Jump to content

Spotify-cil šis ir kvalitatīvs?


Padjoms
 Share

Recommended Posts

Draudzene uzlika uz tačkas spotify-klausos,skatos baigi jau nu viss smuki un ērti, bet pa manam skaņa kautkāda pakaļā-mēģināju atrast kautkādus bitreita uzstādījumus, moš pavirši meklēju, bet manliekas kautkāds draņķīgakais mp3-sāk roka uz basa kloķi stiepties....

Link to comment
Share on other sites

Man ir spotify Premium - skaņa any way ir pilnīgs pī. Šim brīnumam ir nianse - ne visa mūzika (arī premiuma accountiem) ir pieejama augstajos bitreitos - par cik man patīk tieši nekomerciālā mūzika, iespējams, ka tikai šādus arī klausījos :D

 

Es pārsvarā klausos radiotunes.com (online radio) premiumu tur esošajam max bitreita AAC vismaz ir normāla skaņa. Protams, tikai salīdzinoši :) Vēl regulāri klausos somafm.com (Lush, Drone zone), bet šī radiostacija ir vairāk tiem, kam tuvāka ir nekomerciālā mūzika, arī bitreits nav sevišķi augsts, bet var iztikt...

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

nebūs kādreiz slinkums iemetīšu prnt scr no kompja, bet savulaik , kad tos servisus skatījos - tur aiz 15K kā ar nazi augšas nogriež....parastais spotify točna, premium netestēju jo maksāt netaisos :D 

Link to comment
Share on other sites

osscar, premiumu dod par brīvu uz vairākiem mēnešiem, ja lieto LMT netu teleponā...

Link to comment
Share on other sites

nu no  tel. mūziku neklauos principā. streemot uz PC caur. tel. ar netaisos :D

Link to comment
Share on other sites

alkoholiķis, bet nedzeru gan...bik nesaprotu angliski.. :sorry:

un maxāt netaisos

Labots - Padjoms
Link to comment
Share on other sites

Osscar, izveidojot premium accountu vienalga kā(vai ar  mobilo, vai kā savādāk), pēc tam to pašu accountu vari lietot arī uz desktopa. Streamot no mobīlā nav vajadzība :)

Link to comment
Share on other sites

nu es tik smalki nepētīju, katrā ziņā tur brīnumus nav ko gaidīt. skaidrs, ka premium būs labāks ( ja protams, nebūs kā saki - ka viss muzons nav tik augstā bitreitā). bet līdz flac tāpat nepavilks. 


es kādreiz liku fonā, bet apnika, jo skan kompresēti un plakani. bezbaudījuma - fonam der.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Es iegādājos Premium, jo neciešu tās dumjās reklāmas un gribu klausīties albumus ne-shuffle režīmā. Par skaņas kvalitāti man nekādu lielo iebildumu nav - casual klausīšanai pietiek. Ja gribu kaut ko nopietnāku, tad griežos pie 16/44 bibliotēkas, jo Fubārā man arī darbojas istabas akustikas korekcija.

 

Ceru, ka LV kaut kad ienāks Wimp/Tidal - to noteikti abonētu.

Link to comment
Share on other sites

Es arī jau kādu laiku abonēju Spotify, jo krīt uz nerviem reklāmas, kuru volume vienmēr ir ar kārtu augstāka kā dziesmām. Paspēlējos kādu nedēļu,  bet, diemžēl, pēdējā laikā tik pat kā neklausos, bet pagaidām negribas atteikties. Varbūt iemācīšu sieva klausīties Spotifaijā muzičku. Ar to skaņas kvalitāti ir kā ir. Biju domājis abonēt to Spotify ar tādu domu, lai būtu ērti pieejams daudz mūzikas, no kuras varētu izvēlēties to, kas patīk (un pēc tam to, kas iepaticies, nokačātu normālā kvalitātē vai nopirktu).

Link to comment
Share on other sites

regulāri klausos gan uz kompja, gan mašīnā - tiesa mašīnā pārsvarā dubstepu vai kādus remiksus, jo tur labāka kvalitāte, parastajiem albumiem ar kvalitāti - ir kā ir, tas pats ar online radio, tiesa- no otras puses tas ir pat labi, jo garākos braucienos kur ar interneta ātrumu ir kā ir, nav jāuztraucās par zonu. Lai gan, īsti arī par to neuztraucos, jo pārsvarā mājās salieku ko pa ceļam klausīšos un saglabāju uz telefona :)

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Es Spotify premium palietoju īsu laiku, bet pieradums pie Deezer, kuru par 6 EUR/mēnesī lietoju vismaz gadu, ņēma virsroku. Dīzerī ievietotajiem albumiem mēdz būt dažāda kvalitāte, bet kopumā skan labi, daudz ko dod arī aparatūra. Vai nu man ir zemas prasības, vai arī labs audio, bet strīmotais skanējums nešķiet slikts. Flac gan ir labāks. 

Elkorā nopirktais papīra CD par 5 EUR man skan sliktāk nekā deezer.  Strīmoto mūziku klausos diezgan bieži, ja kāds albūms neapnīk ilgāku laiku, tad to nopērku uz normāla CD. Tādējādi var izvairīties no situācijas, kad nopērc CD, bet klausies uz tā pāris dziesmas.  

  Mana sīkā pieradusi pie Youtube mūzikas. Kad atnāku mājās, tad Ketija Perija mājai jumtu ceļ nost.  

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kas tie par papīra diskiem elkorā ?

 

Nu vizuāli parasi mūzikas CD, tikai pats ripulis tāds paplāns, maksā 3x lētāk par normālu CD, ierakstīts hrenviņzinkurrecords..

Piemēram Jonny Cash 3CD komplekts par 10 EUR - vienīgā norāde par ražotāju - manufactured in EC. (vajadzētu būt EU?).

Jaunais Pink Flod - 25  EUR - Werner Group.

 Atšķirību skanējuma kvalitātē var just neiespringstot.

Link to comment
Share on other sites

Deezer kaut kādu hui... dzen, biju salicis smuki playlistu (klausījos un priecājos) pēc 2 nedēļām 7 dziesmas mistiski vairs nav pieejamas mūsu reģionam. Okey daudz nepārdzīvoju salieku tās pašas dziesmas no cita albuma, bet ko neteiksi pēc pāris dienām arī šīs dziesmas nobloķētas, kā nepieejamas mūsu reģionam. Pēc šādām darbībām no deezer pārgāju atpakaļ pie youtube un torrentiem.

Link to comment
Share on other sites

Man tādu problēmu gada laikā nav bijis. Varbūt tu nemaksā naudu? Man deezer servis ļoti apmierina. Viņi pat katru dienu piesūta jaunumus un editoru playlistus pieskaņotus manai gaumei. Izlases kā esmu salicis, tā turas un nav nekādu reģionālo ierobežojumu. Man par to automātiski atvelk no konta 5 vai 6 eur mēnesī.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ja der no PC skaņa un Spotify saturs, tad bez reklāmām vismaz pie mums ir https://play.spotify.com


Kavaļiķī ir samērā low.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

  Nu jau divas dienas vienlaicīgi testēju gan Deezer, gan Spotify maksas versijas. Spotify ir labāka kvalitāte, reāli saklausāma - no deezer plānoju atteikties. Mans savienojums - mob.telefons caur bluetooth pa taisno savienojas ar Rotel RCA 1570. Tumbiņas man mazas - tannoy mini autogrāfi un klipsch subis.

 

Tālāk testēju Spotify vs CD. Jaunais Pink Floyd "The Endless River". Oriģinālais CD par 25 EUR spēlē uz Rotel RCD1570, XLR savienojums, vadi ap 100 eur. Caur samsung galaxy s5, bluetooth - Rotel RA1570 uztvērējs - spotify tas pats albūms. Spēlē abi vienlaicīgi, es ar pulti tikai pārslēdzu XLR- Bluetooth USB (šis pat usb domāts arī aifona pieslēgumam).

  Skanējuma kvalitātes atšķirības ir minimālas. CD bišku skanīgāks.. Varbūt, kad man būs musical fidelity un tannoy dc10, tad varēs sajust atšķirību.

Drīz man atnāks Oppo BDP 105 d. Būs salīdzinājums ar Roteli.  

Labots - litrs
Link to comment
Share on other sites

Spotify bezmaksas - nu i nafig. Agrāk vienkārši rādīja reklāmas, bet tagad sprauž audio reklāmas starp dziesmām.

Derdzas. Būtībā spiež uz smadzeni lai mestos maksāt. Ja nonstopā klausās muzonu, tad droši vien ir jēga maksāt.

Link to comment
Share on other sites

 

 

XLR savienojums, vadi ap 100 eur. Caur samsung galaxy s5, bluetooth

 

Tas bletuooth tajā setupā ne ko nepakāš? 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tas bletuooth tajā setupā ne ko nepakāš? 

 

It kā vajadzētu pakāst, bet reāli atšķirību nejūtu. Pieļauju, ka varbūt Rotel cd atskaņotājs pats par sevi nav īpaši kvalitatīvs. Vai arī mazās plaukta tumbas neļauj izbaudīt augstāko kvalitāti. It kā jau nav nekāds pēdējais sū.. bet es nesen paklausījos lielās Tannoy dc 10 - ir atšķirība. 

 Kad pirku roteli, tad žurnālisti-testētāji rakstīja, ka pastūzis speciāli pielāgots mūsdienu tehnoloģijām. viens usb ir domāts aipada vadībai un bluetooth savienojumam, otrs usb tikai datora pieslēgšanai. uz datora jāuzinstalē rotel softs lai spēlētu flacus 24-192. Flac skan labāk par CD. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
tumsasgars

Sakarā ar to ka latvijas tirgū parādījies DĀRGS,bet reāls konkurents visiem Deezer,Spotify..uc. Iekomentēšu to ko lietoju kā triālī(trial version). :)  Latvijas tirgū parādījies http://tidalhifi.com/Vienīgais ar looosles audio. :) bitreits līdz 1411kpbs :) Kaut gan pēc demo,neklausīšos,varbūt kādreiz uz mēnesi. Abonēšana sālīta 13.99Eur/mēnesī.
P.S.: šis komentārs domāts trakiem adiofīļiem,kuri grib,grib,grib looooooosles audio un gatavi par to maksāt. :D

 

Jā,lai nebūtu par to skaņu jākasās. -:>> https://tidalsupport.zendesk.com/hc/en-us/articles/201594722-How-good-is-the-sound-quality-on-TIDAL-

Labots - tumsasgars
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mēģināju palaist Tidal trial versiju, bet pat tai prasa noskaitīt puscenu - tā arī nepieslēdzu. Tidal HiFi ar augsto bitreitu 1411 maksā 19,99 EUR, Tidal Premium 9,99 EUR.  Kāds vispār Tidal lieto? Kādas atsauksmes? Ja klausās losless caur internetu, tad laikam telefons un Bluetooth nebūs loģiski. Būtu vēl jāpiepērk multimediju pleijeris ar Tidal softu.. un vēl interneta ātrums?    

 

Par Spotify - kādu mēnesi klausos, bet arvien vairāk nosliecos par labu Deezer. Pirmkārt jau mūzikas izvēles ziņā. It kā Spotify ir pieejams viss, bet dominē R&B stiliņš. Deezer piedāvā visādas izlases pieskaņotas gaumei - Spotify arī, bet pat džeza izlasē ik pa laikam tiek iemests kāds progresīvs pakaļas kratīšanas gabals. Kvalitāte Spotify ir labāka, bet ne visam. 

Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Personigi palietoju spotify kaadu menesi un teikshu, sajusma neesu. Varbut kvalitate ir labaka, bet nu apnicigs. Es esmu paarseedies nu jau pus gadu uz MixRadio. Leetaaks viennoziimiigi, bet daudzvedigaks varbut ne tik plashi ka Spotify. Bet tas kas man interesee tas ieksh MixRadio ir daudz.

Link to comment
Share on other sites

Pusgadu lietoju Spotify līdz brīdim, kad Latvijā parādījās Tidal. Es īsti neizprotu dažu pasažieru iebildumus par to, ka Spotify ir apnicīgs vai garlaicīgs - sastādi vai sameklē pleilistes un viss ir kārtībā! Tas, kas Spotify shuffle režīmam man nepatika drīzāk bija jūtamā angažētība atskaņot jaunākos ierakstus, nevis labāk vērtētos.

 

Ja runājam par Tidal, tad pagaidām tā galvenais trūkums, salīdzinājumā ar Spotify, ir vājā sociālā integrācija un pleilistu trūkums. Mani gan tas īpaši netraucē, jo tai pat laikā katru nedēļu iznāk dažādu mūzikas ekspertu kūrētas izlases, kas ļauj šo to interesantu sameklēt.

 

Abos pakalpojumos trūkst tādi leibli kā ECM, bet tas ir skaidrojams drīzāk ar konkrētā leibla nostāju pret straumēšanu un digitālu distribūciju, nevis Spotify vai Tidal īpatnībām.

 

Visā visumā, ja Tidal nebūtu lossless straumēšana, tad man nebūtu iemeslu to izvēlēties, jo Spotify visos citos aspektos ir pārāks.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Čau RudeWolf. Vai Tu abonē Tidal HiFi par 19.99 EUR/mēn, vai arī ir variants par 13.99 EUR kā te augstāk tika apgalvots?  Kāda Tev sistēma? Man pie stereosistēmas nav datora (interjera dizaina "īpatnība"), Spotify laižu no planšetes/telefona pa Bluetooth uz pastiprinātāju Rotel 1570. Es tā saprotu, ka manā esošajā variantā lossless pa gaisu neies - vajag kaut kādu strīmeri vai multimediju iekārtu, vai arī vienu lieku datoru nopirkt.  

Link to comment
Share on other sites

HiFi par 13.99€/☽

 

Sistēmas ir divas - near field/austiņas pie kompja un grīdinieces. Otrajā gadījumā DACam slēdzu klāt vienu no vecajiem laptopiem, ko jau vienubrīd galīgi biju norakstījis.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Kamēr sieva cep pīrādziņus un sīkie karo ap eglīti pastāstīšu par Tidal. Kādu laiku klausos Tidal losless failus. Sistēma : Lattelecom optika - Oppo BDP 105D (integrēts Tidal softs) - xlr - Rotel 1570 - Klipsch RP 260. Kvalitāte ikdienai laba, bet uz cietā diska glabātie Flac faili skan labāk. Par Spotifi Premium un Deezer HiFi kvalitāte ir labāka, bet manā gadījumā abus servisus straumēju caur telefonu/planšeti. 

  Visu šo servisu kvalitāte uz labām stereosistēmām būs pietiekama labai mūzikas baudīšanai. Galvenais ko es rekomendēju ir stacionārais pleijeris, kurš pa taisno no tīkla atskaņo muzonu un caur mājas WiFi tīklu to var vadīt ar telefonu. Visērtākais lietotājam ir Spotify, super daudz un parocīgas funkcijas. Deezer plusi ir mūzikas gaume un piedāvātie editoru playlisti. Tidal vienīgais plus ir kvalitāte, bet gan jau tas vēl attīstīsies. Un vēl plusiņš - Tidal piedāvā arī videoklipus.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...