Jump to content

Meklēju HDMI doongle risinājumu televīzijai


Kitai
 Share

Recommended Posts

Sveiki, brieži.

 

Radiniekam pēc jauna TV iegādes radusies vēlēšanās pēc interneta televīzijas, tāpēc tiek meklēts kāds atbilstošs USB doongle. "Medu'' tecināt šobrīd tur negribu.

Tā kā ar šādiem USB stikiem saskāries neesmu, tāpēc jautāju pēc padoma - kādus iesakat? Cena - šobrīd nav noteikta, galvenais, lai ir kvalitāte.

Esmu kaut ko pa ausu galam dzirdējis, ka Latvijas kanāli ir, bet ļoti slikti darbojas... Kā tur ir patiesībā?

Kā viņiem ar internetu? Cik reāli Mbps vajadzīgi, lai tas darbotos, vai arī galvenais stabils pings? Tur ir dziļš, bezzonas mežs - lietots tiek vietējā provaidera radio internets: Vidēji: 10-15 Mbps iet, pings ar google arī sakarīgs.

Link to comment
Share on other sites

Tas USB dongle ir priekš TV lai varētu skatīties kanālus caur netu?

Pastāsti vairāk kā tādi darbojas.

Link to comment
Share on other sites

 Iespējams, esmu atpalicis, bet par tādu dzirdu pirmo reizi.  Ja domāta internetā redzamā televīzija, kā Youtube, TVPlay , LTV, u.t.t. - tad vajag televizoru ar interneta atbalstu.

Ja domā Lattelekoma interneta TV - aizmirsti.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Tikko dzēru kafiju un izzīlēju, ka tas tēmas autora radinieks grib nopirkt WIFI USB stiku, lai nevajadzētu vilkt vadu no rūtera. ­­­­­­­­­Šajā gadījuma te nav daudz variantu - vai nu pērc tādu stiku ko iesaka televizora ražotājs, vai nu nopirkt čupiņu ar dažādiem stikiem un mēģīnāt, kurš darbosies, bet kurš nē.

Ja nu tomēr mana kafija nebija pareizā, un runa ir par HDMI Miracast/DNLA stiku, tad pats no sevis viņš nevar rādīt IPTV, tam vēl ir vajadzīga kāda cita ierīce (dators, planšete), kura saņem IPTV un tākāk pārraida video/audio attēlu uz televizoru.

Link to comment
Share on other sites

 

 

radusies vēlēšanās pēc interneta televīzijas

Vispirms jāsaprot, kas te ir domāts un tad var prātot tālāk.

Link to comment
Share on other sites

Jap, par HDMI. Sorry, sajaucu.

Ir takš tie Android Mini PC vai kā viņus tur.

Link to comment
Share on other sites

Nu tad ar to arī vajadzēja sākt...

Bija man tāds, paspēlējos. Par cik man bija mērķis skatīties virszemes TV ar visu medu, tad man šis nederēja, bet visādi citādi bija tīri ok, pat ņemot vērā to ka nebija no krutajeim un jaudīgajiem.

Izmantoju XBMC un tur jau bija plugini visādiem TV3play un visam kam citam.

Neatceros, bet šķiet ka gāja arī Flash video pārlūkā.

Ņem vērā, ka vajadzēs veidu kā to vadīt - vissērtāk bija ar bezvadu klaviatūra + pele, ar pulti kautkā nebija īpaši ok...

šķiet ka manīju, ka arī torrent-tv ir uz Androīda..

 

Tā ka principā viss kas iet android kabatofōnā, strādās arī uz šī verķa, bet verķis ir diezgan advancētiem cilvēkiem paredzēts, būs grūti iemācīt omei kā tikt līdz TVplay...

Link to comment
Share on other sites

Admins varētu izlabot tēmas virsrakstu - USB nomainot ar HDMI.

 

Tik ilgi stiku varbūt negaidīs - ko ieteiktu no LV pieejamajiem?

Link to comment
Share on other sites

Kaut kas šāds mani arī interesē, tā kā Rīgā mājas saimniece šķīvi likt neatļauj, bet LTC IPTV piedāvājums tāds gaužām švaks. :(

Vairāk interesē sports + kāds Vācijas kanāls arī.

Link to comment
Share on other sites

Ja gribi Android TV, tad pēr tādu kuram ir ārējā WIFI antena, vai iespēja pieslēgt internetu ar vadu. Ir nelaba pieredze ar "veco" MK808B, kuram internets pat 1m attālumā dažreiz raustās nenormāli. Ja web lapu apskatē to vēl var paciest, tad skatīties video no interneta ir pagrūti. Tam MK808B ir iznākusi jauna modifikācija ar citu wifi čipu, kam it ka problēmas ar WIFI ir novērstas, bet pats tādu neesmu redzējis ne taustījis.
Ja Android TV pirksi Latvijas veikalos, tad skatie lai Tev "neismērē" vecu lūznu ar Android 2x un 256/512MB RAM. Aparātu kuram mazāk par 1GB RAM nav vērts ņemt, un nebūtu slikti, ja tam ir "īsts" FullHD, nevis tikai no 720p smuki izstiepta bilde uz FullHD.

Torrent Stream darbojas arī uz Android TV, gan kešojot datus lokāli, gan uz ārēja datora, bet ar lokālo kešošanu nav zināms cik ilgi tas Android TV to spēs izturēt. Nez kā Android TV aparātā iebūvētajai atmiņas kartei patiks, ka to visu laiku "zāģē" milzīgu failu rakstīšanu un dzēšanu? Man ir nobeigušās divas 16GB atmiņas kartes, kuras stāvēja planšetē, kad niekojos ar Torrent TV. Var jau būt, ka tā ir tikai sakritība (pašas karte bija defektīvas), bet vairāk eksperimentēt negribu, un vēl jo vairāk ar aparātos iebūvētām atmiņas kartēm.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Tam Natec ir tāds pats procesors kā MK808B - RockChip RK3066, kas liek apšaubīt reāla FullHD esamību. 

Natec pozitīvā lieta ir ārēj­a WIFI antena, bet negatīvā - iebūvētā flash ir tikai 4GB. Android TV gan nav tā ierīce, uz kuras lietotājs kraus virsū daudz programmas, tā ka no programmu veidokļa ar 1GB (no esošajiem 4GB, apmēram 2G jau aizņem pats Android, un atlikušos 2GB savā starpā dala tā daļa kas ir atvēlēta programmām un  tā daļa, kas ir atvēlēta lietotāja datiem) varbūt var arī kaut kā iztikt, bet lietotāja datus var likt microSD kartē vai ārēja USB flash vai cietaja diskā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kaut kādām 4.x Android versijām ir problēmas ar failu path pārkonfigurēšanu - to nav iespējams izdarīt. Līdz ar to, piemēram, torrent klientu uz tāda 4GB štrunta palietot nav iespējams, jo tam nav iespējams norādīt failu saglabāšanu uz SD vai diska.

Link to comment
Share on other sites

Iptv liste no šuras ir oki! Es to izmantoju kā backup variantu kad dēļ laika apstākļiem satelīts nerāda. Bet nu tam iptv ir savas problēmas vismaz uz openbox - galvenā nav EPG. Un protams vajag ātru inetu - negribu lmt 4g "sēdināt" bez vajadzības! 

Link to comment
Share on other sites

Pilnīgi piekrītu Firza teiktajam. Pats izmēģinājos vairākus šos nosacīti lētos andriod puļķus,nu nav viņi normāli lietojami sakarīgai tv skatīšanai.Kā arī mēdija atskaņotājs nevelk smagākus gabalus.Ekspermentiem un tā ja nav ko darīt var pirkt.Bet kas nopietns un reāls nesanāks ar viņiem.Ja tiešām nav iespēja uzlikt šķīvi tad skaties uz dune pusi vai alternatīviem.Bet cena būs atbilstoša kvalitātei.http://dune-hd.com/eng/products/full_hd_media_players/14 


Te ar var salīdzināt nedaudz http://www.hdmediaplayer.com/

Link to comment
Share on other sites

Ne pārāk legāls dažādu pakalpojumu sniedzējs, šajā gadījumā IP TV.Pieejami arī LV kanāli par nelielu samaksu.Sīkāk PZ, ja interesē.

Link to comment
Share on other sites

Vai uz tām HDMI TV nūjām (vai planšetes) var piedabūt strādāt Latvijas DVB-T brīvos kanālus caur kādu USB DVB-T uztvērēju? T.i. - vai Android atbalsta RTL2832U USB tunerus?

Link to comment
Share on other sites

 

 

to HDMI puļķi papildināt ar DVB-T?
Jā,pēc idejas.Kāds vispār mērķis? Pie monitora gribas pieslēgt caur HDMI? Citu variantu nevaru iedomāties.

Viss ticamāk ,ka ir labāks risinājums.Bet Tu jau nesaki ko vēlies tieši panākt.

Link to comment
Share on other sites

Piemēram, car-PC ar androidu.

Kāda vispār varētu būt cita vēlme, izņemot stiku pieslēgt caur HDMI pie kādas rādāmkastes?

Protams, var jau Windows PC un viss notiksies, bet vai nevar arī šādi?

Link to comment
Share on other sites

Developer

 

 

Tev laikam vajag kaut ko no šiem:
un kā viņš viņu izmantos pie

 

Piemēram, car-PC ar androidu.
Link to comment
Share on other sites

Nav tādu cenu 14 usd par Android iekērtu! Razvodka. Bet tas no aļi par 44.49 USD mani pat ieinteresēja, ja FHD nebalsta man pofik, teļuks ir tikai HD.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
erikonkulis

 

 

vai Android atbalsta RTL2832U USB tunerus?
par dvb-t neesmu pētijis, bet priekš SDR atbalsta dikti labi :)
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
maigais
(labots)

Iegādajos šo verķi,

Atnāca bez m....s

http://ru.aliexpress.com/item/Andriod-4-2-2GB-16GB-Camera-5-0MP-TV-box-Remote-Control-Upgrade-CS918-CS918S-Quad/1578664357.html?detailNewVersion=2

Esmu apmierināts, ltv kanālu arxīvi caur brauzeri un tv3 pley aplikācija ideāli strādā

Citas iptv aplikācijas ir viss ok

Kodi vēl nēesu sācis iedziļinājies

Vieinigais kas neapmierina pults bet tas labojams,

pasūtiju šo un ir ceļā

 

http://ru.aliexpress.com/item/MeLE-F10-Deluxe-USB-2-4GHz-Wireless-Fly-Air-Mouse-Remote-Control-Keyboard-G-sensor-Gyroscope/1891261729.html?detailNewVersion=2

Labots - maigais
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 5 months later...

Vai kāds nezin, kā iebarot LTC klienta plejlisti no shortcut.lv kādam Android pleijerim? Skaties.lv rāda normāli, shuras listi ar OTT player arī, bet shortcut.lv visiem kanāliem saspiesti (zirga) ģīmji!? Nekāda iestatījumu maiņa nepalīdz.  Domāta Android TV kaste, konkrēti Scishion V88. Uz telefona tas shortcut rāda normāli pa visu ekrānu... Jā uz E2 uztvērēja arī rāda visu normāli.

Labots - Rudiger
Link to comment
Share on other sites

Man tā pati problēma ar Andrīša M8+ verķi. Slēdzu televizoram 4:3 pilns režīmu, kas gan ir avārijas risinājums...

 

Edit: Uztaisīju Factory reset kastei un viss aizgāja normāli. 

Labots - Racer
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...