Jump to content

DIY steadicam vai cits zvērs!


Kazarms
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Ir pienākusi neliela vajadzība pēc pieklājīga paskata kameras DIY stabilizēšanas iekārtu(No rokas filmēt vispār ir patupi a no statīva visur nevar), lai varētu filmēt pasākumos(tātad vajag diezgan ērtu). Pašlaik setaps ir pavisam vienkāršs - Spoguļkamera + parasts statīvs piekarināts kameras apakšā.

Tātad jautājums, kādu variantu jūs varētu ieteikt par labāko? Kādam varbūt jau ir pieredze ar šāda tipa "iekārtām"? Pašlaik esmu iztēlojies, ka labākais varētu būt kas šāds: https://fstoppers.com/diy/how-make-steadicam-two-old-hard-drives-65900

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Ideja par cietņa gulņu izmantošanau ir intresanta. Citādāk nopietni ar šito filmēt nevar.Jā, kā efektu īsam pārskrējienam, bet ilgu laiku staipīt to duru, vienā rokā, nav iespējams. Nu baigi roka nogurst.  Stedicamam ir jākarājas uz pleciem, tikai rad var pastrādāt.

Link to comment
Share on other sites

Var ņemt AlexMOS kontrolieri un būvēt elektronisko uz 3 asīm. Kautko pēc filmpower.com šnites, ja cena lauž gatavu ņemt.

Link to comment
Share on other sites

Ok. Tātad videoideju atmetam (kā gan man pašam neienāca prātā, jo tagadējais takš ar karājas vienā rokā). Ko no pleciniekiem varat ieteikt?

Link to comment
Share on other sites

Vot reku kautko šitādu var. http://www.camotionllc.com/nebula-4000-a-111.htmlPlusi - salīdzinoši viegls un kompakts. Mīnusi - krietni jāpapūlas, lai pielāgotu savai kamerai, kā arī svara ierobežojums līdz 1kg, attiecīgi spogulene tur ir kā ir. Bezspogulim gan ideāli. Out of box parasti nestrādā perfekti. Bet nu ja taisa pats uz tādu šniti, tad lētāk būs noteikti, un lielākus motorus instalējot to 1kg robežu var pacelt.  Rezultāti filmējot - manuprāt ļoti ok. Jutubs pilns ar testiem. Reku te viens krieviski, bet reāls: https://youtu.be/2u_J3f-fmxI

Labots - x_rays
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...