Jump to content

Profu viedoklis par Harman Kardon 655 un neliels problēmraksturojums


Yanko
 Share

Recommended Posts

Labdien.

 

Esmu absolūts iesācējs šinī jomā, bet tomēr negribās pirkt kaut kādu Philips, LG, vai Sony širpotreba mūzikas kasti pa 200 euro - gribās labu skaņu un paklausīties arī šo to skaļāk. Pasen atpakaļ biju iegādājies pastūzi Harman Kardon 655Vxi. Biju pieslēdzis to pie S90 - skanēja labi, tikai laiku pa laikam kaut kas čarkstēja. Tagad (apmēram pēc gadiem 4) izvilku to no skapja, pievienoju RRR tā saucamo centra tumbu lai patestētu un kā avotu pievienoju kompi caur austiņu izeju - skaļumu uzliku minimālu. Rezultāts - sāka skanēt - bet piespiežot ''Phase correct loudness'' pogu sāka čarkstēt un pēc brīža palika skanot tikai pīkstulis. Kam tā poga vispār domāta? Sanāk es nosvilināju tumbu??? Kas varētu būt par vainu pastūzim?

Link to comment
Share on other sites

Klasiskā HarmanKardon sēru saturošā vara kontaktu un slikto līdzstrāvas režīmu turēšanas vaina. Ārstējas ar lielām sāpēm un daudz lodēšanas. Skan jau jamie labi, bet... vai tu nosvilināji, vai nē, to nu mēs nepateiksim, neesam zīlnieki...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Vai tas vispār ir iespējams, ka pastūzis izbliež tumbu ka tā vispār vairs neskan? Un varbūt ir zināms kāds censonis, kurš varētu nodiagnosticēt, saremontēt un visu paskaidrot man par to pastiprinātāju? Jo tur ir vēl daļa pogu, par kurām man nav ne jausmas kas tās ir...

Link to comment
Share on other sites

Gribēju tikko rakstīt to pašu, bet kārtējo reizi Torņa k-ngs paspēja ātrāk :D

 

+1 viņa postam

Link to comment
Share on other sites

Par pogu nozīmi - iemet te to pogu apzīmējumus, kurus nesaproti, kopīgi tiksim skaidrībā.

Link to comment
Share on other sites

Phase - correct loudness šo pogu vairākkārt nospiežot sākās ārprātīga čarkstoņa - es vienkārši izslēdzu pastiprinātāju. Pēc tam tumbai skanēja tikai pīkstulis. Pārbaudīju uz resīveri - arī neskan...

Subsonic

High cut

Pre-out Main-in - iespiesta poga Separate, poga uz āru Integrated

 

Šīs pogas nesaprotu.

Link to comment
Share on other sites

Subsonic - atfiltrē zemās frekvences, izmanto vienīgi klausoties vinilu.

High cut - nogriež augstās frekvences - sūdīgam ierakstam.

Integrated / separate - atdala priekšpastiprinātāju no jaudas pakāpes. Noder, ja izmanto tikai vienu no minētajiem. Normāli tai pogai jāstāv Integrate režīmā.

Loudness - paceļ augšas un apakšas pie neliela skaļuma. Tavā gadījumā tur tam slēdzim kaut kāds defekts. Kaut gan to, ka no nelielas čerkstoņas nosvila tuNba - neticu. Tur jābūt kaut kam citam.

Link to comment
Share on other sites

Es tak uzrakstīju. Starp citu, caur manām rokām arī ir gājuši daži HK, un vienam arī kaut kādi klakšķi bija spiežot to pašu (ja pareizi atminos) pogu. Tā arī iemeslu atrast un novērst neizdevās. Bet iesākumam pamēģini iztīrīt to slēdzi ar kontaktu ķīmiju, iespējams, ka palīdz.

Link to comment
Share on other sites

Sorry, nepamanīju...

Par to ķīmiju - tas varētu būt kaut kāds parasts Contact Cleaner, piem. Wurth izpildījumā, vai jāpērk kaut kāds speciālais pastūžiem paredzēts?

Link to comment
Share on other sites

Labāk nopērc Argusā vai Lemonā tādu, kas speciāli elektronikai paredzēts

Link to comment
Share on other sites

Sgt. Pepper

Kontakt GOLD ir manuprāt labākais. Dārgs gan, taču atrisina slēdžu un poču problēmu ilgtermiņā.

Link to comment
Share on other sites

Nekāds gold vai platinium neatrisinās izdilušu suku vai rezistīvā slāņa problēmas arī īstermiņā, tādu gold varbūt ir jēga pirkt ja diendienā jāatjauno vecas lamatas, vienreizējam pasākumam pilnīgi pietiks ar kontakt 60.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Paldies visiem. Tumba ir nosvilināta :punk:  Par čarkstoņu pastiprinātājā - attaisīju vaļā un sapratu - tas nav priekš manis - Andris no elfas foruma pēc Jūsu ieteikuma līdzēja...  samaksāju veselu kapitālu - 10EUR. Nekad līdz šim nebiju dzirdējis S90 tā skanām...


Vēl viens jautājums par pastiprinātājiem. Esmu noskatījis vienu Marantz PM8000

Man viens miķelis viņu var atvest no fāterlandes pa lētām naudām. Bet viņam ir defekts - viņš skan skan skan - un te pēkšņi izslēdzās. Kas viņam varētu būt par vainu? Vai tas nav nosakāms neredzot aparātu? Un vēl - kas skaitās A klase šajos pastiprinātājos?

Labots - Yanko
Link to comment
Share on other sites

100x runāts par to A klasi. ar slēdzīša palīdzību var pārslēgt uz pāris W A klasē...jēga maz, karsīs vairāk. atslēgties var da jebkādu iemeslu dēļ -pārkarst, DC izejā ,  vai kāds cits defekts  - jāremontē nevis jāspriedelē ar kristāla bumbu .

Link to comment
Share on other sites

To no Fāterlandes jau vienreiz viens gudrinieks tur nopirka, un tagad atkal jau tirgo eBAY. Saprotams, ES zinu , kas jamam par vainu, bet es neteikšu :D Jo pirkšu pats. Lētāk par 150 EUR jau pat defektīvu nedabūt, par "lētajām naudām" biedrs Yanko var aizmirst. :D

 

Tiesa, tas , kurš ir eLīcī ar šo aprakstu ir PM7000.

 

Der Verstärker läuft stundenlang mit super Klang. Dann schaltet er ab und es tut sich gar nichts mehr.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...