Jump to content

Atlūgums


Baigais Janka
 Share

Recommended Posts

Esmu iegrimis darba maiņas procesā, ta šodien obligāti jāuzraksta papiruss. Bet ienāca prātā, ka kādreiz tur bij juridiski akmeņi, tipa, atšķirība - vai pēc paša vēlēšanās, jebšu pēc pušu abpusējas vienošanās, vai nu kas tur. Kā tur šobrīd iraid lietas, vai arī pie kājas - "pēc paša vēlēšanās", kā senos laikos, un miers?

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Ā, tad skaidrs. Nu, ja šodien uzrakstu, tad no otrā januārija jau citā kantorī, tad jau, rādās, šķirba nekāda.

Link to comment
Share on other sites

Nu ja mīli centus un ej prom šodien, bet stājies darbā kaut kad janvārī, tad par tukšo posmu vari iesist bezdarbinieku. Ja reiz nodokļus maksā, vajag arī kaut ko par to saņemt. Dabīgi, uz vsaa būs jāaiziet pāris reizes.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja pēc paša, tad nedabūsi bezdarbniekus.

 

Pirms kaut ko rakstīt vispār derētu noskaidrot, nevis samelot citiem.

Principā uz darba maiņu tas neko nemaina, bet vienīgi ņem vērā apstākli, ka atlūgumam jābūt mēnesi ierpeikš un darba vieta var tev likt 'to mēnesi strādāt.

 

Bet atbildot uz @@Aphopis, melīgo komentāru un ja tev uzreiz nebūtu darbs:

1. VSAA nodala divus darba zaudēšanas gadījumus - abpusēja vienošanās vai nelabvēlīgais lēmums (atlaišana vai aiziešana uz paša vēlēšanos). Pirmajā gadījumā atkarībā no pabalsta pieprasīšanas datuma būs jāgaida tikai ~ mēnesis (apmēram kā algu jaunā darba vietā), bet otrajā būs apmēram mēnesis, kuru laikā tev pabalstu neizmaksā un tad vēl mēnesis, kuru jāgaida uz izmaksu, tātad ~ 2-3 mēneši bez pabalsta.

2. Pārējais process ir tāds kā parasti - NVA iegūsti bezdarbnieka statusu: līdzi pasi (pa tālruni vari pieteikt sev vēlamo reģistrācijas laiku un viņiem ir tevi jāpieņem tajā laikā/ mazs padoms, par ko ļoti daudzi nezin), pēc tam uz VSAA kārtot pabalstu - ja esi jau cienījamos gados ,tad darba grāmatiņu ņem līdzi, kara klausības apliecību utt - visu, kas pierāda stāžu pirms 96. gada.

Tas arī viss.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Uz VSAA vairs nav jāiet.

Jāiet tikai uz NVA. Jāpiesakās bezadarbniekos. NVA paši aizsūta / reģistrē datus priekš VSAA. Tik vien kā konta numurs pabalstam jānorāda. (ja pareizi atceros)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ā, tad skaidrs. Nu, ja šodien uzrakstu, tad no otrā januārija jau citā kantorī, tad jau, rādās, šķirba nekāda.

Labais tonis ir painformēt mēnesi iepriekš.

Ja sarunā divas nedēļas, tad tā jau ir vienošanās.

Link to comment
Share on other sites

+ja ir abpus;eja vienošanās, tad parasti izmaksā vēl 1-2 darba algas, atkarībā no nostrādātā - ja pēc paša vēlēšanās, tad nekā - vismaz man tā ir bijis 2 iepriekšējās vietās, ja OK priekšniecība un viņam (lielas kompānijas kādas pārvaldes vadītājam) pa kabatu tas vispār nesit, tad ir sanācis vienoties ar vienošanos un dabūt vēl piķi:)

Link to comment
Share on other sites

Piķi tu vari dabūt tikai tad, ja ir štatu samazināšana, vai arī izmaksās neizmantoto atvaļinājumu, kas ir obligāts jebkurā gadījumā. Nē nu var jau būt, ka tev tur gadījušies ļoti labi vadītāji.

Labots - ju
Link to comment
Share on other sites

 

 

+ja ir abpus;eja vienošanās, tad parasti izmaksā vēl 1-2 darba algas, atkarībā no nostrādātā - ja pēc paša vēlēšanās, tad nekā - vismaz man tā ir bijis 2 iepriekšējās vietās

 

Tas ir atkarīgs no arodbiedrības un koplīguma.

Ja cilvēks kantorī ir nostrādājis virs 10 gadiem, ir cilvēcīgi samaksāt kādu naudiņu papildus nopelnītajam neatkarīgi no tā, vai viņš iet pensijā vai tiek atlaists.

Link to comment
Share on other sites

NVA paši aizsūta / reģistrē datus priekš VSAA. Tik vien kā konta numurs pabalstam jānorāda. (ja pareizi atceros)

Tikai tad, ja NVA tu uzraksti iesniegumu. Bet tāpat VSAA var tevi izsaukt, lai noprecizētu detaļas, taka labāk ir iet un kārtot pašam, jo NVA aģenti neko nezin par VSAA aģentu darbu. Tici man, dzīves pieredze.

Labots - Rubenis
Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Viss i kārtībā - bezdarbnieka statusu man nevajag - eju prom jau ar tikai no 2. janvāra, ne jau šodien uzmetu iesniegumu galdā, un uzreizi pa durīm laukā metos :) Pabrīdināti ar visi, ko vajag un laicīgi - vienkārši iepriekš nebij skaidrs, no kura datuma jaunajā kantorī jāsāk rauties. Ta bišķi iekavējās papirusa uzrakstīšana.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...