Jump to content

DAC / AMP priekš austiņām.


emilz23
 Share

Recommended Posts

Labvakar,

 

Tātad jau kādu laiku lietoju - Audio Tehnica M50x un skanējums līdz galam neapmierina. Kādu laiku, kad istabā bija pastiprinātājs, tad pie tā pievienoju austiņas un skanējums bija pavisam citādāks, nekā pa taisno no laptopa. Bet tā kā pastiprinātāju visur neizvazāsi līdzi, tad pa internetu palasījos šo to, ka ir arī mazāki pastiprinātāji un dac'i (digitālā signāla pārveidotāji uz analogo signālu) taču izvēle ir ļoti plaša un parasti tas, kas pēc apskatiem internetā iepatīkas maksā teju 200e, kas ir daudz vairāk nekā pašas austiņas.

 

Tad nu vēlējos uzzināt kādu dac/amp priekš konkrētajām austiņām ieteiksiet, "entery" līmeņa, ne dārgāku pa 50e? 

 

Neko īpaši "fancy" nevajag, tikai lai pilda savu funkciju. Pa lielam tiks izmantots pie portatīvā datora (Dell n5110), mūzikai (visādi žanri, sākot no klasiskās līdz metālam) un filmām.

 

Izejot no konkrētā budžeta, kas ir labāks pastiprinātājs vai dac, jo cik skatos, tad abus kopā šādā budžetā nekādīgi neietilpināt.

 

Skatos uz FiiO firmas izstrādājumiem, piemēram, FiiO EO6, FiiO E11K, un citu izstādātāju Behringer UCA-222, HiFimeDIY Sabre DAC un tā tālāk.

 

Un kādas atsauksmes sūtot no Ķīnas zemes, piemēram, šis.

 

Un ja skatās uz lietotiem, kas jāņem vērā?  

 

Paldies, gaidu ieteikumus, spam free.

Link to comment
Share on other sites

nnoname

Fiio parasti ir diezgan drošs pirkums, bēringeru pilnīgi noteikti nevajag un tas hifimediy man atklāti nepatika, lai gan citi laiž karstu par viņu. Bet vispār priekš konkrētajām ausīm 50€ dac/amp man šķiet mazliet par īsu... un no plika pastiprinātāja ieguvums imho būs gaužām mazs, ņemot vērā laptopu iebūvēto kartiņu kvalitāti.

Link to comment
Share on other sites

ņemot vērā to, ka tie AT nav apveltīti ar pārāk lielu Z, prasts no USB pieciem voltiem barots štruntelis nespēs pilnībā nodrošināt pilnvērtīgu ausu darbināšanu. Es prikš šīm būtu uzlodējis kādu Sjostromu vai citu diskrētu pastiprinātāju... ja fiio, tad no tās sērijas, kas ap 100 EUR.

Link to comment
Share on other sites

labi deg , kā malka :D

 

labi, man pašam ar ir tādas ausis - taisnība viņas skan  labāk caur ampu. Nezinu, bet jaudas pastūžiem - lētajiem - ausu  izeja bieži tiek izveidota caur sprieguma dalītāju - pa taisno no izejas, kas ar ne vienmēr ir labi, jo izejas pretestība nav pārāk zema, kā arī kropļojumu līmenis ne vienmēr ir tas labākais. var nopirkt kādu diskrēto čaina kitu  - testam. kaut ko tādu -

 

http://www.ebay.com/itm/Lehmann-Headphone-Amplifier-Kit-Board-AMP-Assembled-1PC-/321096127081?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ac2d21269

 

es ar domāju, ka tie fifo nav tas labākais variants. kā Torņa kungs minēja.

Link to comment
Share on other sites

Jurkins

Tieši galveno pienesumu dotu normāls austiņu pastiprinātājs, kurš nebarojas no 5V nevis cits DACs. Nevajag Tev DACu. Tu jau pats devi uz to atbildi - pieslēdzot ausis pie pastiprinātāja (no tās pašas skaņaskartes izejas, tātad ar to pašu DACu) skanēja krietni labāk.

p.s. Lai gan 38 omu ausīm pat nevajag pastiprinātāju šī vārda pilnajā nozīmē. Pilnīgi pietiktu ar normālu atkārtotāju (moderni izsakoties  - folloveru :)) . Un pat varētu varbūt šo no 5V nobarot.

 

osscar +1. Tikai ar to e-līča kitu ir viena problēma (viegli atrisināma). Nu kāpēc tie dolbanie audiofili (atvainojos) paņem opampu, pieslēdz izejā paralēlo pakāpi, bet atgriezenisko saiti paņem nevis no izejas, bet no opampa izejas. 100 reizes lielāks THD liek biksiņām slapināties, vai? 

Labots - Jurkins
Link to comment
Share on other sites

es shēmu nepētīju, bet idejiski vienk. risinājums - opamps + traņi vai jau minētais atkārtotājs, ko pats iesāku, bet vēl neesmu līdz  galam salodējis :D ceru ka drīz.

Link to comment
Share on other sites

Jurkins

osscar, tas opamps+traņi ir ok, tikai es laikam nekad nesapratīšu, kāpēc vajag darīt tā, kā dara viņi. Pat, ja pieņem, ka taisa harmonizatoru, tad tur būs 3. harmonika nevis otrā :D

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Pats ilgu laiku meklēju ko labāku līdz 100eur, bet par esošo creative x-fi hd neesmu atradis, barojas ari no usb un neko sliktu neķer. Autor, varu iedot karti pamēģināt, varbūt pilnībā atbilst Tavām izvirzītajām prasībām!

Link to comment
Share on other sites

Man kā reiz šāda (Creative X-fi HD) tūdaļ lieka paliks :)

Labots - rodrigez
Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Tas labi, ka Latvijā arī kāds FiiO tirgo. Tās ir tīri pieklājīgas iekārtas par savu cenu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...