Jump to content

EFI BIOS un Windows 7 instalēšana


Ze Baarda
 Share

Recommended Posts

Laba diena,

Instalējot Win7 Pro x64 galvassāpes sagādā viens errors : Windows cannot be installed to this disk. The selected disk has an MBR partition table. The EFI systems, Windows can only be installed to GPT disks.

 

Porķiks ir ACER Extensa 2510G :

defaultā draiveri ir priekš Win8, bet DRAIVERI NAV PROBLĒMA, win7 der 8tā draiveri un tas, kas neder ir sameklējams, piemeklējams! Bios : H20 EFI 3.7 version 1.02

Firmai ir čupa ar šiem notebookiem, vajag win7 un uz MBR partīcijas, nevis GPT. Opcija nav instalēt win8 un tad 7to laist uz virtuālās mašīnas..

 

Ir mēģināts:

Iekš BIOS lērums settingu, arī defaultie / slēgts ārā UEFI, secure boot, mainīts uz legacy boot mode / mēģināts būtoties no dažādām optiskajām iekārtām, usb, mainīta boot device secība / Instalācija x32, x64 / mainot bios settingus veikt vienkārši restart vai slēgts notebooks ārā un tad iekšā / sagatavots imidžs uz cita pc un tad likts virsū uz acer hdd / pirms win7 isntalēšanas, formatēta un sagatavota partīcija uz MBR ar acronis / Win7 setup laikā SHIFT+F10 iekš cmd ar diskpart mēģināju sagatavot attiecīgi partīciju, skujas / mēģināts arī vēl uz cita tāda paša acer / viss ir skujas un pain in di eesss...

 

Nav mēģināts:

BIOS flashot uz jaunāku versiju, jo nedomāju, ka tas ko dos, jo tie jaunāko bios updeiti, uzlabojumi nekādi neattiecas uz UEFi..

 

Kādi vēl varianti iebarot tam acerim Windows 7 ar MasterBootRecord partīciju? Kā piešmaukt?

Teorētiski, BIOSā samainot no UEFI uz legacy mode, nevajadzētu būt problēmām nekādām, bet ir! Tāda sajūta, ka viņš vai nu nesamaina tās modes, jeb arī automātiski būtojas iekš UEFI katru reizi un pieprasa to sasodīto GPT!!!

 

 

Link to comment
Share on other sites

intervall

Ar trešās puses softu veido gpt partīciju tabulu.

Labots - intervall
Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda

Tur tā ,lieta, ma man NEVAJAG GPT, man vajag lai Win7 instalējas uz MBR, kā tas bijis vienmēr līdz šim.. Bet tas nenotiek, EFI bios, vai kāda fīča tanī pieprasa lai instalēju GPT un nekā savādāk, pat ,ja biosā visas UEFI fīčas ir atslēgtas.. nesaprotu..

 

Ar trešo softu ir jau veidots MBR's iepriekš pirms Win7 install, tiklīdz palaižu setupu un tieku līdz izvēlei, kur jānorāda disks/partīcija (kas iepriekš sagatavota kā MBR) kur instalēt Win7, spiežu next, viņš met ārā to erroru -

Windows cannot be installed to this disk. The selected disk has an MBR partition table. The EFI systems, Windows can only be installed to GPT disks.

 

The EFI systems, Windows can only be installed to GPT disks. - ja atslēdz UEFI un bootojas legacy modē - var uzinstalēt Win7 ar MBR, esmu to darījis, tiesa, uz citiem kompjiem..Uz šī nu nekādi..Bezsakars..

Link to comment
Share on other sites

Tur tā ,lieta, ma man NEVAJAG

 

no kaut kā visā šajā tev nāksies atteikties. diemžēl. un nekas nemainīsies no tā cik skaļi tu bļausi.

 

izvēlies no kā - win7, mbr vai vispār met miskastē tos acerus.

 

Vai arī izskaidro sīki kāpēc tev vajag tieši tā kā vajag, varbūt ir kādi workaroundi. Kamēr tas nav paiskaidrots šajā tēmā vairs nav ko rakstīt, te jau viss ir izrunāts.

Labots - e = d
Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda

Es meklēju risinājumu.. No Win7 varu atteikties, bet ne no MBR partīcijas.. Windows 8 neder, jo tas arī iet uz GPT...linux neder..

Elementāri - ir trīs softi, kas nepilda savas funkcijas uz GPT partīcijām, bet mēs tos izmantojam, tādēļ arī vajag MBR partīciju!

Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda

acer supports pagaidām klusē..softu ražotāji arī, viens no ražotājiem atbild'ja nav atbalsts un nebūs..

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Nu, un kur problēma, nevari nonest nost to partīciju un uztaisīt jaunu?

Link to comment
Share on other sites

atkarigais

Nevar izņemt un tad uz tā diska uzmest to 7-to un tad bāzt atpakaļ lapsī. (tiešām nezinu, bet nu varbūt)

Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda

2 > donkeyhot - taisi cik jaunas gribi vai ari unnallocated space taisu - pie install vish bljauj GPT vai ej lāsteku mutē bāz..

2 > atkarigais - jau megjināti imidži uz citiem pc taisīti tīri bez liekiem draiveriem un pārsviests uz acer hdd, skujas nokaras pie ielādes..

Link to comment
Share on other sites

nu vispār ir portatīvie, kas win7 vairs fiziski neatbalsta. šis tas biosā vēl var būt palicis, bet tikai galvas jaukšanai. uzlikt nav iespējams.

 

vai tos softus mistiskos nevar laist no otra diska? varbūt var ielikt ssd ar mbr patrīciju?

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Izskatās, ka jā, tur ir tieši BIOS ierobežojumi un nekādi citi diski nelīdzēs. Varētu līdzēt tikai modificēts BIOS. Bet vispār likt šādus ierobežojumus ir baigā cūcība no ražotāja puses. Te varētu būt Microsoft pielicis savu roku...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda

2 zebrlacs - vai ir starpiba taisu particijas ar diskpart / acronis/ gparted? atskiriba gala rezultata tak nebus, particiju tabula viena un ta pati..

 

Win 7 uzinstalēt var , tātad atbalsts ir, bet uz GPT tikai sanāk, jau mēģināju, tagad lieku no jauna lai BIOS pāršūtu..redzēs vai tas ko maina

ssd tika manits forumos ka risinajumus, bet nesaprotu kapec lai sanaktu ar ssd..var pamegjinat, ssd ari pieejams ir..

softiem jabut virsu tur kur OS stav..es isti nezinu par softiem neko sikak, zinu ka vajag MBR un viss.. no otra diska? tie ir notebooki..


vispār forumi/google tante piedāvāja ntos risinajumus, bet ne konkrēti ar šo notebooku/pc, man nestrādāja neviens no tiem..:(

Link to comment
Share on other sites

diskam jābūt MBR, to izdarīt nav problēmu, pat nostartējot Windows instalāciju un no komandrindas.

Tad startējot otrreiz svarīgi ir nostartēties no Boot ierīces (USB vai CD) vecajā BIOS režīmā, ar Secure Boot un UEFI atslēgtu, parasti pie Boot Menu tas izskatās sekojoši:

"sliktais"

UEFI: DVD  "Windows 7 Setup"

bet vecais- vajadzīgais režīms ir tjip.

P0: CD/DVD vai ODD drive

P2: HDD

 

pie kam iespējams ka rāda reizē visus variantus, atliek tik izvēlēties īsto.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda

Tieši tā, ja ir atslēgts secure boot un UEFI, tad boot iekārtu vidū nevajadzētu parādīties nekam kreisam kā tikai legacy iekārtas. Manā gadījumā viss ir atslēgts un boot iekārta ir tikai viena DVD-roms...Esmu instalējis portabļus ar UEFI un Win7 uz MBR, to lietu saprotu, nekad nav bijušas problēmas, šis ir pirmais gadījums tāds..

No pieredzes instalējot 7to esmu sapratis to, ja palaiž UEFI boot modē, pie install viņš taisa vēl to MSR partīciju, ja legacy modē (vecajā bios), tad netaisa..Ceru pareizi esmu sapratis.. Man taisa visu laiku papildus vēl MSR, pēc kā spriežu, ka iespējams viņš visu laiku autiomātiski laiž UEFI neskatoties uz to, ka es esmu atslēdzis tās lietas.. Kā tas var būt un kāda jēga, nezinu, tas pats uz citiem šī paša modeļa portatīvajiem notiekas...Identiska situācija arī tur..

Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda

Pirmkārt - truecrypt!

Par pārējiem info nebūs..

 

BIOS tagad ir jaunākais, izmaiņu nekādu..

Link to comment
Share on other sites

truecrypt kā tāds strādā, neies full disk encryption. bet ja ir iestādei tādas prasības pret security, tad arī normālus laptopus var atļauties.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Es teiktu, ka ja jau ir diezgan specifikas prasības, tad ir "nedaudz" stulbi pirkt kaudzi ar laptopiem pirms pārbaudīts ka uz šī modeļa viss strādā. 

 

Šeit liekas vienīgais variants ir meklēt citu disku šifrēšanas softu, kas māk ar gpt strādāt.

Link to comment
Share on other sites

Varēji jau Tu maigāk, čoms, kas uzdeva jautājumu noteikti nav idiots, un puika visu izmēģināja, pat to ko visi ieteica, un desmit reizes puikam bija pacietība tiem āžiem, kas nelasa no sakāma topiku, paskaidrot ka sen viņš ir to darījis, es teiktu, ka tas ir cilvēks kam var veltīt laiku pat D_L! Nu nokāp zemāk āzīti! Puika prasa palīdzību, bet mēs...

Nāk prātā anekdote:

Vecis 25 gadus nosēdējis, iznāk ārā, saule, smilškaste, šis sēž, domā par dzīvi,  smilškastē, bērns spēlējās, šim sagrābj sirdi, viņš atceras bērnību un gribās pateikt bērnam kaut ko siltu un mīļu, un šis saka, Nu šo suka baldejiš?

 

Uz tavu standarta jautājumu, vai es loku, jā un  vēl kā, a ko man kautrēties alkoholiķim, ja mums ārlietu ministrs var būt dibenzellis, es varu būt alhaš, būtu viņa alga, būtu dārgs alhaš.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

 

 

Nu šo suka baldejiš?
   +1 :on_the_quiet2:  
Link to comment
Share on other sites

Boņa, pilnīgi nokautrējos! :sorry:

Link to comment
Share on other sites

Hmmm, šī ir nedzirdēta versija, 80-tajos gados Liepājas pusē stāsts beidzās ar: Nu što, kaifuješ padla ? :devil:   Mans čoms, "Metalurga " elektriķis, kas to bija pastāstījis kolēģiem, bija tīri nelaimīgs, jo pēc tam kādu laiku šī bijusi standarta frāze rūpnīcā.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

aparapacis

Ar to BIOS update arī jaskatās - man vienam lapsim pēc BIOS update legacy mode vispār pazuda - vecāku BIOS versiju atpakaļ uzlikt nevarēju.

Link to comment
Share on other sites

Varu piebilst, ka UEFI bios, ko tagad liekas ka Microsoft bīda ir viena liela problēma.... 

 

Kā rāda prakse, var bez problēmām palaist pirātisko win7 / win8 arī UEFI režīmā. Bet problēmas sākas citur - ja vajag piemēram kādu linux palaist - ne visi atbalsta UEFI vai piemēram kādu tūli datora instalēšanai vai datu atjaunošanai. Pagaidām man nav gadījies dators kuru nevarētu legacy režīmā pārslēgt. Bet skatos ka tādi ir.... 

 

Autoram varu ieteikt apskatīties uz https://diskcryptor.net/wiki/Main_Page- vismaz pēc apraksta māk GPT diskus kriptēt. Un par truecrypt - tam vispār status ir neskaidrs... HVZ kāpēc viņa attīstība tika pārtraukta, oficiāli tikai ieteikts pāriet uz MS risinājumu....  

Link to comment
Share on other sites

laikam nebija atstāts caurums priekš FBI/KGB par ko jamos ar piegrieza.. tā tantiņas pagalmā uz soliņa runāja

Link to comment
Share on other sites

Nu vismaz pagaidām nelegālā aktivācija UEFI režīmā veiksmīgi notiekas lietojot feiku KMS serveri. Vismaz kādu mēnesi atpakaļ viss perfekti strādāja. 


 

 

aikam nebija atstāts caurums priekš FBI/KGB par ko jamos ar piegrieza.. tā tantiņas pagalmā uz soliņa runāja

 

Tu šo par  truecrypt? Jā šāda teorija arī ir dzirdēta...  

Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda

2 D_L ->

 

Ar diskpart mēģināts tā kā tavā linkā - šeit teikts, bet kad uzinstalējas disks tomēr ir GPT! Nekāda jēga - biju jau mēģinājis ar Diskpart pirms tam, tiesa, biki savādāk, bet arī neizdevās ne tad ,ne tagad pēc norādītās info..

Tālāk ar ieteikto tūli Paragon Disk Manager arī nekas nesanāk (otrais links)... Es varu konvertēt GPT un MBR, tiesa, bet tikai disku uz kura stāv parasti dati, nevis HDD uz kura stāv OS. Es pārkonvertēju OS disku no GPT uz MBR un rezultāts ir - OS vairs nebūtojas.. boot loaders / tā partīcija uz kura viņš stāv izčakarēta un viss.. system repair nekāds nenotiek..


Šeit linkā forši rakstīts "Как видим операционная система без проблем устанавливается" :)

Nu manā gadījumā ir kārtējo reizi skaidri un gaiši rakstīts "OS cant be installed on the DISK. bla bla disk has MBR, but needs to be GPT. bla bla on EFI sistems, OS can only be installed on GPT disks" :D


+ izmēģināju tagad iepriekš disku sagatavojot arī ar Gparted, nav nekādas starpības diskpart, acronis, gparted, vai cits partīciju tūlis, instalēt uz MBR neļauj..

Link to comment
Share on other sites

 Hmmm,ir mēģināts instalēt tikai no DVD, vai arī no fleškas ?  Man, piemēram, spaidot F8, lai tiktu pie izvēlnes, parādās fleškai divi varianti - precīzi neatceros, kā tieši tur bija rakstīts, bet vienam tikai tīrs fleškas nosaukums, otrajam kaut kāds bla, bla, bla UEFI pirms nosaukuma. Un izvēloties vienu vai otru, instalācijas laikā arī uztaisa GPT vai MBR partīcijas.

 Un kas būtiski - šāda iespēja ir tikai, spaidot F8 (vai kas nu kuram dzelzim jāspiež). Uzliekot BIOSā kā pirmo flešku vai DVD, šādas izvēles nav.

Link to comment
Share on other sites

Takš skaidrs ka šo laptopu bios laiž tikai parakstītus OS  loaderus no GPT partīcijām. 

Nekādas maģiskas dejas ar bubenu, konvertācijas, partīciju veidotājiem, flašiem utt, utjp te nelīdzēs! Nestartēsies tas laptops no MBR, ja vien kaut kur neatrodas BIOS ar strādājošu CMS booting.

 

Var mēģināt visas pieejamās firmwares.

 

Bet tā ir 3 varianti:

1. Atteikties no disku šifrēšanas

2. Nomainīt šifrēšanas softu

3. Izmantot tos laptopus kā alus kausu paliktņus.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Firmai ir čupa ar šiem notebookiem

 

A ko darīt ja ir iepirkta čupa ar laptopiem kas oficiāli neatbalsta MBR un win7, iepriekš nepārbaudot vai viss strādās. Nemaz nebrīnos ka pēc laika šādiem laptopiem arī visus draiverus nevarēs dabūt priekš win7.... 

 

:D :D :D 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...