Jump to content

200W stāvlampas pārbūve uz 21W ledu


Gints_lv
 Share

Recommended Posts

Sūcot alu saliku lampu. Atnāca šitādz zvērs. http://www.ebay.com/itm/191140608677?_trksid=p2060778.m2749.l2649&var=490308712703&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT. Ieliku 200W lampas vietā gaisma ir mazāka, bet ekonomija pamatiga. post-63417-0-49961000-1421450720_thumb.jpgpost-63417-0-49961000-1421450720_thumb.jpg

Bides ne tās salikās?

post-63417-0-73557200-1421450795_thumb.jpg

Labots - Gints_lv
Link to comment
Share on other sites

Tu nospļāvies uz visu orģinālo un zem viņa pieliki vienkārši visu LED paliktni? Ko ar barošanu, vai tas uzreiz nāca ar 230V?

Link to comment
Share on other sites

Ledam nāca līdzi savs pārveidotājs. Laikam ne tās bides saliku? 

Link to comment
Share on other sites

Kā efekts, man tāda viena ir? Bildes nelādējās!

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Es tam ledam būtu pieķīmiķojis kādu 3 - 5w elemntu aizmugurē, lai gasma krīt arī caur kupolu!

Link to comment
Share on other sites

Es tam ledam būtu pieķīmiķojis kādu 3 - 5w elemntu aizmugurē, lai gasma krīt arī caur kupolu

Es pat nebūtu ķīmiķojis bet nopircis šito 20W R7 118mm LED lampu

 http://www.ebay.com/itm/New-R7S-J78-J118-5W-10W-20W-24-48LED-5050-5630-SMD-Light-Bulb-Lamp-78mm-118mm-/400810256681?pt=AU_Lighting_Fans&var=&hash=item5d52272929

Gaisma spīd uz visām pusēm, un nav nekas jālauž. Un uz pusi lētāk

Labots - LSTP
Link to comment
Share on other sites

no šitiem LEDu draiveriem ir baisie traucējumi FM diapazonā, rādžu nevar klausīties.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Lasot komentārus un pie sevis domājot, man sanāk, ka ja stāvlampai nav paredzēts aptumšošanas iespēja, tad uz parasto viņa neslēgsies. Visādā ziņā pasūtīju dimmable, tad jau redzēs vai saņaks :)

Attiecībā uz to, kāpēc neņemt biedra LSTP ieteikto diožu lampu dzirdets, ka tās ātrāk plīstot, jo pēc būtības nav paredzēts aptumšot, lai gan aliexpresā nopirkt var ari aptumšojamaas.

Kādam nav pieredze?

Labots - erglis4
Link to comment
Share on other sites

Kādam vajag R7S 12W LED spuldzi, dimmerējamu, ar LEDiem uz augšpusi? :)

http://www.paulmann.lv/led_spuldzes/28211_led_premium_stab_12w_r7s_ws_dimmbardiam48mmlenght118mmlm850k4000/

 

Nesen nopirku tādu stāvlampu ar 230W plītiņu augšā, kura sagadīšanās pēc arī spīd. Un ēd 7x vairāk kā lustra.

 

Nopirku atbilstošu Paulmann dimmerējamu 12-vatīgu R7S LED spuldzi (118mm) un secināju, ka

  1) Praktiski nekarst

  2) ir tumšāka

  3) ēd stipri mazāk

 

Secināju, ka dimmeris sīc ar jebkuru spuldzīti un vispār jāmaina. Atgriezu stāvlampu, nopirku nedimmerējamu stāvlampu un nu ir miers mājās.

Un lieka LED spuldze plauktā :D


Garantija - 2 gadi. Ja kādam ir kur likt tādu - ņemiet, 10 EUR?

-- 

aizrunāts erglis4

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Akurāt pa garajām 2014.gada Z-svētku brīvdienām, īpašumā esošajai stāvlampai izbeidzās kārtējais 118mm & 150W halogēns. Par cik tas man bija rijīgākais elektropribors, nolēmu pacelt stāvlampas energoefektivitātes klasi :)

 

Par cik iepriekš ir bijusi saskarsme ar noname LEDiem no čainas, tie netika izskatīti kā opcija.. jo spīdēt spīd, bet saskatīt neko nevar, tādēļ arī uz neviena ķīnieša iepakojuma, spuldzes specenē netiek norādīts Ra index(Color Rendering Index), jo tas ir hvz cik.. Bet, lai apkārtējie priekšmeti, tai skaitā mīļotās seja, neizskatītos pēc sū_a, Ra index must have >80 vienībām.

Mans subjektīvais viedoklis, ka  ir tikai divi spuldžu ražotāji kā produkciju ir vērts izskatīt/iegādāties - Osram un Philips.

 

Atgriežoties pie stāvlampas, izlēmu iepirkt 4 gab. OSRAM LED PHARATHOM PAR16 50 36 ADWANCED dimmējamas spuldzes un GU10 cokolus. Stāvlampai tika amputētas visas augšāesošās ķeskas, alumīnija reflektoru ieskaitot, tā, ka paliek tikai dekoratīvais matētais šķīvis un pienākošais španungs. Tālāk montāža un roku veiklība. Rezultātā iegūta dimmējama stāvlampa ar patīkamu gaismu un 32W patēriņu uz 100% dimmera noslodzi, 150W vietā :)


Piebilde: Osramam uz šim LED 4 gadu ražotāja garantija.

Link to comment
Share on other sites

@TasEsmuEss

 

Traucējumi tādēļ ka elektronika draņķīgi nostrādāta. Pažēlotas komponentes filtriem+konstrukcija un darba režīmi by default ģenerē augstfrekvences traucējumus.

 

Bij' viens brīdis kad PTAC staigāja pa bodēm un izņēma semplus testēšanai... ~75% neatbilda prasībām uz emisiju.... 

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711
Rezultātā iegūta dimmējama stāvlampa ar patīkamu gaismu un 32W patēriņu uz 100% dimmera noslodzi, 150W vietā

Varēji kādu bildi iemest ar rezultātu! :)

Vispār es tai lampā ieķīmiķotu divas G9, 9w led spuldzes. 

Labots - viesturs0711
Link to comment
Share on other sites

Ja piemin lētās ķiniešu LED, tad pēdēja laikā ir sākusies sērga ka šie sāķuši ekonomēt uz sērkociņiem- normālu draiveru vietā liek pašu prastāko uz kondensatora ''pretestību'' ieejā. Tipa šitāda

http://microsin.net/images/stories/hard/LED-lamps/Jazzway-7w-2700K-GU10-sch.png

No tādām spuldzēm vajadzētos turēties pa gabalu . Ja kāds kantoris saliks kaudzi šitādu , tad pa vadiem cirkulēs konkrēta reaktīvā strāva ( sildīs vadus un , ja nav privātmāja, tad skaitītājs saskaitīs reaktīvo um maksāsiet par reaktīvo). Otra nopietna lieta: ja tīklā ir augstfrekvences traucējumi ( slēdzas iekšā /arā lieljaudas patēretāji vai strādā metināmi vai invertori ar sliktiem filtriem) tad tādas spuldzes vienkārši sadeg. Ja kāds kantoris ir nolēmis kļūt ''zaļš'' un mainīt spuldzes lielā skaitā, tad nopērkat vienu. Izķidājat un apskatāt kāds iekšā draiveris . Ja tas ''kondensatora'' , tad no tādām turāties pa gabalu neskatoties uz cenu .  Ja taisāties pirkt privāti vienu spuldzi, tad... nu atliek tik skatīties uz darba spriegumu. Ja uz lampas  tipa 1xy-2zd ( plašs diapazons) , būs ar normālu draiveri. Ja tik viens lielums un spuldze no lētā gala- ir divreiz jāpadomā pirms pērkat.

 Reku zēni ir pajaukuši dažas un komentāri http://geektimes.ru/post/241758/

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

 

 

ja nav privātmāja, tad skaitītājs saskaitīs reaktīvo um maksāsiet par reaktīvo

Par reaktīvo enerģiju jāmaksā: "lietotājiem, kuru elektroietaises pieslēgtas vismaz sešu kilovoltu spriegumam ar atļauto slodzi 100 kilovatu un lielāku, vai pārējiem lietotājiem ar ievadaizsardzības aparāta strāvas lielumu 200 ampēru un lielāku"

Link to comment
Share on other sites

Nu birojam 200A ievadā diez vai būs, bet ražotnēm...  Protams tās izmaksas ko radīs ķiniešu lētie LED būs sīkums salīdzinot ar kopējo.  Bet otrā daļa, ka tā letā draza ''sprāgs nost'' kā mušas , razotnē , ir reāla lieta. Un nevajag pat ja pat pašam kantorim būt ražotnei. Pietiks ja kaimiņos ir pietiekami spēcīgs traucēklis kas ģenerē ''trokšnus '' tīklā. Lai gan pietiks ja kur kādā sadalē sākās nekontakts ( dzirksteļošana) . Būs parsteigumi ar kondensatora draivera diožu spuldzēm. Vēl jau , lēto, nelaime ir ka bieži izmanto diodēs ar lielāku strāvu nekā  paredzējis diožu ražotājs ( nu ka tik spoži spīd, pofig ka parkārst un darba mūž būs pieticīgs).

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Kāreiz ražotnēs ir redzēti sprāgstram LED prožektori 20/30W un arī 100W kupoli ar nekondensatora draiveriem.. Tas, kas tur tīklā darās- tīrās šausmas.

 

Bet kopš LV pieejamas V-TAC LED spuldzes, vispār neredzu jēgu no ķīniešiem ko sūtīt. Tādas cenas, ka laikam jau dempingo tirgu, bet nu ar 2g garantiju. Tiesa - no 50 gab ~3 samērā ātri nobeidzās un tika veiksmīgi aizmainītas.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

šodien saņemu priecīgs savu led lampeli (to kas sludeklī), priecīgs savienoju, pēc apmēram 3 h darbināšanas- tas pārveidotājs (bijia pievienots no ražotāja neizturēja) sāka smirdēt un lampa apdzisa, shas vairs nav dzīvības, sēžu tumsā. Tobiš neiesaku nevienam!

Attiecībā uz biedra usver pagādāto dimerējamo led spraudzeni - nekādu sūdzību nav, izņemot , protams faktu, ka morga gaisma der tikai morgā :p

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...