Jump to content

Panna


Gestapo
 Share

Recommended Posts

Kaut ko apnicis ik pāris mēnešiem pirkt jaunu pannu. Kādas firmas skaitās normālas, kuras nevajag ņemt? Ir elektriskā plīts, nu tipa ar keramisko virsmu. Būtu gāze, būtu paņēmis čuguna, bet nu, tā nav, tad jāņem kādas citas, bija ar pāris ar keramiku, kaut ko man nepatika un ar ātri izbeidzās.

p.s. Kosmosu negribu maksāt. 

Link to comment
Share on other sites

UZZVANI NC! JuutpaudisMaigcilveeks ir vinja nr! vinji tur kopaa esot kko dariijushi! Tik neprasi KO!

Labots - Verneris no Rīgas
Link to comment
Share on other sites

divu mēnešu laikā no olu cepšanas pannai nevajadzētu atņirgties. tur būs kaut kas cits ...

Link to comment
Share on other sites

 Interesanti, kas tevi neapmierina un galvenais, kā izdevās nokaut keramiku ??? Kopš iegādājos (nu jau apmēram gads pagājis) lietoju regulāri un nekas nav sabojāts, kaut gan, kā jau keramiskajai, tiek gan ar dakšiņu braukāts, gan tīrot dažreiz ar metāla "švammi" pabraukāts. Atšķirībā no teflona, keramiskā ir nenokaujama, protams, ja nenokarsēsi līdz sarkankvēlei, vai karstai neuzgāzīsi auksto ūdeni :devil: .

 Nu jā - lietota gan tiek uz indukcijas virsmas, kura vairāk par 240 grādiem neuzkarst. Konkrēti tieši šāda baltā, Peterhof (Austrijas, ne Pēterburgas) ražojums. Vienīgais, kas pa šo gadu mainījies baltais  vietām kļuvis tumšāks.

Link to comment
Share on other sites

Manai mammai ir bleķa no cara laikiem, mantota no vecāsmātes. Es tikai nesen uzzināju. Nekas nepiedeg un nekas nebojājas. Bet nu tādas vairs nevar nopirkt. Tik daudz teflona pa šiem gadiem apēsts.

Labots - Aigars
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Es vēl nemāku ar čuguna pannām apieties, piedeg man tur viss. Gribu wok pannu.

 

Nopirku reiz Rimi uz akciju pannu - savērpās

Link to comment
Share on other sites

 

 

elektriskā plīts, nu tipa ar keramisko virsmu. Būtu gāze, būtu paņēmis čuguna
Kāds iemesls čugunieci nelietot uz keramiskās virsmas? Elektro efektivitātes ziņā (nu kamēr uzsilst) ,vai kādi citi apsvērumi.
 Man virtuvē arī ir viena diezgan sena čuguniece,neko šad tad tiek izmantota gaļas cepšanai un viss kārtībā.

Par tām wok pannām gan laikam vajag pavāra diplomu vai vismaz kādu profesionālo :) . Ir samērā lētā gala vēl pa 27LS pirkta ,bet ko pagatavot viņā praktiski neiespējami.Nu vienīgais dārzeņus pacept un tā vēl nosacīti.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kāds iemesls čugunieci nelietot uz keramiskās virsmas?
  Elementāri Vatson! Cik čugunniece sver ? Protams, ja esi gatavs regulāri mainīt keramisko virsmu - krāmē tur kaut akmeņus virsū :D.
Link to comment
Share on other sites

Scanpan no Stockman. Itkā metāla keramika (cerams). Pagaidām tik 1,5 gadu, bet izskatās cerīgi. Bija 80 Lvl. Pirms tam izmetām visas tās no rimi un citiem šrotiem.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Lietoju 3 pannas:

 

- ņeržas panna ar dubulto magnētdibenu bez jebkāda pārklājuma, var drosi mazgāt traukmašīnā - gaļas apcepšanai, var līdz oglītei un tad noberzt, kā arī kā universalo olas cept un ko visu vēl ne (ja grib olas cept, tad nedrīkst mazgāt trauķenē, tikai ar rokām un īpaši necenšoties cepamo virsmu dabūt parāk tīru - savādāk no sākuma raus klāt)

- milzīga Berghof teflonene, var x kg gulaša vai ko tur vēl ne, sautet un viss tādā garā

- maza plāna alumīnija teflona panniņa, paplāte tikai un vienīgi planajām pankūkām - nekad netiek mazgāta tikai noslaucīta lai nekas nelīp klāt

 

Pa lielam, jebkuru pannu nedrīkst īpaši mazgāt ja cep lietas kas var žigli piedegt klāt, tikai izslaucīt un ieeļļot un ta arī atstāt līdz nākošai reizei

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

 

 

Cik čugunniece sver ? Protams, ja esi gatavs regulāri mainīt keramisko virsmu
Nu labi,tas nu gan nav arguments. Mana čuguniece sver ap 3.5-4kg. +produkti nu labi 1-2kg maksimums.Kopā nepārsniedz tāpat kādus 6kg. Tad jau sanāk,ka uz keramiskās normālu zupas podu arī nevar vārīt kur ar visu katlu 10kg mierīgi sanāks.
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

... tas nu gan nav arguments...
Tas tieši ir visnopietnākais argumets. Čuguna u.c. smagos virtuves piederumus vari cik gribi mētāt pa malkas apkures, gāzes, vai elektriskajām plītīm, bet ja to darīsi pa keramikas vai indukcijas virsmām - ātri vien tās tiks sadauzītas. Protams, ja katru katlu un pannu liksi "kā jēlu olu", tad OK, bet pat ja kāds tā dara - gan jau kādreiz arī kļūdīsies.
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Jāsargā ir, tas tiesa, taču nav nemaz tik traki, ir gadījies nu tā ne pajokam pielikties gan ar pannu gan ar katlu, drusku ieskrāpēts, bet sadauzīts nav

Link to comment
Share on other sites

Ta vienkārši veicas, no kādu 2000 gadu ne viena plīti sev mājā nav gadījies sasist.Nomainījušās ir kādas trīs reizes,bet citu iemeslu dēļ (nopirkts jaunāks modelis,cepeškrāsns funkcijas neapmierināja tad iebūvēto sievai iekārojās).Lai gan zinu,ka daudzi neizmanto čuguna traukus,jo uzskata,ka mēr uzsilst lieki patērē strāvu :mrgreen: .Bet sava taisnība jau ir par to sasišanu emu redzējis,kā ar smago nerūsējošo krievu laiku pannu pārsit virsmu.Gan sitiens nu nebija īpaši stiprs.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Tiesa, čuguna pannas ir tās labākās. Vismaz man!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bijušas visādas pannas. Nekādas dārgās. Iet vismaz divi gadi. Tiek lietota gandrīz katru dienu. Kas jādara, lai sabeigtu pāris mēnešos, nezinu. Ja nu vienīgi autoram ir savs ēdināšanas uzņēmums. Var jau būt, ka maisa visu kas pannā ar pašu asāko nazi vai kaut kā tml. Zinu arī vienu radu, kas kopā ar netīrumiem no pannas notīrīja teflonu ar smilšpapīru vai tml., piededzis, redz, bija. Pats priecīgs.

Pašlaik pamatā (nav vienīgā) tiek lietota kaut kāda no RIMI ar ICA zīmolu (tas pats RIMI īpašnieks jau ir). Bija pat kaut kāda akcija, maksāja zem 10Ls. Nekāda vaina. Iet jau kādu gadu.

Link to comment
Share on other sites

Es patreiz lietoju Maxima pannu, kura pirms pāris gadiem bija par uzlīmēm. Ar smilšpapīru netīru, maisu ar koka lāpstiņu. Nekādu problēmu!  Gesapo - vienkārši vajag rūpīgāk ar pannu apieties! 

Labots - ronalds_
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

ronalds, lietoju arī maxima pannu un maisu ar dakšu un nekas vēl nav noskrāpējies un nepiedeg :thumbsup: nezinu ko juus ar taam pannaam darat

Link to comment
Share on other sites

Pašlaik pārsvarā izmantoju itāļu Bellini pannas, cep jau vairākus gadus, nav ne vainas, protams nekādas pannas nedrīkst lietot kopā ar metāla lāpstiņām un karotēm, labāk koka vai tās speciālās plastmasveidīgās.

No katliem, BLUMHAUS produkcija, katli reāli smagi, ar dubulto dibenu, bet kaut kas sāk vārīties, tad var vāku virsū var vēsi nogriezt "gāzīti" uz 5 un turpinās vārīties uz maza štroma.

 

Bet nu virtuves produkcijai nekas nav lēti = labi, pa lēto var nopirkt dakšiņas, karotītes un ēdamtraukus, bet nažus, pannas, katlus tomēr jāskatās kādus piemērotākus. 

Es arī esmu vienmēr apbrīnojis kā agrāk vecāmāte uz antīkas čuguna/dzelzs pannas cepa olas, ka prieks. Man pierautu ātrāk kā pateiktu krēm-brulē :D

Link to comment
Share on other sites

Ja nelej karstai pannai ūdeni virsū un neskrāpē, tad vismaz gadu vajadzētu kalpot. Ja bieži cep karbonādītes uzlejot alu vai sarkanvīnu u.c. receptūras, kas prasa karstu pannu un šķidruma liešanu cepšanas procesā, tad panna noteikti ātrāk aiziet.

 

Es pērku uz čuju. Pacilāju, pagrozu, pabungoju pa pakaļu - pannai. Un ņemu ciet. Pa 15-25 EUR kā pagadās var nopirk ļoti ok.

 

Dārga teflonene vai keramika (tās keramikas vispār ir dažādas) tāpat paliek ne šāda ne tāda pēc tā gada.. diviem un pēc tam tāda mākslīga dzīvības vilkšana un sevis čakarēšana. 

 

Man šķiet, ka teflonenes and co ir tādai modernajai vieglai cepšanai paredzētas nevis Latviešu stila šmorēšanai. Apceru iespēju nopirk čuguneni vai bleķeni priekš ilgākas čukstināšanas. Bleķeni redzēju kaut kad lauku gada tirdziņā - tur bija visādi kalumi un štancējumi - svečturi, liekšķeres, kliņķi.. un arī pāris pannas. Vēl esmu bleķenes reizēm manijis pakšu sadzīves preču veikalos mazpilsētās - neesmu gan uzmanīgāk paskatijies vai tās nav ķīnā štancētas pēc poļu pasūtījuma.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Es arī esmu vienmēr apbrīnojis kā agrāk vecāmāte uz antīkas čuguna/dzelzs pannas cepa olas

Pie tas tas notikās uz malkas plīts uguns, kur regulēšanas iespējas bija maz. Bet iemesls varētu būt tāds, ka toreiz cepa uz pamatā uz cūku taukiem. Labākā gadījumā uz sviesta. Cik es tā atceros, tad tādi cūku tauki pankūkām ne visai garšoja, toties rapšu eļļu pankūkas apēd nemanot.

Augu eļļas, vismaz man apkārt, parādījās tikai kaut kad pēc 1990. gada. 

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Starp citu eļļa var ļoti ietekmēt klāt raušanu cepjot - visas tās akciju eļļas tipo olive 2 eur par 2L kanneli un tamlīdzīgi cepšanā vispār nav izmantojamas, pat nezinu kur vispar tās var uizmantot. Atzīšos bij grēks vienreiz tādu nopirkt kad bij 3x zemāka cena pa akciju RIMI - 2x izbojāju pannu un cepjamo līdz sapratu ka tā ir tieši tā draņķa eļļa kas rauj klāt, nu neko nācās izmest miskastē, jo lietot nebij iespejams. Pats cepšanai izmantoju tikai Ukrainā ražotu un iepakotu nerafinētu saulespuķu eļļu 1L iepakojumā (uz tādu akcijas nemēdz būt), ja pameklē uzmanīgi tad var RIMI atrast arī tādu. Nu nav gluži tas kas svaigi spiesta izlejamā tiešām no Ukrainas, nav ne tā apburošā garša na smarža, bet nu ir kaut nojausma par to un lietojas labi.

Link to comment
Share on other sites

Man agrak ari uz visaam pannam raava klaat drankiigos risso utml ellas .. tad saaku lietot tikai normaalas oliivellas un raushanas klaat probleema ir atkitusi + eediens labaak garsho :)


Tagad lietoju keramisko pannu + olivellla jau virs gada, ne reizi nav pierauts klaat :)

Link to comment
Share on other sites

Hmm, paldies par domām. kaut kā patīk man tām pannām viebt vēderu, tāpēc planu pannu toč nav jēgas pirkt, nezinu, moš kaut kāda virsmas specifika, ka tas karstums lielāks kā gāziniecei, vai vienkārši tagad ir populāri ražot meslus, hvz.

 

P.s. Kas te sūdzējās, ka rauj klāt čugunnieci  - paņem saber pilnu pannu ar rupjo sāli un cep kādas 40 min ik pa brīdim apmaisot, sāls paliks tumša, tad ber ārā, smuki iezieķē ar eļļainu lupatiņu un vajadzētu būt visam ok. 

Link to comment
Share on other sites

Sev gāzesplītij iepirku FISKARS pannu. Nav lēta, bet tās cenas vērta.

Viņas arī ir dažādām virsmām.

Link to comment
Share on other sites

 

 

iepirku FISKARS pannu. Nav lēta, bet tās cenas vērta. Viņas arī ir dažādām virsmām.

 

Nu šoreiz ar tā izdarīju, fiskars un speciāli kremaiskajai (bija arī gāzes un indukcijas) virsmai. 50€, neizvilks gadu, nesīšu atpakaļ uz bodi!.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Nu katram pasākumam savs - sautē vienā, apcep citā, pankūkām un olām vispār specifiski. Galvenais pannu neattaukot traukmašīnā, neskrāpēt, nesagraizīt, nelikt karstu zem auksta ūdens, netaisīt cukura griljāžu.

Link to comment
Share on other sites

Nopirku maximā 2 pannas 24 un 26 cm uz atlidi, tā teikt, tā jau lēto, pa lēto, vienu dāčai otru mājai pirms kādiem 6 gadiem. Abas kalpo lieliski. Lielākai, kas mājās teflons vienā vietā nomucis, bet klāt nerauj. Kā jau te minēja, katrai lietai sava panna, man kopā 5. Ir pat miera laiku melnā, plānajām pankūkām. Galvenais jau, izturēties pret lietām saudzīgi ar prātu.

Pannu sakarā nobrieda jautājums, kā notīrīt piedegumu panna siekšienē uz malām, nesačakarējot teflonu. Panna laba, Gastrolux, ar biezu dibenu un iespēju lietot cepeškrāsnī ar visu rokturi, žēl būtu sačakarēt.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Jūs laikam pamestā pankūku miltu cehā bez pankūku pannas nomirtu badā ne? :D

Man pat ir divas :D , mazajiem - biezajiem penčikiem ir cita, ķipa keramiskā (pirkta maximā, bet nu, mēsls mērenais, der tikai penkokiem).

Link to comment
Share on other sites

 

 

Es vēl nemāku ar čuguna pannām apieties, piedeg man tur viss

Izmēģini vecomāšu metodi . Ieber puspaku sāls ... kārtīgi karsē , maisi .... apm. 15-20  minūtes . Kad atdzisis , sāli izbērt , izskalot , nosussināt un ierīvēt viegli ar eļļu .

Agrākās, psresijas bleķinieces, arī nebija cepamas , kamēr kārtīgi ar sāli neizcepināja . Pēc tam nekas nedega . Savai čuguniecei esmu šo izmēģinājis - palīdz ...

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Sāli tikai nevajag teflonenē karsēt! Arī griljāža sačakarēs teflonu.

Link to comment
Share on other sites

Nu bet protams ! Runa tak iet par čuguna pannu , vai bleķinieci , bet otrās nez vai kut vēl nopērkamas .

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Gemoss ir viss, pat panna no refļenkas gabala

Link to comment
Share on other sites

(labots)
šoreiz ar tā izdarīju, fiskars un speciāli kremaiskajai (bija arī gāzes un indukcijas) virsmai. 50€

Pagājušo nedēļu RIMI akcija gāja uz Fiskars pannām, cena ~28€.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...