Jump to content

Datorprogrammu un failu ieraudzīšana Windows phone viedtālrunī.


datorists
 Share

Recommended Posts

Labdien!

Priecīgus Ziemassvētkus visiem!

Vai kāds, lūdzu, varētu palīdzēt ar padomu sekojošā lietā. Man ir Nokia Lumia 520 viedtālrunis, dators ar Windows XP Professional operētājsistēmu un bezvadu wifi rūteris TP-LINK Wireless N Router TL-WR840N.

Vēlos ar viedtālruni, caur rūteri, pieslēgties datoram, un viedtālrunī izmantot datorā ieinstalēto antivīrusu- izskenēt viedtālruni ar datorā ieinstalēto antivīrusu avast! Vai tas lūdzu ir iespējams?

Jo pieslēdzot viedtālruni datoram ar USB kabeli, un uz tālruņa ikonas uzspiežot labo peles pogu, izvēlnē neparādās iespēja "Pārbaudīt ar avast". Respektīvi, vai ir iespējams ar viedtālruni caur wifi pieslēgties datorā esošajiem failiem un pogrammām?

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Ar viedtālruni, datorā esošos failus var redzēt, ja datorā ir aktivizēts kāds serveris (FTP, SMB, u.c.) un lietotājs ir nošārējis savus failus uz šī servera. Šādā veidā no viedtālruņa failus uz datora varēs dzēst, kopēt, pārsaukt, apskatīt. Palaist datorā esošās programmas šādā veidā gan nevar, ja vien viedtālrunis nav ar 32 bitu Intel procesoru un „īstu” Windows 8.
Vēl pa tīklu pie datora var pieslēgties izmantojot Windows iebūvēto Remote Desktop (gan jau, ka arī priekš Windows Phone ir Remote Desktop klienta programmas), bet šādā režīmā uz Windows datora nebūs redzams mobilā telefona saturs.
Bet man nav saprotam pati ideja „izskenēt viedtālruni ar datorā ieinstalēto antivīrusu”? Kāpēc tas ir vajadzīgs? Kur un kādus vīrusu Tu gribi atrast mobilajā telefonā? Ja gribi atrast vīrusu, kuri inficē Windows Phone, nav nekādas garantijas, ka datorā esošs antivīruss vispār prot meklēt mobilo telefonu vīrusus. Un labākās zāles pret mobilo ierīču vīrusiem ir neinstalēt nezināmas izcelsmes programmas un nekādu vīrusu nebūs.
Bet, ja uz mobilā telefona gribi atrast vīrusus, kuri var inficē Windows XP, Vista, 7, 8, tad to var izdarīt tad, kad telefons tiks pieslēgts pie datora, vai tad, kad konkrētā programma (kura atrodas telefona atmiņas kartē) tiks instalēta datorā. Paši par sevi vīrusi no mobilā telefona uz datoru nepārmeties (MTP, PTP režīmā autorun.inf liekas, ka nevajadzētu automātiski palaisties) un  no filmām, mūzikas, bildēm  laukā neizlīdīs.

Link to comment
Share on other sites

 

 

viedtālrunī izmantot datorā ieinstalēto antivīrusu

Tikai viens jautājums - KĀPĒC?! 

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

datorists

Nu redzat! Ar telefonu slēdzos klāt caur WiFi rūteri pie Interneta un sērfoju Internetā. Kā visiem zināms, Internets ir pilns ar visādiem vīrusiem un spiegprogrammām. Datoru aizsargā datorā ieinstalēts antivīruss, bet kas sargā viedtālruņa operētājsistēmu no vīrusiem? Androidiem eksistē antivīrusi, bet tālruņiem ar Windows Phone operētājsistēmu neeksistē! Bet, vai tad tas nozīmē to, ka tālruņus ar Windows Phone operētājsistēmu neinficē Internetā klejojošie vīrusi un spiegprogrammas? Tāpēc arī tāds jautājums- Kā caur wifi rūteri telefonu pieslēgt pie datora antivīrusa, lai to izskenētu?

Link to comment
Share on other sites

datorists vēl saucas - ieraksti googlē "antivirus for windows phone"  un kasi pavēderi.

Labots - mafijs
Link to comment
Share on other sites

 

 

Datoru aizsargā datorā ieinstalēts antivīruss

 Naivais cilvēciņš...

Neko antivīruss neaizsargā, datoru aizsargā datora lietotāja smadzenes.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

AV neeksistēšanai uz WP ir labs iemesls - šņagu sainstalēt var tikai no WP veikala. Tur M$ cenšas neko sliktu neielaist. Un exe vai velns zina ko citu uz WP telefona nevar palaist. Īsāk sakot - atspringsti.

 

Kaut ko jau var atrasts, bet tam jēga ir 0.

Labots - Žaks Noriss
Link to comment
Share on other sites

Satraukumam nav pamata. Uz Windows Phone tie vīrusi ir tik maz, ka saķert viņus ir šausmīgi maza iespēja. Tā kā, dzīvo vien laimīgs un neuztraucies par kaut kādiem vīrusiem.

 

He, Žaks jau nopostēja to pašu pirms manis :)

Labots - Kazarms
Link to comment
Share on other sites

datorists

Mafij!

Pārāk zemu mani vērtē! Ja pats būtu gudrāks, tad zinātu, ka antivīrusi priekš Windows phone tālruņiem NEEKSISTĒ! Googlē jau esmu rakstījis līdz riebumam! Iedod kaut kādu Norton Smartphone Security, kurš izrādās ir mape ar nezināma tipa failiem, starp kuriem exe failu atrast neizdodas, tātad arī uzinstalēt un palaist arī nē!

Link to comment
Share on other sites

shadow118

 

 

Androidiem eksistē antivīrusi, bet tālruņiem ar Windows Phone operētājsistēmu neeksistē!

Padomā no vīrusu taisītāju skatupunkta - nafig viņiem taisīt vīrusus priekš sistēmas, kam globālais marketshare nav pat 10%? Tas pats iemesls, kāpēc uz Linux nav daudz vīrusu. Un ložņājot pa netu WP jau nu būs pēdējais, kas kaut ko saķers

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pārāk zemu mani vērtē!
Un kas cits atliek ? Pirmkārt - padomā kāpēc nav antivīrusa priekš WP ?  Otrkārt - datoram domāts antivīruss, pat ja mistiskā viedā uzrīdīsi viņu WP - neko tur neatradīs, nav tam paredzēts. Tā kā - atmet paranoju un dzīvo tālāk.  Ja prastu izmantot Google - šādu muļķigu jautājumu vispār nebūtu uzdevis.
Link to comment
Share on other sites

datorists

Paldies, Kazarm, bet par to, kā XAP failus ieinstalēt SD kartē, esmu jau sen izlasījis un izmēģinājis. Lieta tāda, ka Norton Smartphone Security ir arhīvs ar nezināma paplašinājuma failiem. Tur nav exe faila. Un setup fails ir ar paplašinājumu xml, kuru verot vaļā, atverās Interneta pārlūkprogramma, kuras logā redzams kaut kads nesaprotams kodējums.

Diemžēl neizdodas pievienot attēlu ar arhīva saturu!

Link to comment
Share on other sites

Kā SD kartē ko ieinstalē? Tur var saglabāt, ne ieinstalēt. Instalēt kaut ko var sistēmā, nevis datu nesējā.

Kaut arī zināmas OS ļauj darbināt programmas no atmiņas kartes, viņas vienalga skaitās instalētas sistēmā, nevis atmiņas kartē.

Tā var pateikt ka fleška ar Win ir ' ieinstalēts fleškā : DD.

WP - kaitēkļi praktiski nav, ja aizdomas, zāles ir fočas utt backupot, telefonam uztaisi factory reset, pēc tā sakrāmē MS un noķa updeitus, dzīvo laimīgs.

Link to comment
Share on other sites

Nestastasti mulkjibas beryl, ieinstalet var kaut vai magnetafona lenta pie lielas velesanas, ja izdomasi ka vinjiu pievienot pie telefona (ari tas nav parak sarezgiti), atminja ir atminja, flash, karte vai kkads eeprom's, lietas butibu nemaina.

Un ari Windowu var uzinstalet uz flashkas :D

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Taču tagad tieši no fleškas visbiežāk arī liek win uz kompjiem - ne visiem vairs ir CD/DVD kā tāds. Netbūkus un daudzus lapšus tik no USB fleškas apinstalē.

Vienkārši kā definīcija ka esot instalēts diskā, flešā utt, vai definīcija ir pareiza? Vai arī ka iekārtā instalēts? Kurš no variantien ir pareizs? Tikko domāju ka otrais variants, jūs sakat ka pirmais. Tagad neesmu īsti pārliecināts, ja Andris tā saka, varbūt viņa formulējums precīzāks. Viņš IT arī akadēmiski izglītots, definīcijas tur māca, vairāk jātic viņam.

Link to comment
Share on other sites

Var no fleškas vai kartes gan ieinstalēt softu sistēmā, gan uz fleškas/kartes uzinstalēt sofu vai pat OS. Abi varianti pareizi.

Link to comment
Share on other sites

Tu vari uzinstalet OS uz fleshkas un tad staipit savu OS lidzi un lietot uz jebkura datora, kuram obligati nemaz cietajam diskam nav jabut. Varen lens gan tas pasakums ir, bet ir kas ta lieto. Konceptuali jau nekas nemainas, mainas tikai tehnologjija, kadreiz lietoja lentas, tad izgudroja cietos diskus, tagad visadas flashkas un SSD

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Un kāds tam būtu sakars ar topiku? Jau pirmajās 12padsmit atbildēs tika sniegta atbilde uz autora jautājumu... pat vēl vairāk kā atbilde - ar karoti mutē salēja. 

Labots - biivers
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...