Jump to content

Uzpūties mobilā akumulators


Mezavecis
 Share

Recommended Posts

Kaut kā pēdējā laikā pievērsu uzmanību, ka mobilajam telefonam galīgi sāk neturēt akumulators un jau dažas nedēļas atpakaļ pasūtīju vietā citu. Papildus tam pamanīju, ka mobilā korpuss bija nedaudz iesprēgājis nodomājot, ka atkal biju tam uzsēdies virsū.

 

Šovakar nolēmu attaisīt telefonu un paskatīties, kas tur ir. Liels pārsteigums izrādījās tas, ka aizmugurējo vāciņu ar ļoti lielām mokām varēja atvērt un akumulators bija manāmi uzpūties. Tā kā kaut kur mētājās viens nolietots rezerves variants, tad iebāzu to. 

 

Jautājums vienkāršs - cik šādi akumulatori reāli mēdz būt bīstami, jo ik pa laikam dzirdam presē, ka kādam mobilais ir uzsprādzis?

 

Ieskatam bilde.

 

 

post-1472-0-62215600-1421435673.jpg

akumulators.jpg

Link to comment
Share on other sites

Man vienreiz vecajam Siemens aķītis arī nedaudz bija uzpūties. Pēc kādas nedēļas man telefons uzliesmoja krekla kabatā. Labi, laicīgi norāvu kreklu, bet telefons ar nelielu liesmu nosvila. Bet tas ir gadus 13 vismaz atpakaļ.

Labots - Rubenis
Link to comment
Share on other sites

ja kaut kādās biksēs tiek turēts, tad jau laikus manīs, kad sāks karst. kādus 5 gadus atpakaļā uzputās nokia n95, bet uz degšanu gan netaisījās.

Link to comment
Share on other sites

Pūšās viņi regulāri. Tiesa sprāgšanu vai degšanu es neesmu novērojis, bet tauta runā, ka gadās.

Link to comment
Share on other sites

Nelieto, sprāgst maitas uz urā, nav bijis pašam, bet ir nesuši, skats baisms! D_L atceries, kā armijas desantnieku stacijām, dienvidslāvu aķi gāja gaisā, labi ka bija lādēšanas telpa tālāk no visām! :yahoo:

Link to comment
Share on other sites

 

 

tie tak bija sudrabnieki...
Tie gāja tiekai uz lapsām, atceries to ko mēs uz muguras kārām ar laringafoniem, ka pa mežiem vilkām, tur bija 12V aķi, mēs ar Resno lādējām, mums parītis pagrabā uzgāja gaisā, mēs pēc tam lādētājam pagarinātāju vilkam aiz stūrā, izslēdz un pēc stundas tikai gājām pakaļ, aķiem
Link to comment
Share on other sites

uzpūties ir metams viennozīmīgi...mans viens uzpūtās dīkstāvē mētājoties devaisā ....kanpi jamo izvilku, jo tas bija "izvelkamā" tipa....ja var izcelt pa augšu - tad viegli nomainīt.

Link to comment
Share on other sites

 

 

tie tak bija sudrabnieki...
Ilgi nomeklējos pa google, jo meklē KB, jo atceros 45 Mhz, izrādās ka krievi raksta tās ir UKV, mums bija šie brīnumi, atceros, ka stāstija, super modernas u.t.t. 71 gada, modelis!!!

http://russianguns.ru/?p=3859 

Link to comment
Share on other sites

Spraagt iisti nekas nav spraadzis,bet garantijas laikaa Samsung galaxy S4 bachene 2 reizes uzpuutaas taa,
ka telefons reaali gljukoja,sleedzzas laukaa utt.Daudz ir dzirdeets par sho modeli, nav labs,neiesaku.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Reiz gadu 10-12 atpakaļ, Ericsson šefs vienā no savām runām presei izteica aicinājumu ķīniešiem, la seko līdzi kvalitātei, kad taisa Ericsson modeļiem kreisos aķus. Tjipo kopējiet, bet ar galvu. Toreiz vienam zviedru skolniekam bija uzgājis gaisā telefona aķis (tas gan bija ķīnas kopija, iespējams pat kreisā ķīna). Pašan ar ir daudzas reizes aķi pūtušies, tiesa, zili uguņi gan nav bijuši!

Link to comment
Share on other sites

Developer

Uzpūšanās parasti raksturīga LiPo baterijām, tām, kas tiek lietotas kvadkopteros un citās RC rotaļlietās, ja baterija ir overcharged vai par ātru izlādēta.Tad baterija uzpūšas kā balons.

 

lipo_death.JPG

 

Bet gadās, ka uzpūšas arī mobilo telefonu baterijas.

 

tumblr_m5jjfcxiI51qeqsbq.jpg

 

No uzpūtušamies baterijām vajadzētu atbrīvoties pēc iespējas ātrāk, ja negribas kopā ar bateriju pazaudēt arī pašu telefonu vai visu māju...

 

burning-iphone.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Laikam jau būs kaut cik pa tēmu.

Tātad, ir brīvroku sistēma iebūvēta iekš moto ķiveres ar litija jonu akumulatoru. Aķītis jau vairs neko netur un diezgan sapūties. Vairs nelieku pie lādekļa, lai kaut kas neaizsvilstas. Aķītis šitāds:

20160124-174508.sized.jpg?1468788620

 

Pazibēja doma par to, ka nelikt oriģinālo aķīti, bet piemeklēt no kādas vecas nokia. Spriegums atbilst un ar šādiem izmēriem es varu ielikt lielākas kapacitātes akumulatoru par krietni mazāku cenu. Pārlodēju tik šos pienākošos un aizejošos vadiņus un vualā.. Bet vai tā var darīt, nez? Kur atrodas tā sadaļa, kas regulē uzlādes strāvu??  Aķī iebūvēts? Lādētāja adapterī? Telefona gadījumā- telefonā? Vobšem, kā jums šķiet- var tā darīt vai nē?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pārlodēju tik šos pienākošos un aizejošos vadiņus

 

Var, bet Litijniekam ar to lodēšanu tā uzmanīgi - nepārkarsē. 

Link to comment
Share on other sites

Ok, paldies! Nnoname, paldies par linku, neiedomājos pats paskatīties. Tad jau tagad paskatīsies, kas man labāk patīk- salvats variants vai nokia aķis kādā ibodē...


Hmmm, sestais prāts saka, ka tie salvata aķīši neizskatās diezko uzticami. :D Domāju, ka ņems nokia.. Reku, labs kandidāts iekš 1a.lv pa 6.50Eur:

 

1pcs-Battery-BL-5C-High-Capacity-1060mAh

Link to comment
Share on other sites

Tas labais kandidāts būs tikpat neuzticams, jo Nokia tur tuvumā nav stāvējusi, dzeltenie brāļi gan :D. Īstie Nokia aķi ir krietni dārgāki. Pašam ir Nokia podziņnieks ar tieši šo BL-5C, pat uzraksts Nokia, cena bija arī ap 6 eur (pirku pirms 2 gadiem, neatceros). Rezultāts - tur jau diezgan normāli, bet mazāk kā oriģinālais, līmeni neuzrāda (visu laiku pilns, līdz izslēdzas).

Lūk īsts Nokia.

Labots - raiviic
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tad jau tagad paskatīsies, kas man labāk patīk- salvats variants vai nokia aķis kādā ibodē... Hmmm, sestais prāts saka, ka tie salvata aķīši neizskatās diezko uzticami.

 

Aha, ibode ir krietni uzticamāka par ielas veikalu, kā tad...

Link to comment
Share on other sites

Raiviic, kā tu zini, ka tieši tas ir īsts nokia aķis? :)

 

Nnoname, tā es neteicu.

 

Kāds būs tāds būs, cena jau nav liela. Abos variantos jālodē vadi, nekādas starpības. 4dien atnāks uz paku bodi, tad jau ietestēs.. :)

Link to comment
Share on other sites

axel182

Tavā bildē tas pilnīgi noteikti nav īsts, pie kam baterijas biezums bildē redzamajam ir BL-4C.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...