Jump to content

AutoCAD NEW_ST.shx


Dew
 Share

Recommended Posts

Problēma ir tāda, ka es nevaru atvērt failu, jo AutoCAD man prasa formu fontu NEW_ST.shx, kāda man nav. Bez šī fonta uzraksti ir izkropļojušies, pazudušas garumzīmes. utt.
Meklēju, vai internetā nekur nav iespējams šo fontu ielādēt, bet neatradu. Kā lai es risinu šo problēmu? Varbūt kādam ir šāds fonts?

Link to comment
Share on other sites

Kur tu ņēmi to failu? Kāds atsūtīja? Tad prasi tiem, kas tev atsūtīja to dwg failu, lai papildus atsūta arī fontu, ja viņi ar tādu fontu strādā, tad lai arī protas pievienot sūtot citiem dwg failus.

Pats vienmēr esmu sašutis, kad kāds ķēmojas ar eksotiskiem fontiem, nepadomājot, ka viņa fails citiem ir nesalasāms.


http://geocad.lt/13-naujienos/cad/14-shx-failai-cad-programoms

Varbūt derēs.

Link to comment
Share on other sites

Šitādi brīnumi nereti gadās, kad kādā ne-autocad programmā taisītu rasējumu pārkonvertē uz autocad DWG vai DXF, bat tā progza neuzģenerē autocadam paredzētu SHX.

Link to comment
Share on other sites

ggg97, taisnība tev.

Esmu runājis ar mērniekiem, kas, kā zināms, strādā ar Mikrostaciju. Tad, lūk, sakarīgi mērnieki saka, vajag tikai bišķīt padomāt, ka manu failu kāds Autokadā vērs vaļā un lasīs, un nebūs neriktīgu fontu, tur pāris darbības, kā saka, kulturāla attieksme. Bet lielākā daļa, diemžēl ir vai nu tupi, vai nu līkām rokām, vai nu viņiem pie kājas, kā tas fails izskatīsies pie citiem cilvēkiem.

Pats Mikrostaciju nezinu, bet zinu, ka savā Autokadā verot vaļā no Mikrostacijas ģenerētos dwg failus, daļā gadījumu fontos bardaks, daļā gadījumu viss kārtībā. Un tie pirmie ir vairākums.

AutoCAD sākot ar kaut kādu 2009to, neatceros, ļauj vērt vaļā dgn failus pašā AutoCAD. Labāk prasīt no mērniekiem dgn nevis dwg, tad pats varu konvertēt, tad nav nepatīkamu pārsteigumu ar izķēmotiem tekstiem.

Link to comment
Share on other sites

Jā, tā ir man atsūtīta topogrāfija. Labi, būs jāpajautā tie fonti. Paldies par palīdzību.

Link to comment
Share on other sites

Prasi no topogrāfiem orģinālo dgn failu. Ja pats to dgn ar AutoCAD atvērsi, redzēsi, fonti būs kārtībā. Vēl esmu kādreiz izlīdzējies tieši nomainot sačakarētajam tekstam fontu no shx uz kādu TT jeb Windows iebūvēto, dažreiz tas palīdz.

Link to comment
Share on other sites

Lauvinsh

Es to pašu gribēju jautāt - paņem iekš Format => Text style nomaini teksta stilu uz teiksim arial un lieta darīta... N/Y?

Link to comment
Share on other sites

 

 

paņem iekš Format => Text style nomaini teksta stilu uz teiksim arial un lieta darīta... N/Y?

 Ne vienmēr un ne 100%. Ir bijis, ka parādās tikai atsevišķi burti pareizi, ir bijis, ka pilnīgi viss izdodas labi. Bet, ja esi viens pret viens ar to failu, un jau rīt no rīta jābūt visam izdrukātam, a te vēl šitāda ķeršanas ar topogrāfiju, tad gribās kauties ar tiem nejēgām, kas tev to failu atsūtījuši. Vislielākās nejēdzības, kas ar tekstiem gadījušās - atsūta failu, kurā daudz teksta, visu viņu vajag pārkopēt, daudzu burtu vietā jautājumzīmes, ķeries tam tekstam klāt, bāc, izrādās viss teksts, figviņzin kādā veidā, ha, to tiešām vajag mācēt, es pat nezinu, kā to panākt, saspridzināts tā, ka burti nav vairs burti, bet liektas līnijas, burts ir kā uzrasēta līnija. Laikam pilna pasaule ar līkročiem, un liela daļa no viņiem ir līkroči kvadrātā. :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...