Jump to content

Wifi signāla pastiprināšana routerim TP link WDR3600 ar jaudīgāku antenu


kroniz
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Mājās ir uzlikts Wi-Fi routeris TP link WDR3600, bet biezo sienu dēļ, kurā ir arī dažāda armatūra, signāls otrā istabā ir pavājš un nestabils. Lai nebūtu jāmaina routera dislokācija, ideja ir uzlikt spēcīgāku 5 dB vai 8 dB omni indoor antenu, jo patreiz by default tiek izmantotas 2dB (2.4 GHz) un 3dB (5 GHz) antenas.

 

Tomēr routera manuāli lasu, ka izmantot antenu jaudīgāku par 3 dB ir stingri aizliegts, jautājums kādēļ? Ir kādas pārbaudītas metodes, kā pastiprināt signālu arī nemainot antenas un routera dislokācijas vietu? 

Labots - kroniz
Link to comment
Share on other sites

8 dB omni indoor antenu, jo patreiz by default tiek izmantotas 2dB (2.4 GHz) un 3dB (5 GHz) antenas.

 

 

Šobrīd man šķiet, ka Tu lieto tādu pašu ruteri, kā es. Es jau gadu esmu uzmetis kautkādas 9dB antenas. Nu tā... Pa gadu nekas slikts gan nav noticis.  Labāk pacīnies ar rūpīgu rutera antenu leņķa ieregulēšanu. Tas palīdz visvairāk. Man arī viena istaba ar attiecīgi divām starpsienām starpā, bet par signāla stiprumu nesūdzos, šobrīd RSSI ap -65.

 

p.s. un, protams, uztverošās* antenas, vai laptopa vāka ar integrētu wifi antenu, leņķis arī ir stingri no svara.

p.p.s

 

uzliec ruterim pēdējo firmvāri!  Man gan jau sen ir DD-WRT, bet nevaru apsolīt ka tas WRT diži uzlabos WiFi uztveramību.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Antenas pastiprināšana skoeficients nekādīgi neiespaido rūtere darbību. Vienkārši antena signālu izstaro un attiecīgi uztver šaurākā lenķī, toties spēcīāk. Nu tas apmēram tāpat kā kabatas lukturīša lampiņai, kad uzliek reflektotu un visa gaisma tad tikai vienā virzienā starota. Aizliegts izmantot spēcīgāku antenu ir tapēc, lai neradītu traucējumus kaimiņiem. Man pie rūtera stāv 24dB antena un viss štokos.

Link to comment
Share on other sites

2.4 GHz tur neko nepieliksi,bet priekš 5 GHz vienu noskrūvē,nopērc kādu iekštelpu antenu (piemēram no tā paša TP piedāvātām).Ar maksimāli īsu vadu lai nav lieku zudumu un izvelc caur sienu uz otru telpu.

 

ideja ir uzlikt spēcīgāku 5 dB vai 8 dB omni indoor antenu

Reāli vienkārši nomainot antenu jūtamu nekādu ieguvumu nejutīsi(3 vai 5 dB). Vēl var pamainīt antenu virzienu.

Labots - Tufjord
Link to comment
Share on other sites

Te gan man jāpiezīmē, ka mēs visdrīzāk runājam par ierastajām omnidirect antenām. Tās visos virzienos izstaro vienādi, atkarībā no apkārtējiem apstākļiem. Vienkārši kvalitatīvākām omnidirect antenām ir mazāki parazītiskie izstarojumu, arī uz augšu vai apakšu.

Link to comment
Share on other sites

Ja cauri sienai jau 2,4GHz nelien ,tad 5GHz tai cauri nekad netiks. Brīnumi nenotiek un radioviļņu izplatīšanās likumus neviens nav atcēlis. Urb vien caururumu sienā un dari kā Tufjord ieteica.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

ggg97 kādas atnenas izmantoji? 

 

Firmu speciāli nerakstīju, jo neesmu pārliecināts par to. Manā gadījumā Edimax. Kā jau rakstīju iepriekš, eksperimentē ar antenu leņķiem, pirms pērc citas antenas. Ja man būtu švaks signāls, sen jau būtu caururbis sienas un novilcis kabeli. Kabeļa ziņā piekrītu Didzim, tīkla vads ir visslabākais.

Link to comment
Share on other sites

Vai kanālu mainīšana nepalīdz? Nav tā ka kaimiņi arī visi vienā frekvencē mauc? Tagad pilnas malas ar visādiem wifi survey softiem, pat telefonam. Smuki rāda signāla stiprumus, kā arī pārējās iekārtas kas raida. Sev daudzīvokļu mājā 1-5 kanāls tā aizsisti ka nav brīnums par gļukiem, taču 11 pilnīgu brīvs un signāls ķerams pat 3 stāvus zemāk...

Link to comment
Share on other sites

DeepSpaceMonkey

Vakar uzliku savējam WDR3600 OpenWrt - redzēju, ka bija opcijas mainīt katras antenas translēšanas frekvences un attālumu. Iespējams, ka parakņāšanās rūtera wireless iestatījumos palīdzēs. Kā arī iepriekš minētais antenu leņķis reizēm dikti ietekmē rūtera signālu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

redzēju, ka bija opcijas mainīt katras antenas translēšanas frekvences un attālumu

 

Tie attālumi tur nav tā, kā Tu domā. Tos bez kārtīgas izpratnes labāk lieki neaiztikt. Bet ar kanāliem gan paeksperimentē. 

 

Ar kādu tūli, piemēram WirelessNetview no  nirsoft.net apskaties, kas tavā apkārtnē darās. Ir, protams, efektīgāki monitoringa tūļi, bet tie ir jāinstalē.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...