Jump to content

TV no ārējā cietā diska nenolasa visus subtitrus


Piparkuuka
 Share

Recommended Posts

Problēma tāda, ka pieslēdzot ārējo cieto disku LG televizoram, nevaru skatīties filmas ar visiem tai paredzētajiem subtitriem.

Pieslēdzot datoram, subtitrus varu nomainīt izmantojot VLC, kurai ir speciālas opcijas, bet pieslēdzot ārējo cieto tv, neko nevaru nomainīt, jo tur man nav VLC.

Bieži vien filmām subtitri nāk līdzi atsevišķās mapēs, kuras diskā, kopēju kopā ar filmu, bet nezinu kā skatoties uz tv varu viņus pievienot.

Varbūt ir kādi ieteikumi?

Link to comment
Share on other sites

Subtitriem jābūt Unicode kodējumā, dažas iekārtas neredz tos, ja nav unicode. Kā arī nav skaidrs, vai tos subtitrus, kurus kopē kopā, ir kā atseviški .srt faili, vai .sub vai kādi citi, ko televizors varbūt nesaprot, (varbūt dēļ unicode viss)

Link to comment
Share on other sites

Ja es pareizi sapratu virsraksta „TV no ārējā cietā diska nenolasa visus subtitrus” gramatisko konstrukciju, tad tam vajadzētu nozīmēt, ka ir filmas, kuru subtitrus TV tomēr saprot un prot nolasīt. Ja tas ir tā, tad pārveido pārējos subtitrus atbilstoši tiem failiem, kurus televizors saprot.
Ja tomēr runa ir par to, ka televizors vispār nesaprot nekādus subtitrus, tad Smart TV gadījuma uzinstalē citu programmu, kura prot rādīt subtitrus. Bet, ja tas ir parastais televizors (bez Smart) ar iespēju pieslēgt ārējo datu avotu un skatieties bildes, filmas un klausīties mūziku, tad izlasi televizoru instrukcijā (vai meklē internetā, forumos) par to kādus subtitrus tas atbalsta (ja vispār atbalsta). Ja ne TV instrukcijā, ne internetā nav informācijas par to, vai Tavs televizors vispār ir spējīgs parādīt subtitrus, tad nāksies iztikt bez subtitriem, vai pirkt jaunu televizoru.

Link to comment
Share on other sites

subtitra faila nosaukumam ir jaasakriit ar filmas nosaukumu, nedrijst prieksha buut nekaadi (eng) (ru) utt..

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Piparkuuka

Jā, dažām filmām rādās un vienai no tām, kurām rāda, blakus ir subtitru fails srt.

Bet citām filmām, kurām blakus ir šie srt subtitri, nerāda. Paskatījos un nosaukumi ir identiski, tā kā tur problēma nevarētu būt. Un uz datora rāda. SUB subtitrus vispār nerāda.

Ir filmas, kurām blakus nav neviena faila un jau automātiski rāda subtitrus, bet citām virsū ir kādi 8 subtitri un nerāda nevienu.

Link to comment
Share on other sites

... Ir filmas, kurām blakus nav neviena faila un jau automātiski rāda subtitrus...

  Ir jau "mākslinieki", kuri sakodē noripotās filmas jau ar visiem subtitriem uz bildes. Tādā gadījumā būs tikai konkrētā valoda un bez iespējas subtitrus atslēgt. Tā kā - ja bez subtitriem neder un vajag pašam - vari pārkodēt ar iekļautiem subtitriem un rādīs tev uz jebkura TV.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...