Jump to content

GPU stock dzesēšanas sistēmas nomaiņa uz Hybrid dzesi.


pw1a
 Share

Recommended Posts

GPU stock dzesēšanas sistēmas nomaiņa uz Hybrid dzesi - papētot dažādus ineta resursus,rodās jatājums,ja dzesēšanas sistēmā tiek izmantot ventilātors ,vai troksnis ir zemāks nekā stock GPU dzesēšanas sitēmai??? Temperetūra samazinās,par to nav jautājumu,bet  troksnis??? Varbūt kādam ir pieredze un var padalīties ar to.

 

Paldies par info.

Link to comment
Share on other sites

Viss atkarīgs no tā, cik zemu temperatūru vēlēsies sasniegt un tā, cik efektīga ir ūdens dzeses daļa(pumpis, radiators, ventilators radiatoram). Parasti hibrīdu dzeses taisa ar domu, ka lietos visu pilno dzesi, bet īpašas vajadzības gadījumā var pārslēgties uz tikai gaisu, kompensējot uz temperatūrām. Jāskatās, kāds būtu radiatoru izvietojums uz plates, iespējams, ka GPU temperatūrās ventilatora griešanās vai negriešanās ietekmēs minimāli vai vispār necik, bet varbūt, piemēram, vrm temperatūras gan noteicoši mainītos, ja vents ir attiecīgi izslēgts/ieslēgts.

BTW, visām ūdens dzesēm būs radiators, kur no ūdens liekas siltums tiks novadīts gaisā. Tā kā ātrāk siltumu pārvada tad, ja radiatoram tiek vilkts/pūsts/abi cauri gaiss, tad tādu sistēmu arī izmanto. Tas nozīmē, ka arī ūdens dzeses radiatoram principā būs vajadzīgs ventilators(ja vien tā heatsink'a virsma jau pati par sevi nav gana liela, bet tas noteikti nebūs PC dzeses gadījums). Tātad tas nozīmē - ko? Ventilators būs vajadzīgs jebkurā gadījumā, un troksni tas radīs(visi trokšņa līmeņi ofc atkarīgi no konkrētās situācijas), tāpēc vismaz viens ventilators tev jau tāpat būs. Gribēju vēl arī pieminēt, ka, lietojot ūdens dzesi, ja istabā ir 24C, proci tu nekad nedabūsi 23C.

Noteikti hibrīd dzese būs klusāka, ja runa ir par vienu un to pašu temperatūras sasniegšanu uz divām dažādām dzesēm, bet priekš vienas un tās pašas video kartes, tomēr nevajadzētu arī iedomāties, ka tās hibrīda dzeses sniegs hi-end dzesēšanu un absolūtu klusumu.

Link to comment
Share on other sites

Nemet sensoru logus, pasaki labāk vienkārši, cik karsta ir GPU tādā propelera apgriezienu daudzumā, kas tavām ausīm ir pieņemams. Protams, testē tikai reālu noslodzi, nevis stresa testus. Vai runājam par to pašu 280X, kas parakstā? Šķietami tev tur pašlaik ir divi 100mm un viens 70mm vents, kas uz ~60% fan speed strādās griezīsies ap2.8k (nu vismaz divi lielie, par 70mm nemāku teikt.) G10 Krakenam ir viens 92mm vents, kas sola griezt ap 1.5k. Salīdzinoši pret tiem trim šis 92mm vents būs vienkārši nedzirdams..

Bet. Tas viens vents dzesē tikai plati, vrm - tev vajag vēl attiecīgi aio closed loop dzesi, ar kuru tad dzesēsi pašu GPU, un tam jau arī būs radiators, kuram virsū būs kāds vents(vai pat vairāki) - un tas arī pacels trokšņa līmeni. Tātad tālāk jājautā, kāda dzese tad tev ir padomā, kuru likt tajā bracket'ā?

Labots - Emilz
Link to comment
Share on other sites

nnoname

Ja primārā vēlme ir klusums, tad drīzāk kādu aftermarket gaisu, hibrīdam gaudos sūknis kā jau visiem ūdeņiem un to noklusināt ir paliels čakars, bieži vien neiespējami. Bet no otras puses, ja jau uz cpu stāv aio un pret to nav pretenziju... Un jāņem arī vērā, ka tā noklusināšanas vēlme ir tāda slidena nogāze, noklusināsi skaļāko, sāksi dzirdēt nākamos utt. domino efekts :sarkasms:

Labots - nnoname
Link to comment
Share on other sites

H110 ir kluss. Tomēr citi aio kūleri nav tik klusi. Tādēļ jau vaicāju, ko tur op domā slēgt klāt. Ja tas ir kāds H60 stila kūleris, nu nafig nav tā vērts, manuprāt. BTW, aftermarket gaisam nav tāds bling bling kā ar ūdeni. Un temperatūras arī tomēr būs zemākas, vismaz pati GPU.

Link to comment
Share on other sites

nnoname

Slāpeklim temperatūras būs vēl zemākas par ūdeni, taču tas nenozīmē, ka labs gaiss nevar noturēt perfekti adekvātus ciparus. Nesapratu komentāru par bling bling, autoram to vajag?

Link to comment
Share on other sites

(labots)

GPU ir tāda,kā parakstā. Sensora logs ir no reāla pc darbības, neviss no testa. Ap 50 % ir ciešami. Gribās klusāku,neviss klusumu. Uz CPU ir H110 un nekas negaudo. Orģinālie Corsair ir nomainīti uz Noctua’s NF-P14 PWM. Par dzesi vēl līdz galam neēsmu izlemis. Viens no nosacījumiem ir trubu garums,lai uzliekot,pēc tam radiātors nav jātur rokās. Kaste ir Corsar Obsidian 750D.

Labots - pw1a
Link to comment
Share on other sites

Tad vajag vai nevajag zemākas temperatūras un pieklājīgu izskatu? Ja par to vairāk vai mazāk ir po, tad noteikti skaties aftermarket gaisa dzešu virzienā. Tas būtu lētāk un daudz vienkāršāk + drošāk(apspriežami).

 

 

 

Nesapratu komentāru par bling bling, autoram to vajag?
 

Es nezinu. Varbūt, varbūt ne. Izteicu tikai tādu faktu, jo autors tomēr ir salicis tādu nopietnu setu, un varbūt nemaz nevēlas ar neglītām 3 slotu aftermarket dzesēm krāmēties ap savu zirgu.

Link to comment
Share on other sites

Zemāka temperatūra,lēnāk strādā ventilātori - tātad klusāk. Viela pārdomām,bet sliecos tomēr uz hybrid dzesi. Paskatoties netā, uzliekot aftermarket gaisa dzesi,sanāk baigais klucis.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Zemāka temperatūra,lēnāk strādā ventilātori
 

Es ceru, ka nesapratu tevi pareizi un tu nebiji to domājis kā; 'jo zemāka temperatūra, jo lēnāk griežas venti - tātad klusāk', jo ir 'jo zemāka t, jo ātrāk griežas venti - un tātad skaļāki'

 

Kādi tad ir pašreiz divi tavi favorīt varianti (ja tādi vispār ir) - kurš aftermarket gaisa kūleris (+cik tas tas tev izmaksā) / kāds shrouds+closed loop kūleris(+cik kopā abi kopā izmaksās)?

 

Pieļauju, ka tas ir pilnīgi lieki, bet nodrukāšu tāpat. Jau ļoti drīz sāks nākt laukā jaunās AMD kartes, varbūt ir vērts pārdot to 280X un iegādāties kaut ko no R300 kartēm(nu gan jau 3rd party karti), ar potenciāli labāku dzesi par to, kas tavai 280X? AMD solīja, ka rebrandus netaisīs, būšot jauni čipi.

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Emīliņ, nu tu mauj. 

Jo labāk dzesētājs vada siltumu, un jo lielāks laukums dzesētājam, jo mazāku gaisa plūsmu vajag nodrošināt, lai aizvadītu to pašu daduzumu džoulu sekundē. 

Visi pārējie izteikumi par pasākumu ir pupu mizas.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Jo labāk dzesētājs vada siltumu, un jo lielāks laukums dzesētājam, jo mazāku gaisa plūsmu vajag nodrošināt, lai aizvadītu to pašu daduzumu džoulu sekundē.
  Piekrītu.

 

Palikšu pie hybrid dzeses Kraken G10.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...