Jump to content

Kādēļ klaviatūras burti "mainās"?


bluebird
 Share

Recommended Posts

Datoru ir piemeklējusi tāda mistika problēma, kura saistīta ar klaviatūru.

No sākuma, uzstartējot datoru, klaviatūra strādā lieliski - nekādu problēmu. Pēc tam kaut kādā brīdī, mistisku iemeslu vadīta, sāk nepareizi "izvadīt" dažus burtus. Piemēram spiežot "i" izvadās "t". Kad datoru pārstartēju, tad viss ir kārtībā. Nav tā, ka pēkšķi visi taustiņi saiet grīstē - tikai daži. Vienu un to pašu taustiņu spiežot vairākas reizes ik pa brīdim uzrakstās pareizais burts, bet tad atkal pārslēdzās uz nepareizo burtu. 

 

Trakākais, ka ar šo niķi ir jācīnās vairākas reizes dienā - jāpārstartē dators atkal un atkal. :S 

 

Man ir Windows 8.1 un izmantoju standarta/iebūvēto LV klaviatūras risinājumu.

Ir kādas idejas, kas notiek? Un kā to novērst? 

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Netīšām Alt+Shift gadījumā nesaspiežas, kas izmaina klaviatūras izkārtojumu?

Link to comment
Share on other sites

Es nezinu , kā konkrētajā gadījumā , bet mani uz win7 arī piemeklē līdzīgs gļuks , tiesa samērā reti - pēkšņi klaviere aiziet kosmosā . Manā gadījumā palīdz nevis datora pārstartēšana( pieņemu ka arī tas līdzētu  ) , bet konkrētās programmas vai lapas aizvēršana ,un no jauna palaišana. Tas var būt teiksim boot komentārs , cita web lapa vai skype un tikai viena , konkrēta vieta .. tā kā , ar pogu saspadīšanu tur nez vai ir sakars . Refrešojot lapu vai aizverot , atverot skype , gļuks pazūd . Par iemesliem nav ne jausmas ,un sen ar nav vairs tā gadījies . Tapēc arī neesmu iesprindzis meklēt googlē rissinājumu


Tiko , rakstot , ienāca prāta .. iespējams pavisam glupa ideja , bet ...ja tā patin filmu atpakaļ , man šis pazuda , kopš uzinstalēju MWBite. Var būt tomēr varētu būt saistība ar kādu kukaini , kas sūtot un kodējot datus , arī saimniekrumpītī valodu kodus nojauc? Bet var būt vienkārši mana paranoja ...

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Neliels jautājums - vai konkrētā operētājsistēma ir instalēta no oriģināla avota (diska, cita datu nesēja, drošas lejupielādes vietas) un aktivizēta ar legālo atslēgu, vai izmantoti ir "alternatīvi" avoti?

Link to comment
Share on other sites

Portatīvajam kkas līdzīgs sākās pēc putekļu iztīrīšanas no iekšām. Paspraudelēju šleifi pārs reizes iekšā-ārā, pārgāja.

Link to comment
Share on other sites

@_dunduks_, @intervall, @Bender - no no no !! :) Tāds lāme neesmu! 

 

@Mielestapa. OS ir oriģonālais, nevis no "alternatīviem avotiem". Vakardien noskenēju kompīti ar SpyBot un šis piedāvāja šādus tādus reģistrus pieregulēt - pagaidām šķiet, ka viss ok. Laiks rādīs. Iespējams man būs jāizmēģina kaut kas no @inteens piedāvātā  - "Paspraudelēju šleifi pārs reizes iekšā-ārā, pārgāj" 

 

Arī @zebrlacs ir laba doma - izmēģināšu piespraust parasto klavieri caur USB. 


Es atklājis vienu iezīmi šim klaviatūras niķim - burti mainās iekš pārlūkiem - IE, FF, Chrome. Piemēram tagad es nevaru uzrakstīt burtu "f" (iekopēju :D) bet kad pārslēdzos uz Windows programmām, tad tur viss notiek un strādā.

Link to comment
Share on other sites

Man šitāda lieta bija. Tieši kā autoram, burti juka rakstot interneta pārlūkā. Zināt, kas izrādījās. Logitech pelei instalējot softu, sainstalējās kaut kādas Logitech pievienojumprogrammas, kas visu to rakstīšanu čakarēja. Pēc tam ir bijušas vairākas Logitech peles, visām tā pati bēda. Vienkārši atspējoju pārlūkā tās pievienojumprogrammas. Kaut kādi smooth scrollingi vai, jupis viņus. Te arī jautājums autoram - vai gadījumā tev nav Logitech pele?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...