Jump to content

Neskaidrība ar luksoforu


versatile
 Share

Recommended Posts

marrtins

 

 

Kamēr tu brauc pa kādu ielu un nenogriezies no tās kādā krustojumā uz citu ielu, tu brauc taisni.

Un kādi noteikumi to definē? Tad izbrauktuve no apļa, tavuprāt, ir vai nav krustojums?

 

 

 

Piebraucot pa ielu pie apļa, tu piebrauc pie T-veida krustojuma, kur vienīgā iespēja ir nogriezties pa labi. Ok, varbūt ka tagad nevajag rādīt pagriezienu, senāk vajadzēja. Tas nemaina situāciju, ka tu nogriezies krustojumā uz citu ielu, kas iet pa apli.

T veida krustojumā nav jārāda pagrieziens. Pagrieziens ir jārāda "Pirms jebkura manevra — braukšanas sākšanas, pārkārtošanās, nogriešanās, apgriešanās braukšanai pretējā virzienā, apdzīšanas, transportlīdzekļa apturēšanas u.tml."

 

Turklāt, kur izrāvi, ka aplī sākas ir cita iela?

 

 

 

Kad esi izbraukājies pēc sirds patikas un izlēmis nogriezties nost no apļa, tu piebrauc pie izvēlētās nobrauktuves, kas atkal ir T-veida krusts ar vienīgo opciju pa labi, attiecīgi jārāda pagrieziens, lai arī cik taisns tas ceļš neizskatītos. Braucot garām izbrauktuvēm, tu šajā izbrauktuves T-veida krustā brauc taisni, attiecīgi tad nekādi pagriezieni nav jārāda.

 

Tātad, izbrauktuve ir krustojums. Attiecīgi, neizbraucot no apļa konkrētajā izbrauktuvē, jārāda kreisais pagrieziens, jo ir T veida krustojums, bet tu dodies krustojumā pa kreisi. Vienkāršības labad ņemsim apli ar vienu joslu.

 

 

 

Ja vēl tagad nepielec, tad ceru, ka mēs dzīvē nekur nesatiksimies

Tikai bez emocijām. Man nav nekādas vēlmes ar tevi tikties. Vienkārši savas interpretācijas der pamatot ar normatīvajiem aktiem.


 

 

Tur reālais ātrums ir 90. Apgriežoties nav zīmes, tātad jābrauc uz 50.

Hei, jaunais speciālist. Tikko nolicis tiesības un jau tik daudz fēleru. Paskaties, kad beidzas zīmes 323 darbība.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • versatile

    16

  • Zux

    24

  • smartdevil

    16

  • marrtins

    33

Top Posters In This Topic

Posted Images

marrtins

Vislabākais tajā visā bija "apdzenot neiebraucot pretējā joslā" :rofl:


 

 

Jeega iebraucot nav bet tieshi pirms iebraukshanas gan jaaraada lai aizmuguree esoshie zin nevis min kas notiks taalaak!

Hahahahaa, ja tie aizmugurē braucošie neredz zīmes, tad arī pagrieziena rādītājus neredzēs un, visticamāk, arī jauc pedāļus - labāk no tādiem pa gabalu :lol:

Link to comment
Share on other sites

smartdevil

tādā gadījumā iebraucot aplī pārkārtojoties uz otro joslu drīzāk ir jārāda kreisais pagrieziens.

 

Vēl ir arī pareiza iebraukšana. Ja taisni dodies uz otro joslu, tad pēc idejas nav jārāda kreisais, jo tā būs pirmās joslas šķērsošana. Ja brauc griežoties, nevis taisni, tad sanāk iebraukt vispirms pirmajā un tad otrajā. Varbūt tieši tās nianses pēc viņš tā izteicās, jo prakstiski neviens pareizi neizbrauc krustojumus.

Ja ir divas joslas uz iebraukšanu un pirmajā izbrauktuvē nebrauc ārā, tad nav ko nemaz līst pirmajā joslā uz iebraukšanu.

 

Tieši to pašu ko es arī Timrots pasaka. Nav jābūt slinkam un nebūs domstarpību. Rokas nevienam vēl nav ateikušas darboties, parādot pagriezienu arī tur, kur it kā var iztikt.

 

 

@smartdevil, var redzēt, ka esi ''svētdienas'' braucējs....., šie ir vis bīstamākie..... smartdevil,. es ātrumā parēķināju, savā mūžā esmu pie stūres nobraucis ar visādām mašīnām gandrīz miljons km, (8. gadus strādāju kā prof. šoferis), neesmu iekļuvis nevienā satiksmes negadījumā, izņemot jaunībā, kad ar pirmo žiguli maucu štīmē pa kartingtrasi....., 6 kūleņi.... tā kā tev līdz šādam līmenim ir augt un augt......

 

Kādā kontekstā tu to saki? Man kaut kā pilnīgi pie kājas cik kurš ir braucis. Katrs, arī pieredzējis, var būt pilnīgs tupele uz brauktuves, ņemot par piemēru to pašu pagrieziena nerādīšanu pārkārtojoties joslās. Domā, ka tev 2x garāks, tad katrā no tām dažādām situācijām izdomāsi kā pa savam braukt, nevis ievērojot CSN?

 

Bet nu lai jau ...pieredzējušie lai brauc pēc saviem noteikumiem, svētdienas braucēji pēc CSN. :D

 

 Par tiem pieredzējušiem. Šovakar pat. Pa priekšu viens no Vienības uz Jelgavas nogriežoties neparādīja, bet tur brauca vairāki ārā no Jelgavas ielas. Nu ok, cilveks aizmirsa vai nu moš runā pa tel. :D, bet no Jelgavas kreisais uz Buru ielu arī nē. Supper. Svētdienas braucēji nobāl pieredzējušo priekšā. :D Braucu tālāk. Mūkusalas aplī kaut kāds apsardzes ar mirgalkām pa pirmo vismaz divas izbrauktuves garām un kur braukšana joslās kreiso neparādija. Bet nu domāju, jā nu ko nu mēs svētdienas braucēji, mums jefiņiem jādodas uz otro joslu. Tālāk pie Statoila no Dignājas ielas iznesas viens priekšā un velkas, nācās piebremzēt, jo atcerējos, ka esmu svētdienas braucējs. :D  Ha un tas vēl nav viss. Pagriežoties uz Baložiem, WV pa priekšu apbraucot tumsā stāvošu busu pat šķērsojot nepārtraukto arī neparādīja pagriezienu.

Labots - smartdevil
Link to comment
Share on other sites

marrtins

 

 

Katrs, arī pieredzējis, var būt pilnīgs tupele uz brauktuves

Kā tas ir - būt tupele?

 

 

 

Bet nu lai jau ...pieredzējušie lai brauc pēc saviem noteikumiem, svētdienas braucēji pēc CSN. :D

Lai brauktu ievērojot CSN tie vispirms ir jāzin, bet tu daudzus noteikumus vienkārši nezini. To pierāda tevis rakstītais šajā topikā :lol:


 

 

Par tiem pieredzējušiem. Šovakar pat. Pa priekšu viens no Vienības uz Jelgavas nogriežoties neparādīja

Pff, notikums - uzfilmē vēl un aizsūti uz tvnet. Ļooti daudzi neko nerāda, mācies paredzēt gājienu uz priekšu. Man, piemēram, galīgi netraucē. Labāk tā, nekā dīdās kurstojumā, nevar 2 sec uzsākt.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...