Jump to content

Pirmā spoguļkamera


TrakaisKodiens
 Share

Recommended Posts

versatile

200 eiro budžetā - atrodi Canon 40D un 18-55 IS (obligāti versiju ar stabilizatoru!!! bez ir mēsls) - atliektiem galiem.

350D varētu par kādiem 60-80 eiro pirkt, 20D apmēram tāpat. Vecas, lēnas kameras ar sūdīgu bildi mūsdienu standartiem.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • versatile

    12

  • Mezavecis

    10

  • LMT

    14

  • Emzijs

    7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Mezavecis

versatile

Pieliec vēl tam aparātam ciparu par CF karšu lasītāju un naudiņu par sakarīgu karti. Gali sāks liekties, kad sagribēsies virs 16GB karti :) 

Link to comment
Share on other sites

versatile

A priekš kam uz 10 megapikseļu kameras vairāk par 2gab 8Gb transcend kartēm?

karšu lasītājs - nu, jā, bet CF karšu ērā es parasti dzinu ar vadu no kameras. Nav tie faili tik monstrozi lieli.

neteiktu arī, ka baiss kosmoss. http://capital.lv/Precu-meklesana?q=Compact+Flash

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Nevēlos veidot jaunu topiku,tāpēc ierakstīšu šeit pat.

Vēlētos dzirdēt BOOT.lv lietotāju padomu.Pats arī vēlos bildējamo aparātu,ar ko mācīties bildēt.Budžets arī apmēram tāds pats - 200 eur,nemeklēju neko ārkārtīgi krutu.Kādi ir varianti?Pamatā gribu fotogrāfēt auto un ainavas,vai ko tādu.Ir kautkas jēdzīgs par to cenu,lietots?Vēlams jau ar kitu(objektīvu).

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Derētu vispār pieminēt arī iepriekšējo pieredzi un kā tas aparāts tiks ekspluatēts. Daudzi pieļauj kļūdu, nopērk verķi, saprot, ka nelien kabatā un paliek guļot skapī. Bildēt dabas skatus var ne tikai ar spoguļkameru. 

 

Galvenais nevajag pirkt arhaiskas kameras kā 300-400D, 10D utml., kuras joprojām virs 120 EUR ss.lv tirgojas. Piemetot klāt nelielas summas var dabūt daudz labākus aparātus, lai nenosistu vēlmi lietot pirmo kameru. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Derētu vispār pieminēt arī iepriekšējo pieredzi un kā tas aparāts tiks ekspluatēts.

Iepriekšēja pieredze. Vienmēr telefons pa rokai ar ko bildēt, kad rodas vēlme nobildēt smukāk, somā iemest ziepeni nav problēmu, bet tā kā ar ziepeni sanāk tā pati kaka, kas ar telefonu, tikai lielākā palagā un svarā, tad nav vēlmes pēc ziepenes kā tādas, jo kvalitāte nosacīta ( fujifilm ar 12mega pikseļiem, kuri tikai svaru piešķir bildei, ne kvalitāti ), kā arī, dienas tumšāksajā pusē neko vairāk par tumsu nevar nobildēt. Protams, ir retas reizes, ka ir nobildējies ka pats uz pakaļas un acis uz kātiņiem, ka ir izdevusies bilde, bet tas ir reti. Ja ar spoguleni izdotos šādas bildes dabūt kaut dažas reizes biežāk, tas vien ir tā vērts.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nja, tikko atbraucu no neliela ceļojuma, ap 300 GB ar bildēm un video, a te džeki diskutē par lētām 8 GB CF kartēm....

Link to comment
Share on other sites

 

 

Derētu vispār pieminēt arī iepriekšējo pieredzi un kā tas aparāts tiks ekspluatēts. Daudzi pieļauj kļūdu, nopērk verķi, saprot, ka nelien kabatā un paliek guļot skapī. Bildēt dabas skatus var ne tikai ar spoguļkameru. Galvenais nevajag pirkt arhaiskas kameras kā 300-400D, 10D utml., kuras joprojām virs 120 EUR ss.lv tirgojas. Piemetot klāt nelielas summas var dabūt daudz labākus aparātus, lai nenosistu vēlmi lietot pirmo kameru.


Iepriekšējā pieredze - 3 knipši ar D7000 Nikonu,un esmu kādu brīdi bildējis ar Nexus 5 telefonu(nekas nopietns).Aparāts tiks ekspluatēts tā,ka ir doma bildēt mašīnas un kautkādus dabas skatus,kā arī vienkārši mācīties fotogrāfēt.
Šobrīd skatos uz D5000 body par 185 eur,un piepirkt klāt kit lense par 30-40 eur.Viens fotogrāfs ieteica šādu komplektu.
Link to comment
Share on other sites

 

 

Nja, tikko atbraucu no neliela ceļojuma, ap 300 GB ar bildēm un video, a te džeki diskutē par lētām 8 GB CF kartēm...

Nu tu jau mums esi kungs, ko tur vairāk teikt. Tas vienkārši ir nākamais levels, nav ko nolikt maziņos.

Link to comment
Share on other sites

300 GB nav nemaz tik traki, ja filmē Full HD video. Ar bildēm vien tas tā riktīgi daudz, bet gan jau Boņukam lielāko daļu no tiem GB video aizņem. Boni, kā gāja ceļojumā?

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Ceļojums sanāca viseksotiskākais no visiem, vēl joprojām esmu pilnīgā prostrācijā. Manbte jau ir prasījuši bildes izlikt utt., tik jo vairāk domāju par to, jo vairāk saprotu ka bildes vien tās sajūtas un noskaņu izteikt nespēj - vajag video, jo bilde nespēj aprakstīt to kā sirpim un āmuram sarkanā karogā plīvojot kopā ar zvaigzni ļeņinu un partijas XIX kongresa lozungiem var apēst ceptu suni uzdzert šnabi un pāriet ielu megapolisē kurā pilnīgi neviens neievēro kaut pašus elementārākos satiksmes noteikumus. Nu par piemēru -esmu tā atradis no mūsu satiksmes ka vakar mūs abus ar sievu 3x šeit uz līdzenas vietas par mata tiesu nenotrieca vietējie psihopāti bez tolerancesvpret apkārtējo satiksmi. Būs vesels ceļojuma topiks jāuztaisa - Vjetnama patreiz ir laikam viseksotiskākais kas nu vien vispār ir iespējams uz mūsu šarika

Link to comment
Share on other sites

D3200 un miers?  jauns varbut nedaudz vairak par tiem 200eir ar visu objektivu, toties jauns paliek jauns un lidz 800 eir tur neko dizi baigi labaku neiegusi kaa par to.

nav tolks pirkt kkadus 10mit gadus vecus arhajiskus dzelzus par nedaudz letak, Pietiks tev taa kamera atliektiem galiem vel ilgi, vienigais kas nepatik man vinjaa ir Spogulenes izmers + leenais autofokus, Bilzu kvalitatee Lidz 800eir nez vai kads var shausmigi parspet.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

No mana skatu punkta ceļojumam ar foto + HD video 32GB atmiņas kartes ir iesākuma minimums, priekš FHD vajag jau 64-128GB atmiņas kartes (vairākas). Ne katrs aparāts atbalstīs FHD video un kartes virs 64GB - līdz ar to jau automātiski atkrīt visi vecie monstri. Kad saliek visus tos parametrus kopā, atsviež dārgos un lētos modeļus, tad paskatās tikkai nopietnas fotofirmas un... nekas dižs jau tur pāri nepaliek - iģite maksaiķe!... par to pašu SONY

Link to comment
Share on other sites

Man tāds muĺķīgs jautàjums. Ko es iegūstu atšķirībā no standarta objektīva pret piemēram 55-200mm objektīvu? zoom?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Zoom un sliktāku attēla kvalitāti kopumā, jo nav iespējams uzražot lētu objektīvu ar plašu diapazonu. Tāpēc šādi garie universālie objektīvi nav populāri un izvēlas mazākus diapazonus atbilstoši vajadzībām, lai neciestu attēls.  

Link to comment
Share on other sites

Long John
Man tāds muĺķīgs jautàjums. Ko es iegūstu atšķirībā no standarta objektīva pret piemēram 55-200mm objektīvu? zoom?

 

 

 

Uz muļķīgu jautājumu- muļķīga atbilde- uzprasi Googles tantei vai palasi kādu populāru fotogrāmatu.  :yahoo:

 

Piemēram, uz ātro atradu:

 

      http://www.fotoreinis.lv/project/kas-ir-objektivs/ 

 

      http://latfoto.lv/fototehnika/1786-kadu-objektivu-izveleties-savam-fotoaparatam.html

 

      http://www.portreti.lv/kadu-fotoaparatu-izveleties/

 

Bet Mežaveča tēzei par universālo objektīvu nepopularitāti atļaušos nepiekrist. Viss atkarīgs no situācijas. Protams, nesteidzīgai mākslas fotosesijai studijā vai skaistā dabā labāk izvēlēties gaišu objektīvu ar fiksētu fokusa attālumu.

 

Taču, ja prioritāte ir ceļojumi, noderīgāks var būt tieši superzūms (18-200 mm utml)- ne velti tos mēdz dēvēt par travelzūmiem. Situācijās, kad nav laika vai apstākļu ātri atrast un nomainīt vajadzīgo objektīvu, universālais objektīvs ļaus nezaudēt vērtīgu kadru (kamēr vandīsies pa somu vajadzīgā stikla meklējumos), kā arī atvieglos bagāžu. Īpaši skaistai peizāžai var paķert līdzi arī kādu kvalitatīvu platleņķi, vai kādu citu objektīvu - pēc  savas gaumes.

 

Bet katram savs- neviens jau neliedz staipīt līdzi smagu fotosomu ar objektīvu komplektu un skaistās dabas baudīšanas vietā kačāt muskuļus un "mazgāties" savos sviedros... :yahoo:

Te katram jāizlemj pašam- vai nu ceļojums- atpūta, vai foto-darbs! 

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Manbte jau ir prasījuši bildes izlikt utt., tik jo vairāk domāju par to, jo vairāk saprotu ka bildes vien tās sajūtas un noskaņu izteikt nespēj - vajag video, jo bilde nespēj aprakstīt to kā..

 

Katram savs, es gan labprātāk paskatītos citu ceļojumu bildes, īpaši no eksotiskām vietām. Video - nekad. Esmu diezgan pārliecināts, ka tā domātu vairākums... Nav laika un intereses amatieru video skatīties, sorry (ne tieši par tevi Bonifacijs, in general).

Lielākās šausmas, kas var but, kad draugu pārīši aicina skatīties kāzu video..

 

P.S. Bonifacijs, dajoš bildes :D

Labots - optimuss
Link to comment
Share on other sites

Long John

Par to non-stop video garlaicību pilnīgi piekrītu. Bet priekš tam jau ir atbilstošas video-rediģēšanas progas, lai safilmēto daudzstundu materiālu prasmīgi izrediģētu un samontētu pārdesmit min interesantā videostāstā.

 

To pašu taču redzam arī ceļojumu fotogalerijās (kaut vai "traukos.lv")- viens pa taisno no fočuka/ telefona sagāž galerijā šķību-greizu vienveidīgu bilžu lērumu bez dajebkādiem komentāriem, bet cits- rūpīgi izšķiro sabildēto materiālu, vajadzības gadījumā kaut minimāli piestrādā pie katras bildes fotošopā, sakārto loģiskā secībā, uzraksta pārdomātus komentārus un tāda galerija ir interesanta katram.      

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Parasti amatieru video klipiņi jau arī vairāk par 3-4 minūtēm nemēdz būt. Es savējos arī necenšos izstiept garākus. 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Man atkal cita reāla pieredze ar tiem superzūmiem. Tu izvelc ārā savu universālo objektīvu, bet tavu neražu - vajadzīgais objekts sēž krūmos ēnā un dēļ tumšā objektīva visas bildes sanāk izplūdušas vai nesaskatāmas, jo prezicitāta tiem superzūmiem uz 200-300mm sliktā gaismā ir slikta. Kad vairākas reizes uzkāp uz šī grābekļa, izvilkies ārā krēslā vai mākoņainā dienā, sāc domāt, kāpēc vispār tādu nopirki. Nav jau soma jāstaipa visu laiku līdz. Pilsētā superzūms nav vajadzīgs, ja netaisies uz balkoniem plikus bābiešus vērot, savukārt uz ūdeņiem bez kārtīga zūma nav ko īsti bildēt. 

 

 

Taču, ja prioritāte ir ceļojumi, noderīgāks var būt tieši superzūms (18-200 mm utml)- ne velti tos mēdz dēvēt par travelzūmiem. Situācijās, kad nav laika vai apstākļu ātri atrast un nomainīt vajadzīgo objektīvu, universālais objektīvs ļaus nezaudēt vērtīgu kadru

Kaut kad sen biju ceļojumā un šis ir ātrais kadrs, kad tiešām dažās sekundēs vajadzēja nomainīt objektīvu un objektu sekošanai kaut kāds lētucis būtu pievīlis. Tas bija viens moments, kad kad varēja uzņemt kadru.

 

post-1472-0-33683700-1444971708.jpg

IMG_1808.jpg

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nja, tikko atbraucu no neliela ceļojuma, ap 300 GB ar bildēm un video, a te džeki diskutē par lētām 8 GB CF kartēm....

Japāņi aiz cieņas noliec galvu Tavā priekšā :D Bet ja nopietni - diez vai Tu pats no tā ceļojuma vispār kaut ko esi redzējis... 

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

ivo

Bonis paņems aliņu un popkornu un tad sāks skatīties :D

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ko es iegūstu atšķirībā no standarta objektīva pret piemēram 55-200mm objektīvu?

Palasi JEBKURU iesācēju grāmatu par fotografēšanu pirmās 5 lpp. Tie mm ir fokusa attālums, kam ir tieša korelācija ar leņķi, kā objektīvs "redz"

Link to comment
Share on other sites

mok jāizliek uz torgošanu savs EOS M + 22mm f/2.0, pārsvarā tikai putekļus krāj...

Link to comment
Share on other sites

 

 

par to pašu SONY

Es atkal teikšu - tikai ne sony... kur nu vēl no lētā gala... 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kaut kad sen biju ceļojumā un šis ir ātrais kadrs, kad

Ar ko tā bilde ir nobliezta? (objektīvu domāju, nevis fotoaparātu)

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Jorsh

Ar Sigma 70-200mm 2.8F.  

 

Bija reiz tāds universālais budžeta Sigma 70-300mm. Labākais rezultāts uz statīva bija nobildēta lakstīgala, bet bez statīva  un bez ideāliem laika apstākļiem nebija lietojama. Tāpēc ieteiktu 2x padomāt, pirms pirkt kaut kādus "ērti pārnēsājamos" teleobjektīvus. Protams, ka 900g Sigma šādam kritērijam neatbilst. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Es atkal teikšu - tikai ne sony... kur nu vēl no lētā gala... 

Nezinu par lēto, bet dārgais gals izskatās tīri pievilcīgs amatierim. Pro galā -tur skaidrs - Canons da Nikons vai arī Pentax midformāts

Link to comment
Share on other sites

versatile
Labākais rezultāts uz statīva bija nobildēta lakstīgala, bet bez statīva un bez ideāliem laika apstākļiem nebija lietojama. Tāpēc ieteiktu 2x padomāt, pirms pirkt kaut kādus "ērti pārnēsājamos" teleobjektīvus

Nu, laiks gājis uz priekšu - ir stabilizācijas un kamerām augsti ISO. Pašam telezūmam garajā galā ir vājprātīgi f/6.7, bet kvalitāte laba - ka tik gaismas pietiek.

 

Bet tas, kurš atved 300 gb materiāla - nu, apskaužu. Man nav tik daudz brīvā laika to apstrādāt, montēt, utt.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

versatile

Lēnu un neprecīzu autofokusu nevar nekas kompensēt, ja vien tu neizmanto manuālo režīmu, kas plašam diapazonam ir diezgan murgains pasākums. Turklāt minētiem objektīviem kā likums stabilizācijas nav. 

Link to comment
Share on other sites

versatile

Af arī iet uz priekšu, lai gan fiziku nepiemānīt. Bet es garo stiklu pārsvarā izmantoju ainavām un pilsētai, so, AF nav tik būtisks.

Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Pie budžeta ~200EUR un pie prasības, ka vajag labāku bildi par ziepīti/telefonu es virzītu gribētāju uz lietota Sony NEX, Olympus PEN, Panasonic DMC-G utt virzienā.

PRIEKŠROCĪBAS AMATIERIM

  • Kameras ir kompaktas, PEN ar colapsable zoom, joprojām līdīs palielākā kabatā.
  • viegli objektīvi un korpusi
  • ar maināmiem stikliem
  • labāku attēla kvalitāti par ziepjiem/telefoniem
  • ja aparātu pāraug, tad ir "niknāki" body ar kuriem savienot stiklus flašus utt.

Pats sevi uzskatu par pieredzējušu amatieri un šobrīd gaidu no ebay Olympus E-M1, tā kā pilnīgi objektīvs neesu, bet nu nav reāla pamatojuma amatierim pirkt lielu/vecu DSLR ar travelzoomu (Kurš droši vien paliks kā vienīgais objektīvs virsū.

 

Amatiera vajadzībām ar 200% rezervi pietiek:
Jebkurš PEN body ar standarta 14-42mm 3.5-5.6 (full freimā 28-84mm )

pēcāk var piepirkt klāt 40-150mm 4-5.6 (full freimā 80-300mm), kuru lietot papildus. Lietotus lēti ebay var dabūt.

vai 14‑150mm 1:4.0‑5.6, kuru lietot kā vienīgo travelzūmu. lietots nav, bet atsauksmes par šo labas. Šis gan jau tāds dārgāks objektīvs vienkāršam amatierim.

Link to comment
Share on other sites

Es sevi arī par amatieri uzskatu, bet Olympus nekad neizvēlētos. Īpaši tā iemesla dēļ, ka objektīvu klāsts ir stipri ierobežots. Cik tur bija - pāris objektīvi sistēmai pieejami? Turpretī Canon EF un EF-S objektīvi - jūra jebkurā cenu kategorijā (+ alternatīvie ražotāji kā Sigma/Tamron/Tokina). Nikonam - tas pats. Mums planespottingā bija daži, kas blieza ar Olympusiem pašā sākumā, bet fiksi pārgāja uz Canon/Nikon un atpakaļ vairs neskatās. Šeit tik ļoti noliktais 400D - gadījās man incidents ar 70D un, kamēr tas bija servisā, izņēmu no kastes veco 400D - protams, ka kvalitāte nav gluži mūsdienīga un vadība/ērtums/ātrums nav tas pats - bet bija lietojams un neko.


 

 

universālais budžeta Sigma 70-300mm

Savam laikam un savai cenai - nebija slikts. APO bija obligāts nosacījums. BezAPO bija mēsls. Vislabākie rezultāti bija diapazonā 70-220mm un diafragma piegriezta līdz 8.0. 220-300mm bija pilnīgi nelietojams mēsls. Heh, ar to objektīvu esmu pat pamanījies 3 bildes iekš airliners.net iedabūt (ja kāds zin to lapu - bišku pasisti viņi tur ir uz kvalitāti un pieņem tālu ne kuru katru bildi).

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Te jau vairāk pieminēja, ka budžets ap 200 EUR un tad jārēķina, kas tad šī budžeta ietvaros sanāk. Teikt, ka par to naudu nekas nespīd, ir klaja melošana, bet nav arī vērts mērķēt Canon 7D kvalitāti un skatīties nez kādus megaobjektīvus. Stāsts ir par to, ka nevajag pirkt lētas lietas, kas tāpat tiks nomainītas. Arī bij tāds lētais Canon F1.8 50mm - nu tik kakains autofokuss sliktā gaismā pat ar visu ārējo zibeni priekš tik maziem mm vēl nebija redzēts. Minu tāpēc, ka bieži vien šo te pašu iesaka kā labu esam kā alternatīva KIT. Bilde ir ciešama, bet izpildījums nekāds.

 

Tak cilvēks nepērk pirmo spoguleni, lai uzreiz sāktu čakarēties un kost pirkstos, ka verķis ne velna nav labāks par aifona kameru.  

Link to comment
Share on other sites

Nu ar tām jaunajām aifonu kamerām ir tā, ka tiekot taisnās rokās, no viņām pat ļoti sakarīgas bildes var izdabūt. Spogulim atliek specifiskie pielietojumi, bet ikdienai ar telefonu pat var izdzīvot.

Link to comment
Share on other sites

jaunajām aifonu kamerām ir tā

Kuras skaitās jaunās? 4s, 5s vai 6s? Ja 4s, srazu 2vas trubas varu paķert un būs man kā divas spogulenes bez fīčām, kā saki..

Labots - LMT
Link to comment
Share on other sites

Nu 4s par jaunu uzskatīt būs pagrūti. Es biju 6/6s domājis. Kaut gan man meita arī no 5c dabū ārā puslīdz ciešamas bildītes pat bez papildus apstrādēm.

Link to comment
Share on other sites

Sanāk daudz pārmaksāt, tad jau labāk spoguleni.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...