

Link to comment
Share on other sites

Pietika ielaist vienu smilšu graudu un būs tāds efekts!

Link to comment
Share on other sites

ja tas bija par manu gadījumu- vai tad nebūtu svītras garenvirzienā - vertikālas? man bija tādas ~0,5 cm plata svītra, atstarpe ~1,5cm, atkal svītra, platāka atstarpe utt. Sanāk, ka rullim visā garumā divās vietās ~0,5cm defekts.

Link to comment
Share on other sites

Kā minējums, elektrizātoru sit cauri!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...