Jump to content

Kādus fotoaparātus lietojam un kāpēc tieši šī izvēle?


Žaks Noriss
 Share

Recommended Posts

Biju nedaudz pārsteigts ieraudzījis cik no mums spēj kompetenti izteikties par pilna kadra matricas (FF) kameras lietošanu. Nebiju domājis, ka te ir tik FF lietotāju. Bet nedrīkst piemirst arī mazos brāļus - kropmatricu lietotājus.

 

Tāpēc, kopējot ideju no Kādus mobilos lietojam? tēmas, gribētos uzzināt par foto pričendāļiem, ar ko niekojas Boota publika. iOS un Android fotokartupeļi nav fotoaparāti šīs tēmas izpratnē.

 

Sākšu laikam jau ar sevi.

 

Esmu laimīgs Sony Alpha 6000 (ILCE-6000) lietotājs. Tika iegūts mazlietots, pliks bodijs. Iepriekš bija pirmās paaudzes NEX-5, bet tam ir pamaz pogu, tāpēc izlēmu mainīt nost. Pie A6000 klāt tiek lietota visa Sigma 19, 30 un 60 mm Art sērija ar 2.8 gaismasspēju. Plus ir pāris Canon FD stikli un daži M42, kā arī pieeja Leica M objektīviem.

 

Kāpēc tieši šis modelis? Ir normāls izmērs, ir definējamas pogas civilizētā skaitā, ir hot-shoe, manuālajiem stikliem patīk sadzīvot ar elektronisko skatu meklētāju, kas ir baisi labs.

Labots - Žaks Noriss
Link to comment
Share on other sites

Lietoju daudzus gadus Canon 450D, kas vairumu prasības apmierina. Toreiz 2007.g. pirku jo tas bija viens no pirmajiem modeļiem ar Live-View (priekš macro ļoti noderīga fīča) un SD karti. Bija doma par apgreidu, ir nomainīts slēdzis, bet tā arī īsti neatradu iemeslu, kāpēc to vajadzētu darīt. Lielākā problēma, ka tikai 1 objektīvs no 4 savietojams ar pilnu matricu, un crop apdeitot ar nedaudz labāku crop nav īsti pamatoti priekš mājas bildēšanas.  

 

Lietoju objektīvus Sigma 30mm F1.4, Sigma 70-200mm F2.8 un Sigma 17-70mm F2.8-4.0. Pēdējais objektīvs prasās tiešām pēc apgreida, jo ir problēmas ar autofokusu un fotodarbnīcā teicās, ka to salabot nevar jeb nav detaļu, ar ko varētu to labot. 

 

Pa brīžam arī sanāk bildēt ar Canon 1Ds Mark III, līdz ar to ir ar ko salīdzināt.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Panasonic LX-3 - ideāla kamera krogam, foršas bildes arī svaigā gaisā saulainā laikā, manās acīs labi sit pušu tā perioda laikabiedrus, sarežģītākos apstākļos kapitulē ārpus zibspuldzes zonas. Patreiz esmu domās par jaunu, jo šī ir nedaudz izmērcēta Atlantijas okeānā un drusku dabujusi smiltis Karību jūrā. Viss darbojas, tik ekrāns ar tādiem kā pleķiem, uz pašām bildēm gan viss ir OK.

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

(maz) Lietoju Canon 1100d. Stock objektīvs ar plānu par 50 mm f 1.4, ja pievērsīšos foto aktīvāk, jo šobrīd izmantots tik cik nobildēt draudzeni ceļojumos.

 

Savulaik uzrunāja cena un jaunais modelis, jo bija nepieciešama 720p filmēšana.

 

Alternatīva ko izmantoju nopietnākām vajadzībām ir Canon 60d

Link to comment
Share on other sites

Ja tīri vēsturiskā hronoloģijā- pirmā bija Smena-2 (tālajā 1961.g.), tālāk- dažādi Zenīti (S, E, TTL) , tad pirmā firmas spogulene Minolta SRT-101 ar 28, 50 un 135 Rokkoriem, tad pagadījās sakarīgs ffilmu Canon EOS-100+ EF 28-105 par sakarīgu cenu un tā tīri nejauši kļuvu par Canonistu. :mda:

 

Tālāk nāca vairāki Canon "ciparnieki"- D-Rebel (300D USA versija), 10D, 20D, 40D. Bija cerība uz FF, tādēļ objektīvus gādāju tikai EF, taču nebija lemts-akurāt ietrāpījās tā krīze... :sorry:   

 

Pirmais ciparnieks manā fotomūžā bija savam laikam gana "kruts" dienesta "Olympus C-1000L" ar veselu vienu megapukseli!!! un "milzīgu" 128 mB  Smart-media karti.

 

Kad aizgāju penzijā un nepieciešamība pēc smagajiem "spoguļklučiem" vairs nebija aktuāla, nolēmu tos nomainīt uz bezspoguli.

 

Noteikti gribēju aparātu ar iebūvēto skatu meklētāju, zibspuldzes "hot-shoe" un APS-C sensoru,  pēc virtuāliem meklējumiem subjektīvi iepatikās Sony Nex 6 un 7.  Ebaja "sirojumos" patrāpījās mazlietots Nex-7 (body) un to arī nopirku. Tālākos meklējumos tika iegādāts mazais "pankokzūms" 16-50, orig. telezūms 55-210 un Sigmas AF fiksītis 19/2,8, kā arī daži manuālie fiksfokāļi ar pārejām (pagaidām palikuši 55/1,7, 135/2,8).

Zibenis - Metz 48AF-1, kā arī daži trigeri un vecās zibspuldzes "mājas studijai".

 

Lielas mākslinieka ambīcijas man nav, bet ceļojumiem un ģimenes bildēšanai ar esošo komplektu pilnīgi pietiek.   

 

Vienu brīdi bija arī Fuji X10, gana labs aparātiņš (savam laikam un cenai), bet pēc Nex-7 iegādes kļuva neaktuāls- izmēri nav daudz mazāki pie būtiski sliktākām iespējām- pārdevu. Tagad paralēli Nex'im šad tad izmantoju jau sen nopirkto Fuji F-550 (diezgan labs zūms 24-360 mm pie gana maziem izmēriem un pieņemamas kvalitātes). Vasaras ūdens priekiem ir iepirkts "slīcinamais" Pentax Optio WS-80, bet nav vēl kārtīgi izpētīts. 

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Olympus PEN E-PL1.

Pirmais "nopietnais" fotoaparāts, kuru iegādājos, jo:

  • tajā laikā par to ciparu bija visai laba bildes kvalitāte
  • nosacīti kompaktāks nekā spoguļkameras
  • iepsēja mainīt objektīvus - gan vienīgais, ko esmu iegādājies, ir Helios 44m-4

Ik pa laikam uznāk vēlme paņemt ko jaunu, bet, piefiksējot, cik daudz es izmantoju šo, tā vēlme ātri vien pāzūd ;)

Link to comment
Share on other sites

Vairākus gadus varēju sevi dēvēt par rūdītu kenonistu - drīzāk jau pieraduma ziņā. tomēr, tagad intereses pēc esmu kļuvis par nikonistu, un pagaidām nenožēloju ne mirki, jo kanons manā skatījumā jau ir pārāk stagnējošs. ja savā laikā nikons bija iedzinējos, tad tagad man jāatzīst, ka ar reliģijas maiņu esmu pat itin apmierināts.

Link to comment
Share on other sites

Pašreiz lietoju ( jau gadus 7-8 , kopš tā parādījās) :

 

body:

sony A700+ oriģinālais vertikālais grips + 2 baterijas;

 

stikli kurus izmantoju sakārtoti pēc tā kuru izmantoju visvairāk:

tamron 2.8 17-50;

sigma 2.8  105;

tokina 2.8 70-200;

minolta 1,7  50

 

(bija vēl sigma 2,8 18-50 - patika , bet izbeidzās AF )

 

papildus:

Velbon sherpa statīvs, IR pults, pults ar vadu,  Sony zibspuldze.

 

vēl šad tad  izmantoju pamatā filmēšnai : sony  dsc -hx7v ( laba, kompakta, daudz funkciju , labs HD video + GPS , kurš noder ceļojumos)

 

 

pilnai laimei gribu kādu fish eye stiklu bet 300EUR negribu izdot.


tā viss apmierina, mainīšu tikai kad izbiegsies.

izvēle tādā, tāpeč ka sony ir labāk būvēts kā tās pašas cenu grupas kanons un nikon - vismaz tajā laikā tā bija- tiem tur beidzas slēdži , plastmasas korpusi, ši ir otrā sony spogulene ( toreiz izgāju skolu, ka kita stikli neder, tapēc ņēmu tikai bodiju)  un nekas viņām nekait.noskrējiens gan jau baiss pa gadiem ....100k stabili domāju. jo bildēju bieži un daudz ..,,,,protams lielākā daļa bilžu "priekš" kaķiem. vai dokumentējot savus DIY.

 

vēl plāns par kādu ūdensdrošo kameru ko copē staipīt līdzi, vai go pro.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Ja jau te sākam iet vēsturē, tad

Tēvam bija Zenit-E, bet ar to laikam tikai sanāca kā bērnam paspēlēties, šķiet, nevienu bildi pat neuztaisīju. Kaut kur par plauktos stāv. Pirmo bildi uztaisīju ar Smena-2 (tēvs uzdāvināja abiem ar brāli kopā). Tā kā uz to riktīgi nepavilkos, tad kaut kad tika iepirkts Olympus filmiņu ziepītis, ja tā var teikt, un tā, lai vienkārši kaut kas būtu tāds ērtāks (point and shoot). Tā kārtīgāk sāku bildēt, kad iepirku pirmo digitālo aparātu - HP 620 (jāiet laikam līdzi, un toreiz darbojos vienā interneta portālā, un tad tika ņemts ar domu, lai bilds uzreiz ir digitālā formātā, un īpaša kvalitāte tur nebija nepieciešama). Lai arī totāli primitīvs, man vēl aizvien kaut kā patīk tā fočika bildes. Tā vietā dāvanas veidā nonāca kaut kāds Samsungs. Tam, šķiet, visdraņķīgākās bildes no visiem.

Tad jau pats iepirku Lumix DMC-FZ7. Palasīju atsauksmes, un šķita optimāls. Bija doma arī paspēlēties ar RAW, bet tā arī īsti nesanāca.

Pēdējais - Canon EOS M1. Uz ZSV bija ļoti laba cena, kā arī jau kādu laiku domāju, ka jāpaņem kaut kas tamlīdzīgs (uz Sony noskopojos). Tā arī lietoju ar oriģinālo objektīvu (18-50mm?). Manām vajadzībām pietiek. 

Link to comment
Share on other sites

Jau vairākus gadus lietoju nikon d40 ar stoc objektīvu 18-55mm f3.5-5.6G ED II AF-S DX Zoom-Nikkor lens + external flash unit

Priekš mājas ceļojumu un tusiņu bildēšanas atliektiem galiem .

 

+ Cena

+ Izmērs

+ Ir visas nepieciešamās fukcijas

+ var pievienot gandrīz visus nepieciešamos dārgo spoguleņu atribūtus ( objektīvi , zipenes, ārējās baterijas , ir pultis utt)

+ Raw formāts (laba štele :D)

 

- Nav video funkcijas

- Var pievienot vienigi objektīvus ar auto fokusa funkciju iebūvētu objektīīva , jo kamerā nav auto fokusa motora.

- Dažreiz prasās lielāku matricu un vairāk pikseļus bet tikai fotogrāfējot zema apgaismojuma apstākļos

 

kopumā ļoti apmierināts !

 

P.S pieleikot lielo ārējo zipeni kļuvu vēl apmierinātāks ar šo kameru .

Labots - hakeris99
Link to comment
Share on other sites

Pašlaik Fuji X-e1, no digitālajiem. Uz sitiena ir tikai dzimtais 18/2 objektīvs, drīzumā, uz sievietes sacensību sezonas sākumu, pievienosies arī telestikls. + lērums manuālo stiklu ar visādām pārejām. + statīvi un filtri jau nevienu neinteresē :)

 

No filmeniekiem - Pentax 645, 55/2.8 stikls. Ir vēl čupa ar visādu antikvariātu, bet bildēšanai izmantoju pamatā šos divus.

 

Pirms tam bija Sony Nex c3 ar 18-55 - forša kamera, daudz labu bilžu, bet bija drusku apnicis, gribējās iespēju lietot pulti un vispār pamēģināt Fuji sensoru. Nenožēloju, lai gan vienkāršam cilvēkam neieteiktu.

 

Te, protams, runa par tām kamerām, kas paša īpašumā :)

Link to comment
Share on other sites

Сапоп 400D > 5D classic > 1Ds mark II > 5D calssic (šad tad pietrūks 1Ds II, bet bija pārāk liels un smags, lai staipītu līdzi ikdienā)

 

objektīvi - 3 fixi, TC 1.4x, DIY TS

 

vēl ir EOS M + 22mm, kas tiek vazāts līdzi ikdienā + pāreja uz EF (varu pieskrūvēt FF glāzes). Sagaidīšu kad iznāks EOS M3 un iespējams upgreidošos.

Link to comment
Share on other sites

Tālajā 2007. gadā nopirku D80 kit, tad vēlāk piepirku SB800, tad statīvu, tad Sigma 135-300 4.5-5.6 APO. :D

Link to comment
Share on other sites

Pāris gadus atpakaļ iegādāts Nikon D7000 (body) + 35/1.8, laika gaitā ir piepirkti klāt vēl daži Nikon objektīvi (10-24 3.5-4.5, 105/2.8 macro, no bračkas dabūts 70-300 4.5-5.6, kuru gan praktiski neizmantoju).
Zipene SB-700, tāpat iegādāts statīvs (ceļojumiem arī mazais gorillapod) un kādi sīkumi (pults, lādējamie Eneloop, ND, CP filtri).

 

Kāpēc tāda izvēle? Nikon, jo bračkam un pāris draugiem arī bija Nikon. D7000 dēļ dažām fīčām (kā mazais displejs augšpusē). Video gan praktiski neizmantoju, bet pāris reizes ir noderējis.

Lai arī tas ir mans pirmais fotoaparāts (ziepji pašam nekad nav bijuši + neskaitot kkādu Smenu bērnībā :D), var teikt, ka pirkšanas brīdī jau zināju, ko gribu (internets bija lasīts krustu šķērsu kādu gadu).

 

Potenciāli skatos uz FF kā D750, bet baida tas, ka kopā ar objektīvu upgrade sanāktu padārgi. D7000 it kā apmierina manas prasības, bet gribētos labākus rezultātus sliktā apgaismojumā.

+ priekš macro ļoti noderētu grozāms ekrāns.

Link to comment
Share on other sites

paturpinot tēmu kāpēc tieši:

pirmais tika nopirkts Сапоп ziepis, kad nosvēros par pirmās spuguļkameras iegādi, tad pētīju dažādas ticības, bet beigās paliku pie tā paša Сапоп un turpinu lietot arī tagad. Ja būtu jāpērk tagd, domājams ņemtu Nikon.

Pārkāpjot no crop uz FF, atpakaļceļa vairs īsti nav :)

Varbūt jautājums, kāpēc tik aizvēsturiski veca kamera? Līdz kādiem ISO 800 viņa dara to pašu, ko visas jaunās kameras, ok, varbūt AF nav tik žiperīgs, liveview un citas modernaš fīčas, toties man ir pamatkomplekts par 700€ (body+lens), bildēt ar viņu var un kvalitāte mani apmierina. Protams piepirkti citi objektīvi sirdslietai vai dzīves vajadzībām.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

 

 

EOS M

 

Vai šis ir ticis pie firmwāres apdeita un normālas darbības? Sākotnēji EOS M bija nožēlojams mēsls tieši AF ātruma ziņā. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Lietoju Nikon D3100, tagad arī D7100. Lieliski aparāti, ļoti laba cena, rokā guļ ļoti labi, kas uz visas dienas pasākumiem nav mazsvarīgi.Abiem klāt ir vertikālie gripi un protams otra baterija.

D7100 ir kā diena pret nakti ar D3100 fokusa ziņā, jo fokusus noķer gan kustībā, gan pustumā, ļoti labi panes augstus iso un detalizācija pat ļoti iespārda. D3100 nav slikts aparāts, akmēr neesi lietojis ko labāku, kamera ir ok, kā otra kamera vienmēr līdzi uz kāzām.

Komplektā lietoju Tamron 28-75mm f2.8, Tamron 70-300mm f4-5.6 VC USD un Nikon 50mm f1.8 G, izgiasmoju ar Nikon SB 700.

 

Plānā ir upgrade uz D750 un iepirkt 70-200mm f2.8.

Link to comment
Share on other sites

Bija sony a380 - vecs un briesmīgs aparāts

Tad Nikon d7000 - ļoti labs un pa lielam viss apmierināja, bet nolēmu sevi palutināt ar jaunu kameru

Tagad ir sony a7, kuru pasūtīju no ebay. Vēl pārāk liela pieredze ar to nav, bet šķietami viss super. Izvēlējos sony a7, jo daudz ceļoju un fotogrāfēju dabu. Likās visloģiskākā izvēle - viegls, mazs, labs pilna kadra sensors, neuzkrītošs un nenopietns pēc skata (omulīgāk iet cauri Kazahstānas tirgiem), pieeja ļoti daudziem objektīviem.

No sliktā it kā būtu mazais baterijas mūžš (neuztraucos, jo ir grips), dārgie speciālie objektīvi (ceru, ka nākotnē būs lētāki), fokusa lēnums.

Pagaidām ir tikai vecs Canon 50mm nFD objektīvs, nākamais pirkums būs platais gals un varbūt arī kāds no tele.

Link to comment
Share on other sites

Sākumā bija 450D ar Tamron 17-50 + statīvs utt.

Pamazām apaugu ar Sigma 10-20mm, EF85mm f/1.8, EF200mm f/2.8 un TC1.4x.

Diezgan ilgi bliezu, pat slēdzi nomainīju.

Reiz ielūkojos pilnkadra skata meklētājā un tapa skaidrs ka ar crop nav aršana :)

Tad iegādājos 5d :) Tika lietots ar jau esošajiem ff objektīviem un klāt pienāca EF17-40mm. Secināju ka platais gals pārsvarā tiek lietots, pārdevu 17-40L un iegādājos Samyang 14mm f/2.8, kurš ir labāks un lētāks. Laiks gāja un pienāca klāt arī Samyang 800mm f/8. Bet uz 5d trūka Live View (priekš astrofoto neatņemama sastāvdaļa, manuprāt) un nācās to nomainīt pret 5Dmk2 (varēju beidzot arī filmēt :)

Pēdējais lielais klātpienācējs ir Sigma 35mm f/1.4 - vismīļākais no visiem!!

Tad vēl beidzot atnāca Samyang telekonverters x2 priekš 800mm, rezultāta 1600mm f/16. Un visu to var sabāzt vienā mugursomā. Doma ir vēl par kādu fisheye, piemēram diagonālo Samyang 12mm f/2.8. Un tad gan viss.

Link to comment
Share on other sites

Amatieru Canon 1100D ar stock objektivu 18 - 55, taa kaa neesu experts manam vajadzibam pietiek, un var uznjemt ar kadu nopietnaku bildi ko ziepis nespej.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vai šis ir ticis pie firmwāres apdeita un normālas darbības? Sākotnēji EOS M bija nožēlojams mēsls tieši AF ātruma ziņā.

 

kad pirku, tad jau nāca ar jauno fw 2.02, nekāds super žiperīgais nav uz kustīgiem objektiem.

EOS M3 sola ar 6.1x ātrāku AF

Link to comment
Share on other sites

Nikon D3200 ar 18-55mm kitu un Helios 44m. Kādu mirklīti jau ir  īpašumā un nu jau lēnām prasās pēc vēl kāda objektīva, un zipenes, ņemot vērā apstākļus, kādos reizēm sanāk fočēt.

Link to comment
Share on other sites

Canon AE-1 -, digitālajai ērai iestājoties , Nikon coolpix 5800 , kas tika nomainīts uz spoguli canon 400D + Sigma 17 -70 . Nemiers turpināja dīdīt un pēdējāis apgreids bija uz canon 5D mark II + canon EF 24-70 un Sigma 70-200 . Lieliska kamera ar plašu dinamisko diapazonu , pārsteidzoši labu sniegumu uz augstākiem ISO ( kurus gan pamatā nelietoju , bet reizēm ne pa jokam izglābj ). Nu ir miers un ir labi - esmu pārstājis meklēties :) , tik bildēju iespēju robežās

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

2012. gada rudenī iepirku Olympus OM-D EM-5.

 

Pirms tam nebiju tā puslīdz nopietni fotografējis vispār, tik nedaudz paniekojies ar tuvumā pieejamām spogulēnēm. 

 

Izvēle bija grūta, sākumā cierēju uz kaut kādu Canon 650D, bet tad draugi lika padomāt, atgādinot, ka labs fotoaparāts ir tāds, kurš līdz paņemts. Sapratu, ka ar savām hobijvēlmēm tādu kluci staipīt apkārt negribēšu (bija arī izmēģinājums ar no drauga aizlienētu spoguleni ceļojumā), budžets atļāva un tiku pie mazākas/vieglākas ar čupu pieejamiem objektīviem vismaz tikpat kvalitatīvas alternatīvas. 

 

Sākuma nedaudz baidījos un speciāli ņēmu internetveikalā, lai 2 nedēļu laikā varētu atdod, ja nepatiks. Jau otrajā dienā pasūtīju nākamo objektīvu :)

 

Šobrīd ik pa brīdim pastaigāju apkārt ar šo kameru + 14mm/f2.5, 25mm/f1.4 un 45mm/f1.8 fiksētajiem objektīviem.

 

Joprojām ļoti apmierināts. 

Link to comment
Share on other sites

Nu, es savu ceļu digitālo spoguļu pasaulē iesāku ar Pentax K20D un 18-55 kitenieku. Pēc tam tika iegādāts Sigma 24 mm/f1,7. Imesli Pentaksa izvēlei bija vairāki - tikko iznācis jauns modelis ar blīvētu bodiju un matricas stabilizāciju. Tajā laikā topmodelis par samērā mērenu cenu.

Laika gaitā apaugu ar dažādiem Pentax pričendāļiem, iegādājos Pentax pirmo un vienīgo bezsopguli K-01 ar 40 mm /2,8 pankūkobjektīvu. Labs aparāts, starp citu, lietoju joprojām.

Tad sanāca tā, ka 20-to bodiju nozaga, paķēru vietā K-5 no ebaja, kuru pēc tam pārdevu jo labā cenā bija dabonams jauns K-5IIs. Pie tā arī pagaidām esmu palicis.

Ir pieejams jaunāks modelis Pentax K-3, bet tam (manā uztverē) ir sliktāka matrica - vairāk pikseļu, kā rezultātā lielāki trokšņi pie austām ISO vērtībām, tādēļ nevēlos. Drīz būs pieejams arī FF bodijs, bet nezinu vai man vajag.

No stikliem centos pirkt labos, pārsvarā lietotus. Tagad man ir Pentax DA*16-50mm/2.8, Pentax DA*50-135mm/2.8, Pentax DA*300mm/4, Pentax DA 18-250mm/F3.5-6.3, Pentax-DA 40mm/2.8 XS, Pentax FA 50mm/1.4, Sigma EX 12-24mm, Sigma EX 24mm/1.8, Tamron 90mm/2.8 Macro, Tamron 17-50/2.8, Samyang 8mm, kā arī zibspuldze Metz 58 AF-1.

Vēl ir arī daži filmu bodiji - Pentax MX un arī kaut kāds jaunāks ar AF, kā arī vairāki vecie manuālie stikli.

Dažādiem braucieniem/ceļojumiem, kādu laiku atpakaļ tika iegādāts Panasonic LX-5 ziepis.

Kopumā ar izvēli esmu apmierināts, vienīgais lielais trūkums - pentaksim Latvijā netiek nodrošināts pilnīgi nekāds serviss.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

d3200 iepirkts pirms zsvetkiem jauns ar visu kit leecu pa 180gbp,ko gan vairak var vel gribet?

vienigais kas nepatik ir autofokusa leenums,savadak nav kur piesieties, bildes sanak tiesam iista koncha praktiski jebkados apstaklos.

Labots - kmna
Link to comment
Share on other sites

Canon 1000D ar kitu

Laivu pasākumiem un citādām šaubīgām dzeršanām, aizvēsturisks sony ziepis ar 3.1 MPX!!!

Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Ja uznak iedvesma bildet skaisti, tad Canon EOS 1100D. Panjeemu pasen lai apgutu un saprastu, kas un kaa notiek.

Link to comment
Share on other sites

Oho, tik daudz tomēr ir arī Nikon lietotāju :)


 


Izvēle pirms nepilniem 2 gadiem krita uz D5100, tas bija pirmais spogulis, ko iegādājos, īslaicīgi lietoto D80 nevar pieskaitīt!


Kāpēc D5100, tāpēc, ka:


 


+ laba cena


+ 1080p, tomēr 70% tiek izmantots video


+ D7000 sensors


+ atlokāms ekrāns


 


Trūkumi varētu būt:


- nav AF motors body


 


Objektīvi gan regulāri maiņas, šobrīd ir Nikon 35mm f/1.8G, bija 50mm f/1.8G, tamrons 17-50 f/2.8, Sigma 28-300 f/3.5-6.3 DG Macro, Nikon 50mm f/1.8D, Nikon 18-105 f/3,5 - 5,6. Protams kit 18-55 :D


 


Gribās pamēģināt sigmu 17-50 f/2.8


Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Nikon D90 + Sigma 24-70 2.8 + Sigma 50mm 1.8 art.

Izvēle ir tāda jo nikons protams ir labākais DSLR ražotajs, viennozīmīgi :D

 

Ērts aparāts, labi bača tur, augšējais ekrāns viennozīmīgi mega pluss, divi rimbuļi prieksh shutter un aparature.

Iebūvetais motors ..

 

Labs verķis.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Hmmmm, ja ar vēsturisku atkāpi, tad jau vesels romāns sanāk : D.   Cik nu atmiņa ļauj - Smena, Ļubiķeļ (6X6), Čaika II (pusformāts, uz filmas 72 kadri sanāca), kādi 6 Zeniti sākot no 3M, beidzot ar E un Snaiper, kā arī kaudze stiklu - no Mir 20 līdz MTO-500 ( daudzi vēl ir, žēl izmest) , Fed3 , Kijev4, Kijev 6S (6x6), Praktica, Pentax - un tad beidzot digitālie Canon EOS400D, tad 650D, tagad 70D ar  dažiem stikliem > Canon EF 50mm f/​1.8, EF-S 18-135 3.5-5.6 IS STM (ideāls filmēšanai - beztrokšņa, plūdens autofokuss, var nepārslēdzot piefokusēt ar roku)  Canon EF 70-300/​4.0-5.6 IS USM (varētu teikt L stikli amatieru korpusā - bilde lieliska, bet mehānika ne visai), Tamron SP AF 17-50/​F2.8 XR Di II VC LD (nepatīk, apsveru domu pārdot), bija arī Sigma 18 - 200, bet ātri pārdevu, galīgi neapmierināja. 

  It kā gribētos FF 6D, bet tam tomēr filmēšanā ir problēmas ar bildi (bet filmēšana man ir būtiska), bet pret 5D Mark III maciņās protestē :D. Tieši tādēļ arī palieku pie Canon, jo lai arī foto jomā Nikon ir priekšā, filmēšanai Canon ir daudz pārdomātāks risinājums. Variantus par jebkuru bezspoguli vispār atmetu kā šķiru.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Neiedziļinoties, ka esmu draudzējies arī ar filminiekiem kamera pie kuras esmu palicis ir Pentax K20 ar sakarīgu sigmu un viduvēju Metz zibeni. Neko vairāk man nevajag. Canon līdzīgi kā BMW kā suga nekad nav patikusi.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Pirms kaut kādiem gadiem vajadzēja jaunu kompaktnieku. No vienas puses - gana vieglu, lai var paņemt visur līdzi, būtu "ērts zooms", visparastākais auto režīms utt (sievas nosacījumi), no otras puses - gana nopietns, lai var ar viņu pamācīties fotogrāfēšanu (manas vēlmes). Salasījos, ka Canon G12 varētu būt vidusceļš. Tas tad arī tika noprikts, komplektā ar Canon 270EX II zibeni… Tiesa, no mācīšanās nekas daudz nesanāca un arī turpmāk nesanāks, plāni mainījušies :mrgreen:

Tagad siekala tek par Sony RX100 sēriju - labas atsauksmes, salīdzinoši liela matrica, atlokāms iebūvētais flash, bet nu tā cena… Kamēr G12 nebūs dabīgā veidā nobeidzies, tikmēr RX100 man nespīd (tehniku tipiski mainu tāpēc, ka vecā nobeidzas, nevis "morāli noveco")…

Link to comment
Share on other sites

Slinkums gari rakstīt - īsumā Nikon D90 + pāris stikli + SB600 mākslai. Olympus TG-610 ekstrīmam. Pārējā laikā Samsumg Galaxy S5.

Link to comment
Share on other sites

Destructo

Starpcitu,

 

atbildot uz paša augstākminēto postu.

 

Pirms neilga laiciņa ir iegādāts 50mm f 1.8 STM. Āķis ir lūpā.

 

LxkDmLM.jpg

 

Nākamais plāns - EF-S 10-18mm vai kāda alternatīva

Link to comment
Share on other sites

Krievu laikos daudzus gadus izlīdzējos ar Smena 8M. Ar to iemācījos gan bildēt, gan asuma dziļumus, gan arī attīstīt filmiņas un taisīt bildes.
Lielākās grūtības man sagādāja ekspozīcijas noteikšana, ko atrisināju ar fotoelektrisko eksponometru.
Sapni - Zenītu neizdevās realizēt. Vai nu bija nauda, bet nebija preces, vai arī otrādi.
Kopš 1995.g fotografēšanai metu mieru.

Uz digitālajiem aparātiem skatījos skeptiski, kamēr pārdošanā neparādījās spoguļkameras cenā zem 1000 USD. Sagaidīju pirmo modeli - Canon EOS 300D, ko arī 2004.g iegādājos par ~750LVL un kuru sekmīgi izmantoju līdz pat 2013.g nogalei.
300D būtu izmantojis ilgāk, ja vien neparādītos akūta vajadzība pēc ikdienas objektīva par saprātīgu cenu. Šo objektīvu (Canon 18-135 STM) atradu, bet nācās iegādāties kopā ar bodiju Canon EOS 700D. Atsevišķi nepārdeva.
700D piedāvāja pārliecinošas priekšrocības pār 300D, tādēļ vecais rumpītis ir iegūlis plauktā, bet objektīvi ir piesprausti pie 700D.
Objektīvu komplekts:
- Canon EF-S 18-135 f/3.5-5.6 IS STM ikdienai
- Sigma 70-300 f/4-5.6 APO DG priekš pseidomakro un kaut ko pievilkt tuvāk
- Canon EF-S 10-22 f/3.5-4.5 platleņķis dzīvokļu remontiem utml vajadzībām

Tusiņiem u.c. ikdienas vajadzībām izmantoju Panasonic TZ10. Šis ir kompromisa aparāts. Saulainā laikā taisa labas bildes (kā jebkurš aparāts), tam ir GPS, tam ir labs zūms (300mm FF ekv.), tam ir reāli strādājoša stabilizācija, to var ielikt žaketes kabatā, ļauj filmēt 720p video + ir smukā brūnā krāsā.
Trūkumi: pie ISO 1600 nežēlīgs troksnis, zibspuldze vāja, nav manuālā fokusa, lēna fokusēšanās, pailgs laiks no ieslēgšanas līdz bildei, video var dzirdēt zūma motoru.
- tieši ar šo Panasonic iekšelpās darba pasākumam safilmēju video, ko vakara gaitā parādīt uz ekrāna.
 

Labots - VIL
Link to comment
Share on other sites

Trūkumi: (..), video var dzirdēt zūma motoru.

 

Canon to atrisina visnotaļ elegantā veidā - video režīmā optiskais zooms nav pieejams :mrgreen:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...