Jump to content

Auto uz cieto kurināmo (malka, ogles u.c.)


Mezavecis
 Share

Recommended Posts

Jau ik pa laiciņam parādās projekts (vairāk pie austrumu kaimiņiem), kur auto tiek pielāgots cietajam kurināmajam. Te lūk ir mūsu meistaru garadarbs. Interesanti, cik kompakti to vispār iespējams minimizēt, lai nebūtu jāvazā līdz piekabe? :) 

 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Interesanti vai nevar kurināt stacionāri un gāzi pildīt balonos?
Gāzes ģeneratorā iegūtas degošās gāzes galvenā sastāvdaļa ir CO (tvana gāze).

Tai stacionārajai gāzes ģenerējošai iekārtai ir jābūt ļoti labi izgatavotai, lai nerastos nekādas gāzes noplūdes, un kompresoram arī būtu jābūt drošam (pumpēt CO līdz 250 bar nav nekāds joks), ja negribas kādu dienu aizmigt „saldā miegā” blakus savam ģeneratoram.  Un pat ja visas ar gāzes ģeneratora drošību saistītās lietas tiks atrisinātas, lielākā problēma būs atrast balonus kuros to gāzi pildīt, un cik daudz varēs nobraukt ar vienu uzpildītu balonu. Tā gāze jau nav propāns, tas ir CO, ko labākajā gadījumā varēs iepildīt kādā vecā skābekļa balonā, kas jau pats par sevi ir smags un aizņems daudz vietas mašīnā.
Senos laikos Rīgā, kad vēl nebija dabas gāzes, gāzi sadzīves un rūpniecības vajadzībām (arī ielu apgaismojumam) tika ražota no akmeņoglēm tās dedzinot gāzes ģeneratoros un iegūto gāzi uzkrājot tajos lielajos apaļajos bunduļos, kuri daži vēl ir palikuši Latvijas Gāzes teritorijā. Tā gāze arī saturēja daudz CO un, iebāžot galvu cepeškrāsnī varēja izdarīt nesāpīgu pašnāvību noindējoties ar tvana gāzi.

Link to comment
Share on other sites

Kā, kāds tolks no tā visa?- nu tauta gatavojās dzīvei kara/pēckara apstākļos. Cik atceros pēc nostāstiem šitādas gāzģeneratora pariktes bijušas modē kara, pēckara laikā kad nebijis ko liet iekša gruzovikos. Nu , jā arī 90-to sākumā sāka daži eksperimentēt. Kas viņu zin, ņemot vērā pēdēja laika notikumus tepat kaimiņos, varbūt daži gatavojās. Lai gan, ja sāks pa nopietnam mērīties lielvaras kurai resnāka bumba, tad diezin vai būs kam braukt ar to gāzģeneratora transportu. Nu, laikam, tik tarakāni izturīgi pret radiāciju.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...