Jump to content

Melnā metāla dūmvadi


Propaans
 Share

Recommended Posts

Sveiki, varbūt kāds var palīdzet ar informāciju, kur Rīgā var atrast vai kāds izgatavot 2mm biezuma 100mm diametra 90 grādu leņķi - dūmvadu, kuru var likt tieši pie krāsns. Dotajā brīdī stāv nerūsējošā tērauda leņķis, kas normālas, nepārspīlētas, kurināšanas paliek sarkans, bail, ka izdegs ar laiku.

Labots - Propaans
Link to comment
Share on other sites

Ja jau vajag līkumu ar ~2mm (un vairāk) sieniņām, tad tie ir gatavi, gan nerūsošie:

101.6x2; 104x2; 108x2; 114.3x2, gan melnie: 114.3x3.5, tikai droši vien gali jāpagarina...

Tāpat pārgriezt attiecīgu caurulli 45 grādos un tad sametināt uz 90 nav problēmas kādā metālapstrādes darbnīcā.

Link to comment
Share on other sites

propāns: krāsnīs viss ar laiku izdeg. Normāli kaut ko maina kad izdeg.

Melnais metāls arī visticamāk paliks sarkans - nu un ?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nerūsošajam >~2mm un vēl 316L, izdegšanu diez vai pats paspēsi sagaidīt...

Link to comment
Share on other sites

Propāns, tu ar saviem DIY projektiem vēl neesi tajā saulē? 

Nē? Švaki centies!  Pamēģini labāk ar to sašķidrinātās gāzes projektu. Minu ka 50l balons iemests ugunskurā būtu jautri! :D :D :D

 

Ja nopietni - dūmvadi nopērkami gandrīz jebkurā celtniecības bodē. 

Link to comment
Share on other sites

Ja godīgi ... no manas pieredzes - nerūsējošais tērauds kā reiz ir noturīgāks pret ķīmisko un termisko iedarbību . Ja Tu ceri , ka 90 grādu leņķis neķļūs sarkans tapēc , ka tas ir no melnā metāla ? Vai arī es kaut ko nesapratu ... bet es ieteiktu šo pašu nosiltināt , lai nav ugunsbīstamība . Izdegt , domāju , ka neizdegs ... var deformēties plānāka ņerža . Bet jāņem vērā , ka 90 grādu līkumā , pie pašas krāsns ... tieši šis līkums uzņems uz sevis visu ,,spiedienu,,. Melno metālu tok nē .. ja nevari nopirkt vajadzīgā biezuma nerūsējošo skursteni , nopērc loksni un uztaisi pats . Bet domāju tas tāpat būs sarkans, un būs jāsiltina .

Link to comment
Share on other sites

Es gan vairāk uztrauktos par to, ka liela daļa siltuma bezjēgā aizie skurstenī.

Link to comment
Share on other sites

Nu meklēju melnā metāla ar domu, ka varētu piemetināt pie krāsns. Cik esmu konsultējies, tādas ņeržas trubas turot līdz 600 grādiem, tāda sarkana kvēle jau liecina par saviem 450-550, negribas attapties ar caurumu izplūdē.

 

P.S. ronalds_, ne depo, ne abc, ne krauta nebija nekādi dūmvadi 100mm diametrā.

Labots - Propaans
Link to comment
Share on other sites

Es caurules savējā katla pievienošanai pirku  tieši depo. Bet māte google saka minimums ir 120mm. 

 

Bet ja tev skurstenis paliek sarkans, vai nu kaut kas ar krāsni nav pareizi, vai kreisi kurini - piever šīberi, samazini gaisa padevi! Normāli malkas katlam dūmu temperatūra 200 -300 grādi. Līdz sarkankvēlei tur tālu! 

Link to comment
Share on other sites

Izejā sarkanu dūmvadu varēju dabūt tikai tad, ja katlu biju atstājis ar pavērtām durtiņām, lai ātrāk ieskrienas un piemirsis par to. 

Un priekš kam tur kaut ko metināt, uzmaucas virsū, un viss.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

nesen arī vajadzēja, tikai 200mm , tur ap 1000 grādu tipa :) var dabūt vairākās vietās - kurshi, krūza, siltumacentrs utml.  200niekam cena ap 30 EUR. piemontēju kamīnam ar karstumizturīgo (1500 grādu tipa :)) mastiku

Link to comment
Share on other sites

Dabūju Severstaļā 102mm ārējā diametra tērauda līkumu ar 3.2mm biezām sienām, piešāvu pie čuguna, tagad gan nekādu kvēli nevar redzēt..

Link to comment
Share on other sites

Nu lai 3,2mm izdedzinātu pus mūžs paies.Tīri intereses pēc, cik tāds līkums Severstaļā izmaksāja? Man,pēdejā laikā, sāk likties, ka par prastu bleķa līkimu tirgotāji baigi plēš. Ķipa, ja salst, tad cik prasam tik arī tu maksāsi.Kādreiz katrā kolhozā bleķu vecis tādu līkumu pa vīna pudeli taisīja.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Man samērā bieži sanāk dedzināt formas, mufeļa krāsnī,  melnā metāla ietvarā (2mm) . Temperatūra 500-550 grādi . Biežums ar tāds nosacīts -  divas - trīs reizes mēnesī . Un arī tad es redzu , kā tie ietvari acīm redzami dilst un plēnē ārā . Bet ja katru dienu .... nez ... padomijas laikos , kad ekonomiskajām krāsnīm visi skursteņi bija melnie , tādi sieti ir atskatīti ... ņeŗža tomēr nedeg ārā . Deformējas augstās temperatūrās jā , bet nedeg pat pie 1000 grādiem . Bet kādu laiku jau arī melnais nokalpos , ja vēl 3mm , būs jau labi

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Kādreiz katrā kolhozā bleķu vecis tādu līkumu pa vīna pudeli taisīja.

A bez polša un blata cik maksāja uņvermagā? Vo mājel toreiz uzrāvām par polšām, tā teikt, trīs kravas uz objektu, viena mājai, kaut ko pirka ar par rubuļiem, bet lielum varēja iešņaukt ar labam čomām. Tagad aucīgajā, sapuvušajā kapitaļizmā baigi grūši fenderi un blatu sabīdīt. Normāli iešņauc materiālus a, šefs, syka, rej virsū, a pats ar iksu jop kadžēni braukā, bļah, ne. Bet tāpatiņ var visu sabīdīt par normāl balto, vajag tik pazīšanos objektos kur ģēlas griežas i PVN nekuj neplaķi i uzcenojuma nav.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

kur Rīgā var atrast vai kāds izgatavot 2mm biezuma 100mm diametra
Šitas jautājums tikpat dīvains,kā es uzjautāju par tumbu akustiskajiem vadiem :) .Vasarā vēl vismaz LV katrā būvmatreālu veikalā varēja dabūt līkumus vajadzīgajos garumos,grādos un izmēros. Nu vismaz standarta,bet ņemot vērā izmēru un ,kā saki,ka jau iet karstkvēlē tad viss ticamāk ,kas ar krāsni vai gaisa padevi.Varbūt seno laiku siltūmnīcas buržuiku ieliki. Tad gan ar sausu malku un 90 grādos no krāsns vēsā mierā viss būs sarkans.Siltum efektivitāte vispār nekāda uz nokurināto.P.S. kas par krāsi,ar to konkrēto diametru skurstenim,100mm ārējais?

Krāsnij.

Link to comment
Share on other sites

Severstaļā maksāja 6.5 eur aptuveni. Tur arī atrodami tādi labi nikni hamuti ar aptuveni 5-6mm diametra skrūvi skrūvējamu, galā 13 izmēra muca, tādi arī krautā ir, pat lētāk. Krāsnij izeja 100mm ar kapeiku, kura tuvāk pie krāsns iet konusa formā līdz kādiem 106mm ar kapeiku. Tās parastās ņeržas, kuras visur sastopamas turot 600 grādus.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...