Jump to content

OS klonēšana win7


grozss
 Share

Recommended Posts

Vai kādam ir pieredze ar visa OS pārnešanu (bez pārinstalācijas) uz citu PC ?

 

Man ir win7 pro ar svarīgām programmām, īpaši ar vienu, ko nevar pārinstalēt.

Problēma, ka tam PC sāk čakarēties MB sloti un drīz iznīks.

 

Doma ir pārnest visu uz jaunu PC, ok draiverus vēlāk pieinstalēt (MB,video utt)

 

 

 

Tad nu esmu nolūkojis Paragon Drive Copy http://www.paragon-software.com/home/dc-professional/features.html

Esošajā PC ielieku SSD uz tā nomigrēju OS un šo SSD ielieku jaunajā un iebūtoju.

 

kam ir kāda pieredze, varbūt ir labāki veidi un risinājumu ?

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

ir arii leetaaki tuulji ar kuriem sanaaks tas pats. tikai skaties vei nerodas probleema iebuutot. ja migree no intel uz intel vai no amd uz amd tad vajadzeetu izdoties.

Link to comment
Share on other sites

intel to intel. Varat padalīties ar tūļiem ? Doma šo 15 paragon ir nepirkt, atradu jau paragon 14 torentos :p

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Esmu vairākas OS klonējis ar bezmaksas Clonezilla un to daru gadiem. Vienīgais nosacījums šai darbībai, ka diskam uz kuru tiek klonēta sistēma, jābūt vienādam vai lielākam. Ja disks mazāks, tad baiss čakars garantēts. Ja disks ar sliktajiem blokiem, tad arī viss tik gludi var neaiziet. 

Link to comment
Share on other sites

Paldies Mežaveci par info. Paskatīšos.

Jā, Paragopnam ir viena burvība, ka bez čakara var klonēt uz mazāku, tāpēc SSD paceļam vien 60GB par 45EUR

Link to comment
Share on other sites

vēl ir fsarchiver.. baida, ka ntfs neatbalsta, bet ikdienā izmantoju ntfs un ext4 partīciju klonēšanai. Pašlaik viss strādā.

 

Atrodams RescueCD ;)

Labots - o MK_
Link to comment
Share on other sites

DeepSpaceMonkey

Kad bija jāparnes sistēma uz SSD, dabūju atslēgu komplektā uz Acronis tūli - salīdzinoši vienkāršs tūlis, kaut arī ne bez čakariem (pretīga datu apjoma pārskaitīšana).

Link to comment
Share on other sites

 

 

ja migree no intel uz intel vai no amd uz amd tad vajadzeetu izdoties.

 

Ne vienmēr, ir bijuši gadījumi, kad no amd uz intel bez žagošanās, savukārt no intel uz intel ņe po čom.

Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

 

 

Ne vienmēr
tiesa, reiz bija man gadijums kad no treshaa penja uz ceturto negribeeja palaisties, kad bija slinkums vecu sisteemu paarinstaleet.

bet mans domaat, ja biosaa settingi liidziigi it iipashi ahci un chipsets + / - tas pats tad viss buus bumbaas

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Khmm, vai kāds var padalīties pieredzē, kādas nepilnības ir windows iebūvētajam "Create/restore system image" tūlim?

 

 

 

Acronis true image dara visu ko vajag!

Taisnība, bet pēc noklusējuma, kamēr tā ir uzinstalēta, tā, šķiet, veica kaut kādus neatrunātus backup'us mākonī(?), kas man izraisīja nepatiku.

Labots - Koalīcija
Link to comment
Share on other sites

Palūdz jebkuram kam ir Acronis, lai viņš uztaisa boot CD disku un viss! Spraud klāt jauno HDD, palaid CD boot disku un izvēlies clone. Nekas nekur nav jāliek.

Link to comment
Share on other sites

Acronis ir Hirens BootCD 10.x iekšā.

Jaunākajos laikam vairs nav.

Labots - Lin
Link to comment
Share on other sites

vairākas reizes esmu pārlicis cieto disku no viena kompja citā. ar win xp bija drusku jāpatīra device manageris, w7 aizgāja bez žagošanās - pats piemeklēja attiecīgos draiverus. nekādi trešās puses rīki izmantoti netika/

Link to comment
Share on other sites

intervall

Ko varat ieteikt, lai noklonētu lapša 320GB HDD uz 120GB SSD?

Ir recovery partīcija, tāpēc negribās likt tīru instalu.

Labots - intervall
Link to comment
Share on other sites

 

 

Lai noklonētu nav nepieciešams neko instalēt.


Precizēju, ka #13 runa gāja par to Acronis versiju, kas nāk līdz Crucial SSD, nevis par live CD u.tml.
Link to comment
Share on other sites

Neko nezinu par crucial līdzi nākošo akroni un bišķi ot, bet esmu novērojis, ka pārejot uz ssd sistēma ir stingri ņiprāka un atsaucīgāka ar svaigu instalu nekā klonētu un optimizētu.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

 

 

... recovery partīcija, tāpēc negribās likt tīru instalu...
  Nu un tad brīnāmies, ka sistēma bremzē u.t.t. Iegādājoties laptopu ar preinstalētu OS, pirmais darbs obligāti ir nonest to un uzinstalēt tīru, svaigu OS, bez ražotāja u.c. drazas.

  Kā arī - klonēt sistēmu no HDD uz SSD nav prāta darbs. Instalējot svaigu OS uz SSD, tā saprot, ka ir SSD un to "ņem vērā", bet klonējot no HDD un nepārkonfigurējot visu, nenāks par labu ne SSD mūžam, ne ātrdarbībai.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Iegādājoties laptopu ar preinstalētu OS, pirmais darbs obligāti ir nonest to un uzinstalēt tīru, svaigu OS, bez ražotāja u.c. drazas.

 raiviic, man šajās dienās tas arī interesētu. Nopirku sievai laptopu ar preinstalētu OS, tak pus dienu pavadīju, kamēr atinstalēju to ražotāja drazu. Var jau būt kādam kas no tās drazas noder, bet nu tiešām, zinat, paskatījos uzdevumu pārvaldniekā, tur tie procesi no ražotāja drazas, ēdelīgi ka bail, tā ka nelikties par visu to drazu ne zinis arī roka necēlās. Nu labi.

 Man tāds lūgums, vai nevarētu izstāstīt, kā soli pa solim uzinstalēt tīru OS uz tāda preinstalēta laptopa, kur atslēgu meklēt (uz laptopa uzlīmes nav), un vai jābūt konkrēti tieši tam pašam Windows 8.1, tas ir, tieši un precīzi, ieskaitot sākotnējo valodu, vai derēs vienkārši līdzvērtīgs Windows 8.1. Cik saprotu, oficiāli pie MS var atrast instalāciju, pavisam legāli, jābūt tik atslēgai, vai arī es nezinu. Varbūt par daudz uzprasīju, tad kādu saiti uz pamācībām iedod, vēlams priekš čaiņikiem.

 Nu ja nav laika, iztikšu tāpat, bet tā būtu ļoti svētīga lieta - tīra OS uz jauna laptopa.

 Arī pievienojos viedoklim, ka labāk ir tīra instalācija, nevis klonēšana. Ja tik var iztikt bez tās klonēšanas, kas lielākā daļā gadījumu tā ir, jāliek jāinstalē OS un miers. Un kas tās par programmām, ko nevar pārinstalēt, tipa OEM versijas? Tad varbūt ir vērts noņemties ar klonēšanu, kaut arī legalitātes tur nebūs, ja programma domāta vienam datoram, bet tu uzliksi (uzklonēsi) uz cita.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nevajag stāstīt pasakas. Man Win2008 klonēts dzīvo uz SSD jau vairākus gadus, kurš tika instalēts instalēts uz HDD un pēc tam klonēts uz vismaz 5 cietņiem kopš 2010.g. Kaut kā neesmu novērojis, ka kaut kas uz SSD bojātos. 

 

klonēt sistēmu no HDD uz SSD nav prāta darbs

Kam labāk? Priekš programmēšana man jāinstalē 1001 tūļi, SQL, un nekas tur nav labāk, lai tupētu 8h un visu restaurētu. Lietotājam-vulgaris priekš ofisa un citām standarta programmām der.

 

ka labāk ir tīra instalācija, nevis klonēšan
Link to comment
Share on other sites

 

 

vai nevarētu izstāstīt, kā soli pa solim uzinstalēt tīru OS uz tāda preinstalēta laptopa, kur atslēgu meklēt (uz laptopa uzlīmes nav),

Skat te:
http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/create-reset-refresh-media

OS key'u pirms pārinstalēšanas vari izcelt  ar Speccy, The Magical Jelly bean u.tml.
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 Koalīcija, liels paldies. Saki tas viss ir tiešām tik vienkārši? Nekādas aizķeršanās nevarētu sanākt, ja ražotājs ir uzlicis kaut kādu tikai ražotājam paredzētu OS, manā gadījumā Windows 8.1 with Bing - pilnvērtīga OS, tik viena atšķirība - kā noklusētais meklētājs interneta pārlūkā ir Bing. To gan var mainīt, bet sākumā ir tas Bing, un vēl nav šeit tā piedāvājuma izvēlēties pārlūku, kā tas ir parasti, stāv IE, un nenāk nekādi piedāvājumi izvēlēties. Šito Windows 8.1 with Bing MS ražotājiem par ļoti lētu naudu piešķir priekš lētajām ierīcēm, parādījās tas, lasīju, kaut kad pagājušo pavasar. Kāpēc prasu, tajā Creat media programmā nebija iespēja izvēlēties to manu Windows 8.1 with Bing, nav tur tāda. Ar parasto Windows 8.1 nebūs problēmu?

Link to comment
Share on other sites

 Nu hvz kā ar to   Windows 8.1 with Bing  - neesmu saskāries, bet gan jau parastais Home Basic OEM vai Home Premium OEM ir, tikai ar piekonfigurētu Bing.  Parasti vienīgais, kas jāievēro, lai derētu esošā legālā key - jāinstalē tāda versija, kas bija preinstalēta - OEM, Retail, Home, Pro u.t.t.

Kas tam Windows 8.1 with Bing rādās  pie Windows Edition ? Man, piemēram, Windows 8.1 Pro  (legāla, ja kas).

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

 

 

Kas tam Windows 8.1 with Bing rādās pie Windows Edition ?

Tieši tā arī rādās - Windows 8.1 with Bing.

Tikko uzzvanīju uz MS, apprasījos par šito Bing un laptopa pārinstalēšanu kā tādu. Viņi izskaidroja, ka viņu mājas lapā windows attēla veidošanas rīks ir paredzēts tikai un vienīgi retail sistēmām. OEM sistēmām tas nav paredzēts, ja par laptopiem, tad oficiālais ceļš ir tikai caur ražotāju, tā viņi teica. Teica, ka, iespējams viss darbosies, tas ir, no laptopa izvilktā atslēga un viņu instalācija, bet, iespējams, arī ne, viņi negarantē, viņu pieredzē ir, ka neaiziet, tā teica. Tā ka, atstāšu sev visu kā ir pagaidām. Varbūt kaut kad, būs vairāk laika, sadūšošos un uztaisīšu kādam laptopam to clean install.

Beigu galā, ja tas čakars tik liels, nafig vajag. Izravēta no drazas ražotāja instalētā OS gan jau būs gana laba un kalpos bez problēmām, ne sliktāk kā tīra OS.

Link to comment
Share on other sites

OEM sistēmām tas nav paredzēts, ja par laptopiem, tad oficiālais ceļš ir tikai caur ražotāju, tā viņi teica.

Viņi tā saka, jo viņiem ir tāds darbs!

 

Uz MS Latvia esmu zvanījis līdzīgā jautājumā vienreiz un to pašu reizi piesprauda pilnas ausis ar batoniem.. nē, nē, nevar, nav iespējams, viss ir slikti :D Pēc tam, nedaudz pakustinot smadzeni, paeksperimentējot, tas izdevās.

 

Neizmēģināsi, neuzzināsi! ;)

Labots - Koalīcija
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

shadow118

 

 

kā noklusētais meklētājs interneta pārlūkā ir Bing. To gan var mainīt, bet sākumā ir tas Bing, un vēl nav šeit tā piedāvājuma izvēlēties pārlūku, kā tas ir parasti, stāv IE, un nenāk nekādi piedāvājumi izvēlēties.

Vai tad visām versijām IE defaultā nav Bing meklētājs? Un par to pārlūka izvēlēšanos, bij kaut kas, ka kaut kāda regulatora komisija bij likusi Microsoftam rādīt to pārlūku izvēlni, jo tjip tas neesot godīgi pret pārējiem pārlūkiem vai kkas tāds, bet tas bij tik uz noteiktu laiku, un tagad tas laiks ir beidzies. Bez tam, nav jau nekādu problēmu meklētājā ierakstīt vēlamā pārlūka nosaukumu un viņu novilkt

Link to comment
Share on other sites

Tur jau tā lieta, ka tas with Bing ir absolūti nebūtiska lieta. Taču visi zinām, ka IE vienmēr pēc noklusējuma meklētājs ir Bing. Gribi, pamaini no Bing uz Google, vai vēl kādu citu. Nu bija tā Eiropas Savienības kaprīze par to pārlūku izvēli. Nezinu, man liekas, nekas nav beidzies. Instalējot W8.1, joprojām tā pārlūku izvēlne atnāk, ne uzreiz, bet ar pirmajiem atjauninājumiem ir tā izvēlne klāt, kas vienkārši tupa jāatver, jāieķeksē un jāaizver. Nezinu, kam tas domāts, ikviens lietotājs taču uzinstalēs sev tīkamāko(s) pārlūku(s) bez nekāda regulējuma. Varbūt tādiem lietotājiem, kas vispār nekā nesaprot, lieto tik to, kas ir (IE), tiem ir tāds pieturas punkts, kad dod izvēlēties, a vot, no šiem lietotājiem, kāds arī pamaina to IE uz ko citu, kad viņam atgādina.


Ā, taisnība, ir beidzies tas pārlūkprogrammas obligātās izvēles laiks:

http://windows.microsoft.com/lv-lv/windows/what-is-the-browser-choice-update

Link to comment
Share on other sites

vvv, paņem "izvelc" ar kadu programmu to savu OEM key un aizej uz http://windows.microsoft.com/en-GB/windows-8/upgrade-product-key-only un pamēģini lejupieladēt. Viņš tev automātiski piemeklēs pareizo versiju. Ja neļauj lejupielādēt ar OEM key, tad atroidi interneta Windows ''standarta" key un pectam instale ar savu OEM.

....

reku soli pa solim

http://www.eightforums.com/installation-setup/38486-need-help-formatted-genuine-windows-8-lenovo.html#post330277

Labots - AndrisBB
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Nevajag stāstīt pasakas. Man Win2008 klonēts dzīvo uz SSD jau vairākus gadus, kurš tika instalēts instalēts uz HDD un pēc tam klonēts uz vismaz 5 cietņiem kopš 2010.g. Kaut kā neesmu novērojis, ka kaut kas uz SSD bojātos.

 

Servera sistēmas disku maiņa reizi pusgadā jau nu nav nekas tāds, ar ko lepoties, bet tas tā. Tādā tiešā nozīmē, protams, klonējot nekas nebojājas, taču plika klonēšana ierobežo iespēju izmantot visu ssd potenciālu, turklāt ja vēl nekas netiek optimizēts, vismaz partīcijas pielīdzināšana, trim un vēl dažas lietas, tad ir visai liela iespēja iedzīvoties pārliekā šūnu nolietojumā (tas gan ilgtermiņā, pie garām ssd garantijām gan jau pofig) vai sistēmas raustekļos, aizturēs un citos brīnumos.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
nnoname

Nevis pusgadā, bet gadā reizi. Man izdevīgāk ir apgreidot cietni pirms tam sākušās problēmas. Disks protams netiek izmests laukā, bet rotācijas kārtībā aizceļo uz citiem datoriem, kuriem prasības zemākas. Cietņi arī 5 gadu laikā ir apgreidojušies, līdz ar to visas tās neoptimizētās lietas ir mazbūtiskas. 

Link to comment
Share on other sites

Redz, varianti pārinstalēt laptopu ar ražotāja uzstādīto OS uz tīru OS ir. Paldies biedriem par padomiem.

 

 

taču plika klonēšana ierobežo iespēju izmantot visu ssd potenciālu, turklāt ja vēl nekas netiek optimizēts, vismaz partīcijas pielīdzināšana, trim un vēl dažas lietas

Arī saku, ja tik nav pamatota iemesla, klonēšana lai paliek īpašiem gadījumiem. Nu nav tam parastajam datora lietotājam tik šausmīgs kvantums ar programmām, kuru instalēšana uz svaigas tīras OS būtu baigais pasākums. A pašas OS pārinstalēšana ilgu laiku neaizņem, turklāt, ja uz SSD. Tādi kā Mežavecis, kuram 1001 tūlis un smagas programmas jāinstalē, lai klonē.

Link to comment
Share on other sites

Negribās jau aiziet oftopikā, bet kāds ir racionāls pamatojums mainīt servera sistēmas disku reizi gadā? Ieliec normālu cietni ar 5 gadu garantiju, ja vajag minimālu downtime otru eksemplāru ar klonētu sistēmu plauktā un guli mierīgs. Nē nu ja fetišs uz sistēmas pārlikšanu un downtime pofig, tad protams не вопрос.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

nnoname

Iemesls pavisam vienkāršs  - tas serveris ir vienlaicīgi mājas dators, testa un izstrādes vide. Tāds pats win7 ar pribambasiem vien ir. Katram savas vajadzības. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja uzņēmums strādā 24/7 tad instaliem un reinstaliem nav laika.

 Nu kurš vidējais birojs tā strādā (24/7)?

 Nafig to klonēšanu, ja nav spiesta vajadzība, nafig. Strādāju reiz birojā, kur pamazām, pa vienam mainīja vecos, nokalpojušos datorus pret jauniem. Apkalpoja to biroju datorlietās no malas viena datorfirma. Nu atnesa jaunu tukšu datoru spečuks un metās klonēt. Ta vienalga kolēģis, kam tas jaunais dators tika taisīts, tajā laikā strādāja pie cita datora, nekādas kavēšanās nebija viņam. Nu saklonēja tas spečuks jauno kasti, pēc tam tik panesās problēmas, ta viena programma īsti negāja, kolēģis pats pēc tam to programmu pārinstalēja, pēc tam cits spečuks no tās datorfirmas vairākkārt piestaigāja vāķīties ar to datoru klonēto. Es jau nesaku neko sliktu par klonēšanu, varbūt tik toreiz tie spečuki tādi līkām rokām gadījās, bet būtu tā apkalpotājfirma salikusi jaunajai kastei tīro OS installu, saliktu nepieciešamās programmas vienkārši viņas uzinstalējot, nebūtu tur tāda čakara jāpiedzīvo.

 Un darbi normālā birojā neapstājas, ja datoram jāpārinstalē OS, nestāstiet, ir normālā birojā kāds rezerves laptops tādiem gadījumiem, vai kā savādāk tiek saorganizēts darbinieks uz to laiku.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...