Jump to content

Ar kuru objektīvu labāk ņemt Nikon D3200 ar 18-55mm VR II vai 18-105mm VR


traxis123
 Share

Recommended Posts

Sveiki fotogrāfiju spečuki!

     Gribētu palūgt konsultāciju savas pirmās spoguļkameras iegādei. Ir sanācis tā ka esmu beidzot nolēmis iegādāties savu pirmo spoguļkameru un izvēle ir kritusi uz Nikon D3200, bet šīs kameras ir pieejamas un arī „pacelt” varu ar 2 veidu objektīviem ar 18-55mm VR II un 18-105mm VR, kuru labāk izvēlēties, jo reizēm gadās ka lielākais nav tas labākaissmile.png... vel uzmanību pievērsa pie burti VR, cik atradu internetā tā ir pietrīcēšanas sistēma, vai tas ka vienam objektīvam ir VR, bet otram VRII kaut ko diži maina...

Paldies par palīdzību!

Labots - traxis123
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Esmu abus lietojis, vienād slikti, bet sākumam būs ok, ņem 18-105, universālāks iesācējam un galvenais + pie upgrade vismaz varēsi pārdot pa normālu cenu, jo 18-55 nevienam nevajag.

 

99%, ja foto lietas paņems, pēc kāda pusgada jau sapratīsi ko vēlies un šis būs uz pārdošanu.

Link to comment
Share on other sites

Long John

Nezinu, vai pēdējos gados foto-optikā ir notikuši kādi īpaši revolucionāri atklājumi, bet pārsvarā tiek uzskatīts- jo lielāks zūma koeficients, jo sliktāka tā optiskā kvalitāte. Universālie superzūmi ir ļoti labi ceļojumos un citās aktīvās padarīšanās, kad nav laika un apstākļu mainīt optiku. Tomēr, gadījienos, kad ir cerība uz kvalitatīvām plakātu formāta publikācijām, pareizāk būtu izvēlēties fiksfokāļus.    

Domāju, ka amatierim iesācējam mērens universālais superzūms (18-105, 18-135 vai pat 18-200 ar stabilizatoru) būtu tīri laba izvēle, kā pirmais un pagaidām vienīgais objektīvs- sākumā var saprast, kāds fokusu attālums ir visvajadzīgākais un tam jau var meklēt atbilstošu kvalitatīvāku optiku. Bet superzūms vēlāk tāpat noderēs ceļojumiem un tusiņiem/ dzerstiņiem- dažreiz iespēja ātri noķert interesantu kadru ir svarīgāka par tā optisko kvalitāti....

 

Man pašam kādreiz bija Sigma 18-200 (bez stabilizatora). Atmiņas sliktas- garajā galā galīgi neass.

Bet tagad vasarai (ceļojumiem)  pagadījās labs/ nedārgs pirkums (Canon 1100+ Tamron 18-270 VC) un pa brīnumu konstatēju, ka garajā galā asums ir tīri labs. Platajā galā gan diezgan "liela muca", bet tā jau ir viegli labojama šopā.  Lielām mākslām nederēs, bet ceļojumiem- gana aktuāli. Bet kvalitatīvām pejzāžām un ērtai kabatas nēsāšanai tāpat varu izmantot savu Sony Nex ar kādu no mazgabarīta objektīviem...  :)

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Es tev ieteiktu netērēt naudu un uzreiz paņem kādu lietotu,protams labā stāvoklī 17-50mm 2,8F.Būs dārgāk,bet kopsummā sanāks lētāk.Sigmu neiesaku,nikons būs dārgāk.Iesaku tamronu.

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

 

 

Sigmu neiesaku,nikons būs dārgāk.Iesaku tamronu.

 

Es gan palietoju tamron un pēc tam sigmu, es teiktu pretējo, man sigma patīk daudz labāk, uzbūves kvalitāte arī ir labāka, nerunājot, par to, ka ir sajūta ka galos ir gaisāks.

 

Par tēmu.

 

Ar 18-105 maksā ~100eur vairāk komplekts, bet paskatoties situāciju ss.lv tos mierīgi dabūsi atpakaļ, tikai viens 18-105 tirgojas, bet 18-55 ir 6 gab.

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Un ko es saku ? To es arī iepriekšēja komentārā teicu, ka izdevīgāk ir pirkt 105 komplektu.

 

Pēc tam jau kā Long John teica, sapratīsi, ko gribi, kādos diapazonos un kādus f.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Bija 18-105mm - neko sliktu pateikt nevaru - masīvs, kvalitatīvi nostrādāts objektīvs.

Pārdot var diezgan viegli - ssā maz un daudzi grib apgreidoties no 18-55mm un nākamo, t.i., 18-105mm.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...