Jump to content

Ieteikumi jauna laptopa iegādei


Vinils
 Share

Recommended Posts

Sveiki! Arī es esmu nonācis pie dilemmas - pirkt jaunu portatīvo vai atjaunot veco. 
Viss pa punktiem - šobrīd lietoju 2011. gada sākumā pirktu Toshiba Satellite R630-155 , kurš lēnām, bet manāmi noveco un win 8.1 iestartēšana un web browsēšana nav tik ātra kā gribētos. Varētu viņā iestumt SSD cietni (ap 200GB) un 8GB RAM, bet tas arī nebūtu lēts prieks un nekad agrāk neesmu uzlabojis portatīvo un nezinu kāds būtu reālais veiktspējas uzlabojums. Vai tas nebūtu tas pats, kas mēģināt pārkrāsot žiguli par mersedesu? 
 
Tad otrs, drošvien reālākais, variants ir iegādāties jaunu laptopu. Tad arī par šo gribētu ieteikumus. Es ikdienā lietoju laptopu web browsēšanai, torrentiem, itunes, spotify, skype, irc un citām vienkāršām aplikācijām, bet būtu jauki ja arī varētu kādu spēli pavilkt. 
Ko es nevēlos: Milzīgu un smagu laptopu, HDD un DVD/Blu-Ray lasītāju. 
Ko es vēlos:  Ekrānu 13 -15 izmērā, touchscreen, jaudu, SSD (ap 200GB), solīdu bateriju un normālu bluetooth (vecajam paiet minūte līdz pieslēdzas pie tumbiņas). Cena 500 - 800 eiro robežās (līdz 700GBP mārciņās).
 
P.S. Es atrodos UK un laptops drošvien tiks iegādāts Amazon vai PC World/ Currys veikalos.
Un varbūt ir vērts pagaidīt mēnesi vai vairākus ar cerību, ka pēc svētkiem nokritīsies cenas vai tirgū parādīsies jauni modeļi?

Labots - Vinils
Link to comment
Share on other sites

Laboju postu, jo biju piemirsis cenu, kura būtu vēlama  500 - 800 eiro robežās. 

Link to comment
Share on other sites

UK vari aiziet arī uz John Lewis, šie visai elektronikai dod 2 gadu garantiju, pat ja oficiālā ražotāja ir 1 gads.

Link to comment
Share on other sites

X-RAY - UK tomēr vēl ir iekš EU un iekš EU, Jebkurai elektroierīcei ir divu gadu garantija ja to ir iegādājusies fiziska persona(patērētājs). Tātad arī UK tas tā ir.

Jebšu tomēr tur ir savi brīnumi ?!

Labots - MIGs
Link to comment
Share on other sites

 

 

ka pēc svētkiem nokritīsies cenas vai tirgū parādīsies jauni modeļi?
Tas nav savienojams.Jaunie modeļi vienmēr būs dārgāki tiko iznāk un veciem tieši tagad būtu loģiski skatīt atlaides.Ja medī pašu svaigāko kas iznācis tad parasti uz cenu neskatās.Un ko diži gaidīt arī nav vērts,jo vienmēr un ļoti strauji iznāk kāds labāks/ar jaunāku tehnoloģiju.Tā vispār jau nevar nopirkt. :)  UK.tak daudz ibodes ar labām atlaidēm un datoriem,ja nemeklē pašu pēdējo iznākušu modeli un budžets ir kāds ir.
Link to comment
Share on other sites

Latitude e7440

Lapsis ir kā 13 collu, bet ekrāns 14. viegls, plāns. ir gan ar hdd, gan ssd, var ielikt abus vai pat 2 ssd.

 

Vai mēģināt sagaidīt e7450

 

es no šiem plānajiem nezinu tiešām nevinu labu laptopu - cerams es servisā vienkārši labos plānos neredzu. bet toshibas, samsung, asus plānie nāk ar episkiem korpusu defektiem. un lcd tiek salauzti šiem ļoooti bieži. lenovo thinkpadiem ir uuuuber detaļu cenas.

Man pēc tavām vēlmēm nav nekas cits ko ieteikt.

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt būs grūti ierakstīties šajā cenu kategorijā. Jo 700 -87 ( 240 gb ssd)= 620 poundi. Bet cik skatos šajā cenu kategorijā ir datori ar touchscreen un i5 -42xxu proci, kas ir tikai nedaudz labāks par tavu pirmās paaudzes i5.

Link to comment
Share on other sites

MIG, iekš UK viņus daudz kas nesatrauc, viņiem standartā visur ir gads ražotāja garantija. Viņiem arī elektrības štepseļi ir citādāki un satiksme notiek pa otru pusi.

Labots - x_rays
Link to comment
Share on other sites

 

 

UK tomēr vēl ir iekš EU un iekš EU, Jebkurai elektroierīcei ir divu gadu garantija ja to ir iegādājusies fiziska persona(patērētājs). Tātad arī UK tas tā ir.

Jebšu tomēr tur ir savi brīnumi ?! 

John Lewis un amazone ir iecienīti ar to, ka repspektē garantijas un neuzdodot liekus jautājumus, nemēģinot atšūt, tev atlīdzinās/samainīs preci pēc iespējas ātrāk un vienkāršāk. 

 

 

deff_ins - tas Latitude e7440 izskatās kārdinoši pat ja neiekļaujas cenu kategorijā. Iespējams tuvākais tam ko vēlos un ja nekas jēdzīgāks natradīsies tad arī paņemšu. Bet par to laptopa svaru un izmēru - nav obligāti jābūt no plānā gala. Ja ir zem 3kg tad būs ciešami. 

Link to comment
Share on other sites

pirkt jaunu portatīvo vai atjaunot veco.

 

 

manāmi noveco un win 8.1 iestartēšana un web browsēšana nav tik ātra kā gribētos

 

nekas tur nevajag uzlabot. Izskenē cieto vai nav nekāds fufelis. Ja nav - instalē win7 ar tikai draiveriem, kurus pieprasa "device menedžeris" + savas programmas/konfigurācijas. Nones nevajadzīgās programmas startupā un viss bumbās.  Protams SSD tevi sajūsmināti uzspridzinās, bet nekas cits tur nevajag mainīt.

(Neesmu manījis latvijā, bet anglijas tirgu toshibām bāž iekšā samsunga HDD (un piemirsu firmu, bet bija no nīderlandes firmas ražojuma HDD ar 4 burtiem nosaukumā, kuri mirst kā sēnes). Ja tev ir tās nīderlandes ražojuma - tad neiepriecināšu tevi)

Labots - Lappy
Link to comment
Share on other sites

 

 

piemirsu firmu, bet bija no nīderlandes firmas ražojuma HDD ar 4 burtiem nosaukumā, kuri mirst kā sēnes

 

:shok: :shok: :shok: nebija hvz vai wtf gadījumā nosaukums? Jeb varbūt tu domā hgst, kas ir hitachi un kuru nu jau pasen ir nopircis wd?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...