Jump to content

Ziepenes izvēle, €200-€300


binary
 Share

Recommended Posts

Vecais aparāts (Canon SX100) izbeidzās, tad nu interesē jauns ziepjutrauks, budžets varētu būt €200-€300, jauns (tā kā dāvanai, tāpēc ss.lv nederēs).

 

No brendiem kaut kā tas Canon simpatizē…

Interesējošās fīčas:
* "auto" un "video" režīmi :)
* taimeris, lai var uzlikt kaut kādas sekundes un paspēt ieskriet kadrā
* iebūvēts flash - tāds, kas nebūtu manuāli jāpaceļ kā SX100
* kaut kāds nebūt zooms - domāju, ka ar ~5x pietiks
* jēdzīgs autofokuss
* jo labāk bildē telpās (t.i., jo mazāk izplūdušas bildes) - jo labāk
* izmēram nevajadzētu būt lielākam nekā tam SX100; ja būs mazāks/plānāks/vieglāks - ideāli

Fīčas, kas NAV interesantas:
* maināmi objektīvi
* RAW
* GPS
* wifi
* hyperzoom
* atlokāms displejs
* atsevišķi uzliekams flash

 

Nez, varbūt kādu fīču aizmirsu ierindot pie "vajag" vai "nevajag", bet nu pa lielam tādas tās vēlmes. Ir kādi ieteikumi, kādā virzienā skatīties?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Canon PowerShot S200 vai Canon PowerShot S120. Neatceros, laikam flešs bija pašam jāatšauj, toties kameras ir pa pirmo! S200 neesmu rokās turējis, S120 ir riktīgs darba rūķis un visu izdarīs. Es jau ieteiktu uz Sony RX100 vai RX100-2 paskatīties, bet tur cena laikam ir drusku sālītāka.

Link to comment
Share on other sites

Long John

Kā jau forumā ierasts- cilvēks jautā par 200-300 Eur diapazonu, viņam iesaka Sony RX-100. :shok:

Tā būtu ideāla izvēle, taču pat vecākais (mk1) modelis zem 350 nav nopērkams (jauns, LV veikalā).

 

    http://www.bm.lv/?l=lat&s=product&id=1111115358

 

Tāpat arī- kā jau forumā ierasts- visapkārt lērums līdzīgu tēmu, bet jātaisa jauna. :yahoo:

 

Jau daudzkārt rakstīts- ja ir vēlme pēc maksimālas kvalitātes, ko var cerēt no ziepja, jāskatās uz sensoru, lielāku par šajā klasē populārajiem 1/2,3", kā arī gaišu objektīvu (sākot no f1,8, f2).  

Šajā cenu cenu diapazonā no patiešām kompaktajiem brendu ziepjiem neko citu neredzu , kā Canon S110 (S120 jau bik overpraiss). Sensors- 1/1,7"

Uz to laikam arī jāskatās.

 

    http://www.salidzini.lv/search.php?q=canon+powershot+s110

 

   http://www.salidzini.lv/search.php?q=canon+powershot+s120

 

Te var populāri palasīties sīkāk:

 

     http://www.kursors.lv/2013/07/19/canon-powershot-s110-apskats/

 

Šajā cenu diapazonā  varētu būt interesants bik pavecs, bet labs modelis Fuji XF1 (2/3", 25-100 mm, f 1,8-4,9), bet nezinu, cik reāli nopērkams, piemēram: 

 

  http://www.rdveikals.lv/products/lv/179/46395/sort/1/filter/0_0_0_0/FUJIFILM-FINEPIX-XF1-Black-Digit%C4%81l%C4%81-spogu%C4%BCkamera.html

 

Man nesen bija viņa "vecākais brālis" Fuji X10 ar to pašu sensoru un atmiņas ir tikai pozitīvas. Ir gan pašvaks aķītis, bet tos saujām pa sviestmaizi var iepirkt Ebay no ķīniešiem.

 

 

Ja nebūtu ierobežojuma "jauns", es sev šajā cenu diapazonā skatītos uz mazlietotu (ss.lv vai Ebay) - var dabūt daudz labāku variantu.

 

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Es par 10X zoom vismaz. Diezgan bieži ir tā, ka tie labākie kadri ir ne tiešā tuvumā. No otras puses - ar mazu fotoaparātu ir iespēja, ka tas visur būs klāt un to kadru varēs uzņemt vispār.

Link to comment
Share on other sites

Žak Noriss, par S120 runā, ka flash manuāli jāizbīda - tas S110 esot tā kā foršāk. Es gan neesmu atradis, kurā brīdī S110 izbīdās - tad, kad ieslēdz, vai tad, kad vajag. Par Sony RX100 padomāšu - ja ir tās cenas vērts (ja autofokuss ātrāks, bildes telpā sanāk jūtami labākas utt), tad varbūt ir vērts migrēt no Canona uz Sony… Cena gan viņam ir jūtami augstāka, bet nu ja pērk uz 7-10 gadiem, tad nav tik traki.

Long John, it kā ir lērums līdzīgu tēmu, bet nu ja cilvēki meklē "par 300 ar maināmu objektīvu", "lietotu" un ko tik vēl ne, tad tā nebūs īsti pareizā tēma. Ja tēma ir "līdz 200", tad arī īsti nebūs. Ja tēma ir 2-3 gadus veca, tad tur arī nebūs ieteikti šā gada modeļi. Rezultātā nav nemaz tāds lērums to tēmu.

Jēdziens "gaišs objektīvs" man diemžēl neko neizsaka - jā, ir redzēts tas "fx.x", tāpat arī zoomošanas laikā ir novērots, ka mainās, bet nu tie cipari man neko neizsaka.

Raksti, ka S110 ir labs, savukārt S120 jau esot overpraiss. Sensori viņiem ar kaut ko būtiski atšķiras (CMOS vs BSI-CMOS)? Vienam čips Digic 5, otram Digic 6 - tas kaut ko maina? Tas objektīva gaišums S110 ir f2.0, S120 ir f1.8 - pustumsā kaut ko mainīs? Ir lasīts/dzirdēts, ka S120 autofokuss esot straujāks - vai tā tiešām ir? dpreview.com vienam Continuous drive norāda 2.1fps, otram 12.1fps - tas iegūts, reāli uzlabojot S120 ātrdarbību jebšu truli ziedojot attēla kvalitāti?
Kā redzi, nav tā, ka es izdomāju "vajag" un uzreiz ielīdu forumā iespamot jaunu topiku - kaut kādu info jau esmu sagrābstījis, tik tās atbildes īsti neesmu sameklējis.

Raimond, tagadējā G12 esošais 5x zooms principā apmierina. Tam SX100 bija 10x zooms - kad tas aparāts vēl bija manā pārziņā, zoomu pielietoju tieši vienu reizi, to pašu testa pēc - kvalitāte pabriesmīga. It kā jau kaut kādam Canon SX700 zooma kvalitāte ir krietni labāka (kaut kādu testa video vakar/aizvakar paskatījos), bet nu ar SX100 jau sapratu, ka pat tos 10x reāli nevajag.

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Long John

Atgādinu- bildes kvalitāti, īpaši pustumsā, galvenokārt noteiks sensora izmērs nevis megapukseļu cipars- tas vairāk mārketingam. 

Zūma lielums arī nosacīta priekšrocība- tāpat uz labām bildēm var cerēt tikai labā gaismā. 

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

 

 

Jēdziens "gaišs objektīvs"

 

nozīmē to, ka aparātam kompaktas kameras gadījumā ir vēlāk jāsāk celt ISO un lietot optisko attēla stabilizāciju. Lielākām matricām tas nozīmē arī fona papludināšanu un citas iespējas spēlēties.

 

Bet f1.8 vai 2.0 nozīmē arī to, ka dziļuma asums ir salīdzinoši neliels un ir dzirdēts, ka kompaktkamerām tas var ietekmēt autofokusa precizitāti ne pārāk labā gaismā.

 

Kompaktkamerām vēl ir tāda lieta, ka tikko sāk zūmot, tā kritiski krīt objektīva gaišums. Ja pareizi atceros, Sony RSX100 un Canon S110/120 diezgan lineāri spēja noturēt gaismasspēju pie zoomošanas.Sony bija labs, Canon laikam drusku atpalika. Vot tiem 10x zoomiem iet drausmīgi ar gaismasspējas krišanos.

 

Īsāk sakot nesaspringsti. Canon S110/120 ir labi, Sony RX100 ir ļoti labi.

Link to comment
Share on other sites

Uz megapikseļiem es laikam nekad neesmu skatījies, ja vien runa nav par monitora pikseļiem :)

Zūma lielums - kā jau minēju, mūsu gadījumā ar 5x pilnīgi pietiks. Pavisam bez zooma gan negribētos (zinu jau zinu, ka bildes var izgriezt, bet ej nu iestāsti to citiem aparāta lietotājiem :D). Tam RX100 skatos, ka zooms ir 3.6x (III versijai vispār 2.9x) - tas jau liek mazliet šaubīties.

Vai starp f1.8 un f2.0 ir jūtama atšķirība (un kurš no šiem abiem ir labāks)?

Vai starp CMOS un BSI-CMOS ziepju kategorijā ir kāda jūtama atšķirība?

Kas nosaka autofokusa ātrumu?

 

Vēl par RX100 - flash manuāli jāizbīda jebšu tas notiek automātiski?

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

 

 

CMOS un BSI-CMOS

 

Ja esi 100% pareizi salasījis speceni, tad ir tā, ka BSI-CMOS ir labāks, vairāk dabon gaismu iekšā, jo tur bija šis tas apgriezts otrādāk. Nav būtiski. BSI-CMOS skaitījās par 30% uzlabots, ja salīdzina ar parasto CMOS.


 

 

Vai starp f1.8 un f2.0 ir jūtama atšķirība

 

To nevar tik viennozīmīgi pateikt, nezinot citus parametrus. Bet šajā gadījumā teiktu, ka gandrīz nav būtiski. f1.8 teorētiski sniedz lielākas iespējas, zemāku ISO utt. nekā f2.0, bet tur tāpat ir nianses (kropļojumi, citas nespējas), kurās šoreiz nav jāiedziļinās.


RX100 - flash manuāli jāizbīda

 
Šķiet ka automātiski lec. Nezinu, jālasa.

 

[media]

[/media]
Link to comment
Share on other sites

Oficiālās specenes neesmu šķirstījis, bet dpreview.com saka, ka S110 un RX100 ir CMOS, S120 un RX100 II ir BSI-CMOS, S200 ir CCD.

RX100 II un III jau maksā krietni vairāk nekā gribētos, tā ka no tiem tikai 2012. gada RX100 versija varētu būt ņemams…

RX100 reāli iepatikās tas, ka flash ir nolokāms - pat prātā nebija ienācis, ka kaut kas tāds eksistē (gandrīz vai sagribējās G12+270EX nomainīt pret šito :D). Lādēšana caur USB portu izklausās ērti.

Biju pievērsis uzmanību, ka RX100 zooms ir "tikai 3.6x", bet praktiski salīdzinot 5x ar 3.6x, tā atšķirība nav pārāk liela.

Link to comment
Share on other sites

RX100 ir 70 eur  virs tava maksimālā budžeta, bet aparāts izskatās labs, re kur viens review,

 

Man ļoti patīk kompaktās kameras, lietoju Canon Powershot S95, savulaik bija ļoti labs kompakts, bet gribētos ko niknāku, kā piemēram RX100M3, bet cena, ūūūūūūū...

Link to comment
Share on other sites

androidz, nu ja troļļojam, tad līdz galam.

1kārt - nevis "virs maksimālā budžeta", bet virs tā, kas "varētu būt budžets" (nav akmenī kalts).

2kārt - nevis €70, bet €20 - atliek vien atrast kādu, kurš no ASV varētu atvest, turklāt par tiem €320 komplektā ir arī maciņš, 16GB SD, tripods un kas tur vēl.

 

 

 

Kā jau forumā ierasts- cilvēks jautā par 200-300 Eur diapazonu, viņam iesaka Sony RX-100. :shok:

Šoreiz laikam pareizi dara, ka iesaka RX100 - vismaz norādīja, kurā virzienā rakt un par ko lasīt. Tagad tik jāatrod, kur lai ~nedēļas laikā nopērk par tiem ~€370 (vismaz 2u.lv atzīmēts kā "Skaits noliktavā: apaļa nulle"). Daudzi sūdzās par RX100 stabilizāciju, bet nu nez, vai mūsu gadījumā tas būtu aktuāli - šķiet, vairāk bildēs cilvēkus un tml, kur tā stabilizācija ir maznozīmīga. Vēl daži S110/S120 izvēlas, jo tiem "focal length (equiv)" ir sākot no 24mm, RX100 - no 28mm, bet tas varētu būt aktuāli pro lietotājiem - mūsu gadijumā nebūs svarīgi (par SX100 36–360mm neesmu dzirdējis sūdzības :D).

 

Tā starp citu - varbūt kādam ir idejas, par cik naudām varētu pārdot G12 + 270EX II?

Link to comment
Share on other sites

Nu tu paskaties uz saviem komentāriem šai topikā ;)

 

"Sony RX100 un viss." - what? why?
"RX100 ir 70 eur virs tava maksimālā budžeta" - RX100 cenu ļoti labi zinu, savu budžetu jau nokomentēju
"re kur viens review" - reviewu ir ļoti daudz, turklāt tas ielinkotais IMHO nav no labākajiem - vairāk izskatās pēc user guide atreferēšanas ļoti izvērstā formā, turklāt ne tajā mīļākajā valodā (lai gan jāatzīst, ka krievu valodā ir daudz vērtīgas infas, bet nu šoreiz var arī bez tā iztikt)
"Man ļoti patīk kompaktās kameras" - man ļoti patīk pilnpiedziņas Audi. So what?
"lietoju Canon Powershot S95" - agrāk lietoju SX100, tagad lietoju G12. So what?
"gribētos ko niknāku, kā piemēram RX100M3, bet cena, ūūūūūūū..." - gribētos Q7. So what?

Link to comment
Share on other sites

Lietotāja pieredze: RX100 ir sasodīti labs ziepis.:

1) CX izmēra sensors (1 collas) nebija alternatīvas un vēl tagad nav (neskaitot G7X)

2) Augstos iso tur ļoti labi, ja māk rīkoties M režīmu tad visi režīmi ir pie rokas.

3) Zeiss optika, ļoti asa un gaiša.

4) Baterija gana ietilpiga.

5) Nav atvāžams ekrāns, man ir dalītas jūtas, ir brīži kad vajag un ir kad priecājos ka nav.

6) Paldies dievam nav touch ekrāna.

7) Korpuss metāla, a tas plus.

8) Video režīms ir ok

 

Gada laikā mīnusu palielam nevaru nosaukt, nu varbūt šad un tad sagribējies uzprauzt flašus, bet tad esmu sev noteicis, ka tas ir ziepis.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...