Jump to content

Rekuperators - vilšanās.


Ronalds
 Share

Recommended Posts

Interesanti, vai spēlēšanās ar rekuperatoriem ir tāds hobijs, kā piemēram SAT TV, vai aktuāla ikdienas dzīves nepieciešamība?😃

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Tā ir reāla nepieciešamība, ja dzīvo labi nopakotā mājā. 

Reku pēdējās dienas grafiks, divi cilvēki, 30m2 dzīvoklī, renovētā mājā, vienīgā gaisa pieplūde vienā no logiem AirBox, dabīgā nosūces ventilācija vilkme vāja, jo 5/5 stāvs. Ap pieciem devāmies prom.

Vēdinam regulāri. Ja nevēdinātu, būtu daudz sliktāk.

Sensors - MH-Z19B - gribētos salīdzināt ar kādu kalibrētu aparātu - varbūt ir zināms kur var iznomāt?

 

image.thumb.jpeg.359793747e637a2815be3ac63d8b4f2d.jpeg

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Labi nopakotaa maajaa ventilaacija ir nepiecieshamiiba.

 

Katru stundu sekot liidzi elektriibas pateerinjam un CO2 liimenim, laikam jau fobija :)

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 29 minūtēm , jacobs teica:

spēlēšanās ar rekuperatoriem ir tāds hobijs

Ja paskatās padumjo laiku GOSTus par ventilāciju - tipa, cik ilgā laikā jāapmaina gaisu dzīvojamā telpā un sareizina ar temperatūru starpību un gaisa siltumietilpību, tad redzot to Q, mati ne tikai saceļas bet var pat noiet 🤣.  Kad par apkuri maksāja attīstītais sociālisms un logos (un ne tikai) bija sociālistiskās šķirbas, par to varēja neiespringt.

Un, ja tās šķirbas ir likvidētas un sienas un viss cits nosiltināts, tad ventilācija nepieciešama tā kā tā - augstāk rakstīju piemēru par renovēto ēku ar izslēgtajiem rekuperatoriem(ventilāciju). Un kāpēc to Q neieekonomēt pie vienas sāpes? Es (kā dīvāna eksperts 🤣) gan esmu absolūti skeptisks par šiem uz efektīvo mārketingu virzītajiem risinājumiem ar apaļu fufeli sienā. Jā, pierādījumu man nav. Un nebūs. 😉 Pilnīgi iespējams, ka kļūdos.

 

Link to comment
Share on other sites

Man arī tā šķiet, ka tikai ''izredzēto saujiņa'' ir spējīga un vaļīga nodarboties ar līdzīgu hobiju?Kā tad izdzīvo ''cilvēks parastais'' līdzīgos mājokļos?😊

Link to comment
Share on other sites

versatile
Pirms 23 minūtēm , jacobs teica:

Kā tad izdzīvo ''cilvēks parastais'' līdzīgos mājokļos?

Izdzīvo. Tur logus "ziemas vēdināšanas" režīmā, periodiski kaut kur - kaut ko nopūš ar pretpelējuma līdzekli, maksā vairāk par apkuri vai arī dzīvo vēl ar veciem, nesiltinātiem koka logiem, kur vējš zēģelē.

Ieejot telpā ar rekuperāciju starpība ir jūtama.

Pirms 10 minūtēm , M_J teica:

gribējās čučēt

Precīzi.

Plus vēl mūsu "caurvēja kults", kur visas slimības ārstē ar ķiploku kādā ķermeņa atverē, bet visas slimības rodas no caurvēja...

Pirms 50 minūtēm , jozhix teica:

Katru stundu sekot liidzi elektriibas pateerinjam un CO2 liimenim

ir pilnīgi normāli, ja sistēma nesen uzlikta, iepriekš tāda nav lietota un gribas saprast, kas notiek, kā un vai tas strādā un cik izmaksā.

 

Pirms 43 minūtēm , Jurkins teica:

Es (kā dīvāna eksperts 🤣) gan esmu absolūti skeptisks par šiem uz efektīvo mārketingu virzītajiem risinājumiem ar apaļu fufeli sienā.

Iespējams, ka ir labāk, nekā nekas, bet es savu dzīvesbiedri no šāda atrunāju. Arī neticu efektivitātei. Bet nu mums mājā mazliet cits stāsts, teiksim tā, ir mazliet apzināti nehermētiska.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 10 minūtēm , versatile teica:

Precīzi.

Plus vēl mūsu "caurvēja kults", kur visas slimības ārstē ar ķiploku kādā ķermeņa atverē, bet visas slimības rodas no caurvēja...

Diezgan neprecīzi. Ne visas, bet daudzas slimības rodas no vājas imunitātes.  Ir "jūtīgie stādiņi" un ir tādi, kuriem samērīgs caurvējš pie pakaļas. Es varu gulēt pie nedaudz pavērta loga arī ziemā. Sieva gan ir daudz jūtīgāka, bet nopuņķojušies apkārt nestaigājam

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Dzīvot jau var, jo darba zonā ilgstoši pieļaujamais 9000ppm . Tā ka 3000 arī nav ''mirstamais daudzums''. Vienīgi ja virs 1500 sliktāk strādā galva un naktī ir sajūta ka neesi izgulējies. Skolās tas jau būtiski lai skolēni ''negulētu'', t.i. grūti uztver stāstīto.

 PS cilvēka izelpā esot pat 40 000ppm ( 4%)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

versatile
Pirms 1 minūtes , oxygen teica:

Vienīgi ja virs 1500 sliktāk strādā galva un naktī ir sajūta ka neesi izgulējies

Ilgstoša atrašanās tādā gaisā nāk par sliktu smadzenēm. Es te nerunāju par stundām vai dienām, bet pastāvīgu dzīvi.

Re, mums ir viens austrumu kaimiņš, kur visur salikti plastmasas logi hruščovkās - paskat, par ko cilvēki tur pārvērtušies.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 52 minūtēm , Jurkins teica:

Es (kā dīvāna eksperts 🤣) gan esmu absolūti skeptisks par šiem uz efektīvo mārketingu virzītajiem risinājumiem ar apaļu fufeli sienā.

Kanāli varbūt varēja būt plānāki (un vairāk), bet visādi citādi - kāda atšķirība, vai tas siltummainis atrodas kastē vai sienā. Tas par prana-veidīgajiem ar metāla siltummaini, nevis lētākiem ar keramisko siltuma akumulatoru.

 

Gaisa maisīšanās - jā, kastes variantā būs efektīvāka. Bet nevarētu teikt, ka sienā iebūvētais ko iesūc mājā, to uzreiz arī izpūš ārā. Kaut kāds efekts no viņa tomēr ir pa visu telpu.

 

Man gan jāatzīst, ka joprojām neesmu sapratis, kāpēc rekuperatoriem "ienākošais nekad nesajaucas ar izejošo" tiek pasniegts kā vislabākais, kas jelkad ir ticis izgudrots. DIY variantā man gribētos tomēr ieviest arī daļēju/pilnīgu mājā esošā gaisa recirkulāciju caur to pašu rekuperatoru.

 

Pirms 1 minūtes , oxygen teica:

Tā ka 3000 arī nav ''mirstamais daudzums''.

Jā, dzīvojam tādā. Reizēm gan ir tā, ka "trūkst gaisa", bet māc aizdomas, ka tur pie vainas ne tikai CO2, bet arī mitrums.

Link to comment
Share on other sites

kompresors
pirms 1 stundas , jacobs teica:

Kā tad izdzīvo ''cilvēks parastais'' līdzīgos mājokļos?

Kāpēc lai neizdzīvotu? Izdzīvo! Tikai kam vajadzīga tāda izdzīvošana? Staigā sabozušies, neizgulējušies ar mocekļa sejas izteiksmēm u.t.t. Esmu izbaudījis, kāda ir pašsajūta, kad gaisa sastāvs ir neveselīgs (co2, mitrums, putekļi u.t.t.) un kad kādu no komponentēm, kas katru no cilvēkiem, zināmās robežās, ietekmē atšķirīgi, un kad tuvu "optimālajam". Manā gadījumā co2 un gaisa mitrums. Ļoti ietekmē labsajūtu... Kāpēc neizvēlēties apstākļus, kas rada labāku labsajūtu, lai arī par to jāpiemaksā? Var jau nodarboties ar zināmu mazohismu un to visu neņemt galvā... Lai nodrošinātu patīkamu (arī veselībai labvēlīgu) vidi telpā kurā atrodamies, jāņem vērā daudzi apstākļi - telpas tilpums, cilvēku skaits, noslogojums, funkcijas, konstrukcija u.t.t. Domāju, tas nav salīdzināms ar starpību starp TV skatīšanos HD vai 8k kvalitātē. Starp citu, ja co2 naktī normāls, mazāk sapņos murgi rādās - tas tā ļoti subjektīvi, vismaz man. Ir tikai loģiski, ka gribas dzīvot patīkamā vidē, tikai tās nodrošināšana bieži vien nav tik vienkāršs uzdevums un katrs risina kā var un kā saprot. Maz jau tādu specu, kas to visu var kompleksi atrisināt. Mana personīgā pieredze - ja ārā plusi, logam vaļā lielā vērtne apmēram uz dažiem centimetriem (strādā efektīvāk nekā vēdināšanas režīms), jāpieregulē, lai co2 normāls (mērītājs man pie gultas, kur atrodas galva) un nav auksti. Ja mīnusi, rekuperators iekšā un nekādu bēdu. Jā, ir arī gaisa mitrinātājs. Var jau arī automatizēt šo visu nodrošināšanu, bet var iztikt tāpat. Man savulaik arī bija doma par to PRANA - nepārliecināja, bet manā situācijā vienkāršāk griestos izgriezt caurumus un bēniņos novietot parastu rekuperatoru. Ja arī ir kaut kas neloģisks, bet strādā un nenes īpašus zaudējumus, tad kāpēc ne?

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Ar to co2 arī mokos. Ir tā, ka atver logu - pēc kādām 40min. var vērt ciet, jo co2 ir nometies. Bet paiet kādas 2h un atkal tas ir augšā. Tā, ka ar logu virināšanām nav līdzēts.

Vienīgais efektīvairs risinājums ir centralizēta rekuperācijas sistēma - trubas un vadība uz bēniņiem un katrā istabā trubu ievads.

Es kaut kā skeptisks par tiem, kuri istabas sienā - arī negribas čakarēt sienu, kaut ko urbjot. Ieliekot tādu verķi, domāju, ka arī kaut kādi siltuma zudumi tur būs.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

kompresors
Pirms 2 minūtēm , xp teica:

Ir tā, ka atver logu - pēc kādām 40min. var vērt ciet, jo co2 ir nometies

Pamēģini pavērt mazu spraudziņu, bet tikai visai vērtnei. Paskaties, kas notiek ar co2. Man sāk mainīties dažu minūšu laikā. Jānoķer balanss starp co2 un temperatūru telpā. Ja nesanāk, tad nekā - rekuperators, vai vaļā istabas durvis uz pārējām telpām.

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, kompresors teica:

Kāpēc lai neizdzīvotu? Izdzīvo! Tikai kam vajadzīga tāda izdzīvošana?

Acīmredzot, nav tiem ne tehnisko iemaņu, ne  pašiem laiks, ne arī brīvi līdzekļi kādam samaksāt?

Vai arī, man piemēram, ir viss augšminētais, bet savā renovētajā, pārbūvētajā līvānietē, lieliski jūtos arī bez visa tā '' rekurperācijas hobija''☺️

Link to comment
Share on other sites

Man lielākā problēma vienā siltinātā 70 m mājā, ka mitrums veidojas - mitri griesti un apkārt logu ailēm veidojas pelējums. Ir tikai viens ventilācijas caurums pie gāzes katla un otrs ventilators vannasistabā (kurā viss ok). Tad nu domāju tagad vai vnk caurumu sienā ar restīti, vai rekuperatoru tur iebakstīt. Ā, vēl - viena siena robežojas ar nesiltinātu garāžu, kurā vējš svilpo, ir doma uz to vietu caurumu taisīt. 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 14 minūtēm , Racer teica:

vai vienkārši caurumu sienā ar restīti

Tā tīri intuitīvi - nez vai nabadzīga pasīvā ventilācija (viens caurums ar restīti) palīdzēs.

Link to comment
Share on other sites

Vasaras mājā 2 caurumi palīdzēja. Ā, tur gan vēl caurums skurstenī brīvajā cukā, tāpēc grūti objektīvi novērtēt.

Link to comment
Share on other sites

Ēka no ēkas atšķiras un vēl vairāk atšķiras iedzīvotāju skaits un paradumi.
Tipiskā dabiskā ventilācija ir pieplūdes gar logiem neblīvumu veidā vecajos logos, vai ziemas vēdināšana vai citi vēdkanāli blīvos logos. Tad durvis vaļā uz citām telpām, vai kārtīgi sprauga zem durvīm/restes durvīs un izplūde visbiežāk sanmezglā vai virtuvē caur skursteni ārā.

Gaisu plūsmu domās var aizstāt ar ūdeni - tikai tek pretēji gravitācijai vajag atveres pieplūdei un vajag atveri izplūdei, lai būtu cerība uz dabīgu plūsmu, vajag skursteni un arī ne vienmēr strādās.

Link to comment
Share on other sites

ļoti atvainojos par savu slinkumu, biedri - iespējams jau iepriekš tepat ir minēts,

bet

 

iesakiet ar ko un kā Jūs tik forši to CO2 savās telpās nomērat? tā ērti un lēti?

 

man jaunā mājā izvilkti gaisa vadi uz katru istabu (pieplūde&nosūce) kaut kad nākotnē ir doma par rekuperātoru, nu jau otro gadu dzīvoju ar uz kopējās pieplūdes trubas uzliktu kanāla ventilatoru, ar regulējamu ātrumu (dimmeri). it kā viss ļoti forši, pēc sajūtām lielākoties gaiss labs. bet gribētos arī tā zinātniski nomērīt to CO2 līmeni, kaut vai lai paspēlētos ar āra temperatūru/ventilatora ātrumu, utt.

Link to comment
Share on other sites

Ja tiiri taa paspeeleeties, var uz 14 dienaam panjemt

Aranet4 - elektrumveikals.lv

Netatmo Weather Station - tet.lv/veikals

Abiem CO2 NDIR sensori.

Labots - jozhix
Link to comment
Share on other sites


Nu redz, nemaksā nekādu kosmosu tie CO2 mērītāji? Veselība dārgāka, lai knapinātos ar visādiem Ali ķīniešu brīnumiem, ja mājās tiešām tā problēma ir....😏

Link to comment
Share on other sites

@jacobs, tesla arī nemaksā kosmosu, bet velosipēds tomēr lētāks, turklāt ļauj braukt arī pa meža takām.

Citiem vārdiem sakot - ar "Ali ķīniešu brīnumu" vari darīt visu, kas ienāk prātā, kamēr ar tiem "nekādu kosmosu nemaksājošajiem" (un tomēr - reizes 10 dārgākiem) vari izdarīt tikai to, ko iekārtas ražotājs paredzējis.

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Pirms 22 minūtēm , latscrap teica:

iesakiet ar ko un kā Jūs tik forši to CO2 savās telpās nomērat? tā ērti un lēti?

Nekas baigi lēts tur nav, es jau te minēju ka esmu atradis IMHO labu risinājumu:

image.png

 

https://www.aliexpress.com/item/1005004442620293.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.cd15634bIrVY5A&algo_pvid=5a85f600-f02c-4fe8-920c-48e6424c10d1&algo_exp_id=5a85f600-f02c-4fe8-920c-48e6424c10d1-0&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000029195054716"}&pdp_npi=2%40dis!EUR!98.6!73.95!!!!!%402101d4a716691189995041486ebbc0!12000029195054716!sea&curPageLogUid=Hm3cBgCaJ2V4

 

Bez wifi 59 eiro, ar - 74 eiro. Esmu salīdzinājis ar Netatmo, Aranet4, Xiaomi un viss ir kulē. Jāpiebilst, ka šim ir korekts mitruma sensors, jo rāda arī zemos mitrumus 15% utt. (ir bijuši gadījumi kad nokrītas). Pats izmantoju ar wifi, jo var redzēt online un statistiku, kā arī caur Tuya aplikāciju darbinu gudrās rozetes, kuras ieslēdz izslēdz sildītāju, ventilatoru utt. Neko sakarīgu lētāk neesmu atradis - pārējie pieminētie ir jūtami dārgāki. 

 

Ā, ja gribi lodēt, tad ir biedru pieredze ar MH Z19, kas varētu būt lētāks, tikai (cik sapratu) esot pakļdarinājumi, kas lāga nestrādā:

 

https://emariete.com/en/meter-co2-gadget/

https://www.aliexpress.com/w/wholesale-mh-z19-sensor.html

 

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , binary teica:

Citiem vārdiem sakot - ar "Ali ķīniešu brīnumu" vari darīt visu, kas ienāk prātā

Vispār jau, ar jebkuru lietu var mēģināt darīt ''visu kas ienāk prātā''?😃

Link to comment
Share on other sites

Netatmo ir domāts priekš sliņķiem - uzliec un ir. 

Telefona aplikācija, datorā arī ir windows aplikācija. Pieejama ir vēsture pa visiem rādītājiem. Netatmo ir arī integrējamā gudrā mājā, ja tas ir nepieciešams.

Liels mīnus ir tas, ja neta nav, tad arī neko neredzēsi - viss caur mākoni. (Ir gadījies, ka viņiem tie serveri nedarbojas.)

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , Racer teica:

ka esmu atradis IMHO labu risinājumu:

Izskatās labs, ja negribās pašam krāmēties . Cik liels ekrāns?

     Salodēju to, no emariete. Arī tas pats, vienīgi baisi mazs ekrāns, bet... toties tie ppm maina krāsu , kas atsver sīkos ciparus, jo pa gabalu redzu kurā diapazonā un vai nav jau jāvirina logs.

Uz mobīlā, distancē bilde šādaGadet.jpg.c14c74924b5892979d45cf1e9bf09640.jpg

Var arī sūtīt uz kādu serveri. Bildē, tai programmai man nav izvēlēts lai rāda rasa punktu. Nu būs papildus , ja interesē. Lai gan... var saprast pie cik aukstas sienas ( mērot ar kādu IR merītāju) , sāksies rasa/pelējums  Piemēram pie bildē redzamā, rasa punkts ir 4C grādi

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Pirms 26 minūtēm , oxygen teica:

Cik liels ekrāns?

Milzīgs (-Product size: 270*90*35mm)! Biju domājis ka mazāks būs, bet esmu jau pieradis, spilgtums arī kādas 5 pakāpes regulējas. :D 

Par attēlojumu - Tuya aplikācijā vnk izvēlies temperatūru, mitrumu vai CO2 un visu smuki no mākoņa redzi.

 

 

Screenshot_20221122-160819_Tuya Smart.jpg

 

Labots - Racer
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , Racer teica:

Bez wifi 59 eiro, ar - 74 eiro.

  Par šādām naudām ar lielu ekrānu, pašam krāmēt , nav dižas jēgas. Ja nu vienīgi patīk paspēlēties ar lodāmuru. Ja pats taisi, tad vairāk vai mazāk izskatīsies pēc ''kolhoza'' . Arī uz 3d printētā kastīte nu nesanāk tik līdzena kā ja lieta presformā. Zināsim mantu ja kāds meklēs CO2 mērītāju.

   Agrāk, visādiem veikala plaukta aparātiem bija maziņš ekrāns/baisa cena- ''jāskrien pēc brillēm'' ja gribi saprast ko rāda. Izskatās ka tagad, laikam pateicoties covid/vajadzībai pēc vēdinātām telpām, mantas ir tapuša par plaša patēriņa ar attiecīgu konkurenci un cenām.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , oxygen teica:

Par šādām naudām ar lielu ekrānu, pašam krāmēt , nav dižas jēgas.

Nu es tur pailgu laiku ieguldīju pētot. Pamanījos 2 štruntus pa 25 un 30 eiro nopirkt (kur ķīnietis zvērēja, ka ir NDIR), bet beigās atradu normālu variantu. :) 

Link to comment
Share on other sites

Vasarnieks
pirms 2 stundām , Racer teica:

Bez wifi 59 eiro

Ja kāds tagad plāno ņemt, tad šobrīd netatmo uz svētku atlaidēm ir pa 59.99 ar bezmaksas piegādi!

Link to comment
Share on other sites

Aparāti, kur uz displeja pa gabalu neredzi rādījumus (netatmo), manā uztverē ir ''zinātnei'' . Man vajag uz reiz, tūlīt nevis naktī, pamostoties meklēt kādu verķi (mobīlo) lai ieraudzītu kas darās ar gaisu manā guļamistabā.Tas krāsa maiņa itkā varētu pietikt, bet ... cik tad ir skaitliski, jāmeklē mobīlais . Nu i nafig.  Līknes serverī ir vēsture. Labi papētīt ka strādājusi ventilācija, bet ne vairāk. Protams , visticamāk tas netatmo izmanto klientu āra meteostaciju datus , lai tirgotu dažādiem servisiem. Nu nevar klients tikt klāt pie datiem, ja nesūta uz viņu serveri. Man ne visai patīk šāda pieeja. Piemēram, kāds ir ticis pie maniem reģistrācijas datiem un seko kad , pēc CO2 limeņa, es mēdzu būt mājas. Pārējā laikā... droši var ''apciemot'' manu māju. Klientam vienkārši nav izvēles uz privātumu, nelaist datus nekur ārpus, ja negrib.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 11 minūtēm , oxygen teica:

Klientam vienkārši nav izvēles uz privātumu, nelaist datus nekur ārpus, ja negrib.

Piedod, bet nu tas ir mazliet paranoiski - neviens tavus CO2 datus neredzēs, tie nav publiski. Publiskas tipiski ir āra temperatūras. Par to, ka nav displeja, jā piekrītu, neērti, bet vispār man verķis jau gadus 4-5 strādā labi.

Link to comment
Share on other sites

Vasarnieks
1 stundu atpakaļ, oxygen teica:

Nu nevar klients tikt klāt pie datiem, ja nesūta uz viņu serveri. Man ne visai patīk šāda pieeja. Piemēram, kāds ir ticis pie maniem reģistrācijas datiem un seko kad , pēc CO2 limeņa, es mēdzu būt mājas.

Par datiem piekrītu, tie tiek izmantoti, ne velti apps, serviss bez maksas. Par nelūgtajiem viesiem, tur jau triviālākas metodes pielieto, bet gan jau var arī pēc co2, ja burlaki bondu saskatījušies :D

1 stundu atpakaļ, vvv teica:

Vai šis?

Jā, šo biju domājis

Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , Vasarnieks teica:

Par datiem piekrītu, tie tiek izmantoti, ne velti apps, serviss bez maksas.

Jā, dzirdēju baumas, ka esot pat speciāla policijas nodaļa mums izveidota kas seko tam vai kāds šādus datus izmanto. :D Ja nopietnāk, tad te ir atbilde:

Pirms 3 minūtēm , Vasarnieks teica:

Par nelūgtajiem viesiem, tur jau triviālākas metodes pielieto

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 19 minūtēm , Vasarnieks teica:

Par datiem piekrītu, tie tiek izmantoti, ne velti apps, serviss bez maksas. Par nelūgtajiem viesiem, tur jau triviālākas metodes pielieto, bet gan jau var arī pēc co2, ja burlaki bondu saskatījušies :D

Viņā jau ir arī mikrafons, ja baigi grib, tad var noklausīties.

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, AndrisBB teica:

Viņā jau ir arī mikrafons

Kamera nav?

 

A vispār elementāri. Mikrofons izdzird pirdienu un ieslēdz trauksmi.

Labots - Jurkins
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...